Eric Cantona je napisao/la: ↑ned jun 25, 2017 11:38 am
Omar500 je napisao/la: ↑ned jun 25, 2017 11:26 am
Ne moze Lendric na krilo, on je napadac sesnaesterca i to je to.
To je Lendric Ivan, on moze sve.
Samo da imamo jos agilniji vezni red, to bi puno bolje izgledalo. Ne samo da bi dobijao bolje lopte po zemlji zbog svoje visine, nego bi se jos vise isplatio njegov presing na odbrambene igrace koje konstantno vrsi. To mu je jedna od najvaznih osobina. Kada to nije radio (zbog motivacije ili sta je vec razlog bio) bio bi igrac manje, jedan od gorih na terenu. Ali treba biti posten pa priznati da ipak to cesto radi i sasvim dobro ispunjava zadatke vezane za formaciju. Ne visi u sesnaestercu i ne ceka loptu. Njegovo bilo kakvo izdvajanje na krilo je lose. Tehnicki je slab igrac i najbolje se snalazi u sesnaestercu. Fulit ce on cesto, ali ce zabit i stvorit se na mjestima gdje covjek ne moze zamisliti, a to je kod nas krucijalno jer u ligi se dosta igra svodi na odbijene lopte nakon prekida. Jos da imamo dobru tranziciju, da s kontrom cesce izbacujemo igraca, mada tu se pokazao kao malo losiji. Sada imamo krila koja znaju zabit (Zakaric, Zec, Crnov) tako da bi kontre trebale bolje izgledati. Miro je skupio nevjerovatan broj asistencija tokom sezone da bi covjek rekao da se radi o nekom klasnom veznjaku. Samo je steta bila sto nije tipa krila koja ce dati gol, i onda tu nije mogao dodatno nadopuniti Lendrica. To ne bi bio problem da smo imali tokom sezone lijevo krilo drugih karakteristika kao sto sad imamo, ali uvijek je bio neki haos na toj poziciji, smjenjivali se igraci, igrali na neprirodnim pozicijama, igrali nespremni.
Mi nismo imali agilnog prednjeg veznog, sa dobrom motorikom, pravovremenim pasovima, driblingom da izbaci igraca. Zeba je neke stvari odlicno uradio na iskustvo, bio je i borben, mora mu se to priznati, ali ne mozemo se na to oslanjati. Godine ga izdaju. Bekric je bio jedino bolji u duelu, ali strasno spor, carini previse loptu. Takodjer nemamo box to box veznjaka. Nama protiv Sirokog sva tri vezna u par metara oko lopte i stoje, izgubi se lopta i Siroki krenuo u kontru. Nema kompletne vezne linije, svi se skupili oko lopte. Znalo se to desavati i tokom sezone. Stvarno je losa kretnja s loptom, ali bez nje je jos gora, a ona je krucijalna u modernom fudbalu.
Neke stvari su me mnogo nervirale tokom sezone pri kreaciji napada. Krece od stopera, sto i nije toliko cudno (Blind u Man Utd pokrece vecinu napada, mada ne znam jel mi dobar primjer s njima, nisu ni oni briljirali u ligi

), ali problem je kod nas bio sto Kosoric i Bogicevic - izbiju loptu Lendricu koji ne moze to pokupiti. Eh, kod Keme mi se svidjelo sto posjeduje kvalitet i odlucnost da krene malo naprijed i uputi dobar, prizemni pas u prostor, tamo gdje protivnik i ne ocekuje bas. Posto toga nije bilo tokom sezone, onda Blagojevic uzme loptu, iznerviran, i proba nesto. Blagojevic cesto prodje igrac, dva, osvoji velik komad terena i desi se da NEMA KOME DODATI! Nije ni cudo sto ide iz greske u gresku onda nekad. Ja ne znam sta treneri rade i gledaju, znam da ne mogu ucit neke igrace osnovama fudbala, ali ne mozes samo nijemo ni gledati. Tandem Radinovic - Blagojevic je po meni puno bolji nego sa Markovicem umjesto Ugija, ali je velika kocka. Nadam se da ce Sabanadzovic i Hajdarevic sto vise igrati ove sezone, pa da sljedece godine gledamo taj duo u vezi i stoperski tandem Kemo - Dzindo.
Ako dovedemo klasnog CM, zahvalit se Markovicu na zimskom prelaznom roku.
I sto se bekovskih pozicija tice, posto tu imamo jedan veliki disbalans, dovodjenjem ofanzivnog beka kao sto je Subic bi stvari malo izjednacili i imali bi jednu agilnu stranu. Desno onda nek za dvojicu vuce Zakaric ili Zec, koji je pokazao da bi mogao.