Mirek11 je napisao/la:cikazubo je napisao/la:Leon_Professional je napisao/la:
Cuo sam da je Siroki dobio o Elektroprivrede 200 hiljada. Ovakav rad uprave svakako je privlacan sponzorima, ja se nadam da ce biti nesto.
Zar je dozvoljen takav vid sponzorstva u BiH, mislim na Siroki i elektroprivredu

Siroki i Zrinjski se 'snadu" za ova sponzorstva pd javnih firmi, Radnik od nacelnika opstine a mi uvijek tezim putem. Evo ovu akciju cini mi se niko nije podrzao i uplatio neki znacajni iznos. Mi elektroprivredu ganjali godinama da osposobe reflektore na pomocno i nista.
Ocigledno mi moramo sami, tezim putem ali dobro. Makar da ne otezavaju ako nece pomoci.
Kako ne shvatas da je to politika, a ne sport.
Primjer Vitez, tek sto je zavrsen rat, nacelnik viteza (HDZ) prodao jeftino drzavnu zemlju privatnicima (samo Hrvatima) po 10.000 KM, duluma i duluma zemlje i obecao im (protuzakonito) bezkamatno, bezporezno poslovanje narednih 10 godina. Iz toga su nikle one velike firme po vitezu tj. iz mog i tvoj dzepa jer pare nisu odlazile u budzet nego u privatni dzep.
Tako i po Hercegovini, sada ti privatnici MORAJU uplacivati sredstva za Veliko Hrvatske projekte i da se ocuva Hrvatsvo u Bosni, uplate su tu (sponzorstva, otimacina iz drzavnih budzeta u ustaske firme/projekte) ali njihov projetak dozivljava katastrofu danas, a u buduce ce biti jos gore.
Iz tih razloga Siroki, Zrinjski, Vitez imaju uspjeha kakvog imaju. Radi kriminala, utaje poreza i divljeg zapada u Bosni. Sto se vise uredjuje nasa zemlja to ce Siroki, Zrinjski i njima slicnim vise tonuti.
Kad cujem da je Siroki primjer sportskog uspjeha u nasoj drzavi ja se ospem.