Objasnio frajer. Hvala što mi uštedi vrijeme.Eisenbahner1921 je napisao/la: ↑uto jul 04, 2017 1:07 pmPomalo je smiješno uspoređivati prošlu ponudu za Lendrića iz Kine s bilo kojom sadašnjom. Prva ponuda je došla iz Kine, a ko bi normalan išao tamo igrati fudbal, još u dobrim godinama, osim ako ne plaćaš masno, i klubu i igraču. Da imaš ponudu istu ponudu iz Grčke i Kine šta bi igrač uzeo? Zato se Kinezi moraju razbacivati parama da bi privukli igrače (jest mi to nešto svježe poznato u našem komšiluku). Sve ponude iz Kine su bar 4-5 puta veće od europskih. Mi sad možemo čekati da se opet neko iz Dalekog istoka zainteresira za najboljeg strijelca lige, pa da uzmemo fin novac, u bilo kojem drugom slučaju mi nećemo uzeti masne pare. Ako ćemo iskreno, iznos od 200000 € i veći su itekako povoljni za nas. Lendrić nije mlad kao što su bili Bajić, Amir, Memija recimo, pa da se mogu višestruko isplatiti kupcu, tako što će ih kasnije prodati za puno veće pare. Drugo, ako smo prethodno nabrojane prodavali za max. 500000 €, da njega prodamo za malo manji iznos je nerealno. Treće, on je imao padove u karijeri i niko ne može garantirati da će nastaviti trpati kao kod nas. Volio bih da ga prodamo za što veći iznos, ali nemojmo bacati raznorazne cifre i kuditi bilo koga ako ga prodamo za manje novca.
Također, mi Lendrića prodajemo kao gotov proizvod. Bajić i Amir su prodani kao veliki potencijali, ali ne gotovi proizvodi, te se od njih očekivalo da se još razviju i kasnije prodaju za veći iznos nego za koji su kupljeni. Tako će izgleda i biti. Od Baje se, recimo, nije očekivalo da odmah bude među top strijelcima lige, a od haubice se očekuje da nastavi (odmah) trpati protivničke mreže.
Nemojmo visoko letjeti, jer ko visoko leti nisko pada.
@pile smorio si realno sada baš je to fino @hadžialagić objasnio