Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

Amidza
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sri jun 14, 2017 1:42 am

Citam zadnjih par stranica i ne mogu, mucno mi. Razmislite prije nego sto pritisnete "posalji", molim vas eto. Nije fino i nije OK da se ovako ismijava i nogira jedan Samir Bekric, pa makar i virtuelno.

Da imate pamcenje ko zlatne ribice i da je Samir dosao na Grbavicu prvi put sad i da nikad prije tu nije bio i nicim nas nije zaduzio - opet nema potrebe za ovakvim gadostima. Niti se sam dovodio, niti se sam stavljao u igru.
"Situacija je bila bremenita, njegova ljubav neupitna, a on na platnom spisku. Imao je podršku svakog normalnog hroničara društvenih zbivanja." - Lav Nikolajevič Tolstoj

damirfile
Kontakt:

sri jun 14, 2017 1:54 am

Mali bi profi ugovor aaa. On da je toliki talenat i da vjeruje u sebe odnosno da je siugran svojih mogucnosti objerucke bi prihvatio ovaj ugovoro. Zasto ??? Pa zato sto bi za godinu mogao otici gdje hoce ionako svi cekaju vani niko ga ne bi mogao sprijeciti.

chile
Kontakt:

sri jun 14, 2017 1:55 am

Mora se nekad i rizikovat majku mu...a kad i s kim ces ako ne s tim momcima koji pristizu iz omladinskog pogona. Na oku su ti, ti radis sa njima i od njih pravis fudbalera, ako vidis da ima potencijala vezi ga dugorocno i guraj u vatru. Jedino tako se moze uspjeti i izdici iz ove prcije to je defakto. Par golobradih mladica uz nekoliko ovih oko 20-25 god. eventualno 1-2 starija da ih usmjeravaju na terenu i smiruju vruce glave. Nismo mi finansijski jaki da dovodimo ozbiljna pojacanja a ti mladi mogu u godini izrasti u igraca kakvog mi necemo moci dovesti u narednih 10 godina. Rizik se mora preuzeti i to rade mnogo vece ekipe od nas, ne samo radi suhog profita i prodaje igraca vec i napretka i nekog buduceg iskoraka u europi o kom svi sanjamo jos od 98 i Kilmanroka. Mora se poceti rizikovati s tim momcima i gurati ih a ne da presjede na klupi i sluze samo da popune broj igraca na treningu kao do sad. Zera i Osmankovic su izgubili po sezonu a i Besirevic s njima. Da se momcima dala prilika mozda sad nebi trazili beka, stopera i veznog igraca. Taman da je jedan sazreo i iskoristio priliku isplatilo bi se itekako. Ovako niko ne zna na cemu smo s tim momcima a vec lagano ulaze u godine kada su pod moranjem da igraju ako zele biti fudbaleri. Osmankovic ako ne uleti u prvi tim sad moze se oprostiti od ozbiljnog fudbala, vjerovatno i druga dvojica. Vrijeme jede te momke i mnogo njih nikad nije ni dobilo sansu a mozda bi bili strasni igraci i mnogi nece ni dobiti. Ali definitivno se mora gurati te momke i to vec sa 17-18 godina da bi bilo nesto od njih. Liga nam skoro i nema meko opterecenje da se kaze mladi su i nejaki.
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije !

Charlie Sheen
Kontakt:

sri jun 14, 2017 2:32 am

jel im sutra u 9 trening?

Leon_Professional
Kontakt:

sri jun 14, 2017 2:44 am

Ne vidim stvarno nista lose u tom amaterskom ugovoru. Svakako sam da se mladi igraci cuvaju i da ih zadrzavamo svim silama i guramo da igraju.
Medjutim, dosta je talenata propalo na prelazu iz juniora u seniore.
Ne znam kolika je ta naknada, ali zasto ne bi igrao godinu dana sa amaterskim ugovorom pa da vidimo kako ce se snaci i onda svakako platiti tu naknadu.
Naknadu mu neko svakako mora platiti, gdje god ode.

Djeci mora cilj biti da dobiju sto vise minuta i da to maksimalno koriste, a ne da lete za parama u ovim godinama.
Sigurno nije ni plata manja u tom amaterskom ugovoru u odnosu na profi ugovor, nego se samo ogradjujemo od tog placanja naknade, tj. odgadjamo je dok vidimo kakav je decko.
Njemu ne treba biti cilj da se veze profi ugovorom na duzi period radi novca. Svakako ce dobiti profi ugovor ako se pokaze.
Tako da amaterski ugovor nije nista strasno ni lose.

Grbavica
Kontakt:

sri jun 14, 2017 2:52 am

Jest lose ako ti je jaran u pitanju... Onda treba malo pljuc pljuc
Ko nas je kleo, nije dangubio.

nikad_izvini
Kontakt:

sri jun 14, 2017 2:59 am

chile je napisao/la:
sri jun 14, 2017 1:55 am
Mora se nekad i rizikovat majku mu...a kad i s kim ces ako ne s tim momcima koji pristizu iz omladinskog pogona. Na oku su ti, ti radis sa njima i od njih pravis fudbalera, ako vidis da ima potencijala vezi ga dugorocno i guraj u vatru. Jedino tako se moze uspjeti i izdici iz ove prcije to je defakto. Par golobradih mladica uz nekoliko ovih oko 20-25 god. eventualno 1-2 starija da ih usmjeravaju na terenu i smiruju vruce glave. Nismo mi finansijski jaki da dovodimo ozbiljna pojacanja a ti mladi mogu u godini izrasti u igraca kakvog mi necemo moci dovesti u narednih 10 godina. Rizik se mora preuzeti i to rade mnogo vece ekipe od nas, ne samo radi suhog profita i prodaje igraca vec i napretka i nekog buduceg iskoraka u europi o kom svi sanjamo jos od 98 i Kilmanroka. Mora se poceti rizikovati s tim momcima i gurati ih a ne da presjede na klupi i sluze samo da popune broj igraca na treningu kao do sad. Zera i Osmankovic su izgubili po sezonu a i Besirevic s njima. Da se momcima dala prilika mozda sad nebi trazili beka, stopera i veznog igraca. Taman da je jedan sazreo i iskoristio priliku isplatilo bi se itekako. Ovako niko ne zna na cemu smo s tim momcima a vec lagano ulaze u godine kada su pod moranjem da igraju ako zele biti fudbaleri. Osmankovic ako ne uleti u prvi tim sad moze se oprostiti od ozbiljnog fudbala, vjerovatno i druga dvojica. Vrijeme jede te momke i mnogo njih nikad nije ni dobilo sansu a mozda bi bili strasni igraci i mnogi nece ni dobiti. Ali definitivno se mora gurati te momke i to vec sa 17-18 godina da bi bilo nesto od njih. Liga nam skoro i nema meko opterecenje da se kaze mladi su i nejaki.
Trebaš sebi postaviti jedno pitanje, na koje nisam dobio odgovor kada sam pitao, ko odlučuje o navedenim stvarima ? Petrović koji Kemi skoro uopšte nije pružio priliku ( čak ni u kupu osim protiv Goražda u revanšu, ako me sjećanje ne vara ) i kada je već dogorilo do noktiju pa Kemo starta protiv Radnika, koji iskače iz paštete što se tiče intervjua, a sada ni mukajet na početku priprema ( toliko se pita ) ili Ćenan koji nije uopšte bio u fudbalu, nakon završetka karijere, do ulaska u naš klub.

Nema struke, vrlo prost odgovor, a oko ekipe se petljao ko je stigao, a svi redom amateri. Zato sada nemamo E od ekipe. Kemo je trebao već igrati dvije godine, još neko od juniora je već morao povremeni starter i iskusniji barem sezonu, trebali su se malo češće dovoditi igrači ala Graovac i Zec umjesto polovnjaka pa bi možda i ličili na nešto.

Ovako.........,obje bekovske pozicije jako tanke, Kemo bez iskustva na štoperu ( a dvije godine sjedi na klupi ), vezni red dizelaški ( svi do jednog, osim Dine koji nije ni dobio priliku kako treba ), otišao najbolji igrač sa pozicije desnog krila, napadač hoće ( htio ) da ide. Vrlo problematična situacija i što je još gore, neuigrana ekipa ako budemo puno mijenjali, a moramo, jer ovo što smo prikazali prošle sezone ne liči ni na šta, realno. Horor zvani rekonstrukcija vol. 4;

Zajebana situacija u kojoj smo zbog nečije gluposti, nestručnosti, debilizma, nebitno je u suštini. Namjera, za koju vjerujem da bila dobra, nije opravdanje.

TheTacTica
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

sri jun 14, 2017 5:03 am

barbarez je napisao/la:
uto jun 13, 2017 11:53 pm
pile87 je napisao/la:
uto jun 13, 2017 11:20 pm
hardwell je napisao/la:Ja ne znam kako je to Zeba bio toliko loš da ga pojedinci tjeraju iz kluba. Imate li vi oči? :geek: :geek: :geek: :roll: :roll: :roll:
Kao kapiten, vodja ekipe, kao mozak ekipe podbacio je u kljucnom trenutku. Da je bio grozan nije da je.potegao kad je najviše trebalo nije ni to.Već sad je igrač za tridesetak minuta.

Poslano sa mog HTC Desire 828 koristeći Tapatalk
Zeba je ubjedljivo najbolja 10 nase lige, svidjalo se to nekom ili ne. Apsolutno ti komentar nije na mjestu. Svi vi koji pricate protiv Zebe, i kao kapitena i kao igraca, uz duzno postovanje posebno tebi @pile, i meni je zao sto ovo moram reci, ali onda nemate pojma koliko grijesite, pa da ne kazem sta gore.
Covjek je ko kapiten pokazao maksimalnu zelju, i niko ali niko u ovom klubu ne voli Zelju vise od njega. Taj covjek je tu preko 20 godina.
To da nije potegao kad je najvise trebalo, pa realno mi smo jedna obicna karina bili tokom cijele lige za prvaka, i samo smo pobijedjivali na srecu i individualni kvalitet upravo Zebe i Mire, koji su onog sto mu pjesme pjevate, napravili prvim strijelcem. Sto znaci da je cijela ekipa bila losa i potezanje jednog ili dva igraca nije moglo do vijeka donosit rezultat.
Sam Zeba nam je izmislio par pobijeda, cak i na nacine koji nisu svojstveni njemu. Trcao je vise nego za cijelog zivota, i normalno da je gotov bio u 70 minuti.
Pa bolan pored Blagojevica, bi svaki maratonac umro nakon 20 minuta, a ne Zeba, za kojeg se trci i kojem se otvara prostor. Blagojevic je jedini igrac u historiji koji je natjerao Zebu da trci. I onda se cudimo sto je Zajko lipso. Cuj nije potegao. Lomili ga ko konja, 3 utakmice ga iznosili sa terena, a on je igrao i stisnuo zube.
Eto ja bi bas volio, da Zeba bude klupa, a da igraju ti neki Sinani i kurci i palci, za koje da ih ne pominju po forumu, kladim se 80% ljudi nikad culo nije,pa da vidimo ko je ko.
Zajko je Tito za nasu ligu, samo treba krivca za losu igru traziti na 2-3 druge adrese, a ostavite vi kapitena na miru. On ce svoje odraditi.

Brao, sve si rekao. Kad god mislim da je dosla granica licemjerstvu i gazenju onog u sto smo se kleli i vjerovali nanovo se iznenadim. Kako neki danas svrsh na nakog sutra mu sve od do, pa za par dana opet legendo...hahha tragikomedija, al to smo haman i navikli vise. Zeba je ginuo, igrao povrijedjen, nije mogao vise sa dva tri fudbalera u cijelom timu, ovo ostalo nije imalo.kvaliteta ni za Zelje ni za titule. Sto se mene tice trebali bi biti jaci narednu sezonu, odlaskom mire i Lendrica cemo konacno morati promjeniti taktiku Zeba, Miro Lendric. Lendrica nikad nisam smekao, nikakve pjesme nisam pjevao njemu i smatram da nista od toga nije zasluzio kao npr Zeba kojem se nije pjevalo. Kad uporedimo igraca koji nece da skoci u duel skoro citave sezone i igraca koji igra povrijedjen sa slomljenim prstom i koji je ponikao u nasem klubu i koji je najbolji play maker lige treba biti jasno kome pjesme pjevati. Zajko Zeeebaaa!!!

gavran
Kontakt:

sri jun 14, 2017 5:32 am

fcz je napisao/la:
uto jun 13, 2017 11:41 pm
gavran je napisao/la:
uto jun 13, 2017 11:12 pm
Zhōngchéng asocijacija
Hmm... Guglam malo i jedino sto sam nasao je da je Zhongcheng neka hemijska industrija iz Kine.

Hemija - sinteticke droge - bobe.... Ode Markovic?
Odani na kineskom
Prvaci SRBIH :1946
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 97/98, 00/01, 01/02, 09/10, 11/12 ,12/13
Kup BIH : 99/00, 00/01, 02/03, 10/11, 11/12,17/18
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-71/72, 1/2-84/85
Srednjoevropski kup :1/2-63, 68/69

gavran
Kontakt:

sri jun 14, 2017 5:33 am

MosaLjoze je napisao/la:
uto jun 13, 2017 11:51 pm
gavran je napisao/la:
Zhōngchéng asocijacija
Zhōngchéng = odanost
Bravo majstore
Prvaci SRBIH :1946
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 97/98, 00/01, 01/02, 09/10, 11/12 ,12/13
Kup BIH : 99/00, 00/01, 02/03, 10/11, 11/12,17/18
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-71/72, 1/2-84/85
Srednjoevropski kup :1/2-63, 68/69

Plava Porodica
Kontakt:

sri jun 14, 2017 6:21 am

Prisjede mi jutarnja kahva :kafa:
Prvo, po Bekricu niko nije pljuvao. Raja mu je zahvalna na svemu, ali se malo i sali u fazonu "u masnicu ga treba upakovat".. Ne za to jer nije u stanju odigrati non stop kako treba, vec zbog duzine ugovora, a skup je. Iovako, ionako tesko bi ove sezone ozbiljniju minutu dobio.
Ali sto se tice Zebe, pretjerali ste ga bas. Pogledajte zadnju utakmicu protiv Radnika, sam je podvalio 3-4 lopte kakve niko u ovoj ligi ne moze. Kazete, da crkne u 70-toj. Istina, ali i Ronaldo bi poginuo jer je frajer svaku utakmicu igrao za jos dva vezna, igrac koji nikad nije bio trkac, mora za trojicu igrat.. Vazda se vracao u odbranu da iznese loptu kad Jovan i Darko ne mogu.
I dalje, svi ste ga dizali kad je Fatu u teren uveo, treba nam Zeljovac kao on bla bla, a sad je najednom mahalas i igrac koji je taraba.
Daleko od toga, i ja bih volio da dovedemo Sinana jer smo prespori bili, ali Sinan nikad nece imati zadnji pas kakav Zeba ima, a Boga mi nijedan igrac u narednih desetak godina isto.
Za prve postave u vaznijim tekmama jok, ali protiv manjih ekipa i bunkera vazda prva opcija.
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

fanaticZeljin

sri jun 14, 2017 7:37 am

gavran je napisao/la:
sri jun 14, 2017 5:33 am
MosaLjoze je napisao/la:
uto jun 13, 2017 11:51 pm
gavran je napisao/la:
Zhōngchéng asocijacija
Zhōngchéng = odanost
Bravo majstore
Znaci Lendric ili Miro ostaje
Srcu draga, boja PLAVA !

ono.na
Kontakt:

sri jun 14, 2017 7:52 am

Neko je prekjjucer stavio sliku u racunaru kako dizajnira jedan logo/prototip sa krilima i simbolima.
Ako moze opet da postavi ili da mi proslijedi pravi format u pp, ubilo se za zida.

Hvala
Najljepsa drogo ovoga svijeta, tvoj sam ovisnik!

Eisenbahner1921
Kontakt:

sri jun 14, 2017 8:03 am

ono.na je napisao/la:
sri jun 14, 2017 7:52 am
Neko je prekjjucer stavio sliku u racunaru kako dizajnira jedan logo/prototip sa krilima i simbolima.
Ako moze opet da postavi ili da mi proslijedi pravi format u pp, ubilo se za zida.

Hvala
Evo ga ovdje
storm_raider je napisao/la:
pon jun 12, 2017 7:28 pm
Pazi vamo
Spoiler:
slika
EDIT: Sad vidim da si tražio format slike, izvini nisam u elementu danas...
Zadnja izmjena: Eisenbahner1921, dana/u sri jun 14, 2017 8:16 am, ukupno mijenjano 1 put.
Nije Željo mahalski klub, jer već odavno je prerastao i svoje naselje i svoj grad i svoju zemlju, okuplja navijače odasvuda, ali jest klub iz mahale. Željo je klub svoje Grbavice

storm_raider
Kontakt:

sri jun 14, 2017 8:05 am

A ovo je jedan prijatelj radio... pokusacu naci.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

ono.na
Kontakt:

sri jun 14, 2017 8:16 am

Hvala momci
Najljepsa drogo ovoga svijeta, tvoj sam ovisnik!

mula
Kontakt:

sri jun 14, 2017 8:20 am

Sto se tiče do sada stanja u igračkom kadru možemo biti zadovoljni. Otisla su dva stopera-došao jedan koji je bolji od obojice realno.
Zec tek sada treba da se dokaze, ali mislim da neće biti lošiji od Crnova ili Zakarića.
Na poziciji napadača umjesto Lendrića tu će se sigurno rotirati Zaimović i Nikolić, a možda ponekad i Zec.
Ono gdje nam je najpotrebniji igrač to je na pozicija stopera, lijevog beka i ofanzivnog veznog.
Promjene su proces za koji potrebno je vrijeme.

exdomorocki
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

sri jun 14, 2017 8:31 am

pile87 je napisao/la:
sri jun 14, 2017 1:20 am
Brkoo je napisao/la:Nemoj misliti da mislim da lazes @Jaozinho, znas i sam koliko cijenim tvoje misljenje ali mi nema smisla to da se junioru koji ima 18 godina nudi amaterski ugovor. Zbog cega bi se to radilo? Sta je svrha toga?
Vjerovatno zbog toga što bi se morali nešto platiti i Olimpicu. Ovako se može pokazati i onda imaš razloga za platiti. Ništa loše po igrača nema sto je u pitanju amaterski ugovor.

Poslano sa mog HTC Desire 828 koristeći Tapatalk

Ovdje nije bit amaterski ugovor,nego da se popljuju ljudi u klubu,prvenstveno mislim na Ćenana.
Post je čista zlonamjera i napisan je u stilu "Šefa Sale",neshvatljivo sta ljudi sebi umisle i dokle ide taj bezobrazluk.
> JA IMAM JEDNOG BOGA A NA KLUPI SINA NJEGOVOGA <

storm_raider
Kontakt:

sri jun 14, 2017 8:32 am

Inace:
Spoiler:
slika
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

teteac8684
Kontakt:

sri jun 14, 2017 8:39 am

mula je napisao/la:
sri jun 14, 2017 8:20 am
Sto se tiče do sada stanja u igračkom kadru možemo biti zadovoljni. Otisla su dva stopera-došao jedan koji je bolji od obojice realno.
Zec tek sada treba da se dokaze, ali mislim da neće biti lošiji od Crnova ili Zakarića.
Na poziciji napadača umjesto Lendrića tu će se sigurno rotirati Zaimović i Nikolić, a možda ponekad i Zec.
Ono gdje nam je najpotrebniji igrač to je na pozicija stopera, lijevog beka i ofanzivnog veznog.
Pa valjda će se dovoditi špic ako Lendrić ode...nećemo na ovim ostati valjda...

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.

Prijava