Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

Dominic
Kontakt:
Status: Offline

Re: RE: Re: FK Željezničar

čet jul 20, 2017 10:06 pm

Hadzijalagic je napisao/la:
čet jul 20, 2017 10:03 pm
logme je napisao/la:
zorz je napisao/la:
čet jul 20, 2017 9:41 pm
Volim Zelju i uvjek cu ga voljeti ,zadovoljan sam da je ostao Lendric prolaz sto posto ,nazalost nije odraz drzave i mnogo nekih drugih stvari ,zivim u Svedskoj ne dugo pa ljudi ovdje skoro svako naselje ima svoj teren ,sve uslove za teniranje i mnogo sta pa opet su losi u fudbalu .
Zašto misliš da bi prošli s Lendrićem?
Šta bi on mogao uraditi kad za 180 minuta nismo imali nijedan normalan centaršut. Nama treba napadač, to stoji. Ali Stevo je odigrao koliko je mogao, po mom mišljenju sasvim solidno.Sumnjam da bi i Lendrić u ovakvoj postavci išta napravio.
Ozbiljan klub ne prodaje najbolje igrače pred evropske utakmice. Ozbiljan klub na njihovo mjesto ne ubacuje igrače koji apsolutno nisu uigrani, nisu imali kad, koliko god da su dobri. Vratiš Beganovića s posudbe, ne znaš šta ćeš s njim i onda ga ubaciš da ti odluči utakmicu. On?
Mi još uvijek nismo ozbiljan klub. Mislim da idemo naprijed, ali trebaće još vremena.
Sad treba krenuti jako u prvenstvu, dovesti još nekoliko igrača i vratiti titulu gdje joj je mjesto.
Stevo je odigrao koliko je mogao i nista mu ne zamjeram ali Stevo je prespor da bi bio napadac za ozbiljnije utakmice. Bila je ona jedna situacija kad je protrcao i slabo sutirao zato sto zbog nedostatka brzine nije uspio da se oslobodi stopera. Lendric bi u onoj situaciji gol zabio 99%
I jos puca u covjeka, u ruke, sto bi priuceni golman odbranio. :psujem: Apsolutno nedostatak brzine i snage kao i neznanja da puca po zemlji a ne dize loptu. Ono je bila bolja prilika od one kad je Sved izbacio s linije loptu.

psihopata
Kontakt:

Re: FK Željezničar

ChWilla je napisao/la:
čet jul 20, 2017 10:03 pm
i zebi, i sinanu i struci treba biti jasno da sinan može biti verzija 2.0, prilagođena modernom fudbalu... :D ali da mora igrati da bi bio...
zeba je u slavkinim ocima nas najbolji igrac,siguran sam u to.
tajne misli violine: http://postimg.org/image/k6gp7mo01/

ChWilla
Kontakt:

čet jul 20, 2017 10:07 pm

Leon_Professional je napisao/la:
čet jul 20, 2017 10:05 pm
Brkoo je napisao/la:
čet jul 20, 2017 9:58 pm
Nas igracki kadar u evropi je pokazao nase ambicije za tu istu evropu. Ekipa u kojoj ti igraju u prvih 11 Nikolic, Zeba, Radinovic, Blagojevic, Bogicevic jos dodas Stanica, je sve ali nije ozbiljna ekipa. Prvenstvo pocinje za par dana a nama sportski direktor, direktor kluba, sekretar i marketing menadzer u Svedskoj. Nevjerovatno.

Vec do danasnjeg dana se trebalo ili dogovoriti sa 4 jaka igraca(stoper, centralni veznjak, krilo i napadac) ili ako nista biti blizu dogovora sa njima. Zanima me hoce li Slavko imati muda da izbaci iz prvog sastava Zebu i jos neke igrace. Pogledajte samo Siroki, trener otjerao sve polovnjake, doveo pojacanja, i lijepo ih poslozio, jako dobra i mlada ekipa, u tri poteza su vec pred golom protivnika. Kod nas obrnuta situacija, Zeba glavni, ispuse lik nakon 20-30 minuta i ne moze ni trcati. Kako je krenulo jos jedna neuspjesna sezona je pred nama.
Dogovorili smo onog Modelovog. Sutra ce se znat :placeodsmijeha: :placeodsmijeha: :11: :11: :placeodsmijeha: :placeodsmijeha: :ganja: :ganja:
možda se i iznenadite, pozitivno.

možda :D
gradi željo boli te *****

theOriginals 1921
Kontakt:

To si u pravu, ali sta predlazes da uradimo? Prije 4 godine smo bili pred time da stavimo katanac na klub, a evo sada vec planiramo da gradimo Jug. Zaboravljas da je ovo Bosna i Hercegovina i ovo sto radimo je pravo malo cudo. U jednoj takvoj maloj, siromasnoj zemlji smo naisli na sve moguce i nemoguce opstrukcije prilikom dobijanja dozvole za Istok. Da ne spominjem i medijsko sikaniranje onog tamo portala i njihovog foruma. Kao sto smo svi pisali nakon svega, Zeljo je samo jaci, a mi svi znamo ko su dokazani neprijatelji kluba. Lobotomiziranje na nivou tamo i dalje ide, cujem. Sistem se gradi godinama i mi smo krenuli tim putem. Strpljenja, strpljenja...
[/quote]

sve to stoji i svaka cast upravi i podrzajem sto se radi.ali mi smeta sto smo u sportskom segmentu na nekom potpuno amaterskom nivou.

LARSSON
Kontakt:

Leon_Professional je napisao/la:
čet jul 20, 2017 10:05 pm

Dogovorili smo onog Modelovog. Sutra ce se znat :placeodsmijeha: :placeodsmijeha: :11: :11: :placeodsmijeha: :placeodsmijeha: :ganja: :ganja:
Ako dođe Modelov biće naš možda najbolji stoper :kafa:

fcz
Kontakt:

čet jul 20, 2017 10:08 pm

Elegant je napisao/la:
Off.

Siroki igra prejako sa ovim smradovima, bice nam frka sa njima u ligi.
Nece vjeruj mi. Oni imaju konkurenta jedino u Zrinjskom. Mi lagano postajemo drugi razred PLBiH.
Na nebu je jedna boja, jedan voz i jedna pruga. U mom srcu jedna ljubav, ne postoji druga. Volim te Željo. Tvoj Manijak s juga.

reks1
Kontakt:

čet jul 20, 2017 10:09 pm

Danas sam pomenuo svlacionicu,nekad davno neku,svlaciomicu Italijanskog sampiona,ocekivao borbenost pa kako god da zavrsi.I onda me ponovo razyebu tersanja pri izmjenama.Pa dokad vise?
Ova uprava je na kraju prosle sezone morala traziti izvjestaj sa full licnom odgovornosti i od trenera S.P ali bogami i od kapitena i to obojice.
Mozda je zaista vakat da se parole na jugu istaknu na pocetku sezone a ne na kraju.Bolje "skidati dresove" na pocetku nego na kraju!
Niko nije i ne moze biti iznad onih koji pune Grbavicu i disu tu pjesmu i trose yebene apaurine.ni kapiten ,ni najtrofejniji,niti bilo ko iz trenutne uprave.
Ja dakle pisem o onome sto nas ceka u ponedeljak i samo me to zanima,Nadam se da zanima i S.P kao i Z.Z i sve ostale dole na terenu.

Leon_Professional
Kontakt:

čet jul 20, 2017 10:09 pm

Volio bi ChWilla. Nije ovo bio "šuk" Modelu, ovo je vise bilo onako na ovog naseg SD.

Vidjet cemo ko je taj igrac. Ako je model zadovoljan, onda se nadam dobrome jer postujem njegov stav.

Elegant
Kontakt:

čet jul 20, 2017 10:10 pm

fcz je napisao/la:
Elegant je napisao/la:
Off.

Nece vjeruj mi. Oni imaju konkurenta jedino u Zrinjskom. Mi lagano postajemo drugi razred PLBiH.
Losi smo ali ne u toj mjeri, bicemo u vrhu ne brini.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

LARSSON
Kontakt:

fcz je napisao/la:
Elegant je napisao/la:
Off.

Ma ispadamo

Plava Porodica
Kontakt:

Pretjerujete vala.
Mi smo danas fino kombinovali i imali tačnije pasove nego u 90% utakmica. Jesu to kratki pasovi gdje se rijetko griješi, ali mi smo tu haos pravili. Danas je bilo sve fino i smireno na prvu.
Problem je nastao što školovana ekipa zna iskoristiti mane druge ekipe. Pogotovo ekipa koja je u svok prvenstvu najbolja po tom pitanju, a tu našu manu koriste i prosječni premijerligaški klubovi.
Problem su osnove igre, protok i kretnja lopte, protrčavanja u prostor, centaršutevi te prekidi tek tako da ga izvedemo za statistike.
To se sad ne može naučiti, to se u pionirima uči, ali se može solidno navježbati. Primjer mi je Efendič iz Slobode koji je od tarabe pod vodstvom Musemića postao jedan od najboljih bekova lige, jer je krio svoje mane a ono što se može navježbati, navježbao je.
Tu je problem, jer tu nema pomaka. Skoro godinu dana nas vodi trener a tu nema pomaka, to je već za dublju analizu.
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

salle86
Kontakt:

čet jul 20, 2017 10:11 pm

Nama treba "bezobraznih" igrača kao Luka Menalo, ako neko gleda ovaj ŠB. Nije nešto specijalno uradio ali svaki kontakt sa loptom kod njega se zna ko je "šef". Ide "europski" a ne ko naši nebitno jel protivnik Aik ili Čelik, oni ne smiju krenuti u dribling. Naš najveći problem je što se naši na terenu ne postave u fazonu "mi smo Željo izvolite se braniti" (ma kako glupo ovo i poznato zvučalo) već od starta nema tog respekta (straha) kod protivnika.
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

ChWilla
Kontakt:

čet jul 20, 2017 10:12 pm

Plava Porodica je napisao/la:
Pretjerujete vala.
Mi smo danas fino kombinovali i imali tačnije pasove nego u 90% utakmica. Jesu to kratki pasovi gdje se rijetko griješi, ali mi smo tu haos pravili. Danas je bilo sve fino i smireno na prvu.
Problem je nastao što školovana ekipa zna iskoristiti mane druge ekipe. Pogotovo ekipa koja je u svok prvenstvu najbolja po tom pitanju, a tu našu manu koriste i prosječni premijerligaški klubovi.
Problem su osnove igre, protok i kretnja lopte, protrčavanja u prostor, centaršutevi te prekidi tek tako da ga izvedemo za statistike.
To se sad ne može naučiti, to se u pionirima uči, ali se može solidno navježbati. Primjer mi je Efendič iz Slobode koji je od tarabe pod vodstvom Musemića postao jedan od najboljih bekova lige, jer je krio svoje mane a ono što se može navježbati, navježbao je.
Tu je problem, jer tu nema pomaka. Skoro godinu dana nas vodi trener a tu nema pomaka, to je već za dublju analizu.
imajući protivnika u vidu, neki, nekakav napredak se ipak nazire. čak se nekim tim pasovima došlo i do gola, u izgledne situacije...ali stevo naprosto ne može biti prvi napadač u ovim godinama. svi znaju da ne može.

storm_raider
Kontakt:

čet jul 20, 2017 10:14 pm

Brate dragi kakav je ovaj Menalo igrac... nudili smo mu da dodje kod nas, nije htio.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

Bosnia

čet jul 20, 2017 10:18 pm

BRAVO ABERDEEN

bolja asistencija od gola!

Bergeron
Kontakt:

Kvaka 22 sto bi rekli. Zelimo bolji tim, a to zahtjeva novac koji nemamo. Da bismo dobili novac moramo imati bolji tim i prolaziti ovakve utakmice. I tako se vrtimo u krug, iz kojeg ne izlazimo vec dugi niz godina. Da se naziru poboljsanja, naziru se i to ulijeva kakav takav optimizam. Nazalost i ta poboljsanja pokusavaju unistiti pojedinci koje boli neka stvar za utakmicom i koji bi visoke plate i sto manje odgovornosti na terenu. Sve dok je takvih, nema nekog veceg napretka. Znaju se imena i treba se reagovati.

Ocigledno je da smo jako ogranicen tim, jedna taktika, eventualno jedna promjena taktike u utakmici i to je sve sto se vidi u 90 minuta. Tromi, bez ikakve, reci cu namjerno euforicne, tranzicije, bez trka svih naprijed. Mi i u kontri imamo jednog igraca naprijed, a i on zaluta negdje na krilo i izgubi se, petljamo i peljamo loptu, nemamo snage za duele, nemamo razvijenih akcija, nemamo prodora... Pojedini igraci, po ko zna koji put cu to napisati, nemaju elementarno znanje, ne znaju primiti i dodati loptu, a da ne pricamo o nekoj brzini, o razmisljanju unaprijed, pregledu igre, driblingu, pravovremenom pasu. I to je cinjenica od koje bolujemo dugi niz godina. Svaki igrac koji je imao ijedan pravovremen i precizan pas se prodao odmah nakon sezone, ne znam ijednog da je docekao i uvezao dvije i vise sezona u dresu. I to je zalosno, klub je vise postao skola u kojoj se pojedinci uce kako primiti, dodati loptu i kako se postaviti, nego sto imamo oformljen tim koji ima naucene akcije, koji zna pokrenuti nesto. Bezidejnost i veceras, kao i cijelu proteklu sezonu.

Doveli smo par pojacanja, koja umjesto da svojim igrama i time sto su dovedeni donesu novi sistem i nove prilike, taktike i jednu sarolikost, oni se uklapaju u neku nasu neproduktivnu i neobjasnjivu taktiku, neku staticnost i oslanjanje na vrijeme i tudje pogreske, na eventualno neki ubacaj, koji uopste ni ne postoji, i neke prekide. Tuzno je ovako kada pocnemo traziti opravdanja u tome sto je neki klub skuplji od nas, sto za neki klub igraju kao bolji igraci. Veceras to uopste nije bilo vidljivo, cak smo u dosta segmenata bili bolji, ali opet ta nasa ogranicenost, ta nepreglednost i gledanje u loptu umjesto naprijed u pozicije igraca. I Lester je bio najjeftinija ekipa, pa su uspjeli...

Ceka nas nasa realnost, Gosk i opet neka polumizerna posjeta. I tesko cemo mi ovakvi igrati na Grbavici, jer svi koji dolaze na Grbavicu dolaze da se brane, a mi protiv parkiranih autobusa tesko da mozemo. Nadam se da se varam, da ce u ovih par dana promijeniti se nesto u sastavu, da ce se promijeniti nesto u taktici i glavama igraca, jer u suprotnom, ocekuje nas mucna sezona. Nadam se da se varam....

ChWilla
Kontakt:

sad bi bio idealan trenutak da se popusti pritiscima i pričama i dovede neki lik koji je nekad negdje bio super klasa, ali danas nema interesa ni želje da igra za želju, ili možda fudbal uopšte. kao štila :D

mora se nastaviti sa dovođenjem igrača koji traže sljedeći, bolji, veći korak. neka zeca iako je glup, on pravi višak i tako. sinana pusti na njih odmah u ponedjeljak, može i žera, i tako dalje.

Hadzijalagic
Kontakt:

čet jul 20, 2017 10:19 pm

Ono sto mene raduje je da fizicki djelujemo dobro. Trkacki nismo padali u ovom dvomecu. Mozemo trcati samo sto sporo trcimo :D

Ni ja nisam za Stilu. On je totalno van bilo kakvog ritma..
Zadnja izmjena: Hadzijalagic, dana/u čet jul 20, 2017 10:19 pm, ukupno mijenjano 1 put.
Ko se jednom o mlijeko opeče taj i u jogurt duva..

amar92
Kontakt:

čet jul 20, 2017 10:19 pm

Kao i inace istina je uvijek negdje u sredini, nit je Slavko jedini krivac nit je istina da Slavko nije mogao bolje postaviti taktiku. Boljka svih nasih trenera je ta taktika, ista postava igraca protiv Zete i protiv Aika, ista postava kod kuce i u gostima. Ne samo Slavko, nego svi nasi treneri (zato Slavku ne treba tjerati). Svi oni kad dodju u ekipi traze svoju prvu postavu, postave jedan sablon i samo po tome. Mijenja se samo u nuzdi. Npr danas nije bila utakmica za Stevu i Ugija, dragi su mi obojica ali... Znas da ti je jedina sansa protiv Aika kontra, onda ti ne mogu najistureniji igraci biti Stevo i Zajko, valjda i najsporiji igraci u ekipi. Jasno je da tu nema kontre. Sto se tice Ugija, on je dobar veznjak ali nije trebao igrati ovu utakmicu jer je uz Jovana trebao neko stabilniji pogotovo u odbrani i duelima, u skoku. Ugi nije igrac koji ce osvajati duele i biti destruktivac, i glupo je govoriti da je karina zato sto ne moze odgovoriti zadacima koji realno nisu za njega. Morao je tu igrati Markovic, sumnjam da bi onaj kapiten dobio zracni duel protiv Darka ali kasno je sad o tome razmisljati. Umjesto Steve je trebao Zec ili Sinan, sa Zecom bi dobili na brzini odnosno kontri. Sa Sinanom na posjedu i smirenosti. To su po meni dvije greske u ovoj utakmici Slavka, ali nije on kriv za ispadanje. I da nije napravio ove greske mi bi vjerovatno ispali jer su ljudi jednostavno kvalitetniji od nas, to je nazalost sustina svega.

Za neki daljnji napredak bi se trebalo rijesiti par igraca, najvise zbog mentaliteta. Dovesti par pojacanja kako bi se ekipa unaprijedila. Projic i Sinan dobro izgledaju. Tu dodati jos napadaca koji je pod moranje, a stoper i vezni ako izlete kapitalci onda reagirati. Dovoditi prinove nema smisla. Slavki dati podrsku i vrijeme, jer kad bi se rijesili 4-5 oslobodili bi prostora za prava mladja pojacanja kroz place koji ovi mahalci imaju. Zato samo strpljivo i uvijek uz Plave sa Grbavice!

NEZALAGANJE
Kontakt:

čet jul 20, 2017 10:21 pm

psihopata je napisao/la:
čet jul 20, 2017 9:59 pm

imas staromodne igrace i staromodnog trenera koji voli takve igrace,mozes ti njemu dovesti 10 mladih supertalenata on ce koristiti ove iste igrace jer je to po njegovom misljenju najbolje,eto sacekajmo pres i vidjeces da ce slavko reci da je zadovoljan igrom i da nam je malo falilo da prodjemo iako nismo uvezali 2 pasa za 90 minuta.
E pa ako on tako vidi,nece on jos dugo na nasoj klupi.Razumijem da nista ne ide preko noci i da treba strpljenja,ali bojim se da raja nece biti strpljiva na prva 2 kiksa u prvenstvu,a ako cemo i realno, mi nemamo ekipu za neki trofej.
STOP "POLOVNJACIMA" U ZELJI!!!

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], Google [Bot] i 8 gostiju.

Prijava