sub jul 29, 2017 11:07 pm
Ja ne znam sta vise da pricam koji qrac, jeste gledali onaj film Dani Mrmota? Covjek se probudi i iznova prozivljava jedan te isti dan, godinama. Tako se ja osjecam. Ko ker koji se vrti u krug i ganja svoj rep. Iskorak? Koji iskorak smo to mi napravili? Koji sistem, sta? O cemu da pricamo? O Zebi kojeg niko ne smije izbacit iz igre, koji mlatara rukama i izlezava se po terenu, jer ispuse nakon 30 minuta i onda se, satro kapitenski, ljuti na saigrace? O Radinovicu koji se po nama svima pisa kad stigne jer je, satro, neki talenat (e, al pazi, talenat s 23 godine, samo kod nas ima), nesto? Jedino sto zna je da se bahati i satro nervira, dok leti u prazno kao kamikaza. O Zecu kojem je primit loptu kako treba misaona imenica, sve dok zabija nos u travu i ne gleda saigrace? On se bar trudi eto, koliko god mu pameti falilo. O Blagojevicu kojeg vazda neko gusi i neko mu smeta, jedino ga jebe sto precesto ustane na lijevu nogu pa je nadrkan, pada na usta i daje pasove ljudima u noge? Samo to, inace je igracina, jel?
Sve bi se to lako rijesilo i sve bi bilo u redu da se da nekome da im jebe mater i da ih ustroji da valja. Ovako kad se treneri, ocigledno, tresu pred ovim poluigracima mi se svi ostali, kolektivno, mozemo samo isto tako trest jer nema smisla nista drugo.
Ja nemam obraza prigovorit ni Kemi, ni Veci, ni Stani, ni Zeri, ni Dzenisu...nikome od njih. Jer rade sta ko moze i koliko moze. Graovac, Zakaric i Ramovic su isto pravi momci, vidi se odma. Projic odradi profesionalno koliko treba i sta treba, barem za sad. Sinisa je inace vazda dobar bio, koliko moze bit dobar, zadnje dvije tekme i on s nekom nonsalancijom ulazi u utakmicu, zasto? Jer je na klupi? To ti nesto nezadovoljan?
O cemu mi pricamo ba vise kad nas igraci sve kolektivno, u i oko kluba i nas sto navijamo, mnoze sa nulom? Zasto? Zato jer mogu. Kraj price. Postalo je smijesno vise. Isto kao sto je smijesno da se jedan Zeba ne smije izvest iz igre, da se nekakvi stranci i poluigraci bahate i nonsalantno ponasaju, smjenjuju trenere, drkaju qrac na terenu i sve sto ide uz to.
Tragikomedija.
"Situacija je bila bremenita, njegova ljubav neupitna, a on na platnom spisku. Imao je podršku svakog normalnog hroničara društvenih zbivanja." - Lav Nikolajevič Tolstoj