Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

Blueworld21
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sub jul 22, 2017 12:39 am

Danas je postalo veoma moderno upotreba riječi spin, a već 20 i kusur godina većina živi u samo takvom spinu a da nisu ni svjesni. Meni samo jedno neće biti jasno, odakle odjednom taj neki kult ličnosti u vidu Slavka? Meni je čovjek simpatičan ima dobru spiku, zaposlen plaćen, uradio svoj posao koji mu je bio zacrtan, stoji sve, ali stoji isto tako da igra tri puta odvratnije nego li smo igrali sa Edisom, i sta sad znaci objektivno vidimo da nemamo napredak nikakav da se mučimo svaku utakmicu bez obzira ko je protivnik i gdje se igra i sad ćemo mi na uštrb toga što je on nekog kao izvukao iz belaja i dalje trpiti i dovoditi ljude do ludila samo da bi rekli eto ostavili smo frajera nećemo mjenjati svakih pola godine. Ja mislim a daj Bože da sam u krivu da je ova ekipa sa ovim čovjeka doživjela svoj vrhunac i da u ovom njegovom nekreativnom nedostatku ideje mi nećemo napraviti nikakav pomak. Opet kažem zbog Želje daj bože da sam u krivu. Mnogo zajebanije ekipe su i nakon titula tjerale trenera jer su vidjeli da to nije to. A ja se sjećam na početku prošle sezone samo dva čovjeka koja su najavljivali titulu. Kostić i Dejan Nikolić. Za kostica znamo kako je završio a za Dejana dugo vec nisam čuo ni vidio. Za naše uslove stručni štab je imao pticijeg mlijeka i sasvim korektan tim, a jedini krivac sto se taj tim nije mogao iskoristiti i sto su se napravili klanovi buntovnici i slično je upravo stručni štab. Imam 32 godine i popriličan sam fudbalski fanatik i ono sto sam upratio jeste da nakon nezadovoljavanja klubskih apetita u 99 posto slučajeva odgovoran je stručni štab taman da je imao 22 invalida u rosteru.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Grbavica
Kontakt:

sub jul 22, 2017 12:40 am

Hoću da kažem da su obojica došla kad su bili u kanalu. Bez utakmica, bez ikakvog učinka, klinički mrtvi. Ovi što su sad došli su makar igrali u kontinuitetu i bili u top 3 najbolja igrača u svojim ekipama. A prelazni rok nije završen.
Meni se čini da raji fali bumova, nema veze isplati li se, hoće li taj igrač šta odigrati, dajte hljeba i igara pa šta Bog da.
Ko nas je kleo, nije dangubio.

Minjore
Prijatelj i Forumas Godine, 2018.
Kontakt:

Ma treba Dadu vratiti. On jedino nama i Radniku iz Hadzica nije valjao. Koliko vidim otimaju se ostali za njega :lol:

rodrigo87
Kontakt:

sub jul 22, 2017 12:41 am

Grbavica je napisao/la:
Hoću da kažem da su obojica došla kad su bili u kanalu. Bez utakmica, bez ikakvog učinka, klinički mrtvi. Ovi što su sad došli su makar igrali u kontinuitetu i bili u top 3 najbolja igrača u svojim ekipama. A prelazni rok nije završen.
Meni se čini da raji fali bumova, nema veze isplati li se, hoće li taj igrač šta odigrati, dajte hljeba i igara pa šta Bog da.
:palacgore:
A onda ide pljuvanje

Haklapuc
Kontakt:

sub jul 22, 2017 12:47 am

1950 je napisao/la:
pet jul 21, 2017 10:12 pm
Haklapuc je napisao/la:
pet jul 21, 2017 9:44 pm
ChWilla je napisao/la:
pet jul 21, 2017 9:28 pm
ma nisam tebi ni rekao. nego stvarno ne znam gdje su se preko noći promijenili neki aršini.
O obeštećenjima ne treba ni sanjati. Ali da je bilo previše fula da bi bila slučajnost, to je jasno kao dan. Apsolutno ne sumnjam u dobre namjere, ali u sportskom dijelu kluba fali stručnosti bez ikakve dileme. I dalje ne vidim nikakvu dugoročnu viziju, sve je od danas do sutra i dok se to ne promijeni nećemo napraviti nikakav iskorak i zavaravati se da je "sretnija" ekipa prošla dalje, a ustvari je pravi komentar da je ispala bezmudija ekipa.
Nije Evropa problem, ostvaren je cilj, problem je s ovakvim kadrom ući u ligaško takmičenje.
Očit problem je guranje omladinaca u stranu čim u klubu ima nekih para da se plaćaju istrošeni igrači sa strane, a i tu je po mom mišljenju kriv nedostatak muda da se mladom igraču pruži šansa.
Treba nekad i rizikovati da bi se isplatilo, nemoguće je da za 3 godine iz juniora nije izašao igrač koji bi bar mogao biti u prvih 11. I onda se pitamo što juniori ne žele da produže ugovor, jednostavno ne vide da će im neko pružiti bilo kakvu šansu i samim tim je logično da će se hvatati noge što prije.
Imam osjećaj da će se i ova generacija mladih igrača gurnuti u stranu, daj Bože da griješim.
Put kojim ide sportski dio kluba mi se nimalo ne sviđa, pa nemoguće je da jedna Krupa ili Radnik imaju bolje skaute za mlade igrače od najvećeg kluba u državi. Takvi talentovani igrači bi pješke došli u Želju, ali jednostavno niko u klubu nema oko za njih.

Opet ponavljam, bez preuzimanja rizika nema napretka, može nam se bukvalno posrećiti kao prošle godine da su svi loši pa da do kraja budemo u igri za trofeje, bez nekih promjena iz korijena nećemo daleko dogurati.
Sadašnji trener je sasvim druga priča, ali o tom potom.
Okej je to sto si napisao ali je problem u tome sto bi prica bila dosta drugacija da smo dobili Krupu, sad bi mozda bilo nema veze Maribor je prejak.
Između ostalog vizija je potrebna ali moram ti pitat kakvu smo viziju imali kad smo duplu uzeli?
Željo je trenutno u periodu rehabilitacije, a za viziju kao i sve ostalo je potreban novac kao i vrijeme.
Moramo svi bit srtpljivi pogotovo u ovom periodu kada nikome ne odgovara jak Željo, nemoj padat pod utjecaj raznih pljuvača i ostalih sila koje se bore protiv Želje.
Sjedi i uživaj u raspadu BHPL klubova dok mi koračamo naprijed.
Prvo, ja ne padam pod utjecaj raznih pljuvača, imam svoje mišljenje koje možeš vidjeti u starim postovima, gdje sam govorio da nemamo ekipu i da ne igramo dobro i mnogo prije te Krupe. Ja ustvari i nisam nikakav pljuvač, pišem isključivo za dobrobit Želje.
Po čemu tačno idemo naprijed? To što klub administrativno napreduje, što posluje po svim propisima nije nikakav garant sportskog uspjeha. A upravo taj sportski uspjeh, redovno osvajanje titula i eventualni iskorak u Evropi su ključni za neki veći napredak kluba. Ustvari, bolje rečeno, bez sportskih rezultata napredak kluba je nemoguć.
Slažem se da ni u periodu osvajanja titula nismo imali dugoročnu viziju, ali smo imali na klupi Amara koji je genijalac za ovu ligu i koji zna raditi s ovim klošarima od igrača.
Od skupštine kluba na kojoj je govor držao Senad Misimović, kojeg neizmjerno volim i poštujem, prošla je godina i po, a ja još nisam vidio neke stvari o kojima je on pričao da su ključne za opstanak i napredak kluba. Svaka čast za radove na infrastrukturi, pošteno poslovanje, uspostavljanje reda u klubu i za to imaju beskrajne kredite kod mene, ali isto tako je za tu godinu i po dana u kojima je rečeno da će akcenat biti na proizvodnji i prodaji talenata, šansu dobio Vedran Kjosevski i nikog drugog ni na mapi nema i to je ono što me boli, a znam da bi to trebao biti prioritet kluba jer se jedino na taj način može zaraditi neki ozbiljniji novac, ako je već prolazak u Evropi nemoguća misija.

Nikad u životu nisam volio guranje problema pod tepih, treba se suočiti s problemom koji je evidentan i tražiti što kvalitetnije rješenje.

Vrag

sub jul 22, 2017 12:49 am

Grbavica je napisao/la:
Nisu problem ovi sto su dosli nego sto nam jos fali i to pojacanja.

Charlie Sheen
Kontakt:

sub jul 22, 2017 12:50 am

Jebii Goska Zeljeznicareee

Grbavica
Kontakt:

sub jul 22, 2017 12:52 am

Vrag je napisao/la:
sub jul 22, 2017 12:49 am
Grbavica je napisao/la:
Nisu problem ovi sto su dosli nego sto nam jos fali i to pojacanja.

Po meni samo špic i štoper eventualno, ali ako Kemo ne produži ugovor. Ostalo je OK.
Ko nas je kleo, nije dangubio.

Minjore
Prijatelj i Forumas Godine, 2018.
Kontakt:

sub jul 22, 2017 12:53 am

Bobic , Sinisa, Graovac, Kemo, Projic, Radinovic, Blagojevic, Ramovic, Rabbit, Zaki i Stevo.
Nema truhlih apple-a, nema kopija iphone-a.

Charlie Sheen
Kontakt:

sub jul 22, 2017 12:57 am

Minjore je napisao/la:
sub jul 22, 2017 12:53 am
Bobic , Sinisa, Graovac, Kemo, Projic, Radinovic, Blagojevic, Ramovic, Rabbit, Zaki i Stevo.
Nema truhlih apple-a, nema kopija iphone-a.
Ovoj ekipi fali vezni i napadac za lige...
Izgleda da neki desni bek dolazi na probu

Omar500
Moderator
Kontakt:

sub jul 22, 2017 1:06 am

Po meni bi dovodjenje Kataneca bilo bespotrebno, jer ce totalno zagusiti Kemu. Razumijem da Bogicevicu istice ugovor sad na zimu, a Graovcu na ljeto i da se treba i na to misliti, ali ne gori nam trenutno na toj poziciji. Katanec sigurno ne bi dosao da sjedi na klupi
E moj Mehmed-beže Mehmedpašiću – Grbavica, da je samo vidiš kako sada blista!

Ne u banci! Ne u stranci! Ne u zamci! Na distanci! - dAk

Praise the sun \[T]/

What can change the nature of a man?

Brkoo
Kontakt:

sub jul 22, 2017 1:10 am

Kako nam ne gori na stoperu? Imamo jednog normalnog stopera, jednog koji je pred penzijom i jednog koji je vec trebao da ima dosta utakmica u nogama, onaj junior valjda povrijedjen. Sezona je duga, ima puno utakmica, bice tu povreda, kartona itd..
Stoper, krilo, veznjak i napadac su nam neophodni ako zelimo da budemo u igri za titulu..
Neka je svetinja koja na srcu stoji važnija od prezimena koje na leđima nosiš!
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

Omar500
Moderator
Kontakt:

sub jul 22, 2017 1:13 am

Dao bog da je Bogicevic pred penziju, ja bi se najvise obradovao. Ali kako je krenulo taj ce igrati do isteka ugovora...
E moj Mehmed-beže Mehmedpašiću – Grbavica, da je samo vidiš kako sada blista!

Ne u banci! Ne u stranci! Ne u zamci! Na distanci! - dAk

Praise the sun \[T]/

What can change the nature of a man?

Leon_Professional
Kontakt:

sub jul 22, 2017 1:15 am

Kemo ako nece produziti onda B tim i cao.

Hoce li Veca produziti ugovor?!

kremenko

Znaci od sada mozemo dovesti igrace koji su do prije nesto vise od 1h imali ciste papire.
Ako do sada nisu nasli angazman,znaci da haman nikoga ni ne interesuju. U takvoj situaciji prosjek pogodjenih,da su neka pojacanja,ce se vrtiti kao i do sada,cca 1 od 20.
Strasan posao smo napravili ovo ljeto. Otisla dva najbolja igraca u klubu,vjerovatno u ligi,a doveli smo mudo marjanovo.
Ostali na 1.5 igracu u sredini odbrane.
Valjda smo potrefili ljeto kad i nema nekih igraca na trzistu. Bice bolje na zimu.
FK ŽELJEZNIČAR-LJUBAV RADNIČKE KLASE, KLUB NOSTALGIČARA I ROMANTIČARA
Ivica Osim: "Željo će živjeti zauvijek"

salle86
Kontakt:

sub jul 22, 2017 1:21 am

Grbavica je napisao/la:
sub jul 22, 2017 12:21 am
šta vi smatrate pod pojačanja?
A jbg, kad je taj dio u pitanju ljestvica je trenutno toliko nisko da nama ne da trebaju pojačanja već BILO KAKVI IGRAČI.
U napadu imamo 3 insana (ne mogu ih nazvati igračima) koji realno bi mogli biti tek treći izbor. Znači treba nam 2 napadača sad i odma.
Od Crnova Boga pitaj hoćemo li imati koristi. Mene fascinira koliko smo takvih igrača doveli (da ne igraju a primaju plate). Imaš Zeca i Zakarića bez zamjena. Možda Stanića možeš koristiti, koji je opet zamjena hajmo reći i na obje bekovsle pozicije. Znači 1 čovjek mijenja 4-ricu.
Štoperi ok, mada bi trebalo polako Bogičevića spremati u penziju, pa eto fali i tu jedan ali nije pod moranje.
Vezni red je najpopunjeniji ali nekako se čini da igraju oni koji bi trebali da se polahko sklanjaju, a oni pred kojima je budućnost se ustvari sklanjaju. Komično. Sinan bi trebao da bude standardan (sem ako se pokaže kao flop), Žerić i Zeba da se rotiraju, Jovan i Uglješa (i Marković). Znajući nas ništa od toga.
Eto najkraće.
Znači onako kako smo mi do sad radili, dovedeš 10 od čega čega 3 pokažu kakvim takvim pojačanjem, nama fali jedno 15-ak igrača.
A može i 4 al da ubodemo sa svakim (bek, krilo, napadačx2)

A utakmica je za 68 sati...
Zadnja izmjena: salle86, dana/u sub jul 22, 2017 1:24 am, ukupno mijenjano 1 put.
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

LARSSON
Kontakt:

sub jul 22, 2017 1:22 am

kremenko je napisao/la:
Znaci od sada mozemo dovesti igrace koji su do prije nesto vise od 1h imali ciste papire.
Ako do sada nisu nasli angazman,znaci da haman nikoga ni ne interesuju. U takvoj situaciji prosjek pogodjenih,da su neka pojacanja,ce se vrtiti kao i do sada,cca 1 od 20.
Strasan posao smo napravili ovo ljeto. Otisla dva najbolja igraca u klubu,vjerovatno u ligi,a doveli smo mudo marjanovo.
Valjda smo potrefili ljeto kad i nema nekih igraca na trzistu. Bice bolje na zimu.
Primjer.

Ermin Zec je prije 3 sata bio dobar igrač, ali sada bi vjerovatno karina bio?

Leon_Professional
Kontakt:

sub jul 22, 2017 1:29 am

arelinho je napisao/la:
sub jul 22, 2017 1:24 am
Leon_Professional je napisao/la:
Kemo ako nece produziti onda B tim i cao.

Hoce li Veca produziti ugovor?!
Pa ako mu ponude ja vjerujem da će produžiti.
Nema logike da ne ponude :D
Al treba to sto prije rjesavati, kao i s Kemom, hoces neces.

Brkoo
Kontakt:

sub jul 22, 2017 1:30 am

To sto fali @Sima,
sto nas manje ima,
insajderske tvoje,
vracat ce te svima.

Kad skupi se ekipa,
na forumu il na kafi,
svi se tebe sjete
insajder nam fali

Sve je manje suza,
a @storm se i dalje na tebe ljuti,
slomljena nam dusa,
u grudima suti.
Neka je svetinja koja na srcu stoji važnija od prezimena koje na leđima nosiš!
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

kremenko

sub jul 22, 2017 1:34 am

LARS1921 je napisao/la:
sub jul 22, 2017 1:22 am
kremenko je napisao/la:
Primjer.

Ermin Zec je prije 3 sata bio dobar igrač, ali sada bi vjerovatno karina bio?
Primjer.
Mozemo sada kurcu svirati tamam kada bi Dzeko,Messi i Ronaldo htjeli doci u paketu.
FK ŽELJEZNIČAR-LJUBAV RADNIČKE KLASE, KLUB NOSTALGIČARA I ROMANTIČARA
Ivica Osim: "Željo će živjeti zauvijek"

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 2 gosta.

Prijava