salemprolic je napisao/la:Jaozinho22 je napisao/la: ↑pet jun 09, 2017 2:13 am
damirfile je napisao/la: ↑pet jun 09, 2017 1:49 am
I meni se ne svidaju ovakvi igraci bolje nekog koji je vrijedan i hoce rarditi i slsusati trenera nego nekog talenta koji nije u glavi dobar. Valjda smo se naucili na Lendricu. Jos kad znamo kakav je Slavko on ce 3 trening dobiti nogu hehehe
Nemoj molim te o pričama kakav je Slavko, tek smo se stabilizovali. Njemački režim, nema yutu igrača,paklene pripreme,zna s mladim igračima,igramo kao Milan,bili smo u zoni opstanka, preporodio nas je i ostale ublehe ostavljamo po strani !
Zeleni teren i izvoli dokaži kakav si, polaziš od minusa !
Joj taman malo zaboravim na njegove idiotluke i izjave, gdje ce ti dusa da nas podsjecas

Trebaju ovi iz uprave uzet one njegove intervjue i lagano. Moje pripreme su cudesne igraci melju protivnike fizickom snagom. Pritisnu pauzu na klipu. Pet stoja od plate za ovo. Pa play opet. Ja igrace znam u dusu ne moze mi ni jedan folirat nista sve imam u kartoteci odma skontam trule jabuke. Pause. Pet stoja od plate. I sve tako dok mu ne svedu platu na prosjecnu penziju u BiH.
Postoji nešto što se zove forma i ina se tempira. Barem tako rade treneri koji znaju nešto. E sad pogledaj našu utakmicu protiv krupe tamo predzadnju i ovu zadnju, razlika je ogromna. Mi smo tempirali formu za početak lige jer smo stizali zaostatak i moralo je biti tako.
Druga stvar koja je još važnija ne postoji trener koji će dramatično promijeniti fizičku spremu jednog igrača kroz jedne pripreme sve i kad bi jedan i drugi dali svoj maksimum. To će ti potvrditi svako ko se bavio fudbalom a jednom sam slušao Amara kad o tome priča.
Treća i ne manje važna stvar je bila vodja na terenu. Dugo vremena su gurali da to bude Kosoric koji je Slavki otišao početkom priprema, ostali nisu bili u stanju da preuzmu tu ulogu ni Miro koji je previše povučen ni Lendric kao najbolji strijelac ostale nećemo ni uzeti u razmatranje. Dok se recimo u Sarajevo uzecemo za primjer Duljevic nametnuo kao takav i na terenu i van njega kada je izašao njegov takav odnos izostao im je i rezultat. Bilo je pokušaja kod nas da to bude Zeba i funkcioniralo je kako tako do njegove povrede.
Iz svega se da zaključiti da nam je potrebno da imamo kontinuitet barem na trenerskoj poziciji jer objektivno nema baš mnogo boljih trenera od Slavko koje bi mogli dovesti ne racunam Amara tu jer svi znamo da je to dimenzija više eto i njemu je bilo ponudjeno na kraju sezone da preuzme ekipu nije došlo do dogovora. Treneru je prioritet da u prvom koraku poslozi svlačionicu a zašto treba vrijeme, pola godine je smiješan period ako ne vjeruješ meni pricaj sa nekim ko to radi i vidi šta će ti reći.
Slijedeća bitna stvar je motiv, a motiv imaju igrači koji su u usponu recimo Bogi nema ali neko mladi ko tek treba da se dokaze i ode iz ove lige da zaradi pare trebao bi imati i takvih igrača nam je falilo najviše. Zato sam i govorio da nam treba što više igrača koji su igrali i mogu otići na stepenicu više u Želji, recimo meni se ne sviđa kako igra Zec, kao igrač ali eto on je taj koji bi baš mogao biti taj konstantno napreduje i u Želji bi mogao poigrati. Lendric je imao strasan motiv kada je došao zbog kluba i navijača kolika god budaletina bio nazabio se golova. Miro je došao psihički rastrojen ali je motiv prevagnuo i postao najbolji igrač lige.
Ova ekipa nije dala svoj maksimum zbog niza okolnosti ali ima svoj potencijal koji se jasno mogao vidjeti u pojedinim utakmicama. I isto tako nedostatci ali to su stvari za Slavku i njegovu analizu. Malo odužio halalite ali ja to tako vidim.
Poslano sa mog HTC Desire 828 koristeći Tapatalk