Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

LARSSON
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pon jul 03, 2017 4:40 pm

mozda polemike ne bi bilo da nisi to napisao, a sad ce je 99% biti

ponosannavas
Kontakt:

pon jul 03, 2017 4:41 pm

Model1964 je napisao/la:
pon jul 03, 2017 2:28 pm
kontranogama je napisao/la:
pon jul 03, 2017 1:05 pm
Ja sam maxuz vracao snimak dva puta od Zerinog ulaska da vidim kako mali igra. Nije imao puno lopti ali sve sto je dobio uvijek je odigrao normalno bez panike, nudio se (moglo je i malo vise) par puta nije dobio loptu a bio u dobroj poziciji, probo je opalit kad je imao prvu sansu (izblokiran), vuko loptu naprijed bez trazenja prvog do sebe(doduse imo samo jednu sansu za to) sve u svemu za 20ak minuta sto je mogao pokazati nije uopste lose. Dakle sa vecom minutazom bi vjerovatno bio taj koji bi mogao vuci sve do zadnjeg poteza, ono sto sad ocekujemo od Zajke.
po mom nakom skromnom misljenju komotno bi mogao dobiti prvo poluvrijeme protiv Zete jer bi oni trebali napasti a mali je puno brzi od kapitena sto bi za kontre bilo pravo, a onda zavisno od rezultata ili mu dat cijelu tekmu ili da Zajko ostane kao iskusniji da se cuva rezultat. Znam da ce to Mrvica odraditi kompletno drugacije ali mali definitivno treba najmanje podijeliti minutazu sa kapitenom.
Bravo kume :palacgore:
Sve tacno i precizno.
Zadnja recenica nenadjebiva :rofl: . Svaka cast :pljesak:
Ovo je prava analiza i komentar, a ne ja čitam poslije tekme i jednima Zeba dobar, drugima loš, p aonda i za Bogija isto (lupam sad imena jer rijetko za koga je bilo da svi imaju slično mišljenje). Znači kad daješ mišljenje obrazloži, a ne Stana veze nema, SInaiša loš, Zeba nako itd itd.

Evo jedan prijedlog. Kad odđe novi igrač da se svi izjasnimo kakvo mišljenje o njemu imamo i oni koji budu nakon određenog vremena kontra priču pričali nek dobiju ban i nemaju više pravo koemntarisati novog igrača nijednog dok ne odigra bar deset tekmi.

cikazubo
Kontakt:

pon jul 03, 2017 4:43 pm

Nema tu nikakve polemike, puštaju džaba raju koja se učlani ybt , onda sad ovo za djecu, moraju ići u korak s našom posjetom, i nema drugog načina nego da maksimalno spuste cijene karata..

Leon_Professional
Kontakt:

pon jul 03, 2017 4:46 pm

AsharaK je napisao/la:
pon jul 03, 2017 3:47 pm
De neko ko igra FM nek provjeri imal fonda solidarnosti :D
Bgm na FM se ne dobije nista. :D

Znaci prangija.

Veteran1965
Kontakt:

pon jul 03, 2017 4:47 pm

cikazubo je napisao/la:
Nema tu nikakve polemike, puštaju džaba raju koja se učlani ybt , onda sad ovo za djecu, moraju ići u korak s našom posjetom, i nema drugog načina nego da maksimalno spuste cijene karata..
Što ne znači da mi nismo mogli kvalitetnije organizovati i aktivnosti oko karata, kao i pogodnosti za nove članove. O djeici ne bih govorio, da ne bih ponavljao mišljenje nekih forumaša...
Nadam se da će u slučaju prolaza i naredne utakmice, u upravi malo razmisliti i poraditi na tome.
Samo 5% i ni stolice više!!!!

Amidza
Kontakt:

pon jul 03, 2017 4:51 pm

Pa oni bukvalno i zivotare u ocima svoje javnosti na osnovu toga, kupuju lojalnost i mir svojih iskompleksiranih navijaca nekim imaginarnim nadmetanjem sa nama. Nije slucajno nista od ovoga sto se desava. Pa oni kad zavrse igraca prvo u medije puste da mi sa njim pregovaramo, da ispadne da su nam ga satro oteli. Dotle to ide.

Znate ono u borilackim vjestinama, borba sa zamisljenim protivnikom? To je nesto slicno, jer su nekom mentalnom akrobatikom ubijedjeni da se desava nekakvo takmicenje izmedju dva sarajevska kluba. Uvijek su takve stvari radili. Tesko da treba veci dokaz koliko je to mal i jadan klub, sa iskompleksiranim navijacima. Na primjer, oni da dogodine igraju ligu za opstanak i u zadnjem derbiju sezone dobiju nas ili cak remiziraju ali nam uskrate broj karata il nesto slicno, sve bi im ljudima u klubu bilo oprosteno.

Iskreno, mislim da su samo kozojebi iz Tuzle veci kompleksasi, mada na jedan drugi nacin, ali pitari im se ubrzanim tempom priblizavaju.
"Situacija je bila bremenita, njegova ljubav neupitna, a on na platnom spisku. Imao je podršku svakog normalnog hroničara društvenih zbivanja." - Lav Nikolajevič Tolstoj

cikazubo
Kontakt:

pon jul 03, 2017 4:54 pm

Veteran1965 je napisao/la:
pon jul 03, 2017 4:47 pm
cikazubo je napisao/la:
Što ne znači da mi nismo mogli kvalitetnije organizovati i aktivnosti oko karata, kao i pogodnosti za nove članove. O djeici ne bih govorio, da ne bih ponavljao mišljenje nekih forumaša...
Nadam se da će u slučaju prolaza i naredne utakmice, u upravi malo razmisliti i poraditi na tome.
Grešaka je puno, najveća koja vuče najviše posljedica je velika razlika između cijena jga i ostalih tribina. Ali da se ne ponavljamo već je sve napisano na tu temu.

Amidza
Kontakt:

pon jul 03, 2017 4:59 pm

Tako je, napisano sve oko toga i vjerujem da je generalno zakljuck da treba cijene za Jug dic, a Sjever spustit, da se stvari malo izbalansiraju i to je to. Recimo sjever 10, jug 7 i vozdra. Porodicne karte, popusti, djecije, paketi...sve se to da lako unaprijedit. Takve stvari s kartama i los fan shop je ono sto odbija tzv. simpatizere, ali nadocemo valjda.
"Situacija je bila bremenita, njegova ljubav neupitna, a on na platnom spisku. Imao je podršku svakog normalnog hroničara društvenih zbivanja." - Lav Nikolajevič Tolstoj

ponosannavas
Kontakt:

pon jul 03, 2017 5:01 pm

Amidza je napisao/la:
pon jul 03, 2017 3:33 pm
Evo malo o tom mehanizmu solidarnosti, mada je zaista pomalo konfuzno i ispod za jednu slicnu kompenzaciju:

https://en.wikipedia.org/wiki/Transfer_ ... ntribution
Wikipwdija je pa nije baš pouzdano ali ja evo tvrdim da su ovi transferi plaćaju svi nevezano za to što je unutar jedne zemlje. To unutar jedne zemlje se odnosi samo na slučajeve tipa Gojak i Hajradinović tj kod prvog profi ugovora tj naknade za treniranje. Ovi transferi gdje se plaća za prelazak igrača koji ima profi ugovor nemaju veze sa pojedinim državama. Što bi Željo ispašatao jer je Turska uvela to pravilo. Nema veze s vezom. Nema logike.

I da ti pohvalim analizu igrača za tekmu sa Zetom. Jedina realna koju sam pročitao. Možda nam se razlikuju mišljenja u nekim detaljima ali svaka čast. TO su subjektivna mišljenja i može biti bilo ko od nas u pravu.

Amidza
Kontakt:

pon jul 03, 2017 5:06 pm

ponosannavas je napisao/la:

I da ti pohvalim analizu igrača za tekmu sa Zetom. Jedina realna koju sam pročitao. Možda nam se razlikuju mišljenja u nekim detaljima ali svaka čast. TO su subjektivna mišljenja i može biti bilo ko od nas u pravu.
Hvala. :palacgore:

Znaci nesto kad ti to kazes.

LARSSON
Kontakt:

" To unutar jedne zemlje se odnosi samo na slučajeve tipa Gojak i Hajradinović tj kod prvog profi ugovora tj naknade za treniranje."

Ovim hoćeš reći da npr ako je Gojak iz Želje otišao u olimpic i potpisao profesionalni ugovor, da željo ne bi trebao dobiti naknadu za treniranje? Zašto onda naši potpisuju amaterske ugovore

tvrdio ti ne tvrdio, turska nije uvela to pravilo, nego je FIFA odlucila da se placa samo kada igrač mijenja asocijaciju, ako ostaje ista tek onda turski savez odlučuje

SirAlexFerguson
Kontakt:

pon jul 03, 2017 5:10 pm

Jaozinho22 je napisao/la:
pon jul 03, 2017 2:41 pm
Zna li neko nešto više o povredama Sinana i Crnova. Još uvijek ne treniraju. :(
Za Crnova nisam siguran, al Rama danas trenira sa ostatkom ekipe.
:zeljeznicar1:

Ivica Osim : " Fudbal je dio nas, dio naše radosti, ponekad i tuge."

ponosannavas
Kontakt:

pon jul 03, 2017 5:12 pm

Amidza je napisao/la:

Ma jarane ispadoh ja stručanjak a niđe veze. Samo malo detaljnije analiziram prije nego što kažem nešto, kao što je to @kontranogama uradio za Žeru. I zbog toga budeš često ispravanog razmišljanaj tj praviš manje grešaka nego što prave ovi koji lupaju na osnovu dva poteza. Ovako kad sagledaš sve možeš pogriješiti jer ne znaš nešto što ne možeš znati ali većinom nema greške.

Bosnia

pon jul 03, 2017 5:14 pm

Po meni realne cijene

Jug

7, clan 5

Sjever

10 clan 8

Istok

15, clan 12

Ovako u ligaskim utakmicama

a u evropskim

jug

10, clan 7

Sjever

12-13, clan 10

Istok

18-20, clan 15

eventualno ostaviti cijene evropskih utakmica kao ligaske ako izvucemo protivnika tipa balzan jer su stvarno neatraktivni i bila bi skupa karta za istok dati 18 ili 20 u tom slucaju

ponosannavas
Kontakt:

pon jul 03, 2017 5:19 pm

LARS1921 je napisao/la:
" To unutar jedne zemlje se odnosi samo na slučajeve tipa Gojak i Hajradinović tj kod prvog profi ugovora tj naknade za treniranje."

Ovim hoćeš reći da npr ako je Gojak iz Želje otišao u olimpic i potpisao profesionalni ugovor, da željo ne bi trebao dobiti naknadu za treniranje? Zašto onda naši potpisuju amaterske ugovore

tvrdio ti ne tvrdio, turska nije uvela to pravilo, nego je FIFA odlucila da se placa samo kada igrač mijenja asocijaciju, ako ostaje ista tek onda turski savez odlučuje
Nije nego hoću reći da samo u tim okolnostima se gleda pravilo dotične zemlje. Po pravilu naše zemlje GOjaka je platio Olimpic upola manje nego da je otišao u DInamo. DInamo bi ga morao platiti nama duplo više zbog pravila UEFE tj što nije unutar jedne zemlje. U Turskoj GOjaka Trabzon Istanbulu nebi morao platiti ništa. Mi potpisujemo amaterske jer moramo platiti tj jer po našim pravilima te naknade su otprilike upol amanje. Nama je tada Dinamo morao platiti 60.000 EUR, ali nam ga je platio Olimpic 20.000 EUR i onda ga nakon pola sezone tušnuo DInamu za 40.000 EUra. Svi dobri samo mi pušimo :) Lupam sad i cifre, ali poenta je bitna.

LARSSON
Kontakt:

pon jul 03, 2017 5:21 pm

Poenta je da cemo ga mi 99% popusit ovdje i dobit karinu, osim ako Turski savez nema pravilo da se placaju naknade.

A to o cemu ti pričaš su kategorije, ima ih više kada se plaćaju te naknade za treniranje, ne znam da li se određuju po koeficijentu ili po čemu već

Amidza
Kontakt:

pon jul 03, 2017 5:24 pm

pon jul 03, 2017 5:12 pm
Amidza je napisao/la:

Ma jarane ispadoh ja stručanjak a niđe veze. Samo malo detaljnije analiziram prije nego što kažem nešto, kao što je to @kontranogama uradio za Žeru. I zbog toga budeš često ispravanog razmišljanaj tj praviš manje grešaka nego što prave ovi koji lupaju na osnovu dva poteza. Ovako kad sagledaš sve možeš pogriješiti jer ne znaš nešto što ne možeš znati ali većinom nema greške.
Ma pazi, nismo mi ovdje neki uber strucnjaci ili nesto tako, ali jednostavno se vidi kada neko cita i razumije fudbal kao igru, osjeti sta ekipi fali, gdje je dobra, gdje losa, gdje je skripalo, kad...na kraju to cesto i stvarnost potvrdi. Uglavnom, jedan si od onih cije postove s uzitkom citam, a vjerujem i mnogi, jer ne pravis neke povrsinske i pausalne zakljucke na osnovu licnih simpatija/animoziteta, mahalaskih zakljucaka da tako kazem. Vidi se neka logika i smisao iza necega sto napises, slagao se neko sa tvojim stavovima ili ne. Hvala Bogu, ima jos takvih forumasa poput Omara, Fergusona itd., oni mi prvi padaju na pamet.

Bosnia

pon jul 03, 2017 5:29 pm

Brkate kompenzaciju za trening i mehanizam solidarnosti...

dell21
Kontakt:

pon jul 03, 2017 5:31 pm

Sto.se cijena tice da i ja koju kazem. Ono sto je sigurno da je cijena sjevera bila 10 prodali bi cijeli sjever odnosno prodali bi svih 10 800 ulaznica pustenih. Ono sto je jos sigurnije prodali bi jug da je karta bila 7 km , tume bi profit bio veci a stadion pun govoreci o ovoj utakmici protiv zete.
Ako bog da prodemo protiv aika ne treba napraviti istu gresku. Cijene protiv aika ako dode do utakmice: jug 7 , sjever 10 istok 15. Stim da bi uveo djecije do 10 g ulaznice po cijeni od 5 km za roditelje clanove kluba. Jesdnostavno kad se kupuje ulaznica roditelj clan moze kupiti jednu djeciju koja ce biti posebne boje po cijeni 5 km.
To nek vazi samo za sjever, za istok i jug niposto .

SIMA_SIMAU
Kontakt:

pon jul 03, 2017 5:32 pm

Cijene za AIK ako prodjemo treba da budu:

Jug 5
Sjever 8
Istok 13
Zapad 25
Da napunimo ima da gori
Za slavnu prošlost, kroz tešku sadašnjost, za bolje sutra, nek’ ne fali volje za ljubav što se Željezničar zove.

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 16 gostiju.

Prijava