chile je napisao/la: ↑sri jun 14, 2017 1:55 am
Mora se nekad i rizikovat majku mu...a kad i s kim ces ako ne s tim momcima koji pristizu iz omladinskog pogona. Na oku su ti, ti radis sa njima i od njih pravis fudbalera, ako vidis da ima potencijala vezi ga dugorocno i guraj u vatru. Jedino tako se moze uspjeti i izdici iz ove prcije to je defakto. Par golobradih mladica uz nekoliko ovih oko 20-25 god. eventualno 1-2 starija da ih usmjeravaju na terenu i smiruju vruce glave. Nismo mi finansijski jaki da dovodimo ozbiljna pojacanja a ti mladi mogu u godini izrasti u igraca kakvog mi necemo moci dovesti u narednih 10 godina. Rizik se mora preuzeti i to rade mnogo vece ekipe od nas, ne samo radi suhog profita i prodaje igraca vec i napretka i nekog buduceg iskoraka u europi o kom svi sanjamo jos od 98 i Kilmanroka. Mora se poceti rizikovati s tim momcima i gurati ih a ne da presjede na klupi i sluze samo da popune broj igraca na treningu kao do sad. Zera i Osmankovic su izgubili po sezonu a i Besirevic s njima. Da se momcima dala prilika mozda sad nebi trazili beka, stopera i veznog igraca. Taman da je jedan sazreo i iskoristio priliku isplatilo bi se itekako. Ovako niko ne zna na cemu smo s tim momcima a vec lagano ulaze u godine kada su pod moranjem da igraju ako zele biti fudbaleri. Osmankovic ako ne uleti u prvi tim sad moze se oprostiti od ozbiljnog fudbala, vjerovatno i druga dvojica. Vrijeme jede te momke i mnogo njih nikad nije ni dobilo sansu a mozda bi bili strasni igraci i mnogi nece ni dobiti. Ali definitivno se mora gurati te momke i to vec sa 17-18 godina da bi bilo nesto od njih. Liga nam skoro i nema meko opterecenje da se kaze mladi su i nejaki.
Trebaš sebi postaviti jedno pitanje, na koje nisam dobio odgovor kada sam pitao, ko odlučuje o navedenim stvarima ? Petrović koji Kemi skoro uopšte nije pružio priliku ( čak ni u kupu osim protiv Goražda u revanšu, ako me sjećanje ne vara ) i kada je već dogorilo do noktiju pa Kemo starta protiv Radnika, koji iskače iz paštete što se tiče intervjua, a sada ni mukajet na početku priprema ( toliko se pita ) ili Ćenan koji nije uopšte bio u fudbalu, nakon završetka karijere, do ulaska u naš klub.
Nema struke, vrlo prost odgovor, a oko ekipe se petljao ko je stigao, a svi redom amateri. Zato sada nemamo E od ekipe. Kemo je trebao već igrati dvije godine, još neko od juniora je već morao povremeni starter i iskusniji barem sezonu, trebali su se malo češće dovoditi igrači ala Graovac i Zec umjesto polovnjaka pa bi možda i ličili na nešto.
Ovako.........,obje bekovske pozicije jako tanke, Kemo bez iskustva na štoperu ( a dvije godine sjedi na klupi ), vezni red dizelaški ( svi do jednog, osim Dine koji nije ni dobio priliku kako treba ), otišao najbolji igrač sa pozicije desnog krila, napadač hoće ( htio ) da ide. Vrlo problematična situacija i što je još gore, neuigrana ekipa ako budemo puno mijenjali, a moramo, jer ovo što smo prikazali prošle sezone ne liči ni na šta, realno. Horor zvani rekonstrukcija vol. 4;
Zajebana situacija u kojoj smo zbog nečije gluposti, nestručnosti, debilizma, nebitno je u suštini. Namjera, za koju vjerujem da bila dobra, nije opravdanje.