Rodom s mejtaša je napisao/la:Vilona je samo pijun, to je jasno. Onakve emisije ne idu bez odobrenja i naruđbe. Koldžo je kreno u avanturu i to jeb.enu. Mi nemamo šta izgubiti jer evo 20 godina je prošlo i nemamo skoro ništa. Najopasniji su ljudi koji nemaju šta izgubiti. Mi ćemo učiniti sve da zadržimo ovu upravu i ostvarimo naše zajedničke ciljeve. Koldžo nas vjerovatno potcjenjuje i ne može da se zamisli da neće biti načelnik. Jednostavno ljudi kod nas privatizuju funkciju i misle da je smak svijeta ako moraju sa nje otići. Mislim da se predstojeći izbori mogu itekako iskoristiti. Ključ je po meni u odazivu birača. Izlaznost u BiH je oko 55%, a toliko je otprilike i u N. Sarajevu. Dakle, ključ je u onih 45% koji ne izlaze, a to je mahom mlađa raja. Po meni to je baza na koju treba ciljati prilikom skidanja Koldže. Tačno je da on ima svoju odanu bazu koja je max 10 milja, a preko toga je samo trenutna furka, stranački marketning itd. Pisao sam već da je prošle izbore dobio 13.500 milja od 67.000 birača. Dakle, 20% mu je bilo dovoljno za pobjedu. Mislim da dobro isplaniranom akcijom, uz pametno odabranog protiv kandidata iz neke opozicione stranke koji ako je imalo pametan može dobiti izbore na priču o Želji i Grbavici. Mislim da ovo nije nemoguća misija samo ako se dobro organizujemo. Ako igdje imamo većinu imamo je u N. Sarajevu. Koliko su nas potcijenili govori i činjenica da izgleda Koldžu na nivoima iznad njega niko i ne pokušava da urazumi. Kad izgube načelničko mjesto u jednoj bitnoj sarajevskoj opštini bit će kasno. Moguće, da je on toliko samouvjeren i da im daje informacije da u "svojoj kući" drži kontrolu. Mislim da su se ovaj put zajeb.ali i to dobro. Koldžu treba maksimalno izmusti do izbora (mislim na onu lovu što je obećao odnosno što je sada dužan da da), a onda na izborima nabiti nogom u guzicu. Iskren da budem ranije sam ga podržavao (čisto verbalno, nisam glasač sa te opštine) jer je loko frajer ono čisto kad već neko mora biti neka bude loko frajer jer loko ljudi u gradu gotovo da nema, a posebno ne na funkcijama. Mislim da je on jedini vijekovni sarajlija a da je načelnik neke sarajevske opštne u Bog zna koliko godina osim Hadžibajre naravno. Ali je.bo. više taj rezon kad se ovako na Želju udara, a njega libo racku.
FKZ1921 je napisao/la:Ne mislim da se trebamo organizirati u smislu izlaska na ulicu,protesta i sl. Mi trebamo podrzavati klub na sljedece nacine:
-clanstvo...na zalost,nismo jos svjesni sta to znaci. Clanstvo nije samo otici,uplatiti 20 km i uzeti karticu. Clanstvom se i formalno svrstavas u porodicu i dajes do znanja da si dio iste,da je volis,da joj pripadas,da je podrzavas,da si spreman da je branis kao oca,majku,svoje dijete,sestru,brata,kao clana porodice.
-zajednistvo...olako se zakacimo oko nekih stvari,fali nam uvazavanja i tolerancije...Podjelimo se lahko,oko bezveznih stvari,oko razlicitih misljenja...To ne treba tako. Clanovi porodice moraju biti slozni,moraju gajiti zajednistvo...tako su puno jaci. Kad hoces na bilo koji nacin ugroziti neku porodicu,dobro ces razisliti o dvije stvari:koliko ih ima i koliko su slozni.
-legalnost...moramo postovati sistem po kojem klub funkcionise,a to znaci da postujemo na legalan i zakonit nacin izabrane organe koji rukovode i upravljaju klubom...da na legalan i zakonit nacin izrazavamo svoje zadovoljstvo i nezadovoljstvo,da na legalan nacin i kroz legalne procedure trazimo promjene,ako ih zelimo i kad ih zelimo.
-kupovina godisnjih,polugodisnjih i pojedinacnih karata i dolazak na utakmice...nakon clanstava,ovo je najvazniji i najsvrsishodniji nacin finansijske i svake druge pomoci klubu.
-da trazimo od organa upravljanja legalan i zakonit rad,jer je to najbolja garancija za opstojnost kluba...da trazimo da nas kroz propisane forme(godisnji izvjestaji,redovna i vanredna zasjedanja skupstine...) u osnovi upoznaju o finansijskom stanju u klubu i o strateskim ciljevima kluba...
Hajmo raditi na ovim stvarima,ito odmah...sad,sutra...krenuti od clanskih i godisnjih...
Sto vise navedenog ispostujemo u praksi,bicemo jaci,manje cemo biti izlozeni napadima,drugacije ce nas se gledati i tretirati...
Mnogo toga je rečeno u ovim postovima, svaka čast!
Oko ovih današnjih dešavanja šta drugo napisati nego da smo na pravom putu i ništa nas ne može zaustaviti! Kostić najavio titulu i to je lijepo, drago mi je ali ja lično nisam opterećen osvajanjem, valjda je to tako kod nas starijih jer mi kao klinci smo mogli odabrati Zvezdu ili Partizan (titule) to je u ono vrijeme bilo normalno ali smo odabrali baš Želju, sigurno ne zbog titula već je tako srce odlučilo

Proslavio sam ja do sada mnogo pehara a ono što mene najviše raduje su napokon pravi ljudi u upravi koji znaju svoj posao i što je još važnije jako cijene nas navijače i stalo im je da je svako od nas zadovoljan. Najvažnija stvar po meni koju su uradili je to da su uspjeli ponovo da nas sve ujedine što je u ostalom i krasilo naš klub kroz istoriju. To naše jedinstvo je najveća snaga Želje u šta će se u ostalom svi uvjeriti kroz naredne sezone!