Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

M87
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sri jul 12, 2017 5:59 pm

Sramota je da se ispred stadiona prodaje Jug po cijeni od 10 km , uz jako neljubazno ponasanje od strane "vatrenih" navijača ... Napisati na papiru a4 formata JUG 10 KM , uzese momci po 5 km na raji od karata ... tuzno da ne moze biti tuznije
MANIJACI , ŽELJO , BOG I ČARŠIJA , NEKA ŽIVI BOSNA NAŠA DRŽAVA ! :zeljeznicar1:

hardwell
Kontakt:

sri jul 12, 2017 6:00 pm

0:4

Btw. baš mi je drago što će Nikolić zamijeniti Lendrića, čovjek je presjedio sezonu na klupi, šutio, trenirao, kad god je ušao i napravio je razliku.
Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja

Elegant
Kontakt:

sri jul 12, 2017 6:01 pm

Valjda ne bude nekog belaja sa njihovim navijacima, nisu bas cvjecke.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

psihopata
Kontakt:

sri jul 12, 2017 6:03 pm

nisu mozda po skandinaviji,znaju oni vrlo dobro gdje dolaze.....
tajne misli violine: http://postimg.org/image/k6gp7mo01/

Amidza
Kontakt:

sri jul 12, 2017 6:05 pm

Eto najavi Slavko isti sastav, samo Nikolic u spicu. Ocekivano i logicno. Samo bih volio da Zebu ranije zamijeni ovaj put.
"Situacija je bila bremenita, njegova ljubav neupitna, a on na platnom spisku. Imao je podršku svakog normalnog hroničara društvenih zbivanja." - Lav Nikolajevič Tolstoj

Dr. Adzem
Kontakt:

sri jul 12, 2017 6:08 pm

Neznam sta nasi imaju toliko reapekta i neznam kakav strah od ovih. Mi smo veci klub od njih. Sto se tice njihovih navijaca mogu pravit belaje u civilizanoj zemlji ovdje je nesto drugo. Ovdje niko ne bi bjezao od njih a valjda su to navikli tamo. Mada ne vjerujem da ce biti belaja
Cuva Bog Zelju svog!

dell21
Kontakt:

sri jul 12, 2017 6:08 pm

Elegant je napisao/la:
sri jul 12, 2017 6:01 pm
Valjda ne bude nekog belaja sa njihovim navijacima, nisu bas cvjecke.
Iz aviona u autobus na mjesto skupljanja pa opet autobus Grbavica. Nikakvih problema neće biti uvjeren sam.

Brkoo
Kontakt:

sri jul 12, 2017 6:10 pm

hardwell je napisao/la:

Btw. baš mi je drago što će Nikolić zamijeniti Lendrića, čovjek je presjedio sezonu na klupi, šutio, trenirao, kad god je ušao i napravio je razliku.
Lendric je za Nikolica, Ronaldo, i ne samo za Nikolica nego za sve napadace u ligi. Covjek je placen za ono sto radi, ne igra za kikiriki ili iz ljubavi, ako mu trener kaze da ce biti na klupi onda ce biti.
Stevo je zahvalan igrac za ove nase lige kao rezerva, kad sa klupe treba uci i to je to, nemojte sad mitove praviti i pretjerivati u vezi Nikolica, koji u decembru puni 33 godine, a koji je uz to spor i trom. Nama treba pojacanje na poziciji napadaca..
Neka je svetinja koja na srcu stoji važnija od prezimena koje na leđima nosiš!
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

Leon_Professional
Kontakt:

sri jul 12, 2017 6:14 pm

u prvo sastavu Zrinje malac koji ima 1 nastup u PLBiH.
Je li i njima vrlo bitan mec kao sto je nama bio Zeta?! Kako onda oni smiju ubaciti a mi kao ne smijemo Zeru...
Opravdanja, opravdanja..

A Zrinja ako ove prodje bit ce nosioc u 3. pretkolu i imaju sansu za EL.
Da im je ostao sastav iz prosle sezone, dosta konkurentniji bi bili pa usudit cu se reci i da bi prosli Maribora.
Vidjet cemo vcrs, bgm kritikuju dosta ovaj Maribor, kao nikad slabiji nisu bili u zadnjim godinama.

Babuka

sri jul 12, 2017 6:15 pm

Brkoo je napisao/la:
hardwell je napisao/la:

Lendric je za Nikolica, Ronaldo, i ne samo za Nikolica nego za sve napadace u ligi. Covjek je placen za ono sto radi, ne igra za kikiriki ili iz ljubavi, ako mu trener kaze da ce biti na klupi onda ce biti.
Stevo je zahvalan igrac za ove nase lige kao rezerva, kad sa klupe treba uci i to je to, nemojte sad mitove praviti i pretjerivati u vezi Nikolica, koji u decembru puni 33 godine, a koji je uz to spor i trom. Nama treba pojacanje na poziciji napadaca..
A Lendric je brz ?

ChWilla
Kontakt:

i privatno - baka je kockar a slavko ugostitelj...
gradi željo boli te *****

Leon_Professional
Kontakt:

sri jul 12, 2017 6:16 pm

ChWilla je napisao/la:
i privatno - baka je kockar a slavko ugostitelj...
:rofl1: :rofl1: :rofl1: :klanjase2: :klanjase2: :klanjase2:

Sad je sve jasno :D

ChWilla
Kontakt:

sri jul 12, 2017 6:17 pm

vjeruj da jeste.

Brkoo
Kontakt:

sri jul 12, 2017 6:19 pm

Babuka je napisao/la:
Brkoo je napisao/la:
hardwell je napisao/la:

A Lendric je brz ?
Za sve napadace u ligi Lendric je bio Bolt, Stevo se ne bi nasao u 90% prilika u kojima se Lendric nasao zahvaljujuci svojoj brzini, kretnji i osjecaju za gol..
Neka je svetinja koja na srcu stoji važnija od prezimena koje na leđima nosiš!
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

Rambo_Amadeus
Kontakt:

sri jul 12, 2017 6:20 pm

.
Zadnja izmjena: Rambo_Amadeus, dana/u sri jul 12, 2017 6:24 pm, ukupno mijenjano 1 put.
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja.Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge. Upravo bi to trebao biti cilj svih navijačkih grupa"

Leon_Professional
Kontakt:

sri jul 12, 2017 6:21 pm

arelinho je napisao/la:
sri jul 12, 2017 6:18 pm
Hajmo sad malo o djeci nakon karti.
Ma jok. O Zrinji cemo samo dok pocnu :D

ChWilla
Kontakt:

sri jul 12, 2017 6:23 pm

arelinho je napisao/la:
sri jul 12, 2017 6:18 pm
Hajmo sad malo o djeci nakon karti.
i sad je k'o automatski dobro nešto smjeti. to će reći rezultat. al' ja kao totalni laik znam da ne bi ostavio van protokola jednog jamaka koji umije za naše uslove, a već je bio tu, već je igrao takve utakmice i to dobro.

Leon_Professional
Kontakt:

sri jul 12, 2017 6:28 pm

Mozda se povrijedio Jamak.
Ne vjerujem da ga je samo tako ostavio. Jamak je njihov najbolji veznjak trenutno, kakav Pezer

djoxxx1921
Kontakt:

sri jul 12, 2017 6:28 pm

Vidim sere se o kartama evo 2 dana.. Jel objavljeno da pocinje prodaja karata od utorka? I neko ima pravo ovdje plakat sto karte prodaju na ovaj ili onaj nacin? Sta mene zaboli ona stvar koliko i kad je ko kupio karti? Cijeli dan je bilo karti za jug i neko je nekom kriv sto nije kupio kartu? Bitno je da su se karte prodale i da je klub zaradio, a ostalo vi okacite macku o rep. Tapkarosi ovaki ili onaki, je*e mi se. Samo znam da cim oni imaju posla, da je Dolina puna i meni srce ko Trebevic. A toga ovdje nema, ni na Kosevu, ni u Tuzli, a Boga mi ni u Mostaru. A npr u Madridu ima, i tamo na finalu LŠ, kao i u Dolini :D

InvictuS
Kontakt:

sri jul 12, 2017 6:31 pm

U mom prvom postu, želim pozdraviti sve kojima je plava boja u srcu, nadam se da ce ovo biti početak "jednog divnog druženja" :)

AiK Solna
Osnovan: 1891.godine
Liga: Allsvenskan-Švedska
(prema podacima IFFHS je 39.liga svijeta po jačini, što i nije toliko loše)
Titule: 12 (zadnja 2009.godine)
(na vječnoj tabeli zauzimaju 4.mjesto po broju osvojenih titula, a 1.mjesto po broju osvojenih drugih mjesta-vicešampioni)
Kup: 8 (zadnji 2009.godine)
Superkup: 1 (zadnji 2010.godne)
Stadion: Friends arena, ogroman stadion kapaciteta 54329 mjesta
(nadam se da neće biti popunjen domaćim navijačima, na uzvratnoj utakmici prvog pretkola EL protiv Klaksvika bilo je "samo" 6 hiljada gledalaca)
Rivali: Djurgardens i Göteborg
Navijači: među klubovima su sa najviše navijača u domovini, naistaknutije grupe Black Army i Sol Invictus
(za utakmicu protiv Želje dobili su 500 vaučera, koji su dostupni samo u Švedskoj)

AiK Solna je nešto kao i naš Željo, duga i bogata tradicija, u jednoj srednjoj ligi po jačini (što nije loše za Želju), sa osvojenim finim brojem titula i kupova (interesantno da i oni dosta dugo "poste" kao i naš Željo po pitanju trofeja), velikim brojem navijača (solidan broj bi ih trebao doći i u BiH). Što se tiče ovih činjenica, dosta sličnosti između nas i njih, samo što Željo još uvijek gradi svoj stadion, ali i to će biti ubrzo.

Igrači: 26
(spoj mladosti i iskustva, imaju 6 stranaca, 6 reprezentativaca, najstariji su odbrambeni Johansson i golman Stamatopoulos sa 37 godina)
Kapiten: Nils-Eric Johansson (37)
(odbrana, u AiK-u je od 2007.godine, odigrao gotovo sve utakmice u sezoni, prosjek minuta 89, dao jedan gol)
Najskuplji igrač: Kristoffer Olsson (22) i Simon Thern (24)-obojica vrijede oko 1M eura
(Olsson je vezni igrač, kapiten mlade švedske reprezentacije koja je 2015.godine bila prvak Europe, ove godine ispali u grupnoj fazi, dijete Arsenala, koji je od januara u klubu, odigrao gotovo sve utakmice, sa prosjekom od 80 minuta, ima 2 asistencije)
(Thern je također vezni igrač, malo stariji od Olssona, od februara je u klubu na posudbi iz Heerenveena, odigrao sve utakmice ove sezone,sa prosjekom od 75 minuta, postigao 1 gol i ima 3 asistencije)
Najbolji strijelac: Henok Goitom (32)-3 gola
(Goitom je Eritrejac (golemo :)), vratio se iz Amerike u AiK za koji je ranije nastupao, igrao je 8 utakmica ove sezone sa prosjekom od 60 minuta, zanimljivo da je on najbolji strijelac AiK-a svih vremena u Europi sa 8 postignutih pogodaka)
Trener: Rikard Norling (46)
(kratka igračka karijera, trenirao klubove po Švedskoj i Norveškoj, u AiK-u je od 2016.godine, najveći uspjeh mu je titula sa Malmö-om.)

AiK Solna je zaista spoj mladosti i iskustva, ne prevelik broj stranaca a 6 reprezentativaca. To im je velika prednost i kvaliteta (iako to nisu reprezentativci top zemalja, nešto i mladih reprezentativaca) ali ipak mogu donijeti razliku. U odbrani igraju jako dobro, najskuplji i najperspektivniji dio je sredina (mislim da će taj dio presuditi u ovom dvomeču, ko bolje odigra u sredini ima velike šanse za treće pretkolo, Željina sredina nije se istakla protiv Zete) dok im je napad najslabiji (doduše Goitom je doveden kao njihov najbolji strijelac u Europi ikada, počeo je da opravdava povjerenje, ali ipak ne može sam). Želji je pred sam meč protiv AiK-a otišao najbolji igrač i strijelac Ivan Lendrić, i tu tek treba da se vidi kakvo će se naći rješenje, pogotovo protiv jake švedske odbrane.
Zanimljivo je da je Alexander Isaak (17), švedski wunderkind, jedan od najvećih talenata Europe i najbolji mladi igrač švedske lige za prošlu sezonu, u januaru prešao u BVB Dortmund (iako se zanimao i Real Madrid i još neki velikani) za približno 9M eura, čime je postao najskuplji igrač koji je ikada prešao iz švedske lige u neku drugu (dosadašnji rekord Z.Ibrahimović 8,5M eura). U 24 utakmice je postigao 10 golova, odigrao 2 utakmice za A seleciju Švedske i postao najmlađi strijelc u njenoj historiji (gol Slovačkoj). Sreća pa ne igra u ovom trenutku za AiK :)

Tabela: 4.mjesto
Omjer: 7-4-3
Forma: zadnjih pet utakmica (2 pobjede, 2 remija, 1 poraz, promjenjivo)
Gol razlika: 14-9
(samo tri ekipe od 16 koliko se takmiči u ligi je dalo manje golova od njih, ali s druge strane primili su najmanje golova u ligi od svih ekipa)
Zanimljivo je, ali i opasno po Želju, dali su više golova u gostima (9), nego kod kuće (5). Više su golova primili kod kuće (5), nego u gostima (4).
Najviše golova postižu u periodu od 15-30 minuta i u na kraju utakmice, dok u istom tom periodu i primaju najviše golova.
Formacija: 3-5-2 ili 3-5-1-1 (obje korištene i u zadnje dvije utakmice, uzvratu protiv Klaksvika i prvenstvenoj u gostima protiv Kalmara)
Europska liga: prošla sezona, ispali u trećem pretkolu
ova sezona, trenutno drugo pretkolo
(prošle godine su "glatko" prošli prva dva pretkola bez primljenog gola, prvo su izbacili Bala Town (ukupno 4-0) a zatim i gibraltarski Europe (ukupno 2-0). U trećem pretkolu je njih "glatko" izbacio Panathinaikos (ukupno 3-0))
(ove sezone su odigrali iznenađujućih 0-0 protiv Klaksvika sa Farskih ostrva u gostima, dok su ih kod kuće demolirali sa 5-0)

AiK Solna je jedna kvalitetna ekipa, igrački po imenima a i trenutni rezultati nisu toliko loši. Zabrinjavajuće je što postižu više golova u gostima i što su do sada primili najmanje golova u sezoni u ligi. Željin najbolji igrač i strijelac je napustio klub prije ovog meča. Biće teško. Igraju formaciju koju gotovo niko u našoj ligi ne igra, što može biti nezgodno, pogotovo za naše bekovske pa i krilne pozicije. Dosta golova daju i na kraju utakmice, pa treba biti skoncentrisan čitavu tekmu. Možda mali problem za njih bude jako vruće vrijeme u BiH, ali to će biti problem i za naše igrače jer sezona još nije počela i nisu u optimalnoj formi. Nakon svega, Željo je ili blagi favorit ili ima jednake šanse kao i AiK prema kladionicama.

Ovo sam sve napisao, da malo skrenemo sa priče o kartama, malo više o samim protivnicima, da vidimo gdje smo mi u svemu tome, kako se postaviti, na šta obratii pažnju i kakav god rezultat da bio, ne treba crnjačiti, vidimo da je AiK jedan respektabilan i protivnik po mjeri.
Ako je pojeo, onda je muško, ako je pojela, onda je žensko.

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 19 gostiju.

Prijava