U januaru nekad je,otprilike,ovako je isla prica sa pojacanjima.I na forumu i medju rajom sam slusao uzivo..
Dolaze Zolotic,Bekric,Zahirovic - euforija,prave se formacije u kojima su ti igraci neizostavni,Bekric novi vodja tima,jedva se ceka da se krene,itd..Kod Miroslava je to vec bilo drugaicje,sjecam se pesimizma,parafraziram,ma propao je on,ne sjeca se kad je posljednji put odigrao partiju cijelu i kako treba,da je valjao ostao bi u Sevilji,itd..Pocne sezona,utakmica protiv Siroog ja slusam lika na sjeveru koji nakon 45 minuta
kriza Miroslava i govori kako nije to vise taj igrac i tesko da ce biti neko pojacanje.Iako,ko je zelio,mogao je da vidi da je Mirslav dobar igrac koji ce biti dobro pojacanje.Ali jok,nije valjda zabio gol,asistirao,napravio par prodora i odmah taraba..
Sta zelim da kazem? Previse lahko se neki igraci proglasavaju
bas onim sto nam treba dok se za neke druge a priori lupaju minusi i stavljaju etikete promasaja i bespotrebnih,i obratno,vec nakon kraceg perioda se obrne situacija pa oni koji su nam trebali vise ne trebaju nego su to sad neki novi.Nakon polusezne,cak i prije,Zolotic se otpisuje,Bekric gura na klupu,Zahirovica bi trebalo prodati,dok je Miroslav top igrac koji je opravdao zasto je bio clan Sevilje.ili npr. Sinisa je i dalje siguran desni bek iako,ruku na srce,osim uvodnih par utakmica ostatak su bile,pa hajd da ne pretjeram,za diskusiju ozbiljnu.Dok se Stanic kriza onako na prvu,iako momak nije odigrao u defanzivi ( beku je to valjda primarni zadatak ) nista losije od Sinise recimo,a u prilog tome ide i partija iz kupa u kojoj je Memija bio lijevi bek i svi znamo kako je to zavrsilo.Sad su na red dosli drugi igraci,Ugljesa i Havi su u nasim postavkama neizostavni igraci u prvih 11,dok je Secerovci bespotrebno doveden.Vrlo slicna situacija onoj iz januara o kojoj sam gore pisao,zar ne? Niti zelim gurati Bekrica i Zahirovica prije vremena na klupu jer bi to bio zestok luksuz,niti govoriti kako ce Secerovic,Ugljesa,Havi ili Husic biti rjesenja za nase probleme.Imaju pripreme,prijateljske utakmice pa nek izvole,nek se izbore za svoja mjesta.Ono sto je dobro i u cemu bi se trebali svi sloziti valjda da je dobro to sto se ima ko boriti,kvantitet ne znaci nuzno kvalitet,ali iz kvantiteta je uvijek lakse izvuci kvalitet.
Sinoc je Derek Duval napisao lijepu pricu koja takodjer ide u prilog ovom mom postu.
Ne okrivljujem ja nikoga apsolutno,forum je tu da se iznose svoja misljenja,ali bi svi trebali unijeti malo opreznosti kad dajemo neke ocjene.Zbog sebe najvise,ne zbog drugih,jer ce eventualno razocarenje biti manje.A ako dobijemo vise od onog sto smo ocekivali,eh s tim cemo se vec nekako snaci,zar ne?
Ne bih volio da Neadertalac prestane pisati,momak/covjek im svoj stav,princip i to treba postovati.Probajmo ga razumjeti,isto kao sto bi on trebao pokusati da razumije sve ostale.Sto kaze stih jedne pjesme
da se nadjemo na pola puta..