Nakon čitanja više desetina stranica i malo guglanja red je da se napiše nešto i o novom treneru.
Vidim da ima nezadovoljnih njegovim izborom, kao i onih zadovoljnih. Međutim većina je oprezna dok ne vidi šta će i kako se dešavati. Ja sam u grupi ovih zadovoljnih iz sljedećih razloga. Mlad i ambiciozan trener, očito vrlo školovan i sistematičan, dakle teoretski jako dobro potkovan, zna sve o fudbalu. Radio kao trener oml. kategorija, skaut, predavač u školi za licence i ima taj neki priručnik napisan. Po svemu tome možemo zaključiti da je teoretski odličan.
Ono što ne ide u prilog nama zadovljnim već ovim nezadovoljnim je to što ima malo iskustva i prakse u seniorskom fudbalu. Ako se malo iskustva može nazvati to što je bio pomoćnik u Zvezdi i Lirsu kao i trener Krke.
Dakle teorija vrhunska, praksa solidna.
Cilj i orjentacija našeg kluba je u odgoju i prodavanju naših igrača i igrača koje dovedemo sa strane. Normalno je da moraš dovoditi igrače sa strane da bi podigao kvalitet ekipe i ostvario neke rezultate koji su nam cilj. Iluzorno je očekivati da ekipu može činiti 11 igrača iz našeg oml.pogona. Znači mora se napraviti balans između igrača iz naše škole i igrača sa strane. Kostić je tu da u trenažnom procesu narednih mjeseci unaprijedi svakog od naših igrača, kako Muajgića npr tako i Stevanovića. Dakle kroz trening i veliki rad se mora vidjeti napredak svakog fudbalera pojedinačno. Po meni to je prvi cilj za novog trenera. A mislim da on to može jer je sistematičan i školovan po tom pitanju. Nakon toga će doći i igra a samim tim i rezultati.
Ako se ovi sistemi koje ima Kostić (a i Lešnik) usvoje u narednim mjesecima mislim da smo dugoročno mnogo dobili.
Dakle prvi i osnovni cilj je da uspostavi sistem treninga i sistem razvoja igrača, a sa tim dolazi i ostalo.
Također mislim da nama za osvajanje titule prvaka u ovoj ligi nisu potrebne neki veliki taktičari i stratezi. Dovoljno je imati solidan igrački kadar, dobro pripremljen. Još ako trener malo zna oko taktike onda nema brige.