pon jul 10, 2017 11:12 am
ponosannavas je napisao/la: ↑pon jul 10, 2017 11:05 am
Moram se malo dotaći jedne rečenice koja mi onako para uši sve vrijeme. Ona glasi: ''trebali smo zadržati Lendrića **** pare ili Nikad nećemo napraviti velike stvari jer stalno prodajemo.''
Ovdje su mogi nestrpljivi. Kritikovao sam Ćenana prije mjesec, ali moram sada reći da me pozitivno iznenadilo ovo dovođenje igrača i priča oko drugog tima. Dobrodošao ODa naš dragi!!! Prvi put da sad vidim neki dugoročni smisao sportskog segmenta, ali s obzirom na ranije stavari opet sam oprezan pa neću mnogo hvaliti. Nego da se vratim. Što me nervira ona rečenica. LJudi ovdje misle kako je lako namaći lovu. Kako je lako naći cca 2miliona za normalno funkcionisanje kluba za jednu godinu. Evo i da izlaskom u Evropu svaki put dobiješ milion gdje je ostalo? A mi još stadion pravimo.
da bi došao do dugoročnog cilja moraš ispuniti sijaset malih ciljeva. Ako je naš dugoročni cilj grupe Evropske lige onda se ide lagano. Ulažu se pare, i čekaš povrat i onda opet ulažeš za još veći povrat i sve tako. Ulagali smo u stadion pa bi sasd trebali imati veći priv i od karti i od poslovnih prostora. Da bi ikako mogli razmišljati dalje mi smo morali otići u Evropu ove godine. Ja bih čak rekao morali smo i proći prvo pretkolo. Zbog toga je dovedeno nekih starjih igrača koji su taj cilj ispunili (mada mislim da je moglo i bolje ali eto). Došla je lova. Prodali smo (aBd da danas to bude i zvanično) i Lendrića. Čovjek je bio tu i ima ambicije u kraijeri. Pita se i on gdje želi da ide. Da smo odbili tih 300.000 imali bi nezadovoljnog Ivana i imali bi manje pola miliona koje možemo uložiti u nove igrače ili infrastrukturu. Sad komotno možemo dovesti još par igrača koji su potencijal za prodaju i napraviti mnogo bolju ekipu. Istovremeno drugi tim pravi igraćče (pričao sam o benefitima tog drugog tima), a mi potpisujemo na po tri godine i stvaramo dugoročno ekipu. Projić mi nije po volji ali objasnio što prihvtam njegov dolazak i opravdavam ga. Zato on i jeste na dvije godine. Nadam se da sa igračima relativno mladim poput Ramovića, Zeca i sl koje bi trebali dovoditi. Ja bih dodao i zajmovića za dvije godine u Evropi imamo ekipu koja je tu na okupu određeno vrijeme i koja se ne će sastavljati na vrat na nos. Isto tako sad sa ovim param ulažemo u odlazak po titulu koja je bitnija da se dogodi u nastupajućoj sezoni. nadamo se da će sve to donijeti više novca na kraju Evrope naredne godine nego je to bilo ove. I realno je da bude tako ali to je sport.
Moramo biti strpljivi. Nadam se da sam shvaćen šta sam htio reći. Isto tako mislim da nama Ivan neće biti veliki hendikep za ovu ligu jer u našoj ligi je bolji drugi tip napadača. Njegov doprinis ne zanemarujem. On je fudbaler koji ima kvalitet i koji će i gore u Francuskoj uspjeti. Zbog toga je bilo bitnije uzeti lovu. Vremenom sa uspjesima u Evropi ćemo povećati i te cijene. Relano sem nas slabo ko prodaje igrače. Pozz ljudi
Siktao sam na Ćenana u momentu, ne javno nego među rajom. Bit svega je da nam trebaju ove dvije rečenice tvoje. Sve što hoćeš da stekneš preko jedne noći, to kratko traje dan, dva sedmicu... Za sve drugo ti treba strpljenje i dobri temelji.
Ovo je važan trenutak u historiji Kluba. Tribinu ne grade pojedinci. Tribinu gradi porodica Željo. Gradnja tribine neće biti po modelu javno privatnog partnerstva niti po modelu koncsesije. To će ... podrazumijevati vlasništvo Kluba nad tribinom