Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

irfo
Status: Offline

Re: FK Željezničar

čet jun 02, 2016 5:15 pm

Grbavica je napisao/la:
CARSONIO je napisao/la:Evu u Avazu Siljak tvrdi da ce istok biti gotov do kraja godine :klanjase2: :klanjase2: :klanjase2: :klanjase2: :klanjase2: :pljesak: :pljesak: :pljesak: :pljesak: :pljesak: :pljesak: :pljesak:
Daj sliku, link, nešto :shisha:

Ta ograda je sređivanje ulaza na jug i valjda nove kapije, maloprije prođoh i nisam zavirivo. :roll:
Postavio ti je @hurmasica iznad taj link avaza

za_zivot_cijeli
Kontakt:

čet jun 02, 2016 5:16 pm

zao mi je samo sto kaze da nikoga necemo tuziti.
mislim da smo trebali.
Jedan život, jedna ljubav, jedan klub.
Željezničar za život cijeli!

SWRA_1921
Kontakt:

čet jun 02, 2016 5:18 pm

Zamislite tu strahotu da se samo jug produzi ovako nekako sto sam sklepao u paintu, od transferzale gore i do ograde dole, pa jbte to bi jedan STRAŠAN SUD bio, a tribina bi primala oko 7000 :o :o :o :o

slika

Dominic
Kontakt:

čet jun 02, 2016 5:18 pm

Želja nam je i da ofarbamo stubove reflektora koji su zahrđali, ali zaista nevjerovatno zvuči činjenica da za isto treba osigurati 22.000 KM po stubu, nakon čega dolazimo do cifre od 88.000 KM za taj projekat - kaže Šiljak. :o
Sta je ovo, ljudi, zar je farbanje tako skupo?

Ajzea
Kontakt:

čet jun 02, 2016 5:19 pm

Gledaj blazenog lica, kancer lijeci koliko te obasja svijetloscu ! Pa corav bi progledao ! :kafa:

Mislim da se Siljak ovdje pogresno izrazio, te da je mislio da ce tribina biti funkcionalna eventualno do kraja godine. Mislim, ne shvatam kako sad i ovo odjednom...

Hurmasica
Kontakt:

čet jun 02, 2016 5:25 pm

Dominic je napisao/la:Želja nam je i da ofarbamo stubove reflektora koji su zahrđali, ali zaista nevjerovatno zvuči činjenica da za isto treba osigurati 22.000 KM po stubu, nakon čega dolazimo do cifre od 88.000 KM za taj projekat - kaže Šiljak. :o
Da je bogdo samo farbanje, ima na nekim dijelovima i dosta hrđe, prvo to treba skinuti pa onda tek farbati..
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

Izlija
Moderator
Kontakt:

čet jun 02, 2016 5:26 pm

Ima tu više kalkulacija oko ovog kopanja, prvo se odredi dinamika radova a s obzirom koliko nas administracija koči oko dobivanja potrebne dokumentacije sigurno nam se ne žuri, tj. nama se i žuri ali. Onda tu dođe u obzir obim posla u projektovanom vremenu pa dođemo do računice da je jeftinije raditi sa jednim bagerom i par kamiona, jeftini je jer s obzirom da svi daju veći popust na količinu, u nekoj imaginarnoj računici to vam odprilike dođe ovako :
Bager treba da iskopa i natovari x kubika zemlje što se u nekoj računici broji kao 2000 tura kamionom. Posao od x kubika zemlje tj. 2000 tura se može podijeliti između 2 bagera koji koštaju 120 KM po satu ( 240 KM ) koji bi upolovili vrijeme radova pa stvorili vakum period bez radova ili jednom bageru koji bi koštao 100 KM po satu zbog popusta na količinu posla ali na puno potrebno vrijeme kopanja. Dalje može se zaposliti 20 kamiona koji bi prevozili po 80 KM po turi i spičiti posao za četvrtinu vremena ili zaposliti 5 kamiona po 60 KM i završiti posao po dinamici radova.
イビチャ・オシム

MrRiccoli
Kontakt:

čet jun 02, 2016 5:31 pm

Ma ima tu jos posla prije ppcetka gradnje jer treba tu dovesti vodu, struju i kanalizaciju, a sama gradnja ide brzo

Sent from my C5303 using Tapatalk

Omar500
Moderator
Kontakt:

čet jun 02, 2016 5:35 pm

Vjerovatno je Siljak mislio da ce do kraja godine tribina biti spremna za prijem navijaca, a ne obje faze? Ili? Nesto mi je previse da se kompletna tribina uradi za tako kratak period. A pretpostavljao sam i ja da farbanje reflektora puno kosta, u uzasnom su stanju, ali stvarno je lijepo vidjeti da o svemu razmisljaju. Svakom segmentu. Da se barem nije ovo 20 godina zapustalo, bilo bi puno lakse. Uglavnom, :klanjase2: :klanjase2: :klanjase2:
E moj Mehmed-beže Mehmedpašiću – Grbavica, da je samo vidiš kako sada blista!

Ne u banci! Ne u stranci! Ne u zamci! Na distanci! - dAk

Praise the sun \[T]/

What can change the nature of a man?

Kapiten
Kontakt:

čet jun 02, 2016 5:36 pm

Cuj 88 000 :shock:
[url=http://drugstore-onlinecatalog.com/]drugstore-onlinecatalog.com[/url]

Dominic
Kontakt:

čet jun 02, 2016 5:37 pm

Hurmasica je napisao/la:
Dominic je napisao/la:Želja nam je i da ofarbamo stubove reflektora koji su zahrđali, ali zaista nevjerovatno zvuči činjenica da za isto treba osigurati 22.000 KM po stubu, nakon čega dolazimo do cifre od 88.000 KM za taj projekat - kaže Šiljak. :o
Da je bogdo samo farbanje, ima na nekim dijelovima i dosta hrđe, prvo to treba skinuti pa onda tek farbati..
Ma znam za hrdju, ali jedan stub 22000 KM!? Zavrtilo mi se u glavi!

sofronije
Kontakt:

čet jun 02, 2016 5:41 pm

I ovo bi bilo dobro , posebno za djecu.
slika
:zeljeznicar1:

Izlija
Moderator
Kontakt:

čet jun 02, 2016 5:42 pm

Odgovornim planiranjem vremena u izgradnji bilo čega se mogu napraviti izvanredne uštede, nama ovdje da se neke stvari uklope lahko je uposliti više mehanizacije da se ubrza gradnja ali trenutno bi nam to kopanje nabrzaka samo povećale troškove gradnje a nebi ubrzalo vrijeme završenja tako da je ovo ok. Svako malo se iznenadimo iskopanim i uvijek se nešto radi. Da se samo nadovežem na ovo oko stubova, cijena je ovako visoka jer bi se stubovi morali pjeskariti pa tek onda krpiti i farbati. Sve bi se moralo raditi sa krana koji je jako skup i to podiže cijenu, da se tako mora raditi ograda iznad juga cijena bi bila barem upolovljena jer nebi morali plaćati kran sa korpom za izvođenje radova.
イビチャ・オシム

cala
Kontakt:

čet jun 02, 2016 5:48 pm

Nije to samo farbanje i ne ide tu bas farba koju ti koristis da ofarbas ogradu na balkonu. Ima tu puno posla.
A onda se sjetim na onom forumu se pricalo da se moze stadion citav napraviti za 10 miliona a jedan banalan posao kao sto je farbanje reflektora skoro 100 milja.

ChWilla
Kontakt:

čet jun 02, 2016 5:52 pm

do vrste je farbe.
gradi željo boli te *****

Izlija
Moderator
Kontakt:

čet jun 02, 2016 5:54 pm

U biti ista je boja samo što za balkon kupuješ pakovanje od 1 kg koji košta 15-20 KM a građevinac za ovako velik poslove kupuje boju u buretu od 60 kg koji košta trećinu manje.
イビチャ・オシム

Grbavica
Kontakt:

čet jun 02, 2016 6:04 pm

:shisha:
slika
Ko nas je kleo, nije dangubio.

delinjo
Kontakt:

čet jun 02, 2016 6:05 pm

Kapiten je napisao/la:Cuj 88 000 :shock:
a kazu da radovi na visini su uvijek skuplji hahaha....a kako sam cuo ne ide tu ni obicna boja baas...i da tu ima posla osim farbanja bruku....a evo da nije Zeljo u pitanju da li bi ti za 5 hiljada samo smirgl papirom onaj jedan reflektor presao....bi ***** :ganja:

upravo hocemo Kajkuta !!! :rofl: :rofl:
GOO ROGER!!!
peRFect!!

VOLIM ZELJEZNICAR !!!!!!!!

iggy2377

čet jun 02, 2016 6:05 pm

Ma netreba ih farbati ja bi radije kupio jos rasvjete da se postigne 1200 lux iz razloga sto ce se ista moci iskoristiti za finale stadiona a ovi stubovi ce se rusiti svakako

Leon_Professional
Kontakt:

čet jun 02, 2016 6:07 pm

Grbavica je napisao/la:
Leon_Professional je napisao/la:
Omar500 je napisao/la: Ma sta mu ofirno da se nudi, otici cu ja do Siljka, makar u kolicima poslije razgovora zavrsio, samo nek ga uzmu ba :mrgreen: :mrgreen:
Buraz ako te strah hajd skupa cemo otici, nek nam dodje Sanel, pa makar mi zavrsili na intenzivnoj.
Ma ništa, samo ga nemojte direktno gledati u oči, može vas žik. Ili jednostavno ponesete one maske za varenje i čim ga ugledate natakarite ih na glavu.
slika
:rofl1: :rofl1: Poslat cemo mu pismenu molbu da nas gleda samo na jedno oko, jos i ova maska, mislim da cemo prezivjeti.
Kako god, Omar i ja ne dolazimo bez Jahe :ganja: :ganja:

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 14 gostiju.

Prijava