Eric Cantona je napisao/la: ↑pet jun 09, 2017 11:12 am
http://misamosjedimouredakciji.ba/ivica-osim-u-sarajevu ... kne-krava/
Ivica Osim: U Sarajevu još vlada politika “da komšiji crkne krava”
....Dotakao se i nedavno okončane sezone u Premijer ligi BiH, odnosno činjenice da je Željezničar izgubio bitku za titulu kada su mnogi već pomislili da trofej sigurno dolazi na Grbavicu.
“Dešava se to u fudbalu. Mene čudi da su imali toliko neprijatelja na tom putu da postanu šampioni. To je ta nesreća Sarajeva. Još vlada ona “da komšiji crkne krava”. I, eto, šta sada, imaju? Ni titula ni ničega. A baš bih volio da ih mogu upitati šta su tom politikom postigli. Gdje su im uspjesi, stadioni? Tako niko neće daleko stići”, zaključuje Ivica Osim.
Odlicno receno, kao i uvijek od strane Svabe. Najveci im uspjeh bio pobijediti nas. Okej, ne bi ni mi njima pustili da je obratno bilo, ALI to nama ne bi bio najveci uspjeh, daleko od toga. Samo jedna u nizu pobjeda.
Sest godina od kada je otisao Skija, veliki covjek za nas klub, jedan od najboljih stopera na svijetu u ono vrijeme. Strasno bi volio da neko prenese ljudima u klubu jednu ideju. Da ovo 'preslikaju' u svlacionicu, ili u tunel kada se bude radio na zapadnoj tribini. Da se sa jedne strane vidi ovo, s druge Svabin neki citat i jos dodati ilustracija. Ja sam presretan sto legende kluba nisu sada zaboravljene i sto se organizuju druzenja, a svaki igrac koji dodje bi morao da vidi ovo svaki dan u svlacionici, tunelu...to mi je jedna zelja, za buducnost.
Sto se tice Gotala, od kapitalaca mi mozemo dovoditi takve. Budale, s rupama u glavi, u padu forme. To i Rijeka radi, a ne jos mi. Rizicno je dovesti takvog igraca, ali ako upali, onda si na nevjerovatnom dobitku. Ne znam kakav je momak, ali princip je isti za ovakve igrace. Pa Miru doveli kad mu je karijera skroz potonula. Srecom on je profesionalac, nije budala pa s njim nisi imao probleme takve prirode.
Nadam se da ce Vedran Kjosevski biti kapiten, pravi je lider na terenu i apsolutno je to zasluzio.