Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

LAPAZ
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

ned jun 18, 2017 12:23 am

@Asharak nije meni zao Slobode, zao mi nas sa takvim dilajlama

SirAlexFerguson
Kontakt:

avlami97 je napisao/la:
ned jun 18, 2017 12:20 am
Model1964 je napisao/la:
ned jun 18, 2017 12:03 am
SirAlexFerguson je napisao/la:
sub jun 17, 2017 11:58 pm
Naglas razmisljam, zasto svuda iskusni igraci, legende klubova po stare dane prihvate ulogu jokera, igrača/trenera itd samo kod nas to ne moze. Evo konkretno mi Zeba prolazi kroz glavu (mozda grijesim da on to ne radi/nece) al sticem dojam da ako Slavko Zebi kaze "Zeba nisi siguran u prvih 11, vjerovatno si klupa i ulazit ces po 20-30 minuta" da ce Zeba da kaze "dajte mi papire". Iskreno ne znam sto to mislim, al imam takav osjecaj.
A moglo bi puno bolje, volimo mi svi Zebu i Bekru, vole i oni Zelju. Žeri,Veci,Dzenisu,Dini,Šabanu i ostalim klincima treba pored čvrste ruke trenera i jedan uzor s kojim će moci da pricaju kao sa starijim bratom. Treba neko da im da iskren bratski savjet. Sve za dobrobit Želje.
To bi bilo lijepo ali nije tako. Oni vole samo sebe. Navijaci ih prebrzo dignu, kao bez njih se ne može.... kao legende. Legenda može biti samo neko ko ima bezprijekornu karijeru u klubu. Neko ko je kao covjek i sportista gromada. Ja Zebi necu nikada halaliti ono bacanje dresa. Nikada!
Model, za mnoge stvari si u pravu, ali ovo sa povratnicima je između ostalog i posljedica. Zamisli sada da se vrati Svraka, koji je jedno vrijeme imao pluća ko Makalele i igrao u životnoj formi. Na kraju mu ljudi iz Kluba ostanu dužni bruku para i on mora svoje pare opraštati zarad lopova i otići džaba iz Želje. Šta da se on sutra vrati, pa prva bi mu bila....e znate meni je Željo ostao toliko i toliko para dužan, a ja sam to sve oprostio. Igrači misle da su na taj način na dobitku, a u suštini nisu jer ih je neko nekada potkradao (ostajao im dužan), a Želji nanosio štetu neprijavljivanjem i neplaćanjem poreza. Sada kada ja ovako pišem, a pišem istinu, to mnogi gledaju kao blaćenje i pljuvanje Kluba, a ja ustvari samo govorim istinu. Zašto je i jedan igrač morao raditi na crno? Zašto se i jednom igraču ostajalo dužno, a on na kraju morao opraštati dugove? One koji nisu oprostili dugove, njih pljujemo, a nepljujemo one koji su im ostajali dužni.

Neko sa velikim razlogom iskrivljuje sliku i zbog toga nam se dešavaju ovakve stvari. Nadam se da se u Klub neće vraćati igrači kojima se ostajalo dužno, koji su potkradani direktno, a Željo indirektno. Griješim, i Željo je takvim radom potkradan direktno, a sada plaćamo posljedice takvog rada. FUJ!
Ja vjerujem da ce doci dan kada ce se objaviti imena lopinasa i dokazati da su krali i da ce da odgovaraju za te postupke
:zeljeznicar1:

Ivica Osim : " Fudbal je dio nas, dio naše radosti, ponekad i tuge."

LeBlue
Kontakt:

ned jun 18, 2017 12:24 am

Mi se moramo da pitamo ko ce u ovoj sadasnjoj ekipi trcati i obavljati prljav posao u defanzivi?

AsharaK
Administrator
Kontakt:

LAPAZ je napisao/la:
nažalost drug, prošle godine ovakve dilajle su nam bili najbolji igrači, tačnije Križman i Lendrić .. Ove godine tipujem na Zeca i Gotala :D
Željezničar ante portas !

Ajzea
Kontakt:

ned jun 18, 2017 12:25 am

LAPAZ je napisao/la:
Mi na samo takve izgleda i mozemo naletiti.
Ne mozes izgleda naletiti na kvalitetna insana a da dobro lopte igra, nema teorije.

Leon_Professional
Kontakt:

ned jun 18, 2017 12:26 am

Hoce li ikad biti normalno stanje u svlacionici bez da neki igrac potkopava, narusava atmosferu.
Vjerovatno je razlog tome nedostatak profesionalaca. Znamo svi da su ovi bivsi igraci najmanji profesionalci.
Otjeraj Slavko povratnike, ljepse ces spavati.
Nastavi niz, Bogi, Zeba ...

Super je ova vijest oko intervijua i reportaze sa tekmi i priprema. Bravo 1921 :klanjase:
Je li u toj reportazi se nalazi izjava Slavka?!

Hadzijalagic
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

ned jun 18, 2017 12:27 am

LeBlue je napisao/la:Mi se moramo da pitamo ko ce u ovoj sadasnjoj ekipi trcati i obavljati prljav posao u defanzivi?
Pitanje na mjestu. Jako bitna pozicija koja skida pritisak sa zadnje linije. Ni jedan od trenutnih igraca srednjeg reda to nije sposoban raditi kako treba. Dino mozda, ali njemu fali vecina ostalih stvari i ne racuna se na njega kao startera sad za sad..
Zadnja izmjena: Hadzijalagic, dana/u ned jun 18, 2017 12:27 am, ukupno mijenjano 1 put.
Ko se jednom o mlijeko opeče taj i u jogurt duva..

Jaozinho22

LeBlue je napisao/la:
Mi se moramo da pitamo ko ce u ovoj sadasnjoj ekipi trcati i obavljati prljav posao u defanzivi?
Jarane kako smo dosad igrali bolje da se pitamo ko će obavljati posao u OFANZIVI. :D
KLUB NAJVEĆI,
NAVIJAČI NAJBOLJI,
Gospodine Adžeme, ne dozvolite da ''neko'' pere svoj prljav veš preko Vas !

,,To je naš stadion, mi svaki put dajemo onoliko koliko mi smatramo da trebamo dati ! KRAJ PRIČE''
Amar Osim.

Model1964

ned jun 18, 2017 12:29 am

avlami97 je napisao/la:
ned jun 18, 2017 12:20 am
Model1964 je napisao/la:
ned jun 18, 2017 12:03 am
SirAlexFerguson je napisao/la:
sub jun 17, 2017 11:58 pm
Naglas razmisljam, zasto svuda iskusni igraci, legende klubova po stare dane prihvate ulogu jokera, igrača/trenera itd samo kod nas to ne moze. Evo konkretno mi Zeba prolazi kroz glavu (mozda grijesim da on to ne radi/nece) al sticem dojam da ako Slavko Zebi kaze "Zeba nisi siguran u prvih 11, vjerovatno si klupa i ulazit ces po 20-30 minuta" da ce Zeba da kaze "dajte mi papire". Iskreno ne znam sto to mislim, al imam takav osjecaj.
A moglo bi puno bolje, volimo mi svi Zebu i Bekru, vole i oni Zelju. Žeri,Veci,Dzenisu,Dini,Šabanu i ostalim klincima treba pored čvrste ruke trenera i jedan uzor s kojim će moci da pricaju kao sa starijim bratom. Treba neko da im da iskren bratski savjet. Sve za dobrobit Želje.
To bi bilo lijepo ali nije tako. Oni vole samo sebe. Navijaci ih prebrzo dignu, kao bez njih se ne može.... kao legende. Legenda može biti samo neko ko ima bezprijekornu karijeru u klubu. Neko ko je kao covjek i sportista gromada. Ja Zebi necu nikada halaliti ono bacanje dresa. Nikada!
Model, za mnoge stvari si u pravu, ali ovo sa povratnicima je između ostalog i posljedica. Zamisli sada da se vrati Svraka, koji je jedno vrijeme imao pluća ko Makalele i igrao u životnoj formi. Na kraju mu ljudi iz Kluba ostanu dužni bruku para i on mora svoje pare opraštati zarad lopova i otići džaba iz Želje. Šta da se on sutra vrati, pa prva bi mu bila....e znate meni je Željo ostao toliko i toliko para dužan, a ja sam to sve oprostio. Igrači misle da su na taj način na dobitku, a u suštini nisu jer ih je neko nekada potkradao (ostajao im dužan), a Želji nanosio štetu neprijavljivanjem i neplaćanjem poreza. Sada kada ja ovako pišem, a pišem istinu, to mnogi gledaju kao blaćenje i pljuvanje Kluba, a ja ustvari samo govorim istinu. Zašto je i jedan igrač morao raditi na crno? Zašto se i jednom igraču ostajalo dužno, a on na kraju morao opraštati dugove? One koji nisu oprostili dugove, njih pljujemo, a nepljujemo one koji su im ostajali dužni.

Neko sa velikim razlogom iskrivljuje sliku i zbog toga nam se dešavaju ovakve stvari. Nadam se da se u Klub neće vraćati igrači kojima se ostajalo dužno, koji su potkradani direktno, a Željo indirektno. Griješim, i Željo je takvim radom potkradan direktno, a sada plaćamo posljedice takvog rada. FUJ!
Ti si u pravu, generalno, opcenito :)
Igrac koji na taj nacin kompenzira neki dug iz prošlosti je obicna.... da ne upotrijebim težu rijec. Prevedeno na latinski * Vi ste me naguzili sada cu ja vas*. Za mene je to razlog za pljuvanje. Poštenije je opaliti tužbu i tražiti svoju lovu. Bekricevo ponašanje od povratka pa do danas je klub koštalo puno više nego što su mu dužni.
Zato sam napisao da je sve ovo dug i bolan proces.
JA KADA NESTO KAZEM, ILI JE BILO ILI CE BITI😎

SirAlexFerguson
Kontakt:

ned jun 18, 2017 12:29 am

Jaozinho22 je napisao/la:
LeBlue je napisao/la:
Jarane kako smo dosad igrali bolje da se pitamo ko će obavljati posao u OFANZIVI. :D
Svi za jednog, jedan za sve. Najbolji recept.
:zeljeznicar1:

Ivica Osim : " Fudbal je dio nas, dio naše radosti, ponekad i tuge."

mirsad94
Kontakt:

ned jun 18, 2017 12:33 am

Nego zaboravili ste na jednog uglednog clana nase forumske zajednice, a uveliko se prica o Bekriji :D. Pozdrav za @Pintola oficira s ruzomi i preko foruma.

Hadzijalagic
Kontakt:

ned jun 18, 2017 12:33 am

Niko ih nije puskom tjerao da oprastaju dugove zarad slobodnih papira. Svi ti igraci su se bili digli pred kraj svoje ere u Zelji, svi umislili da su igracine koje su prevazisle ovu ligu a svjedoci smo gdje su dogurali..
Zadnja izmjena: Hadzijalagic, dana/u ned jun 18, 2017 12:33 am, ukupno mijenjano 1 put.

Ajzea
Kontakt:

ned jun 18, 2017 12:34 am

Jaozinho22 je napisao/la:
LeBlue je napisao/la:
Ivan Lendric :kafa:

:rofl:

LAPAZ
Kontakt:

ned jun 18, 2017 12:35 am

A nista sad ne bi pricali da smo klempu uzeli .... Radovao bih se Krstanovicu i Sesaru i mislio da je to dobitna kombinacija :)

Leon_Professional
Kontakt:

Veznjak se mora dovesti do drugog pretkola aBd. Eventualno dva ali zbog ostanka Ugljese onda je dovoljan jedan.
Nece ni protiv konobara bit lako, jer svi ljudi trce, osim nasih dizelasa. :D
Ocekujem da Sinan malo ubrza. Blagi je jedini u vezi trenutno koji muda vozi u kolicima. Dodati mu brzeg igraca onda ce u Blagi biti jaci.

avlami97
Kontakt:

Ajzea je napisao/la:
ned jun 18, 2017 12:19 am
Hadzijalagic je napisao/la:
ned jun 18, 2017 12:16 am
@Ajzea Misli on i na Amara ali se ne usudi reci..
Avlami je jedan od korektnijih i boljih forumasa. Ne bih nikako mogao da shvatim da on hrakne po legendi kluba kakva je Amar Osim.
Covjek koji nam je najvise srece donio..

Zato ga pitam.

Zec prelud. :rofl:
Ne hračem ni nakoga, samo govorim što je bilo. A što se Amara tiče, dio odgovornosti za sve dobro i za sve loše snosi i on, kroz funkciju člana UO (drugi mandat). Na terenu je Amar bio glavni i sa obzirom na trofeje on u tom segmentu ima najviše zasluga, hajmo reći 90%. Oni koji su bili glavni u Klubu oni su najveći krivci. Hijerarhijski Žujo, Dautbašić, Dželo, N. Brković...Znači ljudi koji su donosili takve odluke i potpisivali ih, te u djelo provodili. Mislim na zadnju dekadu. U prvom mandatu Amar je bio čist k'o suza, dok ga u drugom malo handri malo ova funkcija koju je obavljao kao član UO, a žao mi je što nije ostavio i pisani trag o pozajmici. To je morao uraditi. Yebiga, eno V. Selimović nema ništa na papiru, pa ga handre. Svrakin stari priča kako mu je Željo ostao dužan 200 milja, pa koga yebe...
Dok istina obuje cipele laž je već obišla cijeli svijet.

Jaozinho22

ned jun 18, 2017 12:37 am

Leon_Professional je napisao/la:
Veznjak se mora dovesti do drugog pretkola aBd. Eventualno dva ali zbog ostanka Ugljese onda je dovoljan jedan.
Nece ni protiv konobara bit lako, jer svi ljudi trce, osim nasih dizelasa. :D
Ocekujem da Sinan malo ubrza. Blagi je jedini u vezi trenutno koji muda vozi u kolicima. Dodati mu brzeg igraca onda ce u Blagi biti jaci.
Hajdarević nije dizelaš. :kafa:
@Ajzeja, on je do sada obavljao, pitanje je ko će od sad....
KLUB NAJVEĆI,
NAVIJAČI NAJBOLJI,
Gospodine Adžeme, ne dozvolite da ''neko'' pere svoj prljav veš preko Vas !

,,To je naš stadion, mi svaki put dajemo onoliko koliko mi smatramo da trebamo dati ! KRAJ PRIČE''
Amar Osim.

Hadzijalagic
Kontakt:

ned jun 18, 2017 12:38 am

E cuj 200 milja. Pa kolika mu je plata bila? I po tom ispadne da ni jednu vjerovatno nije dobio..

Ajzea
Kontakt:

ned jun 18, 2017 12:40 am

Amar Osim je i preuzeo tu poziciju kada je vidio sta gamad radi. Amar Osim je pokrenuo sav ovaj proces... Amar Osim je uveo u klub ljude koji ce promijeniti sistem rada.

Ovi ljudi sada su to sve samo izdigli na neki veci nivo, nivo koji nije u stanju ispratiti niti jedan klub.

Amar Osim je Zelji silu novca donio. Najvaznije, zbog njega se i busamo u prsa jer smo najtrofejniji.

Legenda kluba, sta drugo reci.

Model1964

ned jun 18, 2017 12:41 am

avlami97 je napisao/la:
Ajzea je napisao/la:
ned jun 18, 2017 12:19 am
Hadzijalagic je napisao/la:
ned jun 18, 2017 12:16 am
@Ajzea Misli on i na Amara ali se ne usudi reci..
Avlami je jedan od korektnijih i boljih forumasa. Ne bih nikako mogao da shvatim da on hrakne po legendi kluba kakva je Amar Osim.
Covjek koji nam je najvise srece donio..

Zato ga pitam.

Zec prelud. :rofl:
Ne hračem ni nakoga, samo govorim što je bilo. A što se Amara tiče, dio odgovornosti za sve dobro i za sve loše snosi i on, kroz funkciju člana UO (drugi mandat). Na terenu je Amar bio glavni i sa obzirom na trofeje on u tom segmentu ima najviše zasluga, hajmo reći 90%. Oni koji su bili glavni u Klubu oni su najveći krivci. Hijerarhijski Žujo, Dautbašić, Dželo, N. Brković...Znači ljudi koji su donosili takve odluke i potpisivali ih, te u djelo provodili. Mislim na zadnju dekadu. U prvom mandatu Amar je bio čist k'o suza, dok ga u drugom malo handri malo ova funkcija koju je obavljao kao član UO, a žao mi je što nije ostavio i pisani trag o pozajmici. To je morao uraditi. Yebiga, eno V. Selimović nema ništa na papiru, pa ga handre. Svrakin stari priča kako mu je Željo ostao dužan 200 milja, pa koga yebe...
Ovo je napravljeno namjerno. Bio je samo figura koju su izlevatili.
Taj isti Amar je pošteniji od Bekrica i njemu slicnih miliJon pura. Šuti, niti se petlja u rad kluba niti tuži niti sere okolo. Po mom sudu Bekriceva i Amarova *ljubav* prema klubu su dva diametralno razlicita pojma.
JA KADA NESTO KAZEM, ILI JE BILO ILI CE BITI😎

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.

Prijava