Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

cikazubo
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pet jul 07, 2017 9:04 am

Šta je tu je za AIK, nemamo vremena da uigravamo neke nove igrače u početnih 11.
Ali što prije treba riješiti pitanje lijevog beka, možda već za uzvratnu u Švedskoj ili eventualno (sanjam) treće pretkolo da imamo tu kvalitetno rješenje, što se napda tiče mislim da će nam Stevo dostojno zamijeniti Lendrića u ovim euro tekmama, samo je pitanje može li i on svih 90min odigrati na visokom nivou..

@Model slažem se potpunosti, zašto izbjegavati problem pa se kasnije kao čuditi kada loše krene. Igra je očajna, pogotovu vezni red koji pored toga što ništa ne pravi prema naprijed totalno destabilizira ionako nestabilnu odbranu, pored toga mene brine afirmacija mladih igrača, ni u domaćem prvenstvu nećemo baš često imati situacije da imamo 3 gola komfora, a Žera dobija 6-7 minuta :r
Zadnja izmjena: cikazubo, dana/u pet jul 07, 2017 9:08 am, ukupno mijenjano 1 put.

Dominic
Kontakt:

pet jul 07, 2017 9:05 am

Zanimljivo je ovo oko Lendrica. Izgleda da i on ceka ponudu koja bi vise zadovoljila klub a na osnovu sinocnjeg gola i to je lijepo od njega. Valjda dodje jos neka ponudau narednoj sedmici nakon onog dobrog gola. Zasluzili smo bar 250000-300 000 eura i vjerujem da bi odmah hadzija rekao -prodato!

Kospicar
Kontakt:

pet jul 07, 2017 9:09 am

Kakvo prelijepo jutro.
"Željo je religija i život. Nije samo fudbal, već stil življenja i ponašanja."
Ivica Osim

salemprolic
Kontakt:

pet jul 07, 2017 9:11 am

Realno tek sad protiv AIK-a bi trebala doci do izrazaja nasa igra. Igramo protiv ekipe koja je bolja, vjerovatno ce nas i napasti od starta, idealno. Sjetimo se onih pripremnih sa Krilima Sovjeta, Astanom...cvrsto nazad sa, nadam se, Projicem a ne Stanom na lijevom beku i uz dosta trke. Motiva na punoj Grbavici nece nedostajati. Lijepo bi bilo da zadrzimo Lendrica i ovaj dvomec ali ako je taj transfer pred realizacijom, ne preostaje nista nego mu se zahvaliti i skinuti kapu za sve sto je napravio u nasem dresu. Doktor fudbala je Lendra realno.
Ide prva kamila, ide druga kamila, ide treća kamila, četvrta i peta...

Hurmasica
Kontakt:

pet jul 07, 2017 9:24 am

Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

Minjore
Prijatelj i Forumas Godine, 2018.
Kontakt:

pet jul 07, 2017 9:25 am

Pijem kafu , trijeznim glavu od mamurluka, sunce me ubija :DD:

kikirikikospice
Kontakt:

pet jul 07, 2017 9:27 am

Kad ce izvjestaj ?

za_zivot_cijeli
Kontakt:

pet jul 07, 2017 9:45 am

BRAVO MOMCI!!!

u ovom dvomecu bili smo bolji i zasluzeno smo prosli. licno, raduju me dobre partije pridoslica bez obzira na sinocnji kiks Graovca. sa Projicem na lijevom beku i Ramovicem u sredini to ce biti jos bolje. ostaje nam da rijesimo to lijevo krilo i jednog klasnog bapadaca i mislim da sa punim pravom mozemo krenuti u juris na titulu.
drago mi je da je Goran skinuo maler i vjerujem da ce mu sinocnji pogodatak podici samopuzdanje pred naredne meceve i da je ono sinoc najava ulaska u dobru formu koju trazi mjesecima.

AIK je dobra ekipa, trebamo je respektovati ali trebamo znati da za nas nisu nepremostiva prepreka. nasi klubovi imaju dobar skor sa svedskim predstavnicima i ne vidim ni jedan razlog zasto AIK ne bi bio naredna zrtva nekog BH predstavnika, u ovom slucaju nas.

edit:

Buki, nabijem te na tuki za ono potkopavanje sinoc!
Zadnja izmjena: za_zivot_cijeli, dana/u pet jul 07, 2017 9:47 am, ukupno mijenjano 1 put.
Jedan život, jedna ljubav, jedan klub.
Željezničar za život cijeli!

neroazzuro
Kontakt:

pet jul 07, 2017 9:50 am

Ja ne znam više stvarno šta je s ovim našim veznim redom. Prema prikazanom u ovom dvomeču ne treba nas protivnih posebno skautirati. Idi kroz sredinu i sigurno ćeš doći pred samu odbranu nekoliko puta u toku utakmice. Ono je fakat nevjerovatno. Da nas ljudi sa duplim pasom izigraju svaki put na sredini. Ok, lijevi bek je problem, jasno ko dan, i tu se neko rješenje i traži. Ali mi u sredini imamo najveći problem, tj. u defanzivnom dijelu veze. Ja bi tu tražio zamjenu i za Zebu, a posebno za Uglješu. Jovanove greške su objašnjene u više navrata, ali mislim da je on u vezi najkompletniji igrač i mislim da ima još šta ponuditi. Nekako sam mišljenja da bi nam profil igrača tipa Beširević iz Radnika najbolje legao, ili onaj Rustemović kod pitara. Da ima nekakvu motoriku, ali i da zna nešto odigrati na lopti. Uglješa je sav nedorečen, lako ga protovnici prolaze, loše se postavlja i stalno kasni. Nije slučajno u obje utakmice u ranoj fazi zbog kašnjenja na protivnika zaradio kartone. A Zeba je jednostavno neupotrebljiv u defanzivi, a nisam siguran da su dvije, tri njegove lopte vrijedne strepnje 90 minuta. Tu se nadam da ćemo sa Ramovićem riješiti problem.
Ukratno, osim lijevog beka mislim da nam treba hitno i brz zadnji vezni da rastereti Jovana kad u kreaciji napada kad imamo i učvrsti bedem kad nemamo lopte. Nekako su mi ovim amaterskim greškama pokvarili ćejf, al eto, u drugom smo pretkolu.

mirzza
Kontakt:

pet jul 07, 2017 9:56 am

Utakmica bolja od one na Grbavici prije 8 dana, Zeljo bolji nego prije 8 dana, da nije bilo gresaka odbrane bilo bi jos bolje.
Definitivno ima prostora za napredak koliko hoces, cak smo djelovali tako da smo mogli dati gas i dati gol ako nam treba.
Pojedinacno bi to ovako izgledalo.
Vedran - odlican, kod golova nije kriv ni za sta, odbranio onu bombu sa 17 metara i dobio jak udarac od one kamikaze. Ne znam zasto on nije kapiten.
Sinisa - u svom stilu u odbrani na nivou, u napadu tanak.
Stana - losiji sinoc nego na Grbavici, ovdje nam pod hitno treba bek tako da Stanu mozemo koristiti i desno.
Bogicevic - imao par ispada i defititivno nije igrac za danasnjeg Zelje, dodatna sramota je kapitenska na njegovoj ruci. Kao i na pocetku proljeca prve tekme odigra veoma solidno, ali opet po mom misljenju losiji nego na Grbavici
Graovac - osim greske kod gola, solidna partija. Nadam se da mu se one gluposti nece vise ponavljati
Ugljesa - pokretljiviji od Markovica sto nam vezu cini malo brzom, takodjer i Jovan uz njega izgleda bolje, minus mu je bespotrebna trka i prevelika agresivnost. Strah me bilo da ne dobije crveni.
Jovan - vrlo dobar sinoc, kada je lopta na zemlji, ova trojka u sredini zna kombinovati.
Zeba - dok ima snage to lijepo izgleda, trci Zeba, lopta za Zaku je njegov majstorluk. Nazalost snage ima sa poluvrijeme i jos na odmor 10-tak minuta u drugom.
Zec - puno vise trcao nego prosle sedmice, ima ga svugdje i nazad i naprijed i ulazi u sredinu, jednom je i poduplao lijevo krilo, veoma nezgodan i nepredvidiv igrac. Samo jos da ga krenu i golovi.
Zakaric - majstor se budi, prosle pripreme ga je Slavko sa dijetom unistio, ali sada lagano nadolazi. Odlican igrac koji ce eksplodirati u ovoj sezoni.
Lendra - kao sto Storm rece splitski mangup, licno volim temperamentne igrace, budala, kada ide ide, kada ne ide, jede sebi muda. Hvala za sve golove i radost sto si nam donio. Da je kako da ostane makar prvu tekmu.

Zamjene:
Markovic - katastrofa, samo nazad vraca i prvom do sebe, ni blizu Markovica kada je dosao u Zelju, jos stranac. Treba ga se rijesiti a mjesto Ugljese gurati Dinu i malog Sabana postepeno. Dinu kada treba zatvarati tekmu i cuvati rezultat a Sabana u slucaju da imamo pozitivan rezultat i prostora da stice iskustvo.
Zeric - odlican, da je kako dogovoriti po poluvrijeme sa Zebom, Zera bi mogao eksplodirati, rastrcan i voli da suta, a zna lopte. Vrijedi ga trpiti.
Stevo - ne znam sta reci, igra u okviru svojih mogucnosti koje su skromne, zahvalan igrac, ali nije na Lendrinom nivou, ako ostanemo na njemu protiv Svedjana bit ce guravo realno.

Tri pozicije realno skripe a to su lijevi bek koji se rjesava, stoper mjesto zamjenika kapitena i napadac ako Lendra ode, iako to mjesto spica mogu rotirati Stevu, Dzenisa i Zajmovica. Prioritet su lijevi bek i stoper.

Slavko nista novo, u svom stilu, cak mislim da moze biti dobar protiv AIK-a. Zamjeram mu tvrdoglavost kod Bogicevica i traku oko njegove ruke, mada mislim da ce tesko Kemu u vatru protiv AIK-a. Od Slavke osim 4-5-1 necemo nikad nista vidjeti. Ovo je rutinski odradio, a nadam se da moze i spremiti iznenadjenje protiv AIK-a jer je specijalista za takve stvari.

tm8782
Kontakt:

pet jul 07, 2017 10:00 am

za_zivot_cijeli je napisao/la:
BRAVO MOMCI!!!

u ovom dvomecu bili smo bolji i zasluzeno smo prosli. licno, raduju me dobre partije pridoslica bez obzira na sinocnji kiks Graovca. sa Projicem na lijevom beku i Ramovicem u sredini to ce biti jos bolje. ostaje nam da rijesimo to lijevo krilo i jednog klasnog bapadaca i mislim da sa punim pravom mozemo krenuti u juris na titulu.
drago mi je da je Goran skinuo maler i vjerujem da ce mu sinocnji pogodatak podici samopuzdanje pred naredne meceve i da je ono sinoc najava ulaska u dobru formu koju trazi mjesecima.

AIK je dobra ekipa, trebamo je respektovati ali trebamo znati da za nas nisu nepremostiva prepreka. nasi klubovi imaju dobar skor sa svedskim predstavnicima i ne vidim ni jedan razlog zasto AIK ne bi bio naredna zrtva nekog BH predstavnika, u ovom slucaju nas.

edit:

Cijelo jutro mi je ovo u glavi. Te njegova recenica znam šta bi .... uradio, jeb.ao ti mater eto šta... Kad ga Zakarić zabi ko da su mu u studio javili da mu je familija pomrla.... mrš
Ovo je važan trenutak u historiji Kluba. Tribinu ne grade pojedinci. Tribinu gradi porodica Željo. Gradnja tribine neće biti po modelu javno privatnog partnerstva niti po modelu koncsesije. To će ... podrazumijevati vlasništvo Kluba nad tribinom

Tryg
Kontakt:

pet jul 07, 2017 10:01 am

Ovaj sto je pisao tekst na sport1.ba nek mi se zahvali privatno na poruku ovdje. U vezi Dennija Robina Avdica ;)

Sent from my iPhone using Tapatalk
Tvoje NE ucinilo te legendom! R.I.P Josko Domorocki!

zubanovic89
Kontakt:

pet jul 07, 2017 10:09 am

Ljudi mi smo prosli u drugo pretkolo, vi samo kritikujete. I kritikujete. I kritikujete. Jel ikom od vas drago sto smo prosli? Gdje je onaj sto je navijao da ispadnemo od Zete?
Mi smo sinoc sami sebi zabili dva gola, totalno nepotrebno, utisak je da igra nije bila toliko losa i da smo mi daleko bolja ekipa kad zapnemo 100%. Mi smo se postavili tako da cekamo njihov kiks, docekali smo ga, poslije drugog gola smo napadali sjajno imali smo 2-3 bas dobre sanse trebli smo zavrisiti utakmicu u 75 minuti.

Ono sto se treba popraviti do AIKa (svesti na minimum) jeste nepotrebno vracanje igraca stoperima. Mi smo drugi gol primili tako sto smo loptu od njihovih 16 vratili do naseg gola prvo do stopera pa onda do Kjosevskog koji je bio pod pritiskom. Znaci sami sebi napravili problem. To smo jos par puta uradili ali fakat ne vidim razlog, totalno nepotrebno. Djelomicno, mislim da Ugljesa i Blagojevic nemaju samopouzdanja da urade nesto s obzirom na kolicinu gresaka koju su napravili u zadnjoj sezoni. Treba im nesto kao Zakaricu sinoc onaj gol. Momak je igrao totalno opusteno i jedan je od boljih u ovom dvomecu.
Druga stvar koju trebamo smanjiti jeste nabijanje lopti naprijed bez nekog rezona pogotovo kad stoperi nisu pod pritiskom. To je zato sto nam veza (Blagojevic Radnovic) nemaju muda da preuzmu odgovornost. Mada ne mislim da je ovdje Zeba kriv jer mi imamo 3 vezna igraca, Zeba je isturen, sinoc je napravio asistenciju za gol, uradio je svoj dio posla.
Lijevi bek koji ce donijeti sigurnost u odbrani i cljano dobar zadnji vezni su sve sto nama treba. Svi smo bili down poslije kraja sezona i ja sam prvi govorio da se svi trebaju otjerat medjutim mi imamo vrlo kompaktnu ekipu kojoj najvise fali samopouzdanja. Takodjer, nadam se da ce Ramovic pokazati da je pojacanje, i da kad udje moze promijeniti dinamiku utakmice. Ne ocekujem da ce zaigrat odma protiv AIKa ali se nadam da ce uci oko 70te minute da ga vidimo na djelu.

za_zivot_cijeli
Kontakt:

pet jul 07, 2017 10:12 am

tm8782 je napisao/la:
pet jul 07, 2017 10:00 am
za_zivot_cijeli je napisao/la:
BRAVO MOMCI!!!

edit:

Cijelo jutro mi je ovo u glavi. Te njegova recenica znam šta bi .... uradio, jeb.ao ti mater eto šta... Kad ga Zakarić zabi ko da su mu u studio javili da mu je familija pomrla.... mrš
to su te progresivne snage u klubu
Jedan život, jedna ljubav, jedan klub.
Željezničar za život cijeli!

vrbanjusa
Kontakt:

pet jul 07, 2017 10:12 am

Svim pljuvačima lika i djela Slavke Petrovića on se piša po glavi. Svaki cilj ispuni!

Crknite dušmani
21 10 4

Petrović Slavko

AsharaK
Administrator
Kontakt:

pet jul 07, 2017 10:13 am

Onaj sto je htio da ispadnemo od Zete je banovan :D

Vrbanjusa care
Željezničar ante portas !

zubanovic89
Kontakt:

pet jul 07, 2017 10:16 am

AIK iz Štokholma prošle sezone završio je na drugom mjestu švedske Allsvenskan lige, sa šest bodova manje od prvoplasiranog Malmo FF-a. U prvom pretkolu Evropske lige izbacili su Klaksvik sa Farskih Otoka sa ukupnih 5:0.

U svojim redovima imaju nekoliko igrača koji su bili članovi evropskih velikana. U odbrani je 37-godišnji Nils-Eric Johansson, bivši fudbaler Bayern Munchena. Igrao je za mlađe kategorije Bavaraca, zatim za drugi tim, dok je za seniore nastupio dva puta.

Bogicevic na aparatima.

ChWilla
Kontakt:

pet jul 07, 2017 10:18 am

vi se opet nasekirali dok smo mi putovali :kafa:
gradi željo boli te *****

Mirek11
Kontakt:

pet jul 07, 2017 10:21 am

neroazzuro je napisao/la:
pet jul 07, 2017 9:50 am
Ja ne znam više stvarno šta je s ovim našim veznim redom. Prema prikazanom u ovom dvomeču ne treba nas protivnih posebno skautirati. Idi kroz sredinu i sigurno ćeš doći pred samu odbranu nekoliko puta u toku utakmice. Ono je fakat nevjerovatno. Da nas ljudi sa duplim pasom izigraju svaki put na sredini. Ok, lijevi bek je problem, jasno ko dan, i tu se neko rješenje i traži. Ali mi u sredini imamo najveći problem, tj. u defanzivnom dijelu veze. Ja bi tu tražio zamjenu i za Zebu, a posebno za Uglješu. Jovanove greške su objašnjene u više navrata, ali mislim da je on u vezi najkompletniji igrač i mislim da ima još šta ponuditi. Nekako sam mišljenja da bi nam profil igrača tipa Beširević iz Radnika najbolje legao, ili onaj Rustemović kod pitara. Da ima nekakvu motoriku, ali i da zna nešto odigrati na lopti. Uglješa je sav nedorečen, lako ga protovnici prolaze, loše se postavlja i stalno kasni. Nije slučajno u obje utakmice u ranoj fazi zbog kašnjenja na protivnika zaradio kartone. A Zeba je jednostavno neupotrebljiv u defanzivi, a nisam siguran da su dvije, tri njegove lopte vrijedne strepnje 90 minuta. Tu se nadam da ćemo sa Ramovićem riješiti problem.
Ukratno, osim lijevog beka mislim da nam treba hitno i brz zadnji vezni da rastereti Jovana kad u kreaciji napada kad imamo i učvrsti bedem kad nemamo lopte. Nekako su mi ovim amaterskim greškama pokvarili ćejf, al eto, u drugom smo pretkolu.
:palacgore: Presretan sam zbog prolaza, novaca, ponovo pune Grbavice i sanse za dalji prolaz ali slazem se s tobom, veza nam je najveci problem (ne bih pojedinacno prozivao nikoga).
Iako igramo formacija sa 5 veznih igraca, mi nikako ili rijetko uspjevamo organizovati napad ( pogotovo kroz sredinu), izbija se lopta a precesto se lopta vraca stoperima, protivnik ti je stalno blizu gola, gotovo na 20 metara od gola.
Prelako dozvoljavamo protivniku da je na našoj polovini, blizu šesneterca sto dodatno stvara pritisak, nervozu kod igraca i gresaka.
Definitivno, vezni igraci trebaju puno brze iznositi loptu, praviti visak ili izbacivati krila u kontre, sada imam Zeca i Zakarica koji to mogu iskoristi i napadaca. ( Zeba je individualno to sinoc uradio par puta, on je majstor iako ne trci puno, moze do 60min. igrati ). Moramo vise drzati loptu u posjedu.
Nadam se da ce strucni stab raditi na ovome jer se definitivno ovo mora popraviti ( da li sa postojecim igracima ili nekim novim) pa ce vjerujem i kompletna ekipa djelovati bolje.
Lijevi bek nam je neophodan, prije svega zbog defanzive. Desna strana sa ovakvim Sinisom puno bolje izgleda, on je taj dio odradi korektno.
Napadac ce nam trebati za sezonu a vjerujem da Stevo moze ove dvije utakmice protiv AIKa odigrati dobro ( ako Lendric ode, mada bih ja volio da odigra i ove dvije :) ).
U prvenstvu, vec protiv Goska bih volio da Slavko da priliku i ovim mladim, rezervistima koji imaju motiva da se pokazu a ne da koristimo samo 13-14 igraca.
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

Dominic
Kontakt:

pet jul 07, 2017 10:26 am

Sta je s tim pravilom UEFA, mozemo li protiv AIK-a prijaviti samo Ramovica, ili i jos jednog napadaca (i beka?) ako prodamo Lendrica?

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.

Prijava