Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

Jaozinho22
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pet jun 03, 2016 10:21 pm

Miske pritisni peticu i započni igricu :DD:
KLUB NAJVEĆI,
NAVIJAČI NAJBOLJI,
Gospodine Adžeme, ne dozvolite da ''neko'' pere svoj prljav veš preko Vas !

,,To je naš stadion, mi svaki put dajemo onoliko koliko mi smatramo da trebamo dati ! KRAJ PRIČE''
Amar Osim.

LARSSON
Kontakt:

pet jun 03, 2016 10:22 pm

[video]https://www.youtube.com/watch?v=SGRPjyxdzS8[/video]

Ono što je bilo na tacni, mrsko mi tražit po mečevima i samo njega pratit :D

GoodisonPark
Kontakt:

pet jun 03, 2016 10:24 pm

Možda po prvi put nisam mnogo zabrinut kako će izgledati naša ekipa, do sada sam uvijek imao neki strah hoće li to biti to ili neće. Sada sam opušten, lobirao sam za stranca a kad sam pročitao onaj post što je napisao momak koji je direktno učestvovao u pregovorima oko trenera i koji kaže nešto u stilu...

Najviše sam razočaran u domaće stručnjake koji ni rječima ne znaju da opišu neku strategiju pa kako će onda znati da je na terenu sprovedu u djelo? + dio kada kaže ostali su nam bili neki jagodići i njima slični, zato sam ovdje skakao sa postovima kad god bi neko spomenuo da treba dovesti nekoga od ovih koji su opisani u prethodnom tekstu.

Govorio sam da imam dobar filing kad je trener u pitanju i bio sam baš zagrizao za Vukomanovića, međutim kada sam sinoć pogledao emisiju finale kod Adisa vidio sam da je ovaj Kostić možda i bolje rješenje, ljudina generalno i ne sumnjam da će on uraditi sve ono što je naveo a naše je da mu pripomognemo kako god znamo i umijemo. Nema tu floskula kao kod domaćih trenera eto probat ćemo eto valjda će biti...frajer ide u kost i otvoreno kaže šta misli i šta planira. Očekujem da šef ostane tu dugo vremena i da naša ekipa na terenu zaista bude dostojna imena Željezničar! Slobodno me citirajte ako ne bude ovako kako sam napisao :titula:
Željo samo Željo!!!

Bekrija majstore goodison je uz tebe!

Europa League - We are coming!

vrbanjusa
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

pet jun 03, 2016 10:25 pm

Neandertalac je napisao/la:Dzaba pricati kada te nema ko slusati.

Vecinom djecaci koji se ubise drkajuci na tudje trebice, par dijasporaca koji slomis patriotizmom i ciji je vrhunac komunikacije;

Joj sta radi Miske oca mi :zeljeznicar1:

Hocemo boom, dajte pojacanja :ganja:

Miske oplodi nas :klanjase2:

Uzivajte, drago mi je bilo druziti se. Ponekad.

Eto booma, nema vas ko peglat vise.

Sve najbolje. Svakako sam obecao u vezo Amara...
Haj nemoj zajebavati, nema niko potrebe da se bavi finansijama jer su dokazali da znaju sa finansijama. Takodjer znaju da im je ovo zadnja sansa jer ako ne naprave rezultat sami ce otici, nece biti potrebe da ih tjeramo. Svi znamo gdje su se zajebali i sad pokusavaju ispraviti.
Kostic uopste nije mi los ni glup trener kao ni Secerovic sto nije los igrac.
21 10 4

Petrović Slavko

tm8782
Kontakt:

pet jun 03, 2016 10:26 pm

storm_raider je napisao/la:Hajde da se dogovorimo. Kada neko pise napamet, a sa 100% sigurnoscu, nesto, a istina je da ne poznaje cijelu situaciju, vec nagadja, to ga onda ne razlikuje nista vise od onih zbog kojih smo presli ovamo. Takvi postovi ce biti sankcionisani. Mozemo mi nagadjati, ali napisati to kao da se zna, a ne zna, je vec kleveta. To necu da vidim ovdje, jer unosi smutnju i ne donosi nista dobro. Na tu temu ovo je moj prvi i posljednji post.

O tome naravno mozemo diskutovati, zato je tu forum.

Sto se tice Zelje, istina je da smo "tek poceli!" i istina je da "najbolje tek dolazi". Da citiram one koje treba citirati iz Uprave.
U jednoj recenici sazeto. Mi smo tek sad postavili temelje u svim.segmentima.

Poslano sa mog U7 PRO koristeći Tapatalk
Ovo je važan trenutak u historiji Kluba. Tribinu ne grade pojedinci. Tribinu gradi porodica Željo. Gradnja tribine neće biti po modelu javno privatnog partnerstva niti po modelu koncsesije. To će ... podrazumijevati vlasništvo Kluba nad tribinom

Tryg
Kontakt:

pet jun 03, 2016 10:29 pm

Ovo par dijasporaca sam se nasao prozvan, jer znam da sam jedini :mrgreen:
Tvoje NE ucinilo te legendom! R.I.P Josko Domorocki!

manijak_do_kraja
Kontakt:

pet jun 03, 2016 10:30 pm

Ne bih vala ja rekao da ja ovo gomilanje igraca, trebaju nam mozda jos stoper i lijevo krilo, moje misljenje. A sigurno ce biti i odlazaka. Vidjeli smo sada na polusezoni kad smo doveli 11tak igraca, da nije bilo gomiljanje, jer nam je falilo jos. Opet nam je klupa bila tanka.

Sretno Adnane! :zeljeznicar1: :zeljeznicar1:
Mi smo Željini, Željo je naš!

braco
Kontakt:

pet jun 03, 2016 10:31 pm

Pružite bar šansu Adnanu da vidimo šta zna, možda je i dobro što nema prevelikih očekivanja od njega jer bi mogao pozitivno iznenadit. Sjetite se koliko smo se radovali dolasku Stančeskog, pa kasnije pušiona...

MrRiccoli
Kontakt:

Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: FK Željezničar

pet jun 03, 2016 10:32 pm

Eisenbahner1921 je napisao/la:
Neandertalac je napisao/la:
vrbanjusa je napisao/la: Nasli ga preko FM skauta :-), jbg zaigrali se.
Ma samo neka se nesto radi. Inace, ovako su pitari radili pa sada nemaju za toalet papira.
160 000 km mjesecno za plate, bez premija, sa tendencijom rasta.
Inace, nadam se da cemo i u ovom segmentu uskoro poceti dobijati transparentne informacije.

I nije FM skaut, upuceniji ce nam reci kako se zove taj program. Pa ono pratis igraca, live tekme, koja milja € itd....
Je li pod ovom cifrom misliš samo na plate igrača ili svih uposlenika u klubu?
Zato vjerujem da ce biti jos bar 4-5 odlazaka

Sent from my C5303 using Tapatalk

storm_raider
Kontakt:

pet jun 03, 2016 10:33 pm

GoodisonPark je napisao/la:Možda po prvi put nisam mnogo zabrinut kako će izgledati naša ekipa, do sada sam uvijek imao neki strah hoće li to biti to ili neće. Sada sam opušten, lobirao sam za stranca a kad sam pročitao onaj post što je napisao momak koji je direktno učestvovao u pregovorima oko trenera i koji kaže nešto u stilu...

Najviše sam razočaran u domaće stručnjake koji ni rječima ne znaju da opišu neku strategiju pa kako će onda znati da je na terenu sprovedu u djelo? + dio kada kaže ostali su nam bili neki jagodići i njima slični, zato sam ovdje skakao sa postovima kad god bi neko spomenuo da treba dovesti nekoga od ovih koji su opisani u prethodnom tekstu.

Govorio sam da imam dobar filing kad je trener u pitanju i bio sam baš zagrizao za Vukomanovića, međutim kada sam sinoć pogledao emisiju finale kod Adisa vidio sam da je ovaj Kostić možda i bolje rješenje, ljudina generalno i ne sumnjam da će on uraditi sve ono što je naveo a naše je da mu pripomognemo kako god znamo i umijemo. Nema tu floskula kao kod domaćih trenera eto probat ćemo eto valjda će biti...frajer ide u kost i otvoreno kaže šta misli i šta planira. Očekujem da šef ostane tu dugo vremena i da naša ekipa na terenu zaista bude dostojna imena Željezničar! Slobodno me citirajte ako ne bude ovako kako sam napisao :titula:
Par je nasih strucnjaka koji znaju nesto vise od 2-3 vec uhodane stvari koje godinama rade. Oni koji to malo bolje rade se malo isticu, ali cim predju granicu i sa lijeve, i sa desne strane, veoma brzo vide da im je bolje biti car u selu, nego sluga u gradu i podvijenih repova se vracaju tamo gdje mogu biti carevi. Rijetko koji ostane, a onaj koji ostane shvati da ima mnogo toga da nauci i vise se ne vraca ovdje.

Zato ce Kostic biti odlicno rjesenje. Veoma jaku skolu ima iza sebe, daleko najjacu od svih trenera u ovoj ligi. To ne mora biti nikakva garancija, ali moze biti dobar indikator. Ono sto znam o njemu je da doslovno spava na stadionu. Voli da kontrolise sve, od kadeta do seniora. Ono sto malo ko spominje, a mozda je i veci dobitak od samog Kostica je njegov saradnik. Njemu nista ne moze proci.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

za_zivot_cijeli
Kontakt:

Neandertalac je napisao/la:Dzaba pricati kada te nema ko slusati.

Sve najbolje.
ko uvrijedjena mlada.
to nije gard fajtera a ti kako hoces.
Jedan život, jedna ljubav, jedan klub.
Željezničar za život cijeli!

SWRA_1921
Kontakt:

Ma vozdra, ionako vise smara negativnoscu na svaku vijest, nego sto napise koju pametnu.

MrRiccoli
Kontakt:

Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: FK Željezničar

pet jun 03, 2016 10:34 pm

vrbanjusa je napisao/la:
Neandertalac je napisao/la:
Eisenbahner1921 je napisao/la: Je li pod ovom cifrom misliš samo na plate igrača ili svih uposlenika u klubu?
Samo igraci naravno. Poredjenja radi, sampionska sa Amarom, ona sto je sve rekorde moguce postavila 80 000.

Mislim ne bih da me se pogresno shvati zasto ovo pricam, te stvari oko dovodjenja igraca su uvijek bile maligne, na ovaj ili onaj nacin.
Ok, treba nam rezultat, tanka klupa, bice odlazaka, ali neka bar kojeg dovede struka.
A ne FM ;)
Amarova ekipa koja je osvojila sve kostala je 1,3 mil KM te godine. Bila je na portalima ta vijest. Na to dodaj 65 % poreza i doprinosa i vidjeces da je tu negdje.
A stvarno mislis da Kostic nije ovog odobrio? Ili da Edis nije odobrio recimo S.Stevanovica?
Samo sto se tad doprinosi i porezi nosu uplacivali kao sto je danas sve po zakonu

Sent from my C5303 using Tapatalk

vrbanjusa
Kontakt:

pet jun 03, 2016 10:34 pm

Zaboravih napisati, ukupno troskovi u 2015 na plate igraca i svih ostalih zaposlenika je oko 1,3 mil KM. Dakle sa svim uplacenim porezima doprinosima itd. Svi igraci i zaposleni. U 2016 ce se povecati na 1,8 mil KM tj to je planirano. Svi zapolenici i svi igraci sa svim zakonskim izdacima.

I te pare imamo obezbjedjene od proslogodisnjih prihoda.

Amarove sampionske ekipe su imale isto oko 1,3 mil KM plate ali bez 65 % placenih poreza i doprinosa.
21 10 4

Petrović Slavko

Hurmasica
Kontakt:

pet jun 03, 2016 10:37 pm

Tryg je napisao/la:Ovo par dijasporaca sam se nasao prozvan, jer znam da sam jedini :mrgreen:
Ih ima vas ovdje još, od Čeha, Slovenaca itd.. :mrgreen:
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

Leon_Professional
Kontakt:

pet jun 03, 2016 10:38 pm

vrbanjusa je napisao/la:Zaboravih napisati, ukupno troskovi u 2015 na plate igraca i svih ostalih zaposlenika je oko 1,3 mil KM. Dakle sa svim uplacenim porezima doprinosima itd. Svi igraci i zaposleni. U 2016 ce se povecati na 1,8 mil KM tj to je planirano. Svi zapolenici i svi igraci sa svim zakonskim izdacima.

Amarove sampionske ekipe su imale isto oko 1,3 mil KM plate ali bez 65 % placenih poreza i doprinosa.
:palacgore: Mislim da poslije ovog ne treba uopce vise pisati na temu finansija igraca. Ko bi to davao nekom pare ako nema obezbjedjeno vec to i isplanirano.
Takodjer, ovo i nije nasa briga, al eto, volimo mi o svemu da se pitamo i petljamo.

LARSSON
Kontakt:

pet jun 03, 2016 10:38 pm

Hurmasica je napisao/la:
Tryg je napisao/la:Ovo par dijasporaca sam se nasao prozvan, jer znam da sam jedini :mrgreen:
Ih ima vas ovdje još, od Čeha, Slovenaca itd.. :mrgreen:
Ima nas sa mojmila, iz osijeka, ilidze :D :ganja:

tm8782
Kontakt:

pet jun 03, 2016 10:39 pm

vrbanjusa je napisao/la:Zaboravih napisati, ukupno troskovi u 2015 na plate igraca i svih ostalih zaposlenika je oko 1,3 mil KM. Dakle sa svim uplacenim porezima doprinosima itd. Svi igraci i zaposleni. U 2016 ce se povecati na 1,8 mil KM tj to je planirano. Svi zapolenici i svi igraci sa svim zakonskim izdacima.

To bi onda iznosilo 2 145 000KM sa porezima...

Ovo je važan trenutak u historiji Kluba. Tribinu ne grade pojedinci. Tribinu gradi porodica Željo. Gradnja tribine neće biti po modelu javno privatnog partnerstva niti po modelu koncsesije. To će ... podrazumijevati vlasništvo Kluba nad tribinom

SWRA_1921
Kontakt:

pet jun 03, 2016 10:40 pm

Najlakse je kenjati iz prikrajka. ;) 1,8 miliona KM BRUTO, znaci otprilike 1,2 miliona NETO, sto otprilike na 40-ak ljudi (igraci, strucni stab, zaposlenici u klubu, itd.), a mozda i vise, znaci u prosjeku oko 2500 KM NETO plate mjesecno po covjeku. Ako je neko procjenio da se moze toliko placati onda im treba i vjerovati, do sada su to zasluzili. ;)
Zadnja izmjena: SWRA_1921, dana/u pet jun 03, 2016 10:42 pm, ukupno mijenjano 1 put.

vrbanjusa
Kontakt:

Re: RE: Re: RE: Re: FK Željezničar

pet jun 03, 2016 10:40 pm

tm8782 je napisao/la:

To bi onda iznosilo 2 145 000KM sa porezima...

Valjda :-), mrsko mi sad racunati, nisam na poslu da moram.
21 10 4

Petrović Slavko

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.

Prijava