Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

vrbanjusa
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sri jun 01, 2016 8:31 am

Nakon čitanja više desetina stranica i malo guglanja red je da se napiše nešto i o novom treneru.
Vidim da ima nezadovoljnih njegovim izborom, kao i onih zadovoljnih. Međutim većina je oprezna dok ne vidi šta će i kako se dešavati. Ja sam u grupi ovih zadovoljnih iz sljedećih razloga. Mlad i ambiciozan trener, očito vrlo školovan i sistematičan, dakle teoretski jako dobro potkovan, zna sve o fudbalu. Radio kao trener oml. kategorija, skaut, predavač u školi za licence i ima taj neki priručnik napisan. Po svemu tome možemo zaključiti da je teoretski odličan.
Ono što ne ide u prilog nama zadovljnim već ovim nezadovoljnim je to što ima malo iskustva i prakse u seniorskom fudbalu. Ako se malo iskustva može nazvati to što je bio pomoćnik u Zvezdi i Lirsu kao i trener Krke.
Dakle teorija vrhunska, praksa solidna.
Cilj i orjentacija našeg kluba je u odgoju i prodavanju naših igrača i igrača koje dovedemo sa strane. Normalno je da moraš dovoditi igrače sa strane da bi podigao kvalitet ekipe i ostvario neke rezultate koji su nam cilj. Iluzorno je očekivati da ekipu može činiti 11 igrača iz našeg oml.pogona. Znači mora se napraviti balans između igrača iz naše škole i igrača sa strane. Kostić je tu da u trenažnom procesu narednih mjeseci unaprijedi svakog od naših igrača, kako Muajgića npr tako i Stevanovića. Dakle kroz trening i veliki rad se mora vidjeti napredak svakog fudbalera pojedinačno. Po meni to je prvi cilj za novog trenera. A mislim da on to može jer je sistematičan i školovan po tom pitanju. Nakon toga će doći i igra a samim tim i rezultati.
Ako se ovi sistemi koje ima Kostić (a i Lešnik) usvoje u narednim mjesecima mislim da smo dugoročno mnogo dobili.
Dakle prvi i osnovni cilj je da uspostavi sistem treninga i sistem razvoja igrača, a sa tim dolazi i ostalo.
Također mislim da nama za osvajanje titule prvaka u ovoj ligi nisu potrebne neki veliki taktičari i stratezi. Dovoljno je imati solidan igrački kadar, dobro pripremljen. Još ako trener malo zna oko taktike onda nema brige.
21 10 4

Petrović Slavko

damirfile
Kontakt:

sri jun 01, 2016 8:34 am

Ne može jedna ili nekoliko osoba koje rečenicu ne znaju sastaviti stajati iza ovog napada na upravu i klub.
Možemo pisati hiljade stranica ali mozda treba nešto konkretno i uraditi.

teteac8684
Kontakt:

sri jun 01, 2016 8:35 am

vrbanjusa je napisao/la:Nakon čitanja više desetina stranica i malo guglanja red je da se napiše nešto i o novom treneru.
Vidim da ima nezadovoljnih njegovim izborom, kao i onih zadovoljnih. Međutim većina je oprezna dok ne vidi šta će i kako se dešavati. Ja sam u grupi ovih zadovoljnih iz sljedećih razloga. Mlad i ambiciozan trener, očito vrlo školovan i sistematičan, dakle teoretski jako dobro potkovan, zna sve o fudbalu. Radio kao trener oml. kategorija, skaut, predavač u školi za licence i ima taj neki priručnik napisan. Po svemu tome možemo zaključiti da je teoretski odličan.
Ono što ne ide u prilog nama zadovljnim već ovim nezadovoljnim je to što ima malo iskustva i prakse u seniorskom fudbalu. Ako se malo iskustva može nazvati to što je bio pomoćnik u Zvezdi i Lirsu kao i trener Krke.
Dakle teorija vrhunska, praksa solidna.
Cilj i orjentacija našeg kluba je u odgoju i prodavanju naših igrača i igrača koje dovedemo sa strane. Normalno je da moraš dovoditi igrače sa strane da bi podigao kvalitet ekipe i ostvario neke rezultate koji su nam cilj. Iluzorno je očekivati da ekipu može činiti 11 igrača iz našeg oml.pogona. Znači mora se napraviti balans između igrača iz naše škole i igrača sa strane. Kostić je tu da u trenažnom procesu narednih mjeseci unaprijedi svakog od naših igrača, kako Muajgića npr tako i Stevanovića. Dakle kroz trening i veliki rad se mora vidjeti napredak svakog fudbalera pojedinačno. Po meni to je prvi cilj za novog trenera. A mislim da on to može jer je sistematičan i školovan po tom pitanju. Nakon toga će doći i igra a samim tim i rezultati.
Ako se ovi sistemi koje ima Kostić (a i Lešnik) usvoje u narednim mjesecima mislim da smo dugoročno mnogo dobili.
Dakle prvi i osnovni cilj je da uspostavi sistem treninga i sistem razvoja igrača, a sa tim dolazi i ostalo.
Također mislim da nama za osvajanje titule prvaka u ovoj ligi nisu potrebne neki veliki taktičari i stratezi. Dovoljno je imati solidan igrački kadar, dobro pripremljen. Još ako trener malo zna oko taktike onda nema brige.
3 znalca i 8 koji smetaju... :rofl: :rofl:

Funk
Kontakt:

sri jun 01, 2016 8:35 am

Da hoce Ugljesa doci da se vise ne voza po forumu. Obicno ovi sto ih najvise ocekujemo, najmanje pokazu na terenu.

damirfile
Kontakt:

sri jun 01, 2016 8:38 am

Funk je napisao/la:Da hoce Ugljesa doci da se vise ne voza po forumu. Obicno ovi sto ih najvise ocekujemo, najmanje pokazu na terenu.
Glavu su nam probili sa Uglješom hahaha

Mirek11
Kontakt:

sri jun 01, 2016 8:38 am

damirfile je napisao/la:
mula je napisao/la:megamix uplati 11 000 KM!

Sad ce se naci neki kreten i reci" to je ona kamata, sto su uzeli od Zelje"

O Koldžinim 100 stolica su sve novine izvještavale a pogotovo plaćenički sportski portal a o ovome ništa.
Neobicno ali dobro, avazov sport objavio za ovu uplatu
http://sportavaz.ba/clanak/16848/najvec ... e-grbavice" target="_blank
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

damirfile
Kontakt:

sri jun 01, 2016 8:39 am

Mirek11 je napisao/la:
damirfile je napisao/la:
mula je napisao/la:megamix uplati 11 000 KM!

Sad ce se naci neki kreten i reci" to je ona kamata, sto su uzeli od Zelje"

O Koldžinim 100 stolica su sve novine izvještavale a pogotovo plaćenički sportski portal a o ovome ništa.
Ja sam aludirao na acin portal , da li je on objavio ?

Funk
Kontakt:

sri jun 01, 2016 8:41 am

damirfile je napisao/la:
Funk je napisao/la:Da hoce Ugljesa doci da se vise ne voza po forumu. Obicno ovi sto ih najvise ocekujemo, najmanje pokazu na terenu.
Glavu su nam probili sa Uglješom hahaha

Ugljesa = CR7

LARSSON
Kontakt:

sri jun 01, 2016 8:43 am

Mirek11
Kontakt:

sri jun 01, 2016 8:44 am

damirfile je napisao/la:
Mirek11 je napisao/la:
damirfile je napisao/la:

Ja sam aludirao na acin portal , da li je on objavio ?
Oni nisu, Miske se tamo ne reklamira a vjerovatno imaju i drugih razloga, uputa i sl.
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

salemprolic
Kontakt:

sri jun 01, 2016 8:45 am

slika

Napokon rijesena misterija gdje je gledao Amar kad je rekao cuvenu recenicu!
Ide prva kamila, ide druga kamila, ide treća kamila, četvrta i peta...

Funk
Kontakt:

sri jun 01, 2016 8:50 am

Imal kakvih naznaka da ce navijaci stati na stranu uprave I da ce izdati neko zvanicno saopstenje da se ovi misevi poklope?

damirfile
Kontakt:

sri jun 01, 2016 8:52 am

salemprolic je napisao/la:slika

:lol: :lol: :lol:

LARSSON
Kontakt:

sri jun 01, 2016 8:55 am

slika

kako bi nam lego

Jaozinho22

sri jun 01, 2016 8:58 am

salemprolic je napisao/la:slika

:rofl: :rofl:
KLUB NAJVEĆI,
NAVIJAČI NAJBOLJI,
Gospodine Adžeme, ne dozvolite da ''neko'' pere svoj prljav veš preko Vas !

,,To je naš stadion, mi svaki put dajemo onoliko koliko mi smatramo da trebamo dati ! KRAJ PRIČE''
Amar Osim.

mirzza
Kontakt:

sri jun 01, 2016 9:24 am

LARS1921 je napisao/la:slika

kako bi nam lego
Ko je ovaj u sredini?

Leon_Professional
Kontakt:

sri jun 01, 2016 9:27 am

Kozulj! Ali vjerovatnoca da on dodje je isto da Messi ode u Real.

cikazubo
Kontakt:

sri jun 01, 2016 9:32 am

reks1 je napisao/la:Dodjem kuci sa sluzbenog puta iza ponoci i umjeso kao svaki normalan insan da odem spavati naletim na minu.Otvorim forum,vidim da je bila emisija na toj cuvenoj tv i desetine stranica
Ukratko poslusajte forumasa koji veli da je ovo prica oko stadiona tj gradnje,zemljista iza stadiona.Znaci pravo za.ebana prica u kojoj su mnogi i veliki i jaki igraci upleteni
Nije u pravu forumas koji veli da je ovo rat izmedju kluba i SD.Mnogo veci jaci napadaju na zemljiste oko i iza tribina.Velika je lova u igri.
Treba i mora se poslusati forumas koji napokon govori o demokratskoj proceduri na jesen i nasoj mogucnosti da pola posla tako zavrsimo,.Napokon .Valjda cete njega poslusati iako nas je par ,doduse manje uvazavanih,odavno agitovala na tu temu
Ako vec nismo u stanju organizovati mirni,demokratski korteo da ne kazem setnju koja bi okupila dovolnjo upozoravajuci broj navijaca,simpatizera ja se pitam mozemo li preko udruzenja,inog foruma ,Orga organizovati peticiju,ili naprosto spisak kojim se imenom i prezimenom daje podrska upravi.Saopstenje je minimum koje navijacke strukture mogu sada ponuditi.
Neki dan sam pitao da li su istinite info o pritiscima na dio navijacke strukture.Evo dobih odgovor i
zao mi je sto je tako i sto jos jednom dobih potvrdu gliba u kojem zivimo.
LJudi moji ako ova uprava ostane sama mi mozemo samo mastati o necemu sto moze biti Zeljo u punom smislu te rijeci.Ovo zaista nije zajebancija i gotovo pa izvjesno je da trpe silne pritiske da ne kazem ucjene ,ali ne bih stavio ruku u vatru da ih nema.Jedno je sto uprava zna sta radi i sta hoce da radi a drugo je koliki su joj kapaciteti da se sama izbori.
Nema utakmica da iskazemo navijacko nezadovoljstvo.Mozda je i bolje tako .Treba traziti druge pametnije nacine da se svima jasno veli na kojoj strani stoji plava armija navijaca,simpatizera,Bosanaca ako hocete na kraju krajeva.
Ovo bi definitivoo zavrsilo dobar dio posla, bilo bi jako lijepo da imamo zvanicni stav navijacke grupe, pa da se krene u neku akciju podrske, tipa igraci protiv navijaca utakmica na Grbavici opustenog karaktera po 15 min poluvrijeme, pa posle neko druzenje, a jug cijeli da napunimo i jakim navijanjem pokazemo snagu i velicinu kluba, bice mi zao ako uprava na kraju posustane pod silnim pritiscima i prijetnjama a mi navijaci da znamo da nismo uradili sve sto je u nasoj moci..

damirfile
Kontakt:

sri jun 01, 2016 9:35 am

Možda čekamo izbore pa da onda krenemo u kampanju :ganja: . Zna li neko da li je Koldžo jedan od kandidata ?

Veteran1965
Kontakt:

sri jun 01, 2016 9:36 am

Treba biti oprezan...šta ako bi se skupio mali broj ljudi? Nije ovo vrijeme za takvo pokazivanje podrške. Treba objaviti pismeni stav udruženja, grupe, svih Manijaka, i to bi se medijski podržalo. U ovom momentu bi po meni to bilo dovoljno. Za sve ostalo ja bi čekao prvu utakmicu i pokazao šta Manijaci misle o upravi, ašta o sportskom društvu.
:zeljeznicar1: :zeljeznicar1: :zeljeznicar1:
Samo 5% i ni stolice više!!!!

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 12 gostiju.

Prijava