Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

ublehas
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pon apr 04, 2016 9:49 am

FKZ1921 je napisao/la:Mislim da sam pisao o ovome nedavno (prije desetak dana)...
Vjerujem da u svakoj ligi,pa čak i u Njemačkoj, Engleskoj...nekad,u nekim uvjetima,neke stvari se na neku način usmjere na nečiji mlin,namjerno ili nenamjerno(nekom ne treba,neko ima neke svoje prioritete pa kombinuje sastav,neko je ostvario svoje ciljeve pa nema motiva...).
Kod nas je to znatno izraženije, bilo, sad je, a i u buduće će biti.
Ali,onako kako je prošle sezone osvojena titula,oni koji nesta znaju o tome tvrde da se to nikad ranije nije desilo.
Ljudi iz nogometnih krugova tvrde da je svaka utakmica aktualnih šampiona bila "pokrivena",što preko direktnog odnosa sa protivničkom ekipom,što preko službenih lica.Oni koji tvrde da to znaju navode primjere Radnika (sportska oprema i konkretna cifra), Travnika (pripreme u Fojnici i konkretna cifra),Viteza (velika cifra),Slavija (podmićivanje igrača bez znanja uprave)...
Osim njihovih utakmica,poznavaoci prilika tvrde da su "pokrivane " i sve druge utakmice koje su mogle imati direktan ili indirektan uticaj na njih(Velež, podmićivanje igrača bez znanja uprave,dali pare dvojici igrača, ovi podijelili ostalima,slučajno osmekao vozac autobusa,nakon toga nastao haos,Ado i ostali dali ostavke i krenuo sunovrat Veleza, premirani Čelik, Sloboda, Zvijezda,...).
Kreator priče je direktor kluba a realizator je bio sportski direktor.Prljave poslove oko službenih lica je odradjivao Salem.
A poenta je bila da titula mora doći i da nema cijene koja se neće platiti.
Eh sad,sta je poenta? Ne trebamo se opterećivati ni sudijama ni nog. savezom. Ni istragama ni rezultatima istraga. Trebamo nastaviti pričati našu priču i u toj priči biti još glasniji i odlučniji.
Trebamo gledati sebe. Uprava kao i ostali organi upravljanja ozbiljno i odgovorno rade,postavljaju čvrste temelje na kojima će klub u budućnosti egzistirati. Mi navijači trebamo nastaviti ovako podržavati klub na svim poljima.
Trebamo biti spremni i na poraze (nema sporta i nema ekipe koja uvijek i samo pobjedjuje). Trebamo se znati nositi i sa porazom. Čestitati svakom ko nas zasluženo, na terenu,nadigra i pobjedi.
Borimo se za Evropu...Imamo dobar tim,imamo realne šanse da ostvarimo nas cilj. U tom smislu se ozbiljno zakotrljala priča u stadionu. Ali ne bi trebali tu priču oko Evrope stavljati u kontekst da moramo po svaku cijenu. U taj kontekst je,o strane aktuelnog sampiona,stavljeno osvajanje titule prošle sezone. I evo šta se događa, a tek je počelo.
Nogomet je sport,u sportu se pobjedjuje i gubi.I nakon pobjeda i poraza ide se dalje i gleda naprijed,trudis se da budeš bolji... Nema utakmice nakon koje sve prestaje,uvijek ima naredna.
:palacgore:

Posebno za ovo boldirano. Treba se znati nositi sa porazom.

Virtu4L

pon apr 04, 2016 10:08 am

Pola godine sam ja pisao o ovome, sve je bilo jasno kao dan, ali sad je kasno... zao mi je Ode... Riada, Kerima, Amira, Dzenisa... zasluzili su tu titulu prosle godine.... zasluzili smo da budemo nosioci u drugom pretkolu kvalifikacija za LP, izbili su nam dva miliona maraka...

Jbt pa koliko su utakmica poklopili i koliko je to kostalo...
"Joj ofirniji su od Maje koja je udaljena 2km od mene i zeli sex veceras.." by Minjore

hardwell
Kontakt:

pon apr 04, 2016 10:13 am

Ko je nama sudio na Grbavici protiv Radnika kad smo uz "pomoć" sudija izgubili tri boda?

I meni je baš žao, svašta nam se desilo u klubu i van kluba te godine. A eto oni su igrali kao sat. Bajić, Dado, Kerim, Dženis, Amir.. Šteta :( Samo mi je žao što nije ušla ona bomba Hadžiahmetovića sa dvadeset pet metara jer ono ne bi mogao poništiti ni Salem lično :P
Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja

Jaozinho22

pon apr 04, 2016 10:17 am

Yebemo im sve kosooko u ime Amira,Dade,Baje,Ode i ostalih ZELJINIH RATNIKA!
KLUB NAJVEĆI,
NAVIJAČI NAJBOLJI,
Gospodine Adžeme, ne dozvolite da ''neko'' pere svoj prljav veš preko Vas !

,,To je naš stadion, mi svaki put dajemo onoliko koliko mi smatramo da trebamo dati ! KRAJ PRIČE''
Amar Osim.

Hadzijalagic
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

pon apr 04, 2016 10:20 am

ChWilla je napisao/la:namještanja je uvijek bilo. no neki su prošle sezone otišli korak dalje i zaista, zaista pretjerali. naravno da se naš savez jedini pita ne bi bilo ništa jer su im oni svesrdno pomogli u tome, ali zainteresovale su se još neke moćnije organizacije...
Imaš li neku ozbiljnu informaciju u vezi drugog dijela zadnje rečenice? Vjerovatno misliš na uefa-u..
Ko se jednom o mlijeko opeče taj i u jogurt duva..

ChWilla
Kontakt:

pon apr 04, 2016 10:22 am

pa papire nisam vidio, ali mislim da nije bezveze.
gradi željo boli te *****

irfo

pon apr 04, 2016 10:23 am

slika
Po pravilu izveden penal, po tri metra usli igraci olimpica :klanjase2: , a celavi pitar trza 10 puta

Rodom s mejtaša
Kontakt:

pon apr 04, 2016 10:27 am

Sramota

Tryg
Kontakt:

pon apr 04, 2016 10:30 am

Ma sta ce kad to sudije i ne gledaju vise, a to je sve radi toga sto danas svako moze biti sudija kod nas. Mada je isto tako tacno da se nama vrte 2 ili 3 uvijek, sto je u najmanju ruku sumnjivo. Bjelica,Jakupovic, i Valjic.
Tvoje NE ucinilo te legendom! R.I.P Josko Domorocki!

ChWilla
Kontakt:

pon apr 04, 2016 10:31 am

eeeeeeeee bjelica znam da neko sto godina nije...
gradi željo boli te *****

exbabilon
Kontakt:

pon apr 04, 2016 10:35 am

Iako su nam sve utakmice do kraja kljucne i svaka nosi 3 boda, utakmice sa Sarajevom, Zrinjskim i dva polufinalna meca Kupa su nam iz ove perspektive najvazniji mecevi. Siguran sam da ce trojka Jakupovic, Bjelica i Valjic suditi bar 3 od ove 4 utakmice, ako ne i svaku. Tipujem na Valjica na derbiju. I iako mozda necemo moci reci eh eno ostetili su nas za cist go ili penal, siguran sam da ce sudjenje biti sa tendecijom da se Zelju osteti. Ono sto je jucer svirano Sirokom kao penal protiv Mladosti nama ne bi bilo 100%. Ne kazem da nije bio kontakt, ali nama ne bi bio sviran.

pile87
Kontakt:

pon apr 04, 2016 10:36 am

Virtu4L je napisao/la:Pola godine sam ja pisao o ovome, sve je bilo jasno kao dan, ali sad je kasno... zao mi je Ode... Riada, Kerima, Amira, Dzenisa... zasluzili su tu titulu prosle godine.... zasluzili smo da budemo nosioci u drugom pretkolu kvalifikacija za LP, izbili su nam dva miliona maraka...

Jbt pa koliko su utakmica poklopili i koliko je to kostalo...
Kazu da je zadnjih 6 kola kostalo 250 000 KM.
Mi ćemo opet doći!
Doći ćemo opet u sjaju sunca.
Što se već sada rađa.
Zbijeni k'o mrka teška prijetnja
i s razvitim jedrima nove snage.

hardwell
Kontakt:

pon apr 04, 2016 10:37 am

Ja bih volio da pobjedimo Slobodu prvu tekmu kući 3:0, a oni tamo da nas mlatnu sa 2:0 i onda da upišemo i jedan poraz. Koji nam može biti od velike pomoći pred derbi i ostatak sezone.

@pile87 gotovo da je skuplja pita od tepsije
Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja

Minjore
Prijatelj i Forumas Godine, 2018.
Kontakt:

pon apr 04, 2016 10:50 am

Cekajte dok se ne posvadjaju izmedju sebe oko talova, tek onda cete vidjeti prljavi ves, a sami sebe ce izdati :pljesak:

Ivicahuljev
Kontakt:

pon apr 04, 2016 10:58 am

Minjore je napisao/la:Cekajte dok se ne posvadjaju izmedju sebe oko talova, tek onda cete vidjeti prljavi ves, a sami sebe ce izdati :pljesak:
Ma dok istragu nepokrene neki organ a da to nije NSBIH dzaba sve vjeruj,pa vidis da I njih ima itekako u svoj ovoj prici

shzna
Kontakt:

pon apr 04, 2016 10:58 am

Jaozinho22 je napisao/la:Yebemo im sve kosooko u ime Amira,Dade,Baje,Ode i ostalih ZELJINIH RATNIKA!
1987

salemprolic
Kontakt:

pon apr 04, 2016 11:02 am

hardwell je napisao/la:@pile87 gotovo da je skuplja pita od tepsije
Oni su je morali uzeti prosle godine, nisu samo kupili titulu time nego i mir i svoje zivote. Nevidjen pritisak je bio od strane navijaca, mislim da bi ih sve komplet sa klupskim prostorijama zapalili da titula nije osvojena.
Ide prva kamila, ide druga kamila, ide treća kamila, četvrta i peta...

Virtu4L

pon apr 04, 2016 11:05 am

Jedino sto me raduje jeste cinjenica da su ih upravo nasa djeca natjerala da izvale ovoliku lovu i da nemaju mira do zadnjeg kola.
"Joj ofirniji su od Maje koja je udaljena 2km od mene i zeli sex veceras.." by Minjore

Izlija
Moderator
Kontakt:

pon apr 04, 2016 11:08 am

Ivicahuljev je napisao/la:
Minjore je napisao/la:Cekajte dok se ne posvadjaju izmedju sebe oko talova, tek onda cete vidjeti prljavi ves, a sami sebe ce izdati :pljesak:
Ma dok istragu nepokrene neki organ a da to nije NSBIH dzaba sve vjeruj,pa vidis da I njih ima itekako u svoj ovoj prici
vodi sipa istragu i našli su svašta samo je istraga još u toku pa se krije. Ako se politički ovo ne zaustavi odoše u treću ligu uskoro a neki i u zatvor.
イビチャ・オシム

cikazubo
Kontakt:

pon apr 04, 2016 11:22 am

U ovo treba ukljuciti UEFU, nece nas savez nista poduzeti, pa savez sve i diriguje na kraju krajeva, ako nest pokrenu pokrecu i protiv sebe..

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 3 gosta.

Prijava