Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

AsharaK
Administrator
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sub jun 24, 2017 9:24 am

Btw, onaj ko misli da je ono jucer pravo stanje, neka priupita nekog ko je bio na Kupresu i gledao protiv Krupe. Nebo i zemlja. Ne znam, ali mislim da jos uvijek biraju tekme.
Željezničar ante portas !

IvanOsim
Kontakt:

sub jun 24, 2017 9:28 am

Objektivno, sportski segment komsija je mnogo bolje vodjen u zadnja dva prelazna roka i to je ono sto je cinjenica:

- Odvojili igrace koji su usli u zadnju god ugovora i na vrijeme poceli pregovarati,
- Uzeli u obzir smanjen br stranaca, na vrijeme se pripremili za to,
- Ne ulazi se u pespotrebna medijska izlaganja (slucaj Zec, Bekric itd) ..

Nazalost ja kod nas ne vidim napretka i potpuno sam razocaran..

cikazubo
Kontakt:

sub jun 24, 2017 9:29 am

AsharaK je napisao/la:
sub jun 24, 2017 9:22 am
Sto bi se ja stavio u njegovu poziciju, ima menadzera koji te minira sa svih strana, i lafo nece da produzi ugovor. Hocemol podrzavat Miroslava Stevanovica? Treba bit realan, Kemo nema nista osim sirove snage, pricamo o fudbalskoj inteligenciji, eh on je uopste nema. Dzindo? Treba trljati ruke. ;)
Naravno, čim se desi ovako nešto odma se počinje s osporavanjem kvaliteta, na osnovu čega druže zaključi da je samo sirova snaga, gledali ga 15min protiv pitara i jednu tekmu s Radnikom, obje odigrao sasvim dobro, Džindo i Kemo nisu isti tip štopera, Kemo je duel igrač prije svega i kao takav itekako potreban po mogućnosti u paru sa štoperom koji je dobar na zemlji, a nije ni drvo kakvim se pokušava predstaviti, lopte koje je podvalio u ovih skromnih cca 105min igre ja nisam vidio ni od Kerle, sindikalca, Boke, Ace, momak nije dobio dvije godine šansu da se izgradi i prevali taj put od juniora do seniorskog igrača, i uuopšte nije ista situacija kao sa Mirom, Miro je stranac došao odradio posao i otišao, Kemo je naše dijete, potencijal, moguća zarada, koja dvije godine kao što rekoh pored ubleha od štopera upiše jedva dvije utakmice kad se spoji..

Bosnia

AsharaK je napisao/la:
Treba bit realan, Kemo nema nista osim sirove snage, pricamo o fudbalskoj inteligenciji, eh on je uopste nema.
Pa sto onda produzavati ugovor sa njim?

tm8782
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

sub jun 24, 2017 9:33 am

IvanOsim je napisao/la:Objektivno, sportski segment komsija je mnogo bolje vodjen u zadnja dva prelazna roka i to je ono sto je cinjenica:

- Odvojili igrace koji su usli u zadnju god ugovora i na vrijeme poceli pregovarati,

Odličan im je sportski segment, imaju jednog igrača koji ima za cijelu sezonu jedan gol, te prečku u prijateljskoj i plaćaju ga i plaćati će ga još godinu dana. Vjerovao ili ne 20 000km. Druga stvar, da je kod nas kasnila plata 10 dana dan danas bi portali pisali o tim stvarima. Kod njih po 3 mjeseca. O njima se ne piše, pa se i ne zna puno toga. Kod nas se piše i o toalet papiru. Molim te ne upoređuj njih i nas....

Poslano sa mog UniverseTap koristeći Tapatalk

Ovo je važan trenutak u historiji Kluba. Tribinu ne grade pojedinci. Tribinu gradi porodica Željo. Gradnja tribine neće biti po modelu javno privatnog partnerstva niti po modelu koncsesije. To će ... podrazumijevati vlasništvo Kluba nad tribinom

AsharaK
Administrator
Kontakt:

sub jun 24, 2017 9:36 am

Bosnia je napisao/la:
AsharaK je napisao/la:
Treba bit realan, Kemo nema nista osim sirove snage, pricamo o fudbalskoj inteligenciji, eh on je uopste nema.
Pa sto onda produzavati ugovor sa njim?
Produziti sa njim jer ina mogucnost da se razvije i da svoje mane prepravi i postanu njegove vrline. Svrsavali smo ovde na boccu, jer je Talijan, i jer zna izbiti loptu makazicama. Jel pratio ko njegovo postavljanje? Momak je lutao nenormalno, i od njih trojice Bogi je bio najbolji stoper ubjedljivo. Kemo momak ima talenat, odlicnu dugu loptu, ali ima postavljanje kao pionir. Nekada stvarno previse glupo ispadne i zato sam rekao da ne razmislja. Dzindo, momak bez straha, i mnogo vise razmislja od bilo kojeg naseg stopera. Bit ce pravi igrac. Al podrzavati nekoga, da mi je rodjeni otac, a nece da potpise ugovor? Eo sad cu :D

IvanOsim
Kontakt:

sub jun 24, 2017 9:37 am

tm8782 je napisao/la:
IvanOsim je napisao/la:Objektivno, sportski segment komsija je mnogo bolje vodjen u zadnja dva prelazna roka i to je ono sto je cinjenica:

Odličan im je sportski segment, imaju jednog igrača koji ima za cijelu sezonu jedan gol, te prečku u prijateljskoj i plaćaju ga i plaćati će ga još godinu dana. Vjerovao ili ne 20 000km. Druga stvar, da je kod nas kasnila plata 10 dana dan danas bi portali pisali o tim stvarima. Kod njih po 3 mjeseca. O njima se ne piše, pa se i ne zna puno toga. Kod nas se piše i o toalet papiru. Molim te ne upoređuj njih i nas....

Pomijesao si finansijsku i sportsku stranu.. inace se to u nasem klubu cesto mjesa, nazalost.

Mozda je tebi ovo kod nas dobro, meni nije nikako, nazalost.

Okolele
Kontakt:

Nece Kemo da produzi i odmah ne valja..
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

AsharaK
Administrator
Kontakt:

sub jun 24, 2017 9:39 am

Okolele je napisao/la:
Nadji moj post o Kemi gdje sam govorio da nije slucajno da nije upisao minute ni kod jednog trenera.

cikazubo
Kontakt:

sub jun 24, 2017 9:40 am

Okolele je napisao/la:
Naša standardna politika.
Sjećam se Miro odbio novi ugovor a bile pripreme zimske u toku, nakon jedne pripremne utakmice počela priča čim su došli kvalitetniji igrači u prelaznom roku Miro više nije neki kvalitet u toj konkureniciji :r

AsharaK
Administrator
Kontakt:

sub jun 24, 2017 9:42 am

Jeste standardna je. Vodis se politikom jer je nase dijete. Ili je kvalitet ili nije.

Hadzijalagic
Kontakt:

sub jun 24, 2017 9:44 am

Kemo mozda trazi bolje uslove, mozda zagarantovanu minutazu. Kad je mogao Kerla sto on ne bi trazio. Suditi o njegovoj fudbalskoj inteligenciji je bezveze, bar na osnovu prilika koje je dobio. Ja ga pamtim kao jedinog koji je licio na igraca i bio ravnopravan protiv vrsnjaka iz puno jaceg Salzburga. Momak je svjestan da mu prolaze dragocjene godine koje mu kradu Bogicevic i njemu slicni. Ja mislim da ce njegova karijera biti, manje vise, zavrsena ako ne produzi, vjerovatno je i on toga svjestan ali i svjestan da mora preuzeti taj rizik ako zeli sansu da nesto proba napraviti. Znam da je nama klub na prvom mjestu ali u ovom slucaju fakar ne bi bilo lose realno sagledati situaciju iz njegovog ugla..
Ko se jednom o mlijeko opeče taj i u jogurt duva..

hardwell
Kontakt:

sub jun 24, 2017 9:45 am

Brkoo je napisao/la:
sub jun 24, 2017 1:55 am
omladina1921zeljina je napisao/la:
sub jun 24, 2017 1:29 am
Dino Hasanović vs Darko Marković? Da biram defanzivca u veznom redu, ja bih izabravo Dinu Hasanovića, jer trči i grize kao pit bull! Možda je na lopti lošiji, ali mislim kroz ostalo upravo to kompenzira... Najlakše je biti general poslije bitke... Malo naglas razmišljam u sitne sate...
Da mogu birati i jednom i drugom bih dao papire da potraze novi klub. Nek u Celiku i slicnim ekipama pokazuju svoje kvalitete. Iskuljuci emocije i reci ima li Dino Hasanovic kvalitet za Zelju?

Ja mislim da nema i nikad ga nece ni imati, udara igraca Sirokog bez lopte, da je prvenstvena dobio bi crveni karton. Jedino sto zna je udariti nekoga kao da je ovo ragbi a ne fudbal. Najveceg talenta drzis na klupi(Sabanadzovic- ako ga zaobidju povrede napravit ce vrhunsku karijeru) a ovog panja forsiras, welcome to Bosnia..

@arctg, :klanjase2: :zeljeznicar1:
E bravo! Ja bih Anelu dao ugovor na pet godina i bio bi mi konstantno u prvih 11. Smijem ruku staviti da ne bi lošije odigrao od Markovića/Hasanovića i Blagojevića. Igrač za budućnost definitivno.

S tim da je Blagojević jučer odigrao odlično i bio je tri nivoa iznad u poređenju sa 90% utakmica prošle sezone.
Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja

AsharaK
Administrator
Kontakt:

sub jun 24, 2017 9:48 am

I btw stvarno je lijevi bocni najkriticnija pozicija, i ne vidim nacin kako da je rijesimo

krajisnik87
Kontakt:

sub jun 24, 2017 9:50 am

Ako se ne planira dovoditi jos jedan stoper Kemo mora biti prvi izbor za tu poziciju uz Graovca iako nece da produzi mora igrati ispred sindikalca , a za slijedecu godinu pripremati Dzindu.
ŽELJEZNIČAR ÜBER ALLES !

Bosnia

sub jun 24, 2017 9:51 am

Najkriticnija pozicija je stoper jer imamo samo 1 igraca tu

AsharaK
Administrator
Kontakt:

sub jun 24, 2017 9:52 am

Bosnia je napisao/la:
sub jun 24, 2017 9:51 am
Najkriticnija pozicija je stoper jer imamo samo 1 igraca tu
Imamo jednog igraca i dva potencijala koji mogu postati igraci. Znaci tri, pardon dva ipo, jer je Sindikalac pola igraca manje.

cikazubo
Kontakt:

sub jun 24, 2017 9:52 am

AsharaK je napisao/la:
sub jun 24, 2017 9:42 am
Jeste standardna je. Vodis se politikom jer je nase dijete. Ili je kvalitet ili nije.
U ovakvoj konkurenciji je morao igrati, a ti si neki skaut koji može procijeniti da li je kvalitet ili nije ?
Šansu nije dobio, možda bi završio kao Dženis, Dado i slični, a možda bi se razvio u pravog igrača, na osnovu onog što sam vidio, duel igra top, iznošenje lopte jako sigurno, ne znam o kakvom lošem pozicioniranju pričaš protiv pitara smo skroz zbili dvije linije i napunili zadnjih 30m zbog crvenog, a protiv Radnika samo napadali kod gola Kemo nije imo krivice, jedina mana koju sam u ja do sa vidio jeste što je spor.
Druga stvar, nije to na kraju krajeva ni do potencijala, da si imao mladog Nestu s 18 godina u rosteru on bi upisao isti broj minuta, "kvalitet ili ne" se gleda kod izgrađenih igrača, kod juniora trebaš razviti taj potencijal do kvaliteta, a koliko smo dobri u tome, i koliko su za to sposobni bili Edis i Slavko ne znam, Kostića izuzimam jer mislim da je i znao nešto s tim momcima, ako ništa na tehničkom planu..

AsharaK
Administrator
Kontakt:

sub jun 24, 2017 9:55 am

@cikazubo citao sam tvoj post a onda sam doso do dijela gdje si napiso kako Kemo nije kriv za gol protiv Radnika? Kemo je igrac koji moze biti igracina, ukoliko popravi pozicioniranje, ali podrzavati ga sto nece da produzi ugovor, ne znam. Nismo svi isti.

storm_raider
Kontakt:

sub jun 24, 2017 10:27 am

tm8782 je napisao/la:

Strasno je to koliko medijsko piskaranje formira misljenje javnog mijenja. Uostalom, to i jeste jedan od predmeta na Zurnalistici - "Javno Mijenje", samo sto ono podrazumjeva istrazivacko novinarstvo, a ne ekskluzivu. Kod komsija je jos gore nego kod nas, niko ne pise o Saidu, prijetnjama zenama Rusemovica i Crnkica, katastrofalno odradjenom prelaznom roku do sada, jucerasnjoj bruci od 3-1 (kazu mi da je moglo biti 6-1), Duljinih 10 kila viska i tome sto ce na kraju da "najveci fk sarajevo projekat" zavrsi vjerovatno u Armeniji i nista od toga nece imati, to sto nemaju kluba, gdje su ibrakoviceve pare, selimoviceve, i tako dalje. O njima se jednostavno ne pise, a Zeljom se malo - malo ispiraju usta. A znamo i koji portal to radi, isti onaj koji je autor "Propasti dinastije Misimovic".

Naravno da ovo nije dobro, ali je za komsije veoma dobro. Mada nam oni ni ne bi trebali biti neka mjera po kojoj cemo se ravnati, ako zelimo sebi dobro.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.

Prijava