Grbavica je napisao/la: ↑ned jun 18, 2017 2:14 am
Hadzijalagic je napisao/la:Celavom dati u ruke alat koji je Amar imao a to je da ih udara po dzepu za svaku glupost a i da ih moze nagraditi ako zasluze. Bez tog alata nema autoriteta..
Upravo to.
Kad smo kod "legendi" kluba, smijesno mi je stavljati Bekrica, Bogija, Stanu ili nekoga drugog od igraca u tu kategoriju. Jedine poslijeratne Zeljine legende su Amar i Zuban. Prijeratnih isto tako tri cetiri, pet u vrh glave i mislim da svi znamo koja su to imena. Bilo je igraca koji su ostavili traga, koji su casno nosili dres, ali drugovi moji legenda je onaj koji postane sinonim za klub. Igrac koji kad se spomene asocira na Zelju i obrnuto. Golema je to stvar.
To i jeste najbolji alat, ali bgm sada su igraci i vise zasticeni nego tada. Tad si dobijao na ruke, pa ako ti zaprijeti i ne dobijes pare, nemas se kome zalit. Sad su tu pravi ugovori i imas ove sindikate, tuzbe i pm.
Mada jedan, a po mom i najbitniji detalj koji je drugaciji sad nego kod Amara je taj da je Amar imao rezultate i tesko da bi neko ili nesto ga moglo smjeniti.
Upravu si @Vrag, bude kod svih ali onda trener kazni, npr. Costu. Medjutim, taj Costa je profesionalac i zna da ce mu karijera i forma se zeznut ako se ne popravi. Istrpit ce par mjeseci.
Dok kod nas su vidjeli da mogu smjeniti trenera kako im volja. Malo crijevo na stranu i hop ode trener. Sami smo i mi krivi za to.
Utisak je da se u ekipu uvukao strasan kukavicluk i licemjerstvo. Mahalasi vedre i oblace u ekipi.
Zato dovedite izolovane momke od ove ovdje mahale i otjerajte ove bivse, da ih n bi povukli i ukaljali.
Npr.Sinan je cijelu karijeru igrao s vise trenera i kod svakog se trudio.kakvi god su metodi. Napreduje konstantno i nije "legenda" kluba pa da se moze kurciti.
Graovac itd