Ovo je prava analiza i komentar, a ne ja čitam poslije tekme i jednima Zeba dobar, drugima loš, p aonda i za Bogija isto (lupam sad imena jer rijetko za koga je bilo da svi imaju slično mišljenje). Znači kad daješ mišljenje obrazloži, a ne Stana veze nema, SInaiša loš, Zeba nako itd itd.Model1964 je napisao/la: ↑pon jul 03, 2017 2:28 pmBravo kumekontranogama je napisao/la: ↑pon jul 03, 2017 1:05 pmJa sam maxuz vracao snimak dva puta od Zerinog ulaska da vidim kako mali igra. Nije imao puno lopti ali sve sto je dobio uvijek je odigrao normalno bez panike, nudio se (moglo je i malo vise) par puta nije dobio loptu a bio u dobroj poziciji, probo je opalit kad je imao prvu sansu (izblokiran), vuko loptu naprijed bez trazenja prvog do sebe(doduse imo samo jednu sansu za to) sve u svemu za 20ak minuta sto je mogao pokazati nije uopste lose. Dakle sa vecom minutazom bi vjerovatno bio taj koji bi mogao vuci sve do zadnjeg poteza, ono sto sad ocekujemo od Zajke.
po mom nakom skromnom misljenju komotno bi mogao dobiti prvo poluvrijeme protiv Zete jer bi oni trebali napasti a mali je puno brzi od kapitena sto bi za kontre bilo pravo, a onda zavisno od rezultata ili mu dat cijelu tekmu ili da Zajko ostane kao iskusniji da se cuva rezultat. Znam da ce to Mrvica odraditi kompletno drugacije ali mali definitivno treba najmanje podijeliti minutazu sa kapitenom.![]()
Sve tacno i precizno.
Zadnja recenica nenadjebiva. Svaka cast
![]()
Što ne znači da mi nismo mogli kvalitetnije organizovati i aktivnosti oko karata, kao i pogodnosti za nove članove. O djeici ne bih govorio, da ne bih ponavljao mišljenje nekih forumaša...
Grešaka je puno, najveća koja vuče najviše posljedica je velika razlika između cijena jga i ostalih tribina. Ali da se ne ponavljamo već je sve napisano na tu temu.Veteran1965 je napisao/la: ↑pon jul 03, 2017 4:47 pmŠto ne znači da mi nismo mogli kvalitetnije organizovati i aktivnosti oko karata, kao i pogodnosti za nove članove. O djeici ne bih govorio, da ne bih ponavljao mišljenje nekih forumaša...
Nadam se da će u slučaju prolaza i naredne utakmice, u upravi malo razmisliti i poraditi na tome.
Wikipwdija je pa nije baš pouzdano ali ja evo tvrdim da su ovi transferi plaćaju svi nevezano za to što je unutar jedne zemlje. To unutar jedne zemlje se odnosi samo na slučajeve tipa Gojak i Hajradinović tj kod prvog profi ugovora tj naknade za treniranje. Ovi transferi gdje se plaća za prelazak igrača koji ima profi ugovor nemaju veze sa pojedinim državama. Što bi Željo ispašatao jer je Turska uvela to pravilo. Nema veze s vezom. Nema logike.Amidza je napisao/la: ↑pon jul 03, 2017 3:33 pmEvo malo o tom mehanizmu solidarnosti, mada je zaista pomalo konfuzno i ispod za jednu slicnu kompenzaciju:
https://en.wikipedia.org/wiki/Transfer_ ... ntribution
Hvala.ponosannavas je napisao/la: ↑pon jul 03, 2017 5:01 pm
I da ti pohvalim analizu igrača za tekmu sa Zetom. Jedina realna koju sam pročitao. Možda nam se razlikuju mišljenja u nekim detaljima ali svaka čast. TO su subjektivna mišljenja i može biti bilo ko od nas u pravu.
Za Crnova nisam siguran, al Rama danas trenira sa ostatkom ekipe.Jaozinho22 je napisao/la: ↑pon jul 03, 2017 2:41 pmZna li neko nešto više o povredama Sinana i Crnova. Još uvijek ne treniraju.![]()
Ma jarane ispadoh ja stručanjak a niđe veze. Samo malo detaljnije analiziram prije nego što kažem nešto, kao što je to @kontranogama uradio za Žeru. I zbog toga budeš često ispravanog razmišljanaj tj praviš manje grešaka nego što prave ovi koji lupaju na osnovu dva poteza. Ovako kad sagledaš sve možeš pogriješiti jer ne znaš nešto što ne možeš znati ali većinom nema greške.Amidza je napisao/la: ↑pon jul 03, 2017 5:06 pmHvala.ponosannavas je napisao/la: ↑pon jul 03, 2017 5:01 pm
I da ti pohvalim analizu igrača za tekmu sa Zetom. Jedina realna koju sam pročitao. Možda nam se razlikuju mišljenja u nekim detaljima ali svaka čast. TO su subjektivna mišljenja i može biti bilo ko od nas u pravu.![]()
Znaci nesto kad ti to kazes.
Nije nego hoću reći da samo u tim okolnostima se gleda pravilo dotične zemlje. Po pravilu naše zemlje GOjaka je platio Olimpic upola manje nego da je otišao u DInamo. DInamo bi ga morao platiti nama duplo više zbog pravila UEFE tj što nije unutar jedne zemlje. U Turskoj GOjaka Trabzon Istanbulu nebi morao platiti ništa. Mi potpisujemo amaterske jer moramo platiti tj jer po našim pravilima te naknade su otprilike upol amanje. Nama je tada Dinamo morao platiti 60.000 EUR, ali nam ga je platio Olimpic 20.000 EUR i onda ga nakon pola sezone tušnuo DInamu za 40.000 EUra. Svi dobri samo mi pušimoLARS1921 je napisao/la: ↑pon jul 03, 2017 5:06 pm" To unutar jedne zemlje se odnosi samo na slučajeve tipa Gojak i Hajradinović tj kod prvog profi ugovora tj naknade za treniranje."
Ovim hoćeš reći da npr ako je Gojak iz Želje otišao u olimpic i potpisao profesionalni ugovor, da željo ne bi trebao dobiti naknadu za treniranje? Zašto onda naši potpisuju amaterske ugovore
tvrdio ti ne tvrdio, turska nije uvela to pravilo, nego je FIFA odlucila da se placa samo kada igrač mijenja asocijaciju, ako ostaje ista tek onda turski savez odlučuje
Ma pazi, nismo mi ovdje neki uber strucnjaci ili nesto tako, ali jednostavno se vidi kada neko cita i razumije fudbal kao igru, osjeti sta ekipi fali, gdje je dobra, gdje losa, gdje je skripalo, kad...na kraju to cesto i stvarnost potvrdi. Uglavnom, jedan si od onih cije postove s uzitkom citam, a vjerujem i mnogi, jer ne pravis neke povrsinske i pausalne zakljucke na osnovu licnih simpatija/animoziteta, mahalaskih zakljucaka da tako kazem. Vidi se neka logika i smisao iza necega sto napises, slagao se neko sa tvojim stavovima ili ne. Hvala Bogu, ima jos takvih forumasa poput Omara, Fergusona itd., oni mi prvi padaju na pamet.ponosannavas je napisao/la: ↑pon jul 03, 2017 5:12 pmMa jarane ispadoh ja stručanjak a niđe veze. Samo malo detaljnije analiziram prije nego što kažem nešto, kao što je to @kontranogama uradio za Žeru. I zbog toga budeš često ispravanog razmišljanaj tj praviš manje grešaka nego što prave ovi koji lupaju na osnovu dva poteza. Ovako kad sagledaš sve možeš pogriješiti jer ne znaš nešto što ne možeš znati ali većinom nema greške.Amidza je napisao/la: ↑pon jul 03, 2017 5:06 pmHvala.ponosannavas je napisao/la: ↑pon jul 03, 2017 5:01 pm
I da ti pohvalim analizu igrača za tekmu sa Zetom. Jedina realna koju sam pročitao. Možda nam se razlikuju mišljenja u nekim detaljima ali svaka čast. TO su subjektivna mišljenja i može biti bilo ko od nas u pravu.![]()
Znaci nesto kad ti to kazes.