teatrale36 je napisao/la:cipiripi je napisao/la:Po meni mislim da nismo nesto puno izgubili sa odlaskom ove dvojice igraca. Tiago je imao par utakmica u kojima je uspio napraviti nesto ostalo sve je bilo ispodprosjecno, na zalost jos ga je povreda unazadila tako da to vise nije bio isti igrac.
Uvjeren sam da je i Kostic utjecao na ovu odluku, jer sa Tiagom nam je uvijek lijeva strana bila u skripcu jer se covjek nije vracao u odbranu
Pa nije njemu primarna igra u odbrani covjek je napadac ili krilo a ne bek ili stoper da mora igrati odbranu. To veliki strucnjak Edis sve pomjesao sta ko treba igrati zato smo onako i odigrali kraj sezone.
Steta za Tiaga mislim da je on bio iskoristiv u nasoj ligi ne igramo u PL Engleske i mislim da bi mnogi igraci cak i neki reprezentativci mogli od Tiaga da nauce kako se stopa lopta i sl.
U fudbalu postoji 4 nivoa ili linije odbrane.Prva linija je napadac ili napadaci,druga linija su veznjaci,treca linija je odbrana i cetvrta je golman.Naravno,obim tog defanzivnog posla nije isti,ali postoji kod svih linija i kad je sinhronizovano onda je to cvrsta ekipa kojoj nije lahko zabiti gol,a opet se ne gubi puno u ofanzivi jer ne mjenjas npr. jednog napadaca da bi poduplao stopera,ili ofanzivnog veznjaka da bi poduplao defanzivnog,itd.To je ta igra u oba smjera,jednostavno to je trend trenutno.Zato su,primjra radi,igraci poput Radje,Modrica,Rakitica,ili krila oput Daglasa Kose,itd,na cijeni.Na krjau krajeva,svi smo vidjeli sta radi Lendric i koliko samo
ganja i pretrci za vrijeme jedne utakmice.Ili Miroslav,koji je tipicni primjer skolovanog krila koji ne moze nikad biti beskoristan na terenu..
Tako je i sa Tiagom,kad protivnicka ekipa ima desnog beka koji se aktivno prikljucuje napadu sa zeljom da napravi visak igraca ona krilo mora pokusati da to onemoguci.Inace nastaje lancano pomjeranje da bi se nadoknadilo to,sto na kraju vrlo lahko zavrsava tim viskom igraca negdje u 16 m i eto problema.
Biti takav igrac nije lahko,posebno za uslove u PL ligi,ali neki minimum mora bitii ovdje,jbg..