salemprolic je napisao/la: ↑pon jun 26, 2017 12:12 pm
Ja cu jos jednom na temu trenera i necu vise nikad obecavam. Posao trenera je jako slozen, treba imati znanje, harizmu, autoritet, a u isto vrijeme to znanje treba znati prenijeti na igrace, biti im i drug, otac, brat, psiholog. Znati ih dozirati, upregnuti kad treba, isto tako i odmoriti. Posao je to i to zestok. Igraci su bagra, to nije samo kod nas, tako je svuda. Sa gorim fakinima i olosem od ovih nasih su ljudi u svijetu izlazili na kraj. Ali treba znati. Generalno u nasoj ligi ne postoji neko ko se pokazao kao takav. Uglavnom se tu vrte ista imena, kruze po klubovima, ugase vatru koju je prethodnik upalio, zadrze se godinu i hajmo dalje. Tako je i kod nas bilo uvijek, osim perioda kad je bio Amar. On je jedini koji je napravio neki kontinuitet, u dva navrata. U prvom je otjeran ipak na kraju, u drugom je sam otisao. Ali ostavio je trofeje, izbacio neke igrace...
Znam da nas sviju nervira to stalno mijenjanje trenera, prvog mene, i ja bi najradije da imamo na klupi neku masinu koja ce se zadrzati godinama i napraviti cudo. Slavko je po meni posluzio svrsi, ugasio je Kosticev pozar, izborio Evropu i to je to, dosegao je vrhunac. Igraci ga sada preziru, njega optuzuju za prokockanu titulu, ne vole njegove metode rada. Najbolje bi bilo da imamo idealno rjesenje umjesto njega, ali u ovom trenutku i Jagodic bi bio napredak nazalost. Cisto da odradi posao vatrogasca. Dok ne nadjemo pravo rjesenje...a naci cemo, moramo.
Eto da ne serem vise, sad svi hajcat raju i na Grbavicu u cetvrtak, valja nosit ove krepane macke do pobjede i prolaza dalje.
Znamo mi svi kakav treba da bude idealan trener ali kada treba da se kaze konkretno ime onda se, u nedostatku ideje, cak i Jagodic, koji bi u svakom slucaju bio nazadak, pomene.. Fino kazes da u ovoj drzavi nema trenera koji bi bio dobro rjesenje.. Trosimo trenere ko niko zadnjih par godina pa je li nam to sta dobro donijelo? O onome sta ja mislim o Amaru dovoljno govori moj avatar koji koristim kako znam za forume ali cinjenica je da Amara niko nije otjerao u zadnjem mandatu vec je, kako i sam kazes, sam otisao, odnosno napustio klub u momentima kada nam je bio najpotrebniji.. Razumijem Amara, potrosio se i psihicki i finansijski i trebalo mu je nesto sto ce mu napuniti baterije.. Potrudio da klub "ostavi" u pravim rukama i tesko da mu se moze puno zamjeriti, bar ja ne mogu.. Amar trenutno ne moze biti opcija za trenera a krivica je obostrana, mozda malo veca sa Amarove strane ali on protiv svog karaktera ne moze i zbog toga ga i cijenimo.. Svima je jasno gdje su u sustini problemi na toj relaciji i daljne forsiranje te opcije je suvisno i kontraproduktivno u ovom momentu..
Tjeranje Slavke bi bilo neposteno i to bi bio potez koji bi levatima koji nose nas dres i koji su najodgovorniji za sramotan gubitak titule jos vise digao ego i motivisao ih da i dalje provode javasluk i upucuju buduce trenere kako da rade da ih ne bi yebali u zdrav mozak.. Slavko je daleko od idealnog ali boljeg rjesenja trenutno nema i totalno je bezveze vise polemisati o smjeni covjeka iza kojeg je, pod punom odgovornoscu, stala uprava kluba.. Ako gledamo tu odluku kluba onda komotno mozemo reci da je tjeranje Slavke ujedno i pljuvacina po odluci uprave..
Ko se jednom o mlijeko opeče taj i u jogurt duva..