sub jul 29, 2017 9:26 pm
Sablja vs Adžem, 1:0.
Dakle, ne glorifikujem Sablju, samo ističem svoja zapaženja. Mi smo istrčali kao protiv GOŠK-a, u formaciji 4-1-2-2-1, to jest sa Blagojevićem ko glavnim kreatorom igre i zadnjim veznim igračem. Sav posao je bio zatvoriti Blagojevića, i gotovo - naša sva igra je pala u vodu. U više navrata je bio bliži kadar kada je na Blagojeviću njihov napadač, pa Lazić ganja, drugo kirlo također, u jednom momentu čak i mesar Zahirović, itd. Zato je griješio, nije uspijevao iznijeti loptu, izgubi je - opala kontra, polukontra, polušansa, šansa.
Adžemova greška. Ta formacija je mogla protiv ekipe koja je došla da se brani i koja je totalni autsajder. Mladost to naravno nije bila, plus domaći teren.
Što se mene tiče, tu je morao bit neko uz Blagojevića da mu pomogne u poslu, makar u preuzimanju lopti ili da bude distrakcija, to u fazi napada isključivo. U fazi odbrane svakako su linije gušće, tako da nema potrebe govoriti o tom dijelu.
Ramović puno lutao u špici napada, vidi se da nije njegova pozicija.
Edit, taj se problem vidio i protiv GOŠK-a, pogledajte izvještaj od 1921.tv. U dva navrata nam je čitava vezna linija ispala kada lopte ode iza leđa prema krilu. I to su iskoristili danas, + loša reakcija igrača nakon brzog gola, equals zero points by all. Zakarić mi je danas bio najbolji.
avanti ragazzi di buda, avanti ragazzi di pest, studenti, braccianti, operai il sole non sorge piad est!
CN 1969
LOBOTOMCI 2016