Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

ponosannavas
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

uto jul 04, 2017 1:35 pm

Eisenbahner1921 je napisao/la:
uto jul 04, 2017 1:07 pm
Pomalo je smiješno uspoređivati prošlu ponudu za Lendrića iz Kine s bilo kojom sadašnjom. Prva ponuda je došla iz Kine, a ko bi normalan išao tamo igrati fudbal, još u dobrim godinama, osim ako ne plaćaš masno, i klubu i igraču. Da imaš ponudu istu ponudu iz Grčke i Kine šta bi igrač uzeo? Zato se Kinezi moraju razbacivati parama da bi privukli igrače (jest mi to nešto svježe poznato u našem komšiluku). Sve ponude iz Kine su bar 4-5 puta veće od europskih. Mi sad možemo čekati da se opet neko iz Dalekog istoka zainteresira za najboljeg strijelca lige, pa da uzmemo fin novac, u bilo kojem drugom slučaju mi nećemo uzeti masne pare. Ako ćemo iskreno, iznos od 200000 € i veći su itekako povoljni za nas. Lendrić nije mlad kao što su bili Bajić, Amir, Memija recimo, pa da se mogu višestruko isplatiti kupcu, tako što će ih kasnije prodati za puno veće pare. Drugo, ako smo prethodno nabrojane prodavali za max. 500000 €, da njega prodamo za malo manji iznos je nerealno. Treće, on je imao padove u karijeri i niko ne može garantirati da će nastaviti trpati kao kod nas. Volio bih da ga prodamo za što veći iznos, ali nemojmo bacati raznorazne cifre i kuditi bilo koga ako ga prodamo za manje novca.
Također, mi Lendrića prodajemo kao gotov proizvod. Bajić i Amir su prodani kao veliki potencijali, ali ne gotovi proizvodi, te se od njih očekivalo da se još razviju i kasnije prodaju za veći iznos nego za koji su kupljeni. Tako će izgleda i biti. Od Baje se, recimo, nije očekivalo da odmah bude među top strijelcima lige, a od haubice se očekuje da nastavi (odmah) trpati protivničke mreže.
Nemojmo visoko letjeti, jer ko visoko leti nisko pada.
Objasnio frajer. Hvala što mi uštedi vrijeme.
@pile smorio si realno sada baš je to fino @hadžialagić objasnio

cikazubo
Kontakt:

uto jul 04, 2017 1:36 pm

Amidza
Kontakt:

uto jul 04, 2017 1:40 pm

:palacgore:

Legenda.
"Situacija je bila bremenita, njegova ljubav neupitna, a on na platnom spisku. Imao je podršku svakog normalnog hroničara društvenih zbivanja." - Lav Nikolajevič Tolstoj

Brkoo
Kontakt:

uto jul 04, 2017 1:40 pm

Neka je svetinja koja na srcu stoji važnija od prezimena koje na leđima nosiš!
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

1950
Kontakt:

uto jul 04, 2017 1:41 pm

Hadzijalagic je napisao/la:
1950 je napisao/la:
uto jul 04, 2017 1:18 pm
uto jul 04, 2017 12:55 pm
Pile ko kakvo dijete.. Nikako da shvati da ovdje qrac nekog boli za djecu kao djecu.. Ovdje se djeca pominju jer bi ona trebala biti jedan od osnovnih izvora finansiranja kluba, bar ako zelimo biti samoodrzivi.. Nemamo bogate vlasnike kao klubovi u evropi pa da nas zaboli neka stvar za pare.. Mi mozemo trositi ono sto zaradimo a zaraditi, najvecim dijelom, mozemo jedino od djece (uz promjenu strategije) i od evropskih takmicenja.. Svi smo svjesni da su pare od Dzeke, Sehica, Baje, Amira, kao i pare od evrope u pretprosloj godini, koje su opet zaradjene zahvaljujuci ponajvise toj "djeci", pomogle i u najvecem dijelu omogucile ljudima u upravi da svoje ideje i vizije provedu u djelo.. Nisu omladinci nesto sto hoces neces, vec su imperativ i ne samo kod nas vec i u puno jacim, uspjesnijim i bogatijim klubovima.. Sto se mene tice, ja klub nikad necu usloviti, niti rezultatom niti nekom strategijom.. Moja podrska ovoj upravi se ne zasniva na rijecima vec na djelima, u okvirima mojih mogucnosti.. Ako mi se nesto ne svidja imam pravo to i da kazem a ne svidja mi se sto smo odustali od jedne lijepe price za koju je, na zalost, povod bio kokuzluk, a tom pricom smo se svi ponosili onoliko koliko smo se ponosili i titulama, izgradnjom stadiona i ostalim lijepim stvarima.. Ako tu neko vidi moju neku zlu namjeru onda je uveliko pogrijesio u procjeni.. Ja sam uz klub vazda bio, placao vaucere za utakmice koje smo igrali bez gledalaca, placao godisnje, clanarine, placao stolice za zapad, platio stolicu za istok, spavao maltene na istoku dok se gradio.. Ali ne, ja nisam dobar navijac, ja sam dusman uprave jer zelim da se da konkretna sansa jednom, dvojici igraca iz pogona koji nam je vec puno donio i koji vazi za najuspjesniji u drzavi i najveci rasadnik reprezentativaca u svim drzavnim selekcijama.. Toliko od mene na ovu temu..
Šta ako nema igrača iz OP koji su spremni da igraju? Evo konkretno ne znam nikog iz OPa da je spreman sada da uleti, možda Žerić, njemu je 19.
Siguran sam da pratiš ligu prvaka, a možda i lige petice, ne znam te pa ne mogu ni reć.
Ali evo reci mi ti kako se tamo igrači nameću u prve postave sa 17-18-19 godina, a kod nas ovaj upisuje minute protiv Goražda i neku simboliku u ostalim utakmicama. Da li je naša liga jača u odnosu na te ili ?
Ako iz tolike baze omladinaca ne mozes proizvesti dvojicu po sezoni onda nesto skripi sa strukom u tim mladjim pogonima.. Vise je otrcano govoriti da mi Amira nikad nebi dobili da je Tomic onda produzio ugovor.. Svi smo bili skepticni po pitanju njega, govorili da je nejak, trazili nekog iskusnijeg jer mu nismo vjerovali.. desilo se da je Amir izdominirao.. Rijetko smo fulili sa nekim omladincem koji je dobio konkretniju sansu.. Neki su pokazali vise, neki manje ali tako je i sa ovim starijim i placenijim igracima.. Neko se dokaze, neko obruka.. Sa omladincima ne mozes znati na cemu si ako ne rizikujes i ne das im sansu ali slicno je i sa starijim igracima koji prave vece pauze i cije su karijere u nazadovanju.. Rizik je to, shvatam, ali i rizik koji ti se moze visestruko isplatiti.. Jedini nacin da se dokazu su utakmice, trenutno drugog nacina nema.. Sjedenjem na klupi sigurno nece steci rutinu i napredovati vec naprotiv, mogu samo propasti.. Ja razmisljam tako i to bez ikakvog interesa..
Razumijem u potponusti sta govoris i sličnog stava ali samo mi je malo počela smetat ta priča o OP, ništa lično upućeno tebi nego jednostavno prezvaka prica.
Nažalost to nije niko sročio kao ti do sada ali iskreno ako se igrač do devetnaeste nije uspio progurat a važi za supertalenta nešto tu nije u redu. Ništa na račun igrača nego se dešava ono da ako presjede i ovu sezonu sljedece imaju već 20, a haman 0 iskustva ali opet teško je reći čija je greška jer ipak igrač je taj koji treba da se nametne.
@model malom Šabanadžoviću se divim odavno

pestabudimpesta
Kontakt:

uto jul 04, 2017 1:43 pm

Mi smo fudbalski klub,klubovi kao mi zive od prodaje igraca,nek ode za 500k,yebat ga,doci ce bolji,mozda mladji,ne mozemo drzati igraca koji ima mozda najvecu platu i ne prodati ga
Mi smo uz Želju u radosti i tugi,u dobru i zlu,oni zbog kojih,konacno,on i postoji

ponosannavas
Kontakt:

uto jul 04, 2017 1:49 pm

Neki igrači ranije sazriju a neki kasnije. Neko može igrati sa 18 a neko tek sa 21. Treba to procijeniti. Moguće je da bi Amir i dobio šansu, a moguće je da nebi. Moguće je da smo dobro procijenili tj da nismo imali nikoga ubaciti u ovih godinu i po, a moguće je da jesmo. Tek ćemo za par godina to skontati. Evo ja vam par puta šaljem izvještaje o tome gdje su naši omladinci završili i gdje igraju a neki bi im dali šansu a sad zasad sve se čini da nismo pogriješili. Mada možda bi kroz Želju brže napredovali. To sam objašnjavao u postu o drugom timu. Sve je to hipotetika, ali u ovom periodu ako nismo imali nekog iz pmladinaca da gurnemo sigurno smo morali da mladog igrača iskopamo iz države. Primejra tipa Šerbečić, Jašarević, Mićo i sl je desetak a mi nijednog ne dovedeosmo. TO već možemo nazvati greškama.

pile87
Kontakt:

uto jul 04, 2017 1:51 pm

sergejevic je napisao/la:
uto jul 04, 2017 1:19 pm
LARS1921 je napisao/la:
uto jul 04, 2017 1:10 pm
A što volite koristiti tu rečenicu "zbog toga smo i otisli s onog foruma" cim vam nesto nije po volji
A u cemu je problem?
Je li napisao sinoc zajebajem se i smijesno mi je kako se neko upeca. Dakle, radi isto sto je onaj aldin tamo radio. Napise i onda se hinjaka smije jer mu neko odgovori.
Sinoc je neko drugi napisao slican post i spomenuo Pozdera, a post mu je odmah izbrisan.
Neko moze raditi sta hoce, a neko ne.
Ja nisam vi, mi ili oni.
Pisem u svoje ime i pisem da sam upravo zbog toga otisao s onog foruma, jer je tamo moderator brisao moje postove, a aldinove nije.
Nije mi uopste po volji da neko namjerno zatrpava temu i kao prava hinja nekoga proziva izmedju redova.
A koga prozivam izmedju redova ? Mislis da meni nije dosadno citati kako moramo gurati nasu djecu kao da ja to ne znam ili mislis da su ljudi u klubi ludi i slijepi da ne znaju da nam je najbolja zarada od prodaje nasih igraca. Otprilike je jednako degutantno citati i ovo moje i to.
Sam problem omladinaca nije jednostavan, da bi bilo nekakve koristi od tog omladinca mora pod jedan potpisati dugogodisnji ugovor, jer im treba sezona dvije da stasa u igraca. Kako bi se klubu to isplatilo ne bi smio imati nikakvu klauzulu da moze otici za neke pare. Bas bi me zanimalo kako bi se ljudi ponasali kad bi sad klub izasao sa saopstenjem da halale naredne 3 godine da bi gurnuli juniore u prvi plan, jedni bi to okareterisali kokuzlukom drugi strategijom.
Mi ćemo opet doći!
Doći ćemo opet u sjaju sunca.
Što se već sada rađa.
Zbijeni k'o mrka teška prijetnja
i s razvitim jedrima nove snage.

Model1964

uto jul 04, 2017 1:54 pm

1950 je napisao/la:
uto jul 04, 2017 1:41 pm
1950 je napisao/la:
uto jul 04, 2017 1:18 pm

Šta ako nema igrača iz OP koji su spremni da igraju? Evo konkretno ne znam nikog iz OPa da je spreman sada da uleti, možda Žerić, njemu je 19.
Siguran sam da pratiš ligu prvaka, a možda i lige petice, ne znam te pa ne mogu ni reć.
Ali evo reci mi ti kako se tamo igrači nameću u prve postave sa 17-18-19 godina, a kod nas ovaj upisuje minute protiv Goražda i neku simboliku u ostalim utakmicama. Da li je naša liga jača u odnosu na te ili ?
Ako iz tolike baze omladinaca ne mozes proizvesti dvojicu po sezoni onda nesto skripi sa strukom u tim mladjim pogonima.. Vise je otrcano govoriti da mi Amira nikad nebi dobili da je Tomic onda produzio ugovor.. Svi smo bili skepticni po pitanju njega, govorili da je nejak, trazili nekog iskusnijeg jer mu nismo vjerovali.. desilo se da je Amir izdominirao.. Rijetko smo fulili sa nekim omladincem koji je dobio konkretniju sansu.. Neki su pokazali vise, neki manje ali tako je i sa ovim starijim i placenijim igracima.. Neko se dokaze, neko obruka.. Sa omladincima ne mozes znati na cemu si ako ne rizikujes i ne das im sansu ali slicno je i sa starijim igracima koji prave vece pauze i cije su karijere u nazadovanju.. Rizik je to, shvatam, ali i rizik koji ti se moze visestruko isplatiti.. Jedini nacin da se dokazu su utakmice, trenutno drugog nacina nema.. Sjedenjem na klupi sigurno nece steci rutinu i napredovati vec naprotiv, mogu samo propasti.. Ja razmisljam tako i to bez ikakvog interesa..
Razumijem u potponusti sta govoris i sličnog stava ali samo mi je malo počela smetat ta priča o OP, ništa lično upućeno tebi nego jednostavno prezvaka prica.
Nažalost to nije niko sročio kao ti do sada ali iskreno ako se igrač do devetnaeste nije uspio progurat a važi za supertalenta nešto tu nije u redu. Ništa na račun igrača nego se dešava ono da ako presjede i ovu sezonu sljedece imaju već 20, a haman 0 iskustva ali opet teško je reći čija je greška jer ipak igrač je taj koji treba da se nametne.
@model malom Šabanadžoviću se divim odavno
Kako da se neko nametne kad mu ne daju sansu. Svabo je dao sansu ogromnom broju igraca. Mi pamtimo najbolje. Mogao bi sada iz glave napisati imena 30 koji nisu uspjeli.
Da kojom prilikom moramo igrati sada onaj mec protiv CZ mi bi trazili slobodnog iskusnog golmana a Pavlovica ostavili da se sunca u Tucepima.
Ovi nazovi strucnjaci zele samo sto duze ostati na klupi, uzimati lovu na gurnosi i zato forsiraju stare i isluzene.
Zato mislim da je do trenera.
Bio je pred rat jedan nestasan junior a veliki talenat. Volio zalomiti ko ovi danas. Śkija mu
je rekao da ce igrati u kontinuitetu bio mahmuran ili ne. Neka mu se raja smije a ne da njemu trga zivce.
Momak se pravo promjenio i postao igracina.
Djeca se ne trude jer vide da im je isto kako god napravis. Bolje onda kafana. Tako razmislja mladost.
JA KADA NESTO KAZEM, ILI JE BILO ILI CE BITI😎

Hurmasica
Kontakt:

uto jul 04, 2017 1:55 pm

Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

LARSSON
Kontakt:

uto jul 04, 2017 1:56 pm

– Fudbalski klub Borac je već ranije sklopio dogovor sa TV Arena sport o prenosu 8-10 utakmica sa Gradskog stadiona, dio će biti prenošen putem javnog emitera BHT1, a ostatak bi prenosila lokalna televizija Elta. To smo saopštili i svim našim sponzorima koje smo do sada uključili u sponzorski pul, ali i onima koji će tek postati dio istog kroz prodaje sponzorskih paketa, tako da zvanično mogu da kažem da Borac neće pristati na ponudu koju je BH Telekom uputio na adresu FS BiH. Nama je u cilju regionalna promocija kako naših igrača, tako i samog Borca, to smo rekli i našim sponzorima, a to ovim aranžmanom Saveza i BH Telekoma ne dobijamo – rekao je Pušić, precizirajući o kakvom se dogovoru radi.

– BH Telekom je Savezu ponudio iznos od 1 500 000 KM na godišnjem nivou za period od tri godine. Od tog iznosa, trećina ide za sponzorstvo lige koja bi se i dalje zvala BH Telekom Premijer liga, dio će biti uplaćen u zavisnosti od eventualnog plasmana reprezentacije BiH na Svjetsko prvenstvo u Rusiji, a treći dio od 500 000 išao bi klubovima, s tim da ne svi dobili jednak iznos. Maksimalan iznos koji klub može da dobije je 100 000 KM, s tim da bi morao da ispuni određene kriterijume, a to su posjećenost na tribinama, pozicija na tabeli… S tim u vezi, Borac bi morao da osvoji titulu i da ima prosječno 8000-9000 gledalaca da bi dobio iznos, a može da bude i u donjem dijelu tabele pa da dobije samo 20-ak hiljada. Na to nismo željeli da pristanemo jer ne želimo da nam zbog tog iznosa „vise“ sponzorski paketi – kategoričan je Pušić.

Model1964

uto jul 04, 2017 1:57 pm

Pile
STRATEGIJA!
JA KADA NESTO KAZEM, ILI JE BILO ILI CE BITI😎

zubanovic89
Kontakt:

Agilna Uprava najtrofejnijeg bh. kluba potrudila se da Željin stadion dobije novi izgled. Tako je za nekoliko mjeseci nikla tribina na istoku, koja je svečano otvorena u prvom kolu Lige za prvaka protiv Slobode. No, čelnici Želje na tome se ne misle zaustaviti.

Već je u planu izgradnja južne tribine, na kojoj su smješteni najvatreniji navijači Plavih, popularni Manijaci. Željezničar je od insfrastrukturnih eksperata N/FSBiH dobio zeleno svjetlo za početak radova, a "mašine" bi mogle biti upaljene ovog ljeta.

Izvjesno je da će se južna tribina umnogome razlikovati od današnjeg izgleda. U Željezničaru žele da navijače približe terenu, te će tribina biti sagrađena odmah iza gola, po uzoru na sjevernu i istočnu. Uz to, Jug će biti nešto viši od dvije spomenute tribine, što će biti dodatni ugođaj za Manijake.

Kako saznaje Faktor, ulaz na južnu tribinu bit će sa Tranzita. S obzirom na to da UEFA prema svojim pravilima zahtijeva da tribine stadiona imaju više ulaza od dva (koliko je trenutno moguće na Jugu), u Želji su odlučili da ovaj problem riješe tako što će osposobiti prostor između Tranzita i tribine.

Saznajemo da je na tom prostoru u planu gradnja parkinga, kako bi se ispunili svi potrebni uslovi za normalno funkcionisanje tribine.

Iako još nije službeno potvrđeno, u Željezničaru su odlučili pokrenuti i akciju za izgradnju Juga, a desetogodišnja karta za "svetu tribinu" koštat će 500 KM. Uz to, eventualnim osvajanjem šampionske titule premijerligaš s Grbavice inkasirat će nešto više od milion makara, a taj novac mogao bi biti usmjeren u izgradnju tribine, kako bi ona bila gotova u što kraćem vremenu.

Kada radovi budu gotovi i A reprezentacija BiH uz Bilino polje imat će još jedan funkcionalan stadion i za očekivati je da Zmajeve uskoro gledamo na Grbavici.

kikirikikospice
Kontakt:

uto jul 04, 2017 1:58 pm

Da li neko od vas zna, barem okvirno, koliko reprezentacija BIH plati za odigravanje utakmice na Bilinom polju? Takodjer volio bih znati koliko bi bila cijena grbavice da se odrzi neki koncert {racunam uradjenu juznu tribinu}?

Prema nekim mojim ciframa koje mi se vrte u glavi, moglo bi to na godisnjem nivou predstavljati visok prihod. Uzmite u obzir A selekciju, onda omladince, prijateljske, uz kvalitetan angazman, te pravilan i strucan pristup stadion grbavica kao objekat moze biti itekako profitabilan.

pile87
Kontakt:

uto jul 04, 2017 2:08 pm

Model1964 je napisao/la:
Pile
STRATEGIJA!
Strategija kaze da ozbiljne pare mozes uzeti samo na igracu koji je najdalje do 20 godine ozbiljan igrac u nasoj ekipi, idealno bi bilo sa 18-19 jer bi cijena bila i veca. Idealno bi bilo kada bi ti igraci igrali i imali utakmica u nogama sto bi ubrzalo sazrijevanje kao igraca. Do sada je sve bilo sporadicno ili incident sto znaci da nikada nije postojala strategija razvoja mladih igraca. O analizama i anlitici pa svim drugim cudima da ne govorim.
Mi ćemo opet doći!
Doći ćemo opet u sjaju sunca.
Što se već sada rađa.
Zbijeni k'o mrka teška prijetnja
i s razvitim jedrima nove snage.

Hadzijalagic
Kontakt:

uto jul 04, 2017 2:09 pm

ponosannavas je napisao/la:
Neki igrači ranije sazriju a neki kasnije. Neko može igrati sa 18 a neko tek sa 21. Treba to procijeniti. Moguće je da bi Amir i dobio šansu, a moguće je da nebi. Moguće je da smo dobro procijenili tj da nismo imali nikoga ubaciti u ovih godinu i po, a moguće je da jesmo. Tek ćemo za par godina to skontati. Evo ja vam par puta šaljem izvještaje o tome gdje su naši omladinci završili i gdje igraju a neki bi im dali šansu a sad zasad sve se čini da nismo pogriješili. Mada možda bi kroz Želju brže napredovali. To sam objašnjavao u postu o drugom timu. Sve je to hipotetika, ali u ovom periodu ako nismo imali nekog iz pmladinaca da gurnemo sigurno smo morali da mladog igrača iskopamo iz države. Primejra tipa Šerbečić, Jašarević, Mićo i sl je desetak a mi nijednog ne dovedeosmo. TO već možemo nazvati greškama.
A gdje su haveru zavrsili stariji igraci koji su prodefilovali kroz klub i onda otisli.. I ja sam za dovodjenje mladjih, kvalitetnih igraca iz ostalih klubova, ali ocigledno je da kostaju poprilicno i da nam trenutno nisu realna opcija.. Da mozemo dovesti Vukotica ja ne bih imao nista protiv da Osmankovica odmah nogiramo i to po najkracem mogucem postupku.. Isto vazi za sve ostale.. Projica sam se uhvatio kao primjer nacina dovodjenja igraca koje smo zadnjih par godina dovodili na lijevog beka.. Nista licno nemam protiv Projica kao Projica ali po meni je to repriza ovih ostalih koji su se smjenjivali na lijevom beku.. Mozda sad bude drugacije, mozda on bude pojacanje i nas najbolji igrac ali mozda i ne bude i u tom riziku i jeste fol.. U jednom slucaju smo spremni rizikovati i to uveliko a u drugom ne zelimo nimalo rizikovati.. Po meni bi pravilno bilo dovoditi top igrace za koje u startu znamo da su pojacanje (godine nebitne, primjer Graovac), ako ne mozemo tako onda mladje perspektivnije igrace iz lige (primjer Ramic, Zec), ako se ne moze i takvim popuniti onda se okrenuti vlastitom pogonu.. sve ostale opcije su po meni rizicnije i u startu neisplativije..

@pile Ako nismo nikad imali tu strategiju to ne znaci da je i dalje ne trebamo imati.. Ako smo u svemu napravili korak naprijed onda ga i u tom dijelu trebamo napraviti.. Prelomiti kao sto smo sve ostalo prelomili jer bez toga nema ozbiljnijih para a bez para bilo kakvi rezultati su kratkog daha..
Ko se jednom o mlijeko opeče taj i u jogurt duva..

flux
Kontakt:

uto jul 04, 2017 2:18 pm

LARS1921 je napisao/la:
uto jul 04, 2017 1:56 pm
– Fudbalski klub Borac je već ranije sklopio dogovor sa TV Arena sport o prenosu 8-10 utakmica sa Gradskog stadiona, dio će biti prenošen putem javnog emitera BHT1, a ostatak bi prenosila lokalna televizija Elta. To smo saopštili i svim našim sponzorima koje smo do sada uključili u sponzorski pul, ali i onima koji će tek postati dio istog kroz prodaje sponzorskih paketa, tako da zvanično mogu da kažem da Borac neće pristati na ponudu koju je BH Telekom uputio na adresu FS BiH. Nama je u cilju regionalna promocija kako naših igrača, tako i samog Borca, to smo rekli i našim sponzorima, a to ovim aranžmanom Saveza i BH Telekoma ne dobijamo – rekao je Pušić, precizirajući o kakvom se dogovoru radi.

– BH Telekom je Savezu ponudio iznos od 1 500 000 KM na godišnjem nivou za period od tri godine. Od tog iznosa, trećina ide za sponzorstvo lige koja bi se i dalje zvala BH Telekom Premijer liga, dio će biti uplaćen u zavisnosti od eventualnog plasmana reprezentacije BiH na Svjetsko prvenstvo u Rusiji, a treći dio od 500 000 išao bi klubovima, s tim da ne svi dobili jednak iznos. Maksimalan iznos koji klub može da dobije je 100 000 KM, s tim da bi morao da ispuni određene kriterijume, a to su posjećenost na tribinama, pozicija na tabeli… S tim u vezi, Borac bi morao da osvoji titulu i da ima prosječno 8000-9000 gledalaca da bi dobio iznos, a može da bude i u donjem dijelu tabele pa da dobije samo 20-ak hiljada. Na to nismo željeli da pristanemo jer ne želimo da nam zbog tog iznosa „vise“ sponzorski paketi – kategoričan je Pušić.
Za nadati se da ce i ostali klubovi imati ovakvo misljenje i da nece dozvoliti savezu da uz telekom rade sta hoce i uzimaju sebi cifre a klubovima daju mizeran novac koji mogu zaraditi od drugih TV kanala. O ovome treba dobro voditi racuna..

Okolele
Kontakt:

uto jul 04, 2017 2:18 pm

Mislim da Lendru mozemo utopiti i za 300 000..
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

ponosannavas
Kontakt:

uto jul 04, 2017 2:20 pm

uto jul 04, 2017 2:09 pm
ponosannavas je napisao/la:
A gdje su haveru zavrsili stariji igraci koji su prodefilovali kroz klub i onda otisli.. I ja sam za dovodjenje mladjih, kvalitetnih igraca iz ostalih klubova, ali ocigledno je da kostaju poprilicno i da nam trenutno nisu realna opcija.. Da mozemo dovesti Vukotica ja ne bih imao nista protiv da Osmankovica odmah nogiramo i to po najkracem mogucem postupku.. Isto vazi za sve ostale.. Projica sam se uhvatio kao primjer nacina dovodjenja igraca koje smo zadnjih par godina dovodili na lijevog beka.. Nista licno nemam protiv Projica kao Projica ali po meni je to repriza ovih ostalih koji su se smjenjivali na lijevom beku.. Mozda sad bude drugacije, mozda on bude pojacanje i nas najbolji igrac ali mozda i ne bude i u tom riziku i jeste fol.. U jednom slucaju smo spremni rizikovati i to uveliko a u drugom ne zelimo nimalo rizikovati.. Po meni bi pravilno bilo dovoditi top igrace za koje u startu znamo da su pojacanje (godine nebitne, primjer Graovac), ako ne mozemo tako onda mladje perspektivnije igrace iz lige (primjer Ramic, Zec), ako se ne moze i takvim popuniti onda se okrenuti vlastitom pogonu.. sve ostale opcije su po meni rizicnije i u startu neisplativije..

@pile Ako nismo nikad imali tu strategiju to ne znaci da je i dalje ne trebamo imati.. Ako smo u svemu napravili korak naprijed onda ga i u tom dijelu trebamo napraviti.. Prelomiti kao sto smo sve ostalo prelomili jer bez toga nema ozbiljnijih para a bez para bilo kakvi rezultati su kratkog daha..
Nisi me shvatio drug. Evo objasnio sam u postu o Projiću vezano za tu temu. a oko mladih ja ne mislim da mi sad trebamo platiti 200.000 za Vukotića pored našeg Keme, ali smo trebali prepoznati Jašarevića, Redžića, Šerbečića, Miću prije godinu kad smo i mogli džaba dovesti i dati im priliku. Ne isplati se o meni sada platiti nekoga ovdje toliko sem ako nije baš kapitalac ogroman ali ja ga ne vidim trenutno u prvim ekipama. U mlađim uzrastima klubova ih ima ali treba i naći i gurnuti. TU ti ne treba neka lova velika. ALi mi ni tu ne ferceramo još kako treba. To je poenta.

SIMA_SIMAU
Kontakt:

uto jul 04, 2017 2:23 pm

Mi trebamo sa sportklubom dogovoriti.
Za slavnu prošlost, kroz tešku sadašnjost, za bolje sutra, nek’ ne fali volje za ljubav što se Željezničar zove.

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.

Prijava