Tuzno i zalosno. Nije bitan ni taj Slavko, ni Adzem, pa cak ni ljudi iz uprave. Problem je u nama, nasem mentalitetu. Bosnjo zelji odmah vidjeti napredak i odmah zeli uspjeh. Ne ide to tako lako. Sa ovakvim odlukama koje su nazalost postale uobicajene u nasem nogometu, nece biti uspjeha. Ne samo za Zelju, nego nikog u ovoj cirkus ligi. Nije ni cudno sto smo, uz Crnogorce, jedina nacija sa Balkana koja nema predstavnika u Europi vise. Sto je najgore cak su navijaci i zadovoljni uspjesima svojih klubova, jer samo su pitari podbacili. Ostala tri predstavnika su dogurala koliko su mogla, jadan nam domet.
Nije nam falilo mnogo, samo strpljenja. Konacno imamo upravu koja radi svoj posao posteno i kako treba, imali smo solidnu grupu igraca, samo je falilo rijesiti se par mahalaca a oslobodjenjem njihovih plata dovesti kapitalce i imali bi beton ekipu za ovu ligu, imali smo i trenera koji je znao sta radi, nije bio bez greske ali je bio dosljedan i sigurno jedan od boljih trenera koje klubovi iz nase lige mogu priustiti ili privuci. Sve smo to odbacili zbog nestrpljivosti. Moze Adzem biti i bolji strucnjak od Slavka, ali i njemu ce se kad tad desiti slucaj Bekric, Bogicevic, Jahic ili Zeba. Umjesto da smo tu presjekli i rijesili se parazita, mi smo se odlucili za lakse rjesenje - smijeniti trenera. Nista se promijeniti nece, jer sad paraziti dobivaju "novu sansu". Nema ovdje napretka, nazalost. Sezona nam nije ni pocela a mi vec zabrljali, kako ce tek biti za koji mjesec. Ne treba zbog ovo tjerati upravu, to ni slucajno. Grijesi oni, ali su dosad dokazali da imaju dobre namjere, valjda ce nekad i smanjiti greske sto se tice sport.skog dijela. Zao mi je samo Slavke, na stranu trenersi (ne)kvaliteti, bio je ljudina i zavolio je ovaj klub i zbog toga nije zasluzio otici, pogotovo ne na ovaj nacin.
Najgore sto ne ispasta ni Slavko, ni Adzem, ni uprava koliko mi ispastamo. Mi smo bolesnici koji ce uprkos svemu zivjeti Zeljeznicar i zivcirati se uz ono sto nam prikazuju. Da je bar moguce ono "Ciao Zeljo" valjda bi bilo lakse, ali nije moguce jednostavno. Sad idemo dalje, treba sutra napuniti Grbavicu jer mi svoje zadatke trebamo nastavljati raditi, jer bitan je Zeljo kao klub, a ne pojedinci. VTŽ!