Procuje se i za mnogo jace transfere. Opet idem u lige petice, ali ljudi se sokirali sto je Andre Silva presao u Milan, a da nijedna informacija nije bila o tome u medijima. To je pravo cudo bilo, ibretili se svi. Inace se uprati kad koji menadzer zasjeda sa sportskim direktorima kojeg kluba, sve uprate, za koje pare ce igrac preci, koju platu trazi, koju klub nudi. Sve zavrsi u medijima tokom transfer roka, prije nego ista bude zvanicno. I niko ne kaze onda da je Juventus smijesan klub ako ih neko izradi i ode u drugi klub.
Problem je druge prirode, jer se pise samo o nama. Najveci klub, sve to stoji, ali nevjerovatno je da o piticama niko ne pise. Jedva se doceka napisati da nam je propao neki anganzman. Raja procita da se neko s nama povezuje, propadne to ili nasi nisu ni htjeli u konacnici igraca i odmah neka negativna atmosfera. Ne samo na forumu, nego na zvanicnoj, kojekakvim fb grupama, to se polako i na stadion prenese.
Bilo je gresaka i prije i zbog toga raja lako izgubi zivce. Svi se sjetimo Hervasa. Razumijem i raju, ali fakat mi je muka od negative, igra se europa, historijski dan, makar da nam niko nije dosao, treba se radovati toj utakmici. Sa nerviranjem u ovih par dana do utakmice nista necemo postici.
I da, svaki igrac i menadzer jedva docekaju sebi dici cijenu, pa nije ni cudo sto ce cesto progovoriti, nekad malo i nadodati, ukrasiti. Sto se tice curenja informacija iz kluba, desavalo se to i prije, pa se sjetimo Peste i onog skandala.
Eto doveli smo Husica, Pozdera, Hervasa a da niko blage veze nije imao o tome, nista od toga nije procurilo. I eto, kakve koristi od toga.
Pretjeruje se strasno. Neko izjavi da Subic ne bi dosao kod nas jer nasi navijaci psuju. Znaci desi se jedan incident, koji se istina cuo na TV-u, ali to bilo na zapadu, od nekog debila, i sad ispade cijeli stadion to radi. Nevjerovatno je koliko sami po sebi mozemo gazati i crniti ime kluba. I nije bruka ako se ispalio Gotal, dobio jacu ponudu i sta sad. Klub NIJE NAPISAO NISTA NA ZVANICNOJ vezano za njega, nego su to radili mediji. Ja ne vidim tu bruku. Sta, trebaju zavezat menadzera i igraca u prostoriju neku dok se ne potpise ugovor i dok se ne odluce da se neko ne bi izlanuo. To sta mediji pisu je drugi par carapa, a ocigledno je da vole pisati o nama, sto iz jednih, a boga mi i iz onih drugih razloga.
Sto se ultimatuma tice, ne ide to tako. Kerla jednog Osima znao zavlacit, a da mi sad nekom ultimatume pucamo. Uvijek moze bolje u pregovorima, ali nikad ne znas s igracima. Vecina ih ganja vani i to je jedina istina. Zrinjski jos ne moze pravo pojacanje dovesti bas zbog toga, pa se okrenuli nekim mladjim igracima, a kada nekim igracima propadnu ino anganzmani, i njima ce sigurno neko doci. Sto se tice napadaca kapitalaca koje mi mozemo platiti, slabo takvih ima. Ofanzivci su uvijek bili mnogo skuplji. Zato se valjda i Gotal cekao. Ne znam koje su rezervne opcije, vidjet cemo, ali ne sekiram se toliko dok je tu Lendric za europe. Do prvenstva ce vec neko doci, a svakako imamo jos tri napadaca. Kakvi god da su, tu su, barem nekog imamo za razliku od pozicije lijevog beka koja mene vise brine

ali i to ce se rijesiti nadam se, sa jednim Subasom