Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

AsharaK
Administrator
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pon apr 04, 2016 12:00 am

arctg je napisao/la:Tragom informacija objavljenih na zvaničnoj stranici Kluba, u protekle četiri domaće utakmice ove polusezone (Široki Brijeg, Mladost DK, Borac i Olimpic), prihodi od ulaznica su iznosili 133.297 KM. Doda li se na to do sada skupljeni novac iz akcije "Kupi stolicu za europsku Grbavicu" u iznosu od 119.125,38 KM, dolazimo do cifre da su samo navijači od 28.2. do 3.4. ove godine u Klub "upumpali" 252.422 KM, ne računajući prihode od članskih karata i kupovine artikala iz zvaničnog Fan shopa Kluba. Uzme li se i to u obzir, onako, odokativno, smatram da ukupni prihod od navijača od 28.2. iznosi preko 300.000 KM. Ova činjenica, ne da je fascinantna, već je skoro sasvim sigurno nezabilježena u Bosni i Hercegovini i na prostoru bivše države. Mi, navijači, zaista jesmo generalni sponzor Kluba i to smo uspjeli postići za jedan mjesec i četiri dana. Trebamo izuzetno biti ponosni na ovo, većina nije ni svjesna koliko, ali isto tako trebamo nastaviti u ovom tempu, pa i još jače. Klub radi sve što je u njegovoj moći (transparentan rad, poboljšanje uslova na stadionu i rekonstrukcija postojećeg stanja, marketing, saradnja sa sponzorima), igrači su na, prema ličnoj procjeni, 65-70% svojih mogućnosti, kako individualno tako i kolektivno i pružaju izuzetno dobre igre (osam pobjeda u nizu te 14 utakmica bez poraza u nizu), navijači su također osjetili sve pozitivno što se radi na terenu i van njega i počeli masovnije dolaziti na utakmice (Željezničar je trenutno najgledaniji klub u Ligi sa prosjekom od skoro pet hiljada navijača po utakmici, te sa izuzetno dobrim prosjekom navijača u gostujućim utakmicama) i sa ponosom mogu reći da smo započeli jednu predivnu i unikatnu priču za naše okvire i pojmove. Ono što je sljedeći korak je to da se nastavi svim snagama sa ovim i da se, što je po meni najbitnije, nastavi širiti ova priča među one koji se kolebaju i one koji nisu upućeni u sva dešavanja (ovdje je također bitno izdvojiti to da je velika većina domaćih i solidan broj stranih medija plasirao ovu priču). Time stvaramo širu bazu simpatizera i navijača, samim tim i povećavamo prihode Klubu te stvaramo pretpostavke za još dalje širenje priče. Apelujem na svakog ko istinski se identifikuje sa ovim Klubom i njegovom filozofijom da uradi nešto mnogo korisno za Klub te finansijski pomogne ga i privoli druge na to. Samo tako možemo postati apsolutno superiorni u odnosu na druge u državi, što nam je konačni cilj. Isto tako, iskreno se nadam da ćemo se riješiti naših mahalaških navika te mentaliteta prosječnog balkanca, te da ćemo svi početi razmišljati zrelije, racionalnije, gledati stvari iz svih uglova, te ono najbitnije, da ćemo se držati svi skupa, i navijači, i igrači, i Klub, kada dođu teški trenuci. Nadamo se da će za tim biti najmanje potrebe ali ne smijemo pljuvati do sada urađeno, pogotovo na terenu (stavite se u situaciju da ste od umora ili lošeg dana odigrali lošu partiju i da vam, umjesto podrške, 7-8 hiljada ljudi jebe sve po spisku), te za rad van terena, ako bude potrebe za time uputiti valjane kritike (ne klasično bošnjačko pljuvanje) i konkretne prijedloge. Snaga jedne porodice se ogleda upravo u tome kako se drži kada je najteže. Mi smo, kroz bogatu historiju, više puta savladali ovakve prepreke. Kada, tj. ako ikada dođe opet vrijeme za to, to ćemo morati ponovo uraditi inače sve ovo sada nema smisla. Zajedno smo jači, da ne kažem "u jedinstvu je snaga"! :mrgreen:
:pljesak: :pljesak: :zeljeznicar1: :zeljeznicar1:
Željezničar ante portas !

Virtu4L

pon apr 04, 2016 12:00 am

Gledam Rocky II, ja sam Roki a Ajzea je Apolo Krid, zna se ko dobije po nosu na kraju :ganja:
"Joj ofirniji su od Maje koja je udaljena 2km od mene i zeli sex veceras.." by Minjore

Okolele
Kontakt:

pon apr 04, 2016 12:03 am

Ne bi danas koliko sam upratio nikakvih objava koliko je ko uplatio za stolice na stranici..
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

AsharaK
Administrator
Kontakt:

pon apr 04, 2016 12:05 am

Okolele je napisao/la:Ne bi danas koliko sam upratio nikakvih objava koliko je ko uplatio za stolice na stranici..
nedjelja, Ipe uzeo neradni dan ... :P
Željezničar ante portas !

salle86
Kontakt:

pon apr 04, 2016 12:06 am

@arctg i :pljesak:
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

Simply Blue
Kontakt:

pon apr 04, 2016 12:10 am

Sad gledam ovaj izvještaj Rudar-Čelik i kaže lik: Rudar ne zna za pobjedu već 5 mjeseci. protiv koga je to bilo ne treba ni pisati :oops1: :r :oops1:
Pujdo ja ti ne halalim, kastrirali te dabogda :psujem:
Treba poraditi na realizaciji...
NO ODA, NO PARTY

Brkoo
Kontakt:

pon apr 04, 2016 12:11 am

arctg je napisao/la:Tragom informacija objavljenih na zvaničnoj stranici Kluba, u protekle četiri domaće utakmice ove polusezone (Široki Brijeg, Mladost DK, Borac i Olimpic), prihodi od ulaznica su iznosili 133.297 KM. Doda li se na to do sada skupljeni novac iz akcije "Kupi stolicu za europsku Grbavicu" u iznosu od 119.125,38 KM, dolazimo do cifre da su samo navijači od 28.2. do 3.4. ove godine u Klub "upumpali" 252.422 KM, ne računajući prihode od članskih karata i kupovine artikala iz zvaničnog Fan shopa Kluba. Uzme li se i to u obzir, onako, odokativno, smatram da ukupni prihod od navijača od 28.2. iznosi preko 300.000 KM. Ova činjenica, ne da je fascinantna, već je skoro sasvim sigurno nezabilježena u Bosni i Hercegovini i na prostoru bivše države. Mi, navijači, zaista jesmo generalni sponzor Kluba i to smo uspjeli postići za jedan mjesec i četiri dana. Trebamo izuzetno biti ponosni na ovo, većina nije ni svjesna koliko, ali isto tako trebamo nastaviti u ovom tempu, pa i još jače. Klub radi sve što je u njegovoj moći (transparentan rad, poboljšanje uslova na stadionu i rekonstrukcija postojećeg stanja, marketing, saradnja sa sponzorima), igrači su na, prema ličnoj procjeni, 65-70% svojih mogućnosti, kako individualno tako i kolektivno i pružaju izuzetno dobre igre (osam pobjeda u nizu te 14 utakmica bez poraza u nizu), navijači su također osjetili sve pozitivno što se radi na terenu i van njega i počeli masovnije dolaziti na utakmice (Željezničar je trenutno najgledaniji klub u Ligi sa prosjekom od skoro pet hiljada navijača po utakmici, te sa izuzetno dobrim prosjekom navijača u gostujućim utakmicama) i sa ponosom mogu reći da smo započeli jednu predivnu i unikatnu priču za naše okvire i pojmove. Ono što je sljedeći korak je to da se nastavi svim snagama sa ovim i da se, što je po meni najbitnije, nastavi širiti ova priča među one koji se kolebaju i one koji nisu upućeni u sva dešavanja (ovdje je također bitno izdvojiti to da je velika većina domaćih i solidan broj stranih medija plasirao ovu priču). Time stvaramo širu bazu simpatizera i navijača, samim tim i povećavamo prihode Klubu te stvaramo pretpostavke za još dalje širenje priče. Apelujem na svakog ko istinski se identifikuje sa ovim Klubom i njegovom filozofijom da uradi nešto mnogo korisno za Klub te finansijski pomogne ga i privoli druge na to. Samo tako možemo postati apsolutno superiorni u odnosu na druge u državi, što nam je konačni cilj. Isto tako, iskreno se nadam da ćemo se riješiti naših mahalaških navika te mentaliteta prosječnog balkanca, te da ćemo svi početi razmišljati zrelije, racionalnije, gledati stvari iz svih uglova, te ono najbitnije, da ćemo se držati svi skupa, i navijači, i igrači, i Klub, kada dođu teški trenuci. Nadamo se da će za tim biti najmanje potrebe ali ne smijemo pljuvati do sada urađeno, pogotovo na terenu (stavite se u situaciju da ste od umora ili lošeg dana odigrali lošu partiju i da vam, umjesto podrške, 7-8 hiljada ljudi jebe sve po spisku), te za rad van terena, ako bude potrebe za time uputiti valjane kritike (ne klasično bošnjačko pljuvanje) i konkretne prijedloge. Snaga jedne porodice se ogleda upravo u tome kako se drži kada je najteže. Mi smo, kroz bogatu historiju, više puta savladali ovakve prepreke. Kada, tj. ako ikada dođe opet vrijeme za to, to ćemo morati ponovo uraditi inače sve ovo sada nema smisla. Zajedno smo jači, da ne kažem "u jedinstvu je snaga"! :mrgreen:
:klanjase2: :klanjase2:
Neka je svetinja koja na srcu stoji važnija od prezimena koje na leđima nosiš!
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

delinjo
Kontakt:

pon apr 04, 2016 12:13 am

Simply Blue je napisao/la:Sad gledam ovaj izvještaj Rudar-Čelik i kaže lik: Rudar ne zna za pobjedu već 5 mjeseci. protiv koga je to bilo ne treba ni pisati :oops1: :r :oops1:
samo ta 3 boda eto samo ta utakmica bi nas izbacila u borbu za titulu...fujjj
GOO ROGER!!!
peRFect!!

VOLIM ZELJEZNICAR !!!!!!!!

Ipe
Kontakt:

pon apr 04, 2016 12:13 am

Okolele je napisao/la:Ne bi danas koliko sam upratio nikakvih objava koliko je ko uplatio za stolice na stranici..
nedjelja tebra ne radi niko na uplatama, sutra hajcanje opet, a biće fina cifra od miljenika nam sutra

Ajzea
Kontakt:

pon apr 04, 2016 12:14 am

delinjo je napisao/la:
Simply Blue je napisao/la:Sad gledam ovaj izvještaj Rudar-Čelik i kaže lik: Rudar ne zna za pobjedu već 5 mjeseci. protiv koga je to bilo ne treba ni pisati :oops1: :r :oops1:
Nadam se da neko neće spomenuti ovo, taman sam zaboravio na tren.. Tačno mi se plače..

LARSSONN
Kontakt:

pon apr 04, 2016 12:15 am

Ajzea je napisao/la:
delinjo je napisao/la:
Nadam se da neko neće spomenuti ovo, taman sam zaboravio na tren.. Tačno mi se plače..
Dobro da ti nisu spomenuli slaviju i radnika

Ajzea
Kontakt:

pon apr 04, 2016 12:17 am

Likvidirajte ga..

Okolele
Kontakt:

pon apr 04, 2016 12:19 am

Ipe je napisao/la:
nedjelja tebra ne radi niko na uplatama, sutra hajcanje opet, a biće fina cifra od miljenika nam sutra
Ma i ja smeo sa uma da je nedelja,navik'o proteklih dana stalno lijezu neke uplate pa mi preslo u naviku.. :mrgreen:
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

kontranogama
Kontakt:

pon apr 04, 2016 12:31 am

Ne zelim da se prisjecam tih utakmica. zato sto znamo da se protiv nas igra svuda vise nego na terenu zato i moramo da igramo bolje i bolje dok se jednom ABD u savezu pocne da radi kako treba. Po svim komentarima do sada niko ne pljuje, samo nas ima par koji smo malo prizemniji pa cisto komentarisemo sta nam treba popravljati. Naravno da Edis to sve vidi, ali mi smo ovde da komentarisemo naseg Zelju i svi imamo svoja misljenja zato i jest forum. Ne vidim nikakvih negativnosti kao sto je bilo na onom forumu.
Svi smo istog misljenja da nam je igra i zalaganje svaku tekmu sve bolja, ali posto se ne borimo samo na terenu nego i protiv saveza i raznih mucki moramo tu igru jos da dignemo.
.... A ONDA SU BAGERI ODNIJELI STARI ISTOK A VRAG ODNIO SALU...

Leon_Professional
Kontakt:

pon apr 04, 2016 12:31 am

Dzumi sutra kad spuca cifru :ganja:

Ajzea
Kontakt:

pon apr 04, 2016 12:33 am

Kakvo saopštenje Veleza u ove sate. :o

MrRiccoli
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

pon apr 04, 2016 12:39 am

terabajt je napisao/la:Mislim da bi jeftinije bilo da istok ko sjever bude a ne na etazu cak bi I ljepse bilo.
Ma ima neka racunica ja mislim da ce ovako ljepse izgledati, a i mislim da bi iskoristivost poslovnih prostora ovako veca. Sta je jos bizno jeste da ce ovako i kapacitet tribine biti veci, a bice visine sve ukupno kao sjever

Sent from my C5303 using Tapatalk

Brkoo
Kontakt:

pon apr 04, 2016 12:44 am

Ajzea je napisao/la:Kakvo saopštenje Veleza u ove sate. :o
Ma treba i mi da sve namjestimo do kraja kad je to postalo legalno, a ova govna u savezu se prave naivni ko francuske sobarice..
Vidi ovog dijela : "To se u većini slučajeva dešavalo u utakmicama proteklih sezona kada se Velež još borio za Evropu, ali i jesenas u prijelomnim utakmicama kada se određivala sudbina Veleža u ovoj sezoni. Zato su predstavnici FK Velež iznijeli konkretan slučaj kada su “naši” igrači „premirani“ od strane FK Sarajevo, bez znanja UO Veleža. Radi se konkretno o utakmici FK Velež – NK Široki Brijeg. Da li će istraga i u ovom slučaju ostati farsa ili ponuditi konkretne odgovore, vrijeme će pokazati." :o :shock:
Neka je svetinja koja na srcu stoji važnija od prezimena koje na leđima nosiš!
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

Ajzea
Kontakt:

pon apr 04, 2016 12:49 am

Kone milion na osvajanje (čitaj kupovinu) titule potrošile. :rofl:

sajo10
Kontakt:

pon apr 04, 2016 12:50 am

Kako bi nam Hajradinovic dobrodosao opet.. Vratiti ga na lijevi bek, a moze i lijevo krilo igrati.

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.

Prijava