Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

Minjore
Prijatelj i Forumas Godine, 2018.
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pet jun 09, 2017 2:50 am

Selam hadziji gavranu, frajer je jedini pravi insajder.

Vrag

pet jun 09, 2017 2:52 am

Leon_Professional je napisao/la:
pet jun 09, 2017 2:32 am
Meni fakat nije jasno kako neki vide kolko smo mi spremni. Ja nemam osjecaj za to, sve mi se isto cini, sve u 5 deka. Neke razlike ne vidim ni kod drugih ekipa a ni kod nas pod Kostice, Slavkom, Edisom. Sve bara bara, isto.
Hajd znam vidjet hvataju li nas grcevi, al to nisam vidio.
Hajd protiv Slobode smo ih ono na kraju stisli i zabili go.
Stvarno ne znam eto po cemu neki vide da smo mi skroz slabo spremljeni.
Da ne govorim da su svi klanjali se i svrsavali na pripremama kako smo nadrcali sve Ruske ekipe, Astanu , samo eto oni su kao jaci u duelu..
Jbg nikako ne kontam. :roll: :skoljka:
Vidis u zadnjih 20-30 minuta. Kada se lomi rezultat. Spreman ekipa ce nesto uraditi pa i pokusati. Tu se i fizicka sprema pokaze. Ako si umoran onda i grijesis toga je kod nas bilo za izvoza. A isto istrcane kontre dovoljno za sebe govori kako smo mi bili spremni. Ovo je samo neki od pokazatelja. Igrac mora odrzavati spremu i zbog toga postoji kondicioni trener.

Rambo_Amadeus
Kontakt:

pet jun 09, 2017 2:57 am

Ovakvi momci daju posebnu draz fudbalu, ko je gledao Hajduk dok je on igrao zna o kakvom je igracu rijec. Sto da ne pola godine, godina i prodat' ga.
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja.Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge. Upravo bi to trebao biti cilj svih navijačkih grupa"

salemprolic
Kontakt:

pet jun 09, 2017 7:45 am

Jaozinho22 je napisao/la:
pet jun 09, 2017 2:13 am
damirfile je napisao/la:
pet jun 09, 2017 1:49 am
I meni se ne svidaju ovakvi igraci bolje nekog koji je vrijedan i hoce rarditi i slsusati trenera nego nekog talenta koji nije u glavi dobar. Valjda smo se naucili na Lendricu. Jos kad znamo kakav je Slavko on ce 3 trening dobiti nogu hehehe
Nemoj molim te o pričama kakav je Slavko, tek smo se stabilizovali. Njemački režim, nema yutu igrača,paklene pripreme,zna s mladim igračima,igramo kao Milan,bili smo u zoni opstanka, preporodio nas je i ostale ublehe ostavljamo po strani !
Zeleni teren i izvoli dokaži kakav si, polaziš od minusa !
Joj taman malo zaboravim na njegove idiotluke i izjave, gdje ce ti dusa da nas podsjecas :(
Trebaju ovi iz uprave uzet one njegove intervjue i lagano. Moje pripreme su cudesne igraci melju protivnike fizickom snagom. Pritisnu pauzu na klipu. Pet stoja od plate za ovo. Pa play opet. Ja igrace znam u dusu ne moze mi ni jedan folirat nista sve imam u kartoteci odma skontam trule jabuke. Pause. Pet stoja od plate. I sve tako dok mu ne svedu platu na prosjecnu penziju u BiH.
Ide prva kamila, ide druga kamila, ide treća kamila, četvrta i peta...

Amar927
Kontakt:

pet jun 09, 2017 7:48 am

Krenuo na posao kad vilsom trči mali Sabanadzovic..tako treba dečko...

ublehas
Kontakt:

pet jun 09, 2017 7:48 am

salemprolic je napisao/la:
pet jun 09, 2017 1:02 am
Trenutno je u rubrici dolasci jedino Dzenan Zajmovic. Zato polako. Naravno da ce doci jos igraca ali ne letite s imenima, pogotovo govoriti 100% zavrsen. Jer ni Zec koji bi trebao potpisati jos nije 100% nas. Haj ga znaj moze li ga prenijeti nesto do zvanicnog potpisa.
Ovog Gotala zaobici. Dosta nam je psihickih bolesnika za koje trebamo gatati hoce li ustati na lijevu nogu ili nece, plus tempirana bomba u svlacionici koja nam je svakako dovoljno blesava i puna kretena. Dovoljno je samo pogledati spisak klubova u dosadasnjoj karijeri i njegove godine i sve je jasno.
:palacgore:

Brat mu je odradio trening sa Željom, pa ne potpisa. Čini mi se da je tad sa njim trebao doći i Alispahić.

Polako.

Bosnia

pet jun 09, 2017 8:10 am

Plava Porodica je napisao/la:
pet jun 09, 2017 1:23 am
LARS1921 je napisao/la:
pet jun 09, 2017 1:21 am
Odbio je da na kondicionim treninzima nosi uređaje za mjerenje fizičke spreme te ga je tadašnji trener Joe Zinnaber momentalno isključio iz tima. Pravdao se kako dva mjeseca nije primio platu pa je odlučio da na taj način iskaže neku vrstu bojkota.

:lol:
Ima li ko normalan iz Dalmacije :rofl:
Kukoc, Lendric, Gotal, Krizman... :D
Dalmacija ti je hrvatska verzija hercegovine :D

teatrale36
Kontakt:

pet jun 09, 2017 8:12 am

Leon_Professional je napisao/la:
pet jun 09, 2017 1:24 am
Lik nije dobar ocito. Krizman i Lendra u jednom.
Uz to nema 10 tekmi sve skupa zadnje vrijeme. Nek se negdje drugo proba vratiti u zivot.
Ja ga se sjecam iz Hajduka, odlican igrac za nase lige, e sad kakav je u glavi ne znam, ali mislim da je fudbalski bolji od Lendrića.

teatrale36
Kontakt:

pet jun 09, 2017 8:25 am

storm_raider je napisao/la:
čet jun 08, 2017 11:57 pm
Bice domace prvenstvene na SK.
Nema sanse da ce biti domace na SK, ne prenose oni nijedan klub striktno,uzimaju samo LIge, i poneku evropsku utakmicu kao nama sto ce prenosti.

ChWilla
Kontakt:

pet jun 09, 2017 8:27 am

ko zna...
gradi željo boli te *****

Eisenbahner1921
Kontakt:

pet jun 09, 2017 8:31 am

ChWilla je napisao/la:
pet jun 09, 2017 8:27 am
ko zna...
Narod zna
Nije Željo mahalski klub, jer već odavno je prerastao i svoje naselje i svoj grad i svoju zemlju, okuplja navijače odasvuda, ali jest klub iz mahale. Željo je klub svoje Grbavice

pile87
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

pet jun 09, 2017 8:32 am

salemprolic je napisao/la:
Jaozinho22 je napisao/la:
pet jun 09, 2017 2:13 am
damirfile je napisao/la:
pet jun 09, 2017 1:49 am
I meni se ne svidaju ovakvi igraci bolje nekog koji je vrijedan i hoce rarditi i slsusati trenera nego nekog talenta koji nije u glavi dobar. Valjda smo se naucili na Lendricu. Jos kad znamo kakav je Slavko on ce 3 trening dobiti nogu hehehe
Nemoj molim te o pričama kakav je Slavko, tek smo se stabilizovali. Njemački režim, nema yutu igrača,paklene pripreme,zna s mladim igračima,igramo kao Milan,bili smo u zoni opstanka, preporodio nas je i ostale ublehe ostavljamo po strani !
Zeleni teren i izvoli dokaži kakav si, polaziš od minusa !
Joj taman malo zaboravim na njegove idiotluke i izjave, gdje ce ti dusa da nas podsjecas :(
Trebaju ovi iz uprave uzet one njegove intervjue i lagano. Moje pripreme su cudesne igraci melju protivnike fizickom snagom. Pritisnu pauzu na klipu. Pet stoja od plate za ovo. Pa play opet. Ja igrace znam u dusu ne moze mi ni jedan folirat nista sve imam u kartoteci odma skontam trule jabuke. Pause. Pet stoja od plate. I sve tako dok mu ne svedu platu na prosjecnu penziju u BiH.
Postoji nešto što se zove forma i ina se tempira. Barem tako rade treneri koji znaju nešto. E sad pogledaj našu utakmicu protiv krupe tamo predzadnju i ovu zadnju, razlika je ogromna. Mi smo tempirali formu za početak lige jer smo stizali zaostatak i moralo je biti tako.

Druga stvar koja je još važnija ne postoji trener koji će dramatično promijeniti fizičku spremu jednog igrača kroz jedne pripreme sve i kad bi jedan i drugi dali svoj maksimum. To će ti potvrditi svako ko se bavio fudbalom a jednom sam slušao Amara kad o tome priča.

Treća i ne manje važna stvar je bila vodja na terenu. Dugo vremena su gurali da to bude Kosoric koji je Slavki otišao početkom priprema, ostali nisu bili u stanju da preuzmu tu ulogu ni Miro koji je previše povučen ni Lendric kao najbolji strijelac ostale nećemo ni uzeti u razmatranje. Dok se recimo u Sarajevo uzecemo za primjer Duljevic nametnuo kao takav i na terenu i van njega kada je izašao njegov takav odnos izostao im je i rezultat. Bilo je pokušaja kod nas da to bude Zeba i funkcioniralo je kako tako do njegove povrede.

Iz svega se da zaključiti da nam je potrebno da imamo kontinuitet barem na trenerskoj poziciji jer objektivno nema baš mnogo boljih trenera od Slavko koje bi mogli dovesti ne racunam Amara tu jer svi znamo da je to dimenzija više eto i njemu je bilo ponudjeno na kraju sezone da preuzme ekipu nije došlo do dogovora. Treneru je prioritet da u prvom koraku poslozi svlačionicu a zašto treba vrijeme, pola godine je smiješan period ako ne vjeruješ meni pricaj sa nekim ko to radi i vidi šta će ti reći.

Slijedeća bitna stvar je motiv, a motiv imaju igrači koji su u usponu recimo Bogi nema ali neko mladi ko tek treba da se dokaze i ode iz ove lige da zaradi pare trebao bi imati i takvih igrača nam je falilo najviše. Zato sam i govorio da nam treba što više igrača koji su igrali i mogu otići na stepenicu više u Želji, recimo meni se ne sviđa kako igra Zec, kao igrač ali eto on je taj koji bi baš mogao biti taj konstantno napreduje i u Želji bi mogao poigrati. Lendric je imao strasan motiv kada je došao zbog kluba i navijača kolika god budaletina bio nazabio se golova. Miro je došao psihički rastrojen ali je motiv prevagnuo i postao najbolji igrač lige.

Ova ekipa nije dala svoj maksimum zbog niza okolnosti ali ima svoj potencijal koji se jasno mogao vidjeti u pojedinim utakmicama. I isto tako nedostatci ali to su stvari za Slavku i njegovu analizu. Malo odužio halalite ali ja to tako vidim.

Poslano sa mog HTC Desire 828 koristeći Tapatalk

Mi ćemo opet doći!
Doći ćemo opet u sjaju sunca.
Što se već sada rađa.
Zbijeni k'o mrka teška prijetnja
i s razvitim jedrima nove snage.

tm8782
Kontakt:

pet jun 09, 2017 8:47 am

teatrale36 je napisao/la:
Nema sanse da ce biti domace na SK, ne prenose oni nijedan klub striktno,uzimaju samo LIge, i poneku evropsku utakmicu kao nama sto ce prenosti.
Biće.

Poslano sa mog UniverseTap koristeći Tapatalk

Ovo je važan trenutak u historiji Kluba. Tribinu ne grade pojedinci. Tribinu gradi porodica Željo. Gradnja tribine neće biti po modelu javno privatnog partnerstva niti po modelu koncsesije. To će ... podrazumijevati vlasništvo Kluba nad tribinom

Hurmasica
Kontakt:

pet jun 09, 2017 9:19 am

Šest godina od smrti Josipa Katalinskog Škije

https://fkzeljeznicar.ba/sest-godina-od ... ije/26644/

slika
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

Eric Cantona
Kontakt:

pet jun 09, 2017 9:28 am

slika
Preslo 5000 :pljesak:
I ako citaju forum, neka maknu onu najavu za utakmicu sa Radnikom :|

storm_raider
Kontakt:

pet jun 09, 2017 9:30 am

pet jun 09, 2017 8:25 am
Vazi, vidjecemo.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

teatrale36
Kontakt:

pet jun 09, 2017 9:30 am

tm8782 je napisao/la:
pet jun 09, 2017 8:47 am
Biće.

Poslano sa mog UniverseTap koristeći Tapatalk
I dalje mislim tesko, mada mi to nista ne znaci, bolje je dogovoriti gostujuce utakmice da gledamo ko ljudi, jer na domace idemo uzivo .

storm_raider
Kontakt:

pet jun 09, 2017 9:33 am

Idemo mi na domace, ali ne idu armije nasih navijaca iz Srbije, Hrvatske, drugih gradova BiH, Europe, Amerike, Australije. Partnerstvo sa SK je ogromna stvar u svakom pogledu. Gostujuce utakmice se ne dogovaraju sa nama, tako da je to mnogo komplikovanije.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

teteac8684
Kontakt:

pet jun 09, 2017 9:45 am

Nek OBN prenosi Zrinjski uz obavezan intervju na engleskom jeziku Vugdalića i Sliškovića... :D

exbabilon
Kontakt:

pet jun 09, 2017 9:45 am

I sta, u tom slucaju bi od svih utakmica lige oni prenosili samo nase domace? Golemo.

Sent from my LG-K430 using Tapatalk

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.

Prijava