pet jun 30, 2017 5:42 pm
Graovac bas dobar stoper i sigurno ce biti veliko pojacanje za ekipu, naravno ukoliko ga ne uzmu pod svoje. Mislim da ne postoji ekipa na svijetu koja od protivnickog sesnesterca uspije vratiti loptu do svog golmana koji ju onda nabije u aut. Toliko puta se to vidi na nasim utakmicima da je frustrirajuce. Dok se na taj nacin igra mi nista osvojiti necemo, koliko nam se puta obilo o glavu. Imas gol prednosti, dominiras na terenu i umjesto da zavrsis utakmicu pocinje neko vracanje lopte nazad, smirivanje, a onda bezveze primis neki gol iz prekida i odose bodovi. Loptu smo imali stalno u posjedu, ali to se i ocekivalo, preko 10 kornera, nekoliko faulova iz dobre pozicije da se ubaci lopta, i mi nismo uspjeli zaprijetiti protivniku osim greske njihovog golmana kad smo zabili gol. Druga najopasnija situacija je bila Zakaricev sut s preko 25 metara. Sinoc igra preslikana iz prosle sezone, a protivnik je bio relativno slab i neiskusan. Mislim da ce i revans biti slican, dosadna utakmica s dvije polusanse i ko zabije ide dalje. Sigurno je da ce nam mnogo znaciti prolaz dalje s finansijske strane, a onda se moze i igrati s AIK-om pa sta bude. Vjerujem da cemo imati sta reci i u tom dvomecu, ako nista znamo umrtviti utakmicu da postane odvratno za gledati. Problem ce biti kada se budu morali bodovi skupljati.
Barem s finansijske strane trebamo biti prezadovoljni ukoliko prodjemo Zetu i zaradimo nesto novca koji bi onda trebalo uloziti u igracki kadar za narednu sezonu. Odlican potez je bio Graovac, a mislim da pored njega treba jos jednog stopera naci, mada je i Bogicevic za nasu ligu vise nego korektan. Treba vec razmisljati i o narednoj sezoni gdje necemo imati niti jednog od njih. Vrijeme je da pocnemo sklapati sampionsku ekipu. Ramovic je bio odlican u Kaknju, od njega ocekujem da izbaci Zebu iz ekipe i da bude pojacanje za ekipu. Zec je solidan i u dobro organizovanoj ekipi moze biti jako dobar. Bekovi nam trebaju, ali bas trebaju. Oba. Ja se nekako nadam Subicu lijevo, a Sinisa moze ostati desno dok ne izleti dobar igrac i na njegovoj poziciji. Veznog igraca takodjer moramo dovesti. Jovan je nekad tako neozbiljan s pogresnim pasovima na nasoj polovini i onim valjanjem lopte, a Ugljesa opet ima neki problem u glavi. Prava je sreca pa nije nikoga zakacio onim potezima kada djonom ide na igraca, to je u Evropi direktan crveni karton i moze skupo kostati ekipu. Za Zebu ne znam ni sam sta da mislim, on moze rijesiti utakmicu, kao i Lendric, kada ga nema 89 minuta samo bljesne i donese bodove. Ostali segmenti mu bas i ne idu u prilog, ali sada je Ramovic tu i ocekujem brzu igru, poneki pas kroz sredinu, gol iz drugog plana i igru cijelih 90 minuta. Zakaric meni i nije bio toliko los sinoc, standardno ono njegovo, a nije bio kriv ni za jedan gol, tako da prolazna ocjena. Tuzno je kada ti jedna od glavnih napadackih uzdanica dobije prolaznu ocjenu jer nije nikome poklonio gol. Na momente se vidi koliko on zna s loptom, vidi se i na pokusajima driblnga, prodora da on to lijepo zamisli, ali jednostavno ne moze da iznese te svoje zamisli. Nema ni srece da zabije poneki gol, da odigra par utakmica na nivou i vrati samopouzdanje. On je igrac kojeg i vrijedi istrpiti, ali mislim da osim ponekog lijepog poteza i gola ili asistencije on nece uhvatiti konstantu dobrih igara.
Kako sam i pisao nedavno tesko je ocekivati da nase ekipe ovako rano rijese igracku krizaljku, mora se cekati da propadnu inostrani angazmani i da se onda dovode kvalitetniji igraci. Nadam se da cemo tu biti pametni i da cemo dovesti par igraca koji uz Ramovica, Zeca, Graovca mogu odmah upasti u prvi tim i unaprijediti nasu igru, a pored toga i vezati ih na nesto duzi period. Onda bi naredne godine u ovo vrijeme imali jednu dobru ekipu, uigranu i spremnu da trazi neki iskorak. Stoper, lijevi bek, vezni i napadac koji mogu odmah upasti u prvih 11, a na zimu onda traziti i drugog beka, krilo u zavisnosti od forme i igara Zakarica i Crnova. Ukoliko se opet pokusa na silu osvojiti titula dovodjenjem likova poput Kerle onda cemo se i zajebati. Mora se pametnije raditi i misliti dalje od jedne sezone.
Nadam se i da ce neko stati u kraj onom Husicu i njegovim projektima. Ne znam koliko je legalno da neko upumpava onolike pare u jedan klub, a nema gotovo nikakvih prihoda. Pored toga i potpisivanje nekih divljih ugovora i zavrtanje drzave na porezu. Ne znam koliko se mozemo takmiciti protiv toga. Treba obaviti neke razgovore i s drzavom i drugim klubovima, jer nije u redu da neko placa sve poreze i doprinose, a da neko bude u startu u ogromnoj prednosti jer to ne radi. Neka placaju svi ili niko, a mogu se jednostavno usvojiti i neke olaksice za sportske klubove kao u vecini zemalja.