neroazzuro je napisao/la: ↑pet jul 07, 2017 9:50 am
Ja ne znam više stvarno šta je s ovim našim veznim redom. Prema prikazanom u ovom dvomeču ne treba nas protivnih posebno skautirati. Idi kroz sredinu i sigurno ćeš doći pred samu odbranu nekoliko puta u toku utakmice. Ono je fakat nevjerovatno. Da nas ljudi sa duplim pasom izigraju svaki put na sredini. Ok, lijevi bek je problem, jasno ko dan, i tu se neko rješenje i traži. Ali mi u sredini imamo najveći problem, tj. u defanzivnom dijelu veze. Ja bi tu tražio zamjenu i za Zebu, a posebno za Uglješu. Jovanove greške su objašnjene u više navrata, ali mislim da je on u vezi najkompletniji igrač i mislim da ima još šta ponuditi. Nekako sam mišljenja da bi nam profil igrača tipa Beširević iz Radnika najbolje legao, ili onaj Rustemović kod pitara. Da ima nekakvu motoriku, ali i da zna nešto odigrati na lopti. Uglješa je sav nedorečen, lako ga protovnici prolaze, loše se postavlja i stalno kasni. Nije slučajno u obje utakmice u ranoj fazi zbog kašnjenja na protivnika zaradio kartone. A Zeba je jednostavno neupotrebljiv u defanzivi, a nisam siguran da su dvije, tri njegove lopte vrijedne strepnje 90 minuta. Tu se nadam da ćemo sa Ramovićem riješiti problem.
Ukratno, osim lijevog beka mislim da nam treba hitno i brz zadnji vezni da rastereti Jovana kad u kreaciji napada kad imamo i učvrsti bedem kad nemamo lopte. Nekako su mi ovim amaterskim greškama pokvarili ćejf, al eto, u drugom smo pretkolu.

Presretan sam zbog prolaza, novaca, ponovo pune Grbavice i sanse za dalji prolaz ali slazem se s tobom, veza nam je najveci problem (ne bih pojedinacno prozivao nikoga).
Iako igramo formacija sa 5 veznih igraca, mi nikako ili rijetko uspjevamo organizovati napad ( pogotovo kroz sredinu), izbija se lopta a precesto se lopta vraca stoperima, protivnik ti je stalno blizu gola, gotovo na 20 metara od gola.
Prelako dozvoljavamo protivniku da je na našoj polovini, blizu šesneterca sto dodatno stvara pritisak, nervozu kod igraca i gresaka.
Definitivno, vezni igraci trebaju puno brze iznositi loptu, praviti visak ili izbacivati krila u kontre, sada imam Zeca i Zakarica koji to mogu iskoristi i napadaca. ( Zeba je individualno to sinoc uradio par puta, on je majstor iako ne trci puno, moze do 60min. igrati ). Moramo vise drzati loptu u posjedu.
Nadam se da ce strucni stab raditi na ovome jer se definitivno ovo mora popraviti ( da li sa postojecim igracima ili nekim novim) pa ce vjerujem i kompletna ekipa djelovati bolje.
Lijevi bek nam je neophodan, prije svega zbog defanzive. Desna strana sa ovakvim Sinisom puno bolje izgleda, on je taj dio odradi korektno.
Napadac ce nam trebati za sezonu a vjerujem da Stevo moze ove dvije utakmice protiv AIKa odigrati dobro ( ako Lendric ode, mada bih ja volio da odigra i ove dvije

).
U prvenstvu, vec protiv Goska bih volio da Slavko da priliku i ovim mladim, rezervistima koji imaju motiva da se pokazu a ne da koristimo samo 13-14 igraca.