Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

Hurmasica
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pet jul 14, 2017 11:01 am

LARS1921 je napisao/la:
pet jul 14, 2017 2:10 am
@Kospicar

tek sad nafatah ovo što ti reče

http://sport1.ba/premijer-liga-bih/save ... zone/88375

Oni ti ga puše Mirsade ! :D
Spoiler:
slika
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

salemprolic
Kontakt:

pet jul 14, 2017 11:03 am

Da je proci AIK pa ko god da dodje dobro je. Marseille zbog atraktivnosti mozda najbolja opcija. Ili Dinamo Minsk da se prisjetimo onih vremena kad su nam finala u zadnjim minutama izmicala.
Ide prva kamila, ide druga kamila, ide treća kamila, četvrta i peta...

Okolele
Kontakt:

pet jul 14, 2017 11:04 am

Prvo aik da prođemo a poželjno bi bilo izbjeći Zenit i Bragu..Neke moje zelje Sion ili Freiburg
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

Bosnia

pet jul 14, 2017 11:04 am

Format je napisao/la:
pet jul 14, 2017 10:09 am
Ljudi pricaju granitna odbrana,svaka cast itd,

Ljudi su 4,5 puta napali,dali nam gol iz mogu reci sumnjivog ofsajda i fulili glavom nemoguce,da je bilo dva gola iz tri suta pricali bi smijesna odbrana
Odbrana je smijesna. Ja ne mogu da vjerujem da je onaj iznad napisao da je perfektna. Bilo ko da nam pridje golu na 30m bio to AIK, Zeta ili Krupa kod nas je panika, ne zna se ko pije, a ko placa. Bogicevic i Graovac se takmice ko ce namjestati zadnju liniju i na kraju ne prate jedan drugog i prave tako vrlo opasne prilike za loptu u prostor. Nasa sreca sto svedjani igraju na 2 vrlo jaka i visoka napadaca koji su spori. Igraju slicnu kao sto smo mi sa Lazarom gdje sluze da se na njega navuce sto vise odbrambenih, a krila sasijecaju prema sredini.

Iz igre mi nista opet nismo napravili, sve se svodi da neko pokusa napraviti induvidualnu majstoriju gdje smo opet hendikepirani odlaskom Mire i Lendrica. Zeba je pokusao u par navrata i vidio se njegov stari sjaj ali tesko da moze to raditi u kontinuitetu, jos pridodaj na to da on kad i odradi majstoriju vjeciti talenat Ugljesa se igra zmire na terenu, blagojevic kad mu cejf bude pridje i ponudi rijesenje za pas.

Zec me positivno iznenadio mada me podsjetio na Thiaga, ne igrom nego svojim odnosom kad je shvatio koga ima za suigrace. U fazonu ko vas jebe, sad vam nedam loptu odoh sve sam. Jer i kad se probije neko po krilu imas samo 1 naseg u njihovom 16cu, ostali hlade muda na centru. Da li je ljenost ili Salkina naredba ne znam.

Sve u svemu imamo sanse da prodjemo iskljucivo sto svedjani tesko igraju protiv nas iz bosne, a i dodaj na tome da im se igra bazira na ne tako brzim napadacima sto nama itekako odgovara. Ima pozitive najvise u smislu Zeca. Stanica bi volio vidjeti odmornog na desnom krilu. Imam osjecaj da bi ih redovno svojom brzinom probijao sa strane, covjek je 60min trcao za dvojicu na lijevom beku...

I za kraj, da imam primanja da mogu ja licno istrpiti platu bogicevica i ugljese ponudio bih upravi do kraja njihovih ugovora da im ja isplacujem plate, bonuse, doprinose samo da ih moje oci ne gledaju. Na hljebu i vodi bi bio ako treba. Ne mogu ih i tacka.

Hurmasica
Kontakt:

pet jul 14, 2017 11:05 am

Ma daj Marseille :lol:

phpBB [video]

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

kvalitet
Kontakt:

pet jul 14, 2017 11:09 am

cikazubo je napisao/la:
pet jul 14, 2017 10:59 am
omladina1921zeljina je napisao/la:
pet jul 14, 2017 10:55 am
U AIK-u, ona njihova 5-ica, ala Kerla. Loš na lopti, sporo reaguje, na njega bi trebalo navaljivati češće, ako bude igrao u revanšu. Primijetio sam i to da smo u prvom poluvremenu puno, puno više forsirali desnu stranu preko Zeca umjesto da smo kretnju lopte nekako preraspodjelili podjednako na obje strane. Lijeva strana bukvalno nije imala posla ili nam protivnik jednostavno nije dao da igramo po lijevoj strani.
Al je zato atleta vrhunski, svaki prekid je najveća opasnost, zamalo da nam i zabije..
Ma njihov najslabiji igrač. To sam baš sinoć napisao.
Bez privatizacije kluba nema sportskog uspjeha!

Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja.

za_zivot_cijeli
Kontakt:

pet jul 14, 2017 11:13 am

Rabotnicki je protivnik po mjeri. moze i Sion.
Jedan život, jedna ljubav, jedan klub.
Željezničar za život cijeli!

cikazubo
Kontakt:

pet jul 14, 2017 11:13 am

Tek sad vidim kako izigraše našu odbranu kod onog kornera, fkt ljudi imaju savršene prekide, blokovi kao u košarci ybt, lik s prve protrča pored svoja tri saigrača na drugu i dobi tačno loptu i iz okreta šut, a na kraju onaj prekid u nadoknadi opet nam napuniše peterac, svi pa i naši igrači su mislili evo opet neke akcije za skok kad likovi po zemlji odigraše, sreća nije bio dovoljno precizan pas, al pravo su lukava ekipa ne prekidima, obavezno prepisati ove akcije i uvježbavati za ovu našu ligu.

Kospicar
Kontakt:

FK Željezničar

pet jul 14, 2017 11:14 am

slikaslika
slika

Izvinjavam se na off topicu al me fasciniralo za krstko vrijeme(manje od 30 dana) izgradise montaznu tribinu, kapacitet ce bit 2300 stolica.

Sto se tice protivnika, Marseille i Freiburg moja zelja

Sent from my iPhone using Tapatalk
"Željo je religija i život. Nije samo fudbal, već stil življenja i ponašanja."
Ivica Osim

cikazubo
Kontakt:

pet jul 14, 2017 11:16 am

Šta vam je više sa željama, reko bi čovjek dobili 2-0 sinoć, imali smo možda 40% šanse za prolazak sad imamo nekih 30%, i Klasvik je nulu odigrao kući pa primiše 5 komada u Štokholmu :D

ChWilla
Kontakt:

pet jul 14, 2017 11:17 am

jedno su želje a drugo su pozdravi jelde kolega hadžiću...
gradi željo boli te *****

AsharaK
Administrator
Kontakt:

A ocam, nesto sam optimista :D
Željezničar ante portas !

dell21
Kontakt:

U svedskoj moramo biti level iznad sinocne prestave i plus da imamo puno srece. Oni su nesto slicno odigrali i u prvom pretkolu prvu utakmicu pa u druoj pikazase snagu. Bice jako tesko i mislim da ono sinoc nije njihova prava snaga.

mirzza
Kontakt:

pet jul 14, 2017 11:20 am

Rabotinicki za prolaz dalje.

ponosannavas
Kontakt:

pet jul 14, 2017 11:21 am

zubanovic89 je napisao/la:
pet jul 14, 2017 10:17 am
Rece sinoc jedan momak na tribini da je 50:50 izmedju nas i Zrinjskog za Ordagica. Zrinjski mu nudi vise para, njemu se dolazi vise u Zelju, vidjecemo, bilo bi super kad bi dosao.
Nadam se da će prelomiti i doći kod nas. Ovdje se dragi Ordaga postaje igrač ili ne postaje. zato svi kupuju iz Želje a ne iz ostalih klubova. Atmosfera, pritisak itd itd, sve to gledaju stranci kad kupuju. Ko se u tome snaše ima veilke šanse da ide vani. Drugo, ovo je klub u kojem i ako ostaneš cijelu karijeru možeš i nakon karijere biti neki faktor. **** kratkoročno par hiljada više. Možeš ih vazda uzet, ali vakat je da ideš na više. Nemoj biti pićoooka. Našima treba reći da plate to šro traže ovi. DObijaš igrača koji igra na više pozicija. DObijaš to da slabiš konkurente i da si pretedent na titulu. Titula je naredne sezone jako bitna. Treba uložiti. Evo zaradili smo. Moramo se malo i kockati, pa ako ne uspijemo nije problem opet se stisnuti. On je prioritet trenutno. Ave ostalo može doći i kasnije i bek još jedan i napdadač i stoper.

SInoć atmosfera za deset. Pjesma o Đildi ubila.Toliko kulture, emocija i svega što nosi fudbal. Zato kapa do poda Graovcu i Vukotiću. Znaju ljudi zašto hoće u Želju (mislim i na ovo gore što sam Ordagi pisao)

Igra defanzivno odlična, ofanzivno dosta bolje nego inače pogotovo kad znamo da je protivnik jači i da se defnazivno postavio. Falila je završnica. nmamjenj desetak puta smo probili po krilu i kad ostane igrač sam da uputi neku povratnu uradi se to katastrofa, što zbog nedostataka igrača u sredini što zbog toga što naši ni ne gledaju kome upućuju tu povratnu ili centaršut. Jednom je samo bilo ok i Zakarić se našao u dobroj situaciji. I još jednom zakasnio Nikolić na loptu. Nama inače kaska ovaj dio što nema puno igrtača na povratnoj, asada to mogu i razumiti jer smo morali oprezno.Vjerovatno im ni Slavko nije dao da puno idu gore, ali u prvenstvu je to bilo isto loše. Nadam se da je razlog spori Marković koji je tada igrao sa Zebom. Ovo je šahovsk apartija. Ko ne vidi da bi ovo bilo gotovo da su nam dali gol ovdje taj veze nema o fudbalu. LJudi jači u duelu, brzi ko i mi, a sa loptom malo brži. Mi nekad presporo sa loptom to radimo. Čak i pas kad može na igrača bližeg golu mi onom do sebe pa taj do nas onda njemu. Pa često po dva dodira umjeto iz prve. Jako je teško ono probiti, a probijali smo bolje nego inače. Probili bi još pet šest puta da pojedini igrači nisu napravili baš gluposti u smislu umjesto da normalno doda on dribla i sl. Prednjačio je Stana sa tim. I Zeba par puta. Zeba me iznenadio i sa ovim centaršuteviam i povratnim što sam gore spominjao. Loše baš. Sa druge strane iznenadio me trkom ali pozitivno. Definitivno je izdržao cijelu tekmu i to bez problema.

Eto toliko od mene

cikazubo
Kontakt:

pet jul 14, 2017 11:24 am

Al koji je brat onaj crnjo kod njih, dobra zayebancija kad su se istrčavali nakon utakmice :D

Hurmasica
Kontakt:

pet jul 14, 2017 11:24 am

AsharaK
Administrator
Kontakt:

pet jul 14, 2017 11:25 am

Pa sinoc su bas svi puno pretrcali, kud ces dalje kad se Zeba nije zalio na umor, a mi se smijali Slavkinim pripremama :D Kad hoces, onda i mozes :D
Željezničar ante portas !

ponosannavas
Kontakt:

pet jul 14, 2017 11:27 am

AsharaK je napisao/la:
pet jul 14, 2017 11:25 am
Pa sinoc su bas svi puno pretrcali, kud ces dalje kad se Zeba nije zalio na umor, a mi se smijali Slavkinim pripremama :D Kad hoces, onda i mozes :D
Cijelo vrijeme oko mene raja govore sad ćemo pasti trkački nemamo kondicije, a BOga mi demantovaše ih. Trčali na kraju ko na početku. Falilo je mozga u završnici napada.

ChWilla
Kontakt:

pet jul 14, 2017 11:28 am

ali to vrijedi i sa druge strane, ovi što su pali kod nas po pravilu nisu ni ustali... :D
gradi željo boli te *****

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 9 gostiju.

Prijava