Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

ponosannavas
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

ned jun 25, 2017 11:40 am

nikson je napisao/la:
sub jun 24, 2017 6:31 pm
***** mu majku, hocemol ikad dozivjeti da krila mijenjaju strane u toku utakmice....
Sad su mijenjali strane Zec i zakarić u prvom poluvremenu protiv Širokog.
Neću o toj tekmi pripreme su. Previše napisanog teksta o pripremnoj tekmi. Volio bi da se nije prenosila. Nisam uspio odgledati cijellu tekmu, a volio bi drugi dio drugog poluvremena pogledati da vidim ovu djeca. Taman sam to propustio a to me najviše interesovalo. Vidim ukinuto sa onog linka gdje je bio stream.

Omar500
Moderator
Kontakt:

ned jun 25, 2017 12:02 pm

Eric Cantona je napisao/la:
ned jun 25, 2017 11:38 am
Omar500 je napisao/la:
ned jun 25, 2017 11:26 am
Ne moze Lendric na krilo, on je napadac sesnaesterca i to je to.
To je Lendric Ivan, on moze sve.
Samo da imamo jos agilniji vezni red, to bi puno bolje izgledalo. Ne samo da bi dobijao bolje lopte po zemlji zbog svoje visine, nego bi se jos vise isplatio njegov presing na odbrambene igrace koje konstantno vrsi. To mu je jedna od najvaznih osobina. Kada to nije radio (zbog motivacije ili sta je vec razlog bio) bio bi igrac manje, jedan od gorih na terenu. Ali treba biti posten pa priznati da ipak to cesto radi i sasvim dobro ispunjava zadatke vezane za formaciju. Ne visi u sesnaestercu i ne ceka loptu. Njegovo bilo kakvo izdvajanje na krilo je lose. Tehnicki je slab igrac i najbolje se snalazi u sesnaestercu. Fulit ce on cesto, ali ce zabit i stvorit se na mjestima gdje covjek ne moze zamisliti, a to je kod nas krucijalno jer u ligi se dosta igra svodi na odbijene lopte nakon prekida. Jos da imamo dobru tranziciju, da s kontrom cesce izbacujemo igraca, mada tu se pokazao kao malo losiji. Sada imamo krila koja znaju zabit (Zakaric, Zec, Crnov) tako da bi kontre trebale bolje izgledati. Miro je skupio nevjerovatan broj asistencija tokom sezone da bi covjek rekao da se radi o nekom klasnom veznjaku. Samo je steta bila sto nije tipa krila koja ce dati gol, i onda tu nije mogao dodatno nadopuniti Lendrica. To ne bi bio problem da smo imali tokom sezone lijevo krilo drugih karakteristika kao sto sad imamo, ali uvijek je bio neki haos na toj poziciji, smjenjivali se igraci, igrali na neprirodnim pozicijama, igrali nespremni.

Mi nismo imali agilnog prednjeg veznog, sa dobrom motorikom, pravovremenim pasovima, driblingom da izbaci igraca. Zeba je neke stvari odlicno uradio na iskustvo, bio je i borben, mora mu se to priznati, ali ne mozemo se na to oslanjati. Godine ga izdaju. Bekric je bio jedino bolji u duelu, ali strasno spor, carini previse loptu. Takodjer nemamo box to box veznjaka. Nama protiv Sirokog sva tri vezna u par metara oko lopte i stoje, izgubi se lopta i Siroki krenuo u kontru. Nema kompletne vezne linije, svi se skupili oko lopte. Znalo se to desavati i tokom sezone. Stvarno je losa kretnja s loptom, ali bez nje je jos gora, a ona je krucijalna u modernom fudbalu.

Neke stvari su me mnogo nervirale tokom sezone pri kreaciji napada. Krece od stopera, sto i nije toliko cudno (Blind u Man Utd pokrece vecinu napada, mada ne znam jel mi dobar primjer s njima, nisu ni oni briljirali u ligi :D ), ali problem je kod nas bio sto Kosoric i Bogicevic - izbiju loptu Lendricu koji ne moze to pokupiti. Eh, kod Keme mi se svidjelo sto posjeduje kvalitet i odlucnost da krene malo naprijed i uputi dobar, prizemni pas u prostor, tamo gdje protivnik i ne ocekuje bas. Posto toga nije bilo tokom sezone, onda Blagojevic uzme loptu, iznerviran, i proba nesto. Blagojevic cesto prodje igrac, dva, osvoji velik komad terena i desi se da NEMA KOME DODATI! Nije ni cudo sto ide iz greske u gresku onda nekad. Ja ne znam sta treneri rade i gledaju, znam da ne mogu ucit neke igrace osnovama fudbala, ali ne mozes samo nijemo ni gledati. Tandem Radinovic - Blagojevic je po meni puno bolji nego sa Markovicem umjesto Ugija, ali je velika kocka. Nadam se da ce Sabanadzovic i Hajdarevic sto vise igrati ove sezone, pa da sljedece godine gledamo taj duo u vezi i stoperski tandem Kemo - Dzindo.
Ako dovedemo klasnog CM, zahvalit se Markovicu na zimskom prelaznom roku.
I sto se bekovskih pozicija tice, posto tu imamo jedan veliki disbalans, dovodjenjem ofanzivnog beka kao sto je Subic bi stvari malo izjednacili i imali bi jednu agilnu stranu. Desno onda nek za dvojicu vuce Zakaric ili Zec, koji je pokazao da bi mogao.
E moj Mehmed-beže Mehmedpašiću – Grbavica, da je samo vidiš kako sada blista!

Ne u banci! Ne u stranci! Ne u zamci! Na distanci! - dAk

Praise the sun \[T]/

What can change the nature of a man?

ponosannavas
Kontakt:

ned jun 25, 2017 12:04 pm

Bajram Šerif Mubarek Olsun svim pravim Željovcima koji slave. Ovim koji svjesno rade na podjelama nas Željovaca ne čestitam jer oni ne poznaju ni temeljne ljudske vrijednosti a ne vjerske. Ne znam koji su ali znam da ih ima, jer nisam glup da ne vidim da neke stvari nisu slučajne. Po fejsu primjetim da su se i ljudi obični razjedinili jer i oko Bekrića se polemike počele voditi a nekima ne možeš objasniti niti imaju uvida u sve niti prate portale pa donose zaključke na osnovu površnih informacija. Uglavnom, svima nam želim što manje podjela i da prepoznamo dušmane a mi svi da se držimo što više zajedno i da pušemo u istu frulu i podržimo ljude koji rade i koji su dobronamjerni. Greške svi imaju koji rade, a samo dobronamjerni u lice govore a ne javno i mahalski okolo. Vjerski praznici nas između ostalog i tome uče.

Lendra po meni može na krilo u nekim slučajevima, pogotovo kad je bunker jer ima više prosotra zbog brzine. I tad može ulaziti u sredinu, a NIkolić je bolji tad u sredini jer zna zaaržati leđima loptu i proslijediti je što Lendra ne zna. U prekidima su svakako obojica u 16. I nek puši šišu ako ne pretjeruje. On ima dobar kapacitet pluća. Može trčati ko navijen nakon tri šiše a ne jedne. Bitno je da ima želju da trči.
Zadnja izmjena: ponosannavas, dana/u ned jun 25, 2017 12:07 pm, ukupno mijenjano 1 put.

BlwD
Prijatelj foruma
Kontakt:

ned jun 25, 2017 12:06 pm

U drugom poluvremenu nismo ni imali krila s obzirom da su igrali Beganovic, Zeric, Nikolic i Zajmovic. Ako sam dobro primjetio najvise se Zeric izvlacio na krilo u ofanzivi a Beganovic pokrivao dok smo se branili. Svi su bili nekako blizu gola pa je tako Zeric dao gol. Zajmovic se nije ni vidio toliko jer nije bilo ubacaja, a ni u veznom redu nije bio neko ko bi gađao duge lopte. Utakmica je prijateljska pa ne treba komentirati nelogicnu taktiku u drugom poluvremenu. Gol smo dali samo zato jer su izmjene to vise zelile od startnih 11, na Zericev kvalitet i lijep pas Hasanovica.
Vidilo se na kog se moze racunati i to je bitno. Od mladih, kao sto svi govore, Dzindo bio odlican, ali meni se svidio i ovaj desni bek, Sehic cini mi se. Fino se postavlja u odbrani i radilica je, samo treba raditi s njim u igri prema naprijed, i pod pritiskom jer cesto nekako panicno izbije loptu nikome. Ali s godinama ce to nadoci.

Prvo poluvrijeme ne treba ni komentarisati, vidilo se sve...

tm8782
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

ned jun 25, 2017 12:06 pm

ponosannavas je napisao/la:Bajram Šerif Mubarek Olsun svim pravim Željovcima koji slave. Ovim koji svjesno rade na podjelama nas Željovaca ne čestitam jer oni ne poznaju ni temeljne ljudske vrijednosti a ne vjerske. Ne znam koji su ali znam da ih ima, jer nisam glup da ne vidim da neke stvari nisu slučajne. Po fejsu primjetim da su se i ljudi obični razjedinili jer i oko Bekrića se polemike počele voditi a nekima ne možeš objasniti niti imaju uvida u sve niti prate portale pa donose zaključke na osnovu površnih informacija. Uglavnom, svima nam želim što manje podjela i da prepoznamo dušmane a mi svi da se držimo što više zajedno i da pušemo u istu frulu i podržimo ljude koji rade i koji su dobronamjerni. Greške svi imaju koji rade, a samo dobronamjerni u lice govore a ne javno i mahalski okolo. Vjerski praznici nas između ostalog i tome uče.

Lendra po meni može na krilo u nekim slučajevima, pogotovo kad je bunker jer ima više prosotra zbog brzine. I tad može ulaziti u sredinu, a NIkolić je bolji tad u sredini jer zna zaaržati leđima loptu i proslijediti je što Lendra ne zna. U prekidima su svakako obojica u 16.
slika

Poslano sa mog UniverseTap koristeći Tapatalk

Ovo je važan trenutak u historiji Kluba. Tribinu ne grade pojedinci. Tribinu gradi porodica Željo. Gradnja tribine neće biti po modelu javno privatnog partnerstva niti po modelu koncsesije. To će ... podrazumijevati vlasništvo Kluba nad tribinom

amar92
Kontakt:

FK Željezničar

ned jun 25, 2017 12:11 pm

Evo jedna bajramska, u Partizanu ne racunaju na Subica i ne ide na pripreme s njima. Samo je problem sto je on u zadnje dvije godine puno bolje partije pruzao kao krilo nego bek...

slika

Plava Porodica
Kontakt:

ned jun 25, 2017 12:20 pm

Znaci danas je bajram,hadzija za tebe bar to nije problem da odstancas kakav mail, budi uporan i naporan hehe i dovedi nam Subasu
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

Omar500
Moderator
Kontakt:

ned jun 25, 2017 12:32 pm

Cuj Strahinja Bosnjak :rofl: :klanjase2:
E moj Mehmed-beže Mehmedpašiću – Grbavica, da je samo vidiš kako sada blista!

Ne u banci! Ne u stranci! Ne u zamci! Na distanci! - dAk

Praise the sun \[T]/

What can change the nature of a man?

Leon_Professional
Kontakt:

ned jun 25, 2017 12:38 pm

Omar500 je napisao/la:

Neke stvari su me mnogo nervirale tokom sezone pri kreaciji napada. Krece od stopera, sto i nije toliko cudno (Blind u Man Utd pokrece vecinu napada, mada ne znam jel mi dobar primjer s njima, nisu ni oni briljirali u ligi :D ), ali problem je kod nas bio sto Kosoric i Bogicevic - izbiju loptu Lendricu koji ne moze to pokupiti. Eh, kod Keme mi se svidjelo sto posjeduje kvalitet i odlucnost da krene malo naprijed i uputi dobar, prizemni pas u prostor, tamo gdje protivnik i ne ocekuje bas. Posto toga nije bilo tokom sezone, onda Blagojevic uzme loptu, iznerviran, i proba nesto. Blagojevic cesto prodje igrac, dva, osvoji velik komad terena i desi se da NEMA KOME DODATI! Nije ni cudo sto ide iz greske u gresku onda nekad. Ja ne znam sta treneri rade i gledaju, znam da ne mogu ucit neke igrace osnovama fudbala, ali ne mozes samo nijemo ni gledati. Tandem Radinovic - Blagojevic je po meni puno bolji nego sa Markovicem umjesto Ugija, ali je velika kocka. Nadam se da ce Sabanadzovic i Hajdarevic sto vise igrati ove sezone, pa da sljedece godine gledamo taj duo u vezi i stoperski tandem Kemo - Dzindo.
Ovo si odlicno rekao. To je kljuc. Nema kretanja bez lopte i trazenja slobodnog prostora. Dodaju loptu i boli ih neka stvar, u fazonu, ja sam dodao to je to.
Ali nije to bas ni kod nas problem. Gledam BiH protiv Grcke i Pjanic uzeo loptu i stao i rukama pokazuje gdje Jajalo da krene da mu on doda. Znaci u pola akcije on nema kome dodati i njemu pokazuje rukama gdje da krene. Smjesno!
Na papiru je bolja veza Blagi i Ugljesa, al ako uzmemo u obzir njegovu kurcobolju a to implicira da nece da trci i bori se, onda dodjes na isto = nema se opet kome dodat.
Tome dodas sporog i nepokretnog Zebu i onda si NULA.
Zbog toga nama treba igrac koji ce trcat, raditi. Besirevic je najbolji po meni, Redzic iza njega, steta pa imaju ugovore, ali sigurno sad na ljeto ima na trzistu veznjaka.
Sad da li nasi uopce zele veznjaka to je drugi par cipela.

SIMA_SIMAU
Kontakt:

ned jun 25, 2017 12:40 pm

Ma kakav Subic **** vise posudbe, daj nam kakvog stalnog beka
Za slavnu prošlost, kroz tešku sadašnjost, za bolje sutra, nek’ ne fali volje za ljubav što se Željezničar zove.

amar92
Kontakt:

ned jun 25, 2017 12:42 pm

SIMA_SIMAU je napisao/la:Ma kakav Subic **** vise posudbe, daj nam kakvog stalnog beka
Ko kaze da mora biti posudba. Ako ne racunaju na njega vjerovatno bi i pristali na raskid ugovora ako on zatrazi.

Sent from my iPhone using Tapatalk

storm_raider
Kontakt:

ned jun 25, 2017 12:43 pm

Taj Subic je prosle godine na posudbi bio najbolji igrac Slobode. A posudba, ako bi doslo do nje, bila bi sa mogucnoscu potpisa.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

Plava Porodica
Kontakt:

ned jun 25, 2017 12:44 pm

Da zele rekao bi neko od dvojice odgovornih za transfere.
Nisu rekli, sto govori da oni jedini ne vide nas najveci problem.
Tek iza tog problema dolazi problem lijevog beka.

Nisam strucnjak, obicni sam navijac, ali ako 99% raje zna gdje nam gori, a trener ne uzima tu opciju u razmatranje, onda ili svi navijaci Zelje veze nemaju o fudbalu, ili jednostavno on ne zna.

@sima_simau to mi dovodimo igrace na posudbu? Bokacini i Musa su rijetki primjeri.
Dalje, da li ti je drazi jedan Projic nas, ili Subic "njihov" a o razlikama kvaliteta ne treba trositi words.
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

storm_raider
Kontakt:

ned jun 25, 2017 12:47 pm

@PP, Graovac je na posudbi takodjer. Dovodimo.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

Elegant
Kontakt:

ned jun 25, 2017 12:49 pm

slika

:bih: :rofl:
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Plava Porodica
Kontakt:

ned jun 25, 2017 12:50 pm

storm_raider je napisao/la:
ned jun 25, 2017 12:47 pm
@PP, Graovac je na posudbi takodjer. Dovodimo.
Na njega totalno zaboravio..
Nije ni bitno, a realno da li je bolje imati Graovca na posudbi nego nekog polovnjaka koji tone. Uz to sve, Graovac je mlad i vjerovatno postoje sanse da na kraju sezone dogovorimo i saradnju sa njim.
Ili Mladenovic, Kramaric, Mailson, Bevab, Husic, Stojanovic, a sa druge strane Subic. Citavu sezonu miran na toj poziciji.
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

Leon_Professional
Kontakt:

ned jun 25, 2017 12:52 pm

Plava Porodica je napisao/la:

Nisam strucnjak, obicni sam navijac, ali ako 99% raje zna gdje nam gori, a trener ne uzima tu opciju u razmatranje, onda ili svi navijaci Zelje veze nemaju o fudbalu, ili jednostavno on ne zna.

@sima_simau to mi dovodimo igrace na posudbu? Bokacini i Musa su rijetki primjeri.
Dalje, da li ti je drazi jedan Projic nas, ili Subic "njihov" a o razlikama kvaliteta ne treba trositi words.
Zato cemo opet gledat patnju i nedostatak ideje u igri.
Jos tome dodas podmazivanje da se ne ide maksimalno, da se povuce kocnica. Mi cemo oboljeti s ovim mahalcima.
A Slavko je bivsi samo jos da se dogovore kad, da li odmah ili nakon 3-4 kola :D

Plava Porodica
Kontakt:

ned jun 25, 2017 12:55 pm

Leon_Professional je napisao/la:
ned jun 25, 2017 12:52 pm
Plava Porodica je napisao/la:

Zato cemo opet gledat patnju i nedostatak ideje u igri.
Jos tome dodas podmazivanje da se ne ide maksimalno, da se povuce kocnica. Mi cemo oboljeti s ovim mahalcima.
A Slavko je bivsi samo jos da se dogovore kad, da li odmah ili nakon 3-4 kola :D
A mozda ni Zetu ne prezivi (pu pu pu)..
Sve zavisi od Bekrica :kafa:
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

hardwell
Kontakt:

ned jun 25, 2017 1:27 pm

Omar500 je napisao/la:
Eric Cantona je napisao/la:
ned jun 25, 2017 11:38 am
Omar500 je napisao/la:
ned jun 25, 2017 11:26 am
Ne moze Lendric na krilo, on je napadac sesnaesterca i to je to.
To je Lendric Ivan, on moze sve.
Samo da imamo jos agilniji vezni red, to bi puno bolje izgledalo. Ne samo da bi dobijao bolje lopte po zemlji zbog svoje visine, nego bi se jos vise isplatio njegov presing na odbrambene igrace koje konstantno vrsi. To mu je jedna od najvaznih osobina. Kada to nije radio (zbog motivacije ili sta je vec razlog bio) bio bi igrac manje, jedan od gorih na terenu. Ali treba biti posten pa priznati da ipak to cesto radi i sasvim dobro ispunjava zadatke vezane za formaciju. Ne visi u sesnaestercu i ne ceka loptu. Njegovo bilo kakvo izdvajanje na krilo je lose. Tehnicki je slab igrac i najbolje se snalazi u sesnaestercu. Fulit ce on cesto, ali ce zabit i stvorit se na mjestima gdje covjek ne moze zamisliti, a to je kod nas krucijalno jer u ligi se dosta igra svodi na odbijene lopte nakon prekida. Jos da imamo dobru tranziciju, da s kontrom cesce izbacujemo igraca, mada tu se pokazao kao malo losiji. Sada imamo krila koja znaju zabit (Zakaric, Zec, Crnov) tako da bi kontre trebale bolje izgledati. Miro je skupio nevjerovatan broj asistencija tokom sezone da bi covjek rekao da se radi o nekom klasnom veznjaku. Samo je steta bila sto nije tipa krila koja ce dati gol, i onda tu nije mogao dodatno nadopuniti Lendrica. To ne bi bio problem da smo imali tokom sezone lijevo krilo drugih karakteristika kao sto sad imamo, ali uvijek je bio neki haos na toj poziciji, smjenjivali se igraci, igrali na neprirodnim pozicijama, igrali nespremni.

Mi nismo imali agilnog prednjeg veznog, sa dobrom motorikom, pravovremenim pasovima, driblingom da izbaci igraca. Zeba je neke stvari odlicno uradio na iskustvo, bio je i borben, mora mu se to priznati, ali ne mozemo se na to oslanjati. Godine ga izdaju. Bekric je bio jedino bolji u duelu, ali strasno spor, carini previse loptu. Takodjer nemamo box to box veznjaka. Nama protiv Sirokog sva tri vezna u par metara oko lopte i stoje, izgubi se lopta i Siroki krenuo u kontru. Nema kompletne vezne linije, svi se skupili oko lopte. Znalo se to desavati i tokom sezone. Stvarno je losa kretnja s loptom, ali bez nje je jos gora, a ona je krucijalna u modernom fudbalu.

Ako dovedemo klasnog CM, zahvalit se Markovicu na zimskom prelaznom roku.
I sto se bekovskih pozicija tice, posto tu imamo jedan veliki disbalans, dovodjenjem ofanzivnog beka kao sto je Subic bi stvari malo izjednacili i imali bi jednu agilnu stranu. Desno onda nek za dvojicu vuce Zakaric ili Zec, koji je pokazao da bi mogao.
Žalosno je da jedan forumaš vidi bolje od šefa struke i sportskog direktora jednog Željezničara
Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja

Vrag

ned jun 25, 2017 1:28 pm

Nisam za posudbe nikako. Ali nakon 4 usrana prelazna roka i nama tebaju kvalitetni igraci pa dolazili i na posudbu. Pogotovo kod ovako limitiranog trenera.
Nadam se prolazu protiv Zete i odlasku Slavka

Bajram Šerif Mubarek Olsun

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 5 gostiju.

Prijava