čet jul 20, 2017 10:18 pm
Kvaka 22 sto bi rekli. Zelimo bolji tim, a to zahtjeva novac koji nemamo. Da bismo dobili novac moramo imati bolji tim i prolaziti ovakve utakmice. I tako se vrtimo u krug, iz kojeg ne izlazimo vec dugi niz godina. Da se naziru poboljsanja, naziru se i to ulijeva kakav takav optimizam. Nazalost i ta poboljsanja pokusavaju unistiti pojedinci koje boli neka stvar za utakmicom i koji bi visoke plate i sto manje odgovornosti na terenu. Sve dok je takvih, nema nekog veceg napretka. Znaju se imena i treba se reagovati.
Ocigledno je da smo jako ogranicen tim, jedna taktika, eventualno jedna promjena taktike u utakmici i to je sve sto se vidi u 90 minuta. Tromi, bez ikakve, reci cu namjerno euforicne, tranzicije, bez trka svih naprijed. Mi i u kontri imamo jednog igraca naprijed, a i on zaluta negdje na krilo i izgubi se, petljamo i peljamo loptu, nemamo snage za duele, nemamo razvijenih akcija, nemamo prodora... Pojedini igraci, po ko zna koji put cu to napisati, nemaju elementarno znanje, ne znaju primiti i dodati loptu, a da ne pricamo o nekoj brzini, o razmisljanju unaprijed, pregledu igre, driblingu, pravovremenom pasu. I to je cinjenica od koje bolujemo dugi niz godina. Svaki igrac koji je imao ijedan pravovremen i precizan pas se prodao odmah nakon sezone, ne znam ijednog da je docekao i uvezao dvije i vise sezona u dresu. I to je zalosno, klub je vise postao skola u kojoj se pojedinci uce kako primiti, dodati loptu i kako se postaviti, nego sto imamo oformljen tim koji ima naucene akcije, koji zna pokrenuti nesto. Bezidejnost i veceras, kao i cijelu proteklu sezonu.
Doveli smo par pojacanja, koja umjesto da svojim igrama i time sto su dovedeni donesu novi sistem i nove prilike, taktike i jednu sarolikost, oni se uklapaju u neku nasu neproduktivnu i neobjasnjivu taktiku, neku staticnost i oslanjanje na vrijeme i tudje pogreske, na eventualno neki ubacaj, koji uopste ni ne postoji, i neke prekide. Tuzno je ovako kada pocnemo traziti opravdanja u tome sto je neki klub skuplji od nas, sto za neki klub igraju kao bolji igraci. Veceras to uopste nije bilo vidljivo, cak smo u dosta segmenata bili bolji, ali opet ta nasa ogranicenost, ta nepreglednost i gledanje u loptu umjesto naprijed u pozicije igraca. I Lester je bio najjeftinija ekipa, pa su uspjeli...
Ceka nas nasa realnost, Gosk i opet neka polumizerna posjeta. I tesko cemo mi ovakvi igrati na Grbavici, jer svi koji dolaze na Grbavicu dolaze da se brane, a mi protiv parkiranih autobusa tesko da mozemo. Nadam se da se varam, da ce u ovih par dana promijeniti se nesto u sastavu, da ce se promijeniti nesto u taktici i glavama igraca, jer u suprotnom, ocekuje nas mucna sezona. Nadam se da se varam....