Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

salle86
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pon mar 28, 2016 8:59 pm

@delinjo, pogledaj tabelu nase mlade repke i sve ce ti se reci samo
pogledaj koje drzave nikad nisu imale predstavnika u grupnoj fazi nekog takmicenja
pogledaj plate nasih igraca, stadione gdje igraju, menadzere koji ih prodaju
pogledaj kako kotira nasa liga, drzava
pogledaj ko je od igraca iz nase lige, nebitno iz kojeg kluba, je napravio kakvu-takvu karijeru u europi...

Ovo ti ga isto dodje ko kad se ljepuskasta cura iz nekog sela sa Bjelasnice zaputi u grad da se uda, sredi se ona koliko moze ali opet je i ruznija cura iz grada prividno ljepsa jer ima bolju sminku...ako me kontas sta ciljam
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

delinjo
Kontakt:

pon mar 28, 2016 9:00 pm

Grbavica je napisao/la:
delinjo je napisao/la:mi moramo malo vise cijeniti nase igrace...nasu djecu ...nije tacno da ne vrijede vise od para za koje su se prodali ...realno ...i vidim dosta raje kao i ja ne mirise Zubana ali daj da lijepo diskutujemo normalno...bez uvreda gluposti jbg ne treba nam to u ovim lijepim vremenima za nas klub...evo ja bi volio da mi ostali realno napisu koliko su zadovoljni onim sto Zuban radi za nas klub...ali da budu objektivni ???
Zašto ne mirišeš Zubana? I šta je to loše on uradio? Hajde objektivno samo molim te.
iskreno moje misljenje(ne znaci da sam upravu !) da je puno vise mogao uraditi sto se tice prodaje igraca ...ok sad ces ti meni napisati liga je 99 n svijetu ...ko ce dati te pare ali ja sam jednostavno ubjedjen da se moglo i moralo vise ....eto ti objektivno reci jel se mogao Baja ili Amir za vece pare prodati ?? mislim ima tu i do kluba ne govorim ja ...ali ako je tolika ljubav prema Zelji zar nije mogao popricati sa Amirom da produzi ugovor da se ne aktivira ta klauzula da se obnovi ugovor ...nemoj samo price da je on ovdje dostigao vrhunac jer nije ....jer je tek dosbio sansu kako treba i nekako sad tek kad ima bolje saigrace bi njegov talenat dosao do izrazaja...mislim brate nemoj zamjeriti to je samo moje misljenje :) :) :)
GOO ROGER!!!
peRFect!!

VOLIM ZELJEZNICAR !!!!!!!!

Hurmasica
Kontakt:

pon mar 28, 2016 9:02 pm

Fan shop: U četvrtak druženje sa Kosorićem, Kjosevskim, Stevanovićem i Memijom

http://fkzeljeznicar.ba/fan-shop-u-cetv ... jom/19233/" onclick="window.open(this.href);return false;
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

delinjo
Kontakt:

pon mar 28, 2016 9:02 pm

salle86 je napisao/la:@delinjo, pogledaj tabelu nase mlade repke i sve ce ti se reci samo
pogledaj koje drzave nikad nisu imale predstavnika u grupnoj fazi nekog takmicenja
pogledaj plate nasih igraca, stadione gdje igraju, menadzere koji ih prodaju
pogledaj kako kotira nasa liga, drzava
pogledaj ko je od igraca iz nase lige, nebitno iz kojeg kluba, je napravio kakvu-takvu karijeru u europi...

Ovo ti ga isto dodje ko kad se ljepuskasta cura iz nekog sela sa Bjelasnice zaputi u grad da se uda, sredi se ona koliko moze ali opet je i ruznija cura iz grada prividno ljepsa jer ima bolju sminku...ako me kontas sta ciljam
razumijem brate sta mi pricas,i sve stoji i upravu si ...ali samo taj neki osjecaj da nekada podcjenimo nasu djecu,jednostavno nekako utiask je da polete rano valjda je tu puno i do roditelja iskreno ..
GOO ROGER!!!
peRFect!!

Model1964

pon mar 28, 2016 9:03 pm

jovanmaksimovic je napisao/la:
Model1964 je napisao/la:
jovanmaksimovic je napisao/la: Stadion Grbavica - Ivica Osim, po meni najbolje zvuci.
Može i tako :)
Po uzoru na velike klubove, što i jesmo :)
Svaka tribina bi trebala imati ime.
Predlažem da sjever nosi ime JOŠKO DOMOROCKI :klanjase2: . Svi znamo zašto. Pa kad smjestimo tepsije u kavez zdenku nek znaju zbog čega su tu.
Jug po rahmetli ĐILDI. Kao simbolično odavanje počasti svim manijacima palim u odbrani Grbavice.
Istok DIMITRIJE DIMITRIJEVIĆ po incijatoru ove prelijepe priče :)
Zapad MILAN RIBAR po čovjeku koji je stvorio modernog Želju
Obavezno se mora početi raditi na Željinom muzeju i kući(sobi, salonu, holu...) slavnih(legendi)
sjeverna tribina samo moze nositi ime ANTE SUCIC, ako cemo iskreno... juzna naravno zna se... a ostatak kako vecina zeli
Znateli kako je pokojni ANTO zavrto ruke izvođačima radova na objektima ZOI84 :klanjase2:
JA KADA NESTO KAZEM, ILI JE BILO ILI CE BITI😎

storm_raider
Kontakt:

pon mar 28, 2016 9:04 pm

@delinjo, nije mogao... neke stvari nisu ni za ovog foruma. Nemojte molim vas vise Zubana preispitivati, ja ustanem kada god vidim onaj gol i svaki put mi srce stane jer mislim da ce fuliti.

Hajde o Olimpiću malo. Pogotovo nemojte prozivati nekoga ko ne moze prici ovom forumu.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

delinjo
Kontakt:

pon mar 28, 2016 9:05 pm

storm_raider je napisao/la:@delinjo, nije mogao... neke stvari nisu ni za ovog foruma. Nemojte molim vas vise Zubana preispitivati, ja ustanem kada god vidim onaj gol i svaki put mi srce stane jer mislim da ce fuliti.
hehe necu vise buraz izvinjavam se ...ovo je bio moj osvrt na njega kao menadjera...stos e tice onog gola znamo svi sta mislimo o tome :D :D :D
GOO ROGER!!!
peRFect!!

Okolele
Kontakt:

pon mar 28, 2016 9:06 pm

http://fkzeljeznicar.ba/fan-shop-u-cetv ... jom/19233/" onclick="window.open(this.href);return false;
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

Model1964

pon mar 28, 2016 9:07 pm

storm_raider je napisao/la:@delinjo, nije mogao... neke stvari nisu ni za ovog foruma. Nemojte molim vas vise Zubana preispitivati, ja ustanem kada god vidim onaj gol i svaki put mi srce stane jer mislim da ce fuliti.
O tom golu i toj tekmi treba film snimiti, roman napisati. Samo da je to uradio za Želju... dosta. Hvala mu za sva vremena. :klanjase2:
Ko misli da može bolje, nek se prihvati posla. :)
JA KADA NESTO KAZEM, ILI JE BILO ILI CE BITI😎

delinjo
Kontakt:

pon mar 28, 2016 9:08 pm

ovo je prava stvar :D

i ima li neko Bekrica na ovim slikicama da se mijenjamo ???
GOO ROGER!!!
peRFect!!

storm_raider
Kontakt:

pon mar 28, 2016 9:08 pm

Model1964 je napisao/la:
O tom golu i toj tekmi treba film snimiti, roman napisati. Samo da je to uradio za Želju... dosta. Hvala mu za sva vremena. :klanjase2:
Ko misli da može bolje, nek se prihvati posla. :)
I ovo za Antu Sucica definitivno. Sjever! Sta ti kazes matori? :)

exbabilon
Kontakt:

pon mar 28, 2016 9:09 pm

Da je moglo vise, otisli bi za vise. Klub jos uvijek nije u stanju da odbije milion maraka za nekog igraca, pa makar on bio i Amir Hadziahmetovic. Sigurno je da ni Turci nisu nudili 2 miliona pa Zuban rekao puno je, evo ga za milion... Mi cim cujemo da je neko menadzer gledamo to kroz negativnu prizmu jer ima bas svakakvih, al ne bih protiv Zubana krivio jer su nasi apetiti veci od realnih. Baja pred samu prodaju nije bio isti igrac, odlutao je, da je ostao ko zna sta bi bilo, mozda novi Svraka. To je bilo nedopustivo. Amir je meni bas drag igrac i svima nam je prirastao srcu, slabi smo na njega, ali uz ovakvog Blagojevica cisto sumnjam da bi ovu polusezonu pocinjao svaku utakmicu, pogotovo pod ovim pritiskom i na ovim terenima. Poslije polusezone u kojoj se ne bi mozda previse naigrao, pala bi i cijena, a mozda i njegovo samopouzdanje, tako da kao sto smo mozda za godinu mogli izvuc duplo vise, moglo se desiti da ne mozemo izvuci ni duplo manje. Meni je i ovaj milion sasvim okej.

A ako vjerujemo upravi, a uprava saradjuje sa Zubanom, zasto da ne vjerujemo i njemu?

Plavi orkestar
Kontakt:

pon mar 28, 2016 9:10 pm

Fudbal je danas nešto više od sporta,postao je biznis gdje se velike pare vrte i sve je manje ljubavi a sve više interesa.Samo smo mi navijaci tu iz ljubavi a ogrromna vecina ostalih u klubu su tu zbog nekog interesa.To morate shvatiti.Danas i u fudbalu vlada trzišna ekonomija i tu nema emocija ni ljubavi.Kod prodaje igraca postoje 4 zainteresovane strane i koje se svim sredstvima sluze da u toj trgovini što bolje prodju,što se kod nas kaze "samo pošteno pa ko koga prevari".Klub mora imati dobre ugovore koji štite klub i time se koliko-toliko osigurati jer ako nema dogovora svih zainteresovanih strana svi mogu biti na gubitku kao nedavno vezano za Tomica.Vidim dize se prašina oko prodaje par naših igraca gdje je Zeljo uzeo poprilicno novca a taj nas je novac drzao na površini.Pitaju li se kriticari šta bi bilo da nije bilo tih transfera.Nekada moraš prodati da bi prezivio i ne mozeš odbiti solidnu ponudu.U nedavnoj našoj istoriji su neki naši išli za dobre cifre a klub od tih transfera nije imao ništa pa se nije dizala nikakva buka.Ova uprava zna šta radi,rade pošteno i transparentno i trebamo im pomoci i podrzati ih.
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja".

Grbavica
Kontakt:

pon mar 28, 2016 9:10 pm

delinjo je napisao/la:
Grbavica je napisao/la:
delinjo je napisao/la:mi moramo malo vise cijeniti nase igrace...nasu djecu ...nije tacno da ne vrijede vise od para za koje su se prodali ...realno ...i vidim dosta raje kao i ja ne mirise Zubana ali daj da lijepo diskutujemo normalno...bez uvreda gluposti jbg ne treba nam to u ovim lijepim vremenima za nas klub...evo ja bi volio da mi ostali realno napisu koliko su zadovoljni onim sto Zuban radi za nas klub...ali da budu objektivni ???
Zašto ne mirišeš Zubana? I šta je to loše on uradio? Hajde objektivno samo molim te.
iskreno moje misljenje(ne znaci da sam upravu !) da je puno vise mogao uraditi sto se tice prodaje igraca ...ok sad ces ti meni napisati liga je 99 n svijetu ...ko ce dati te pare ali ja sam jednostavno ubjedjen da se moglo i moralo vise ....eto ti objektivno reci jel se mogao Baja ili Amir za vece pare prodati ?? mislim ima tu i do kluba ne govorim ja ...ali ako je tolika ljubav prema Zelji zar nije mogao popricati sa Amirom da produzi ugovor da se ne aktivira ta klauzula da se obnovi ugovor ...nemoj samo price da je on ovdje dostigao vrhunac jer nije ....jer je tek dosbio sansu kako treba i nekako sad tek kad ima bolje saigrace bi njegov talenat dosao do izrazaja...mislim brate nemoj zamjeriti to je samo moje misljenje :) :) :)
Ma nemam ti šta zamjeriti dok ne vrijeđaš i svjesno lažeš. Do tad sve kul.
Stvar je vrlo jednostavna, vjerujem da si ti u svom životu nešto prodavo. I ti si mogo lupiti cijenu, ali na kraju si prodao za najveću ponuđenu cifru, ili nisi nikako prodao. A sigurno nisi prodavao ljude :mrgreen: Djelimično je tako i kod igrača. Mogli smo mi za Baju tražiti 10, a za malog Hadžiju 15 miliona €. Ali samo tražiti. Igrač vrijedi onoliko koliko će neko ponuditi za njega. A i igrač se nešto pita tu. ;) Samo sebe stavi u situaciju da radiš za 500KM, dobiješ ponudu da se zaposliš u telekomu i da ti plata bude 3 milje (lupam) a gazda ti zabrani da pređeš. Pa ja bih jjebo i gazdu i gazdaricu i sve do čistačice kad bi mi to uradili. Iskreno reci da li bi ti ostao na tom poslu ili bi prešao na plaćeniji i bolji poso? Kad iskreno na to odgovoriš sam sebi, shvatićeš zašto Amir a ni niko drugi ne bi produžio ugovor. Psiha je čudna stvar, pogotovo kod fudbalera, najbolje smo to vidjeli na Svrakinom primjeru.
Za Amira je na kraju ispala tolika cifra, a mogla je biti dosta manja vjeruj mi da mu je bio neko drugi menadžer umjesto Zubana i Hrape. Da su i Tomića njih dvojica zastupali, sigurno ne bi džabe otišo.
Ko nas je kleo, nije dangubio.

Virtu4L

pon mar 28, 2016 9:14 pm

delinjo je napisao/la:razumijem brate sta mi pricas,i sve stoji i upravu si ...ali samo taj neki osjecaj da nekada podcjenimo nasu djecu,jednostavno nekako utiask je da polete rano valjda je tu puno i do roditelja iskreno ..
Ne može buraz, ima tu mnogo faktora, cijena je nekad najmanje bitna. Storm ti je iznad neke stvari već nagovijestio, imaš roditelje, imaš menadžere, imaš rizik tipa ako ga sad ne prodam naredne sezone će manje vrijediti (kao npr. Bajić) i ono najbitnije - klub treba novac da bi se ovih dana osjećali kako se osjećamo.

Evo uzećemo za primjer Dženisa i Kerima, imaš li osjećaj da su obojica u blagom padu i da nisu ni sjena onih igrača od prošle sezone? Sad su sigurno manje zanimljivi menadžerima i treba nam neki Zuban da ih i kao takve proda.

Jednostavno u takvoj smo situaciji da kad nam neko ponudi pola miliona za igrača, mi to moramo prihvatiti. Sa ovom upravom, tih pola miliona nam je istočna tribina. Sa ovom upravom će nam Bajić, Kvesić i Hadžiahmetović napraviti Grbavicu koja ispunjava UEFA standarde. Ja to tako gledam i lakše mi je, znam da su otišli sa ciljem.
"Joj ofirniji su od Maje koja je udaljena 2km od mene i zeli sex veceras.." by Minjore

blueheart
Kontakt:

pon mar 28, 2016 9:15 pm

Ja ne znam cemu poredenje nas sa dinamom. Pa jednostavno oni znacajno bolje placaju igrace i samim tim ih prodaju vise to je osnovni razlog. Da je Amir imao 100 milja godisnje onda bi se ocekivao milionski transfer. Sta se kod naa ocekuje da nekog placamo max par hiljada km i da ga prodamo za milion.
Sad Zera,mlad je on perspektivan sve to stoji i bit ce mi zao samo ako ode dzaba. A ako se uzme kakva lova to je super jer je jako mlad i tamo ce imat bolje uslove za napredak. Za neku ozbiljnu lovu od Zere on mora imati prvenstveno jak ugovor sa Zeljom. Ne sumnjam da cemo i taj segment poslovanja podici na veci nivo. Nije to bas lahko.
DRZAVA ZELJO

storm_raider
Kontakt:

pon mar 28, 2016 9:16 pm

Raja pukla, do subote cemo pricati o tome koliko bageri trose benzina. :cigara:
Ja ovo sve pripisujem nervozi jer je ova pauza preduga. Kako mi preizivimo zimsku pauzu uopste?

fanaticZeljin
Kontakt:

pon mar 28, 2016 9:17 pm

Ne znam zna li neko Jaska, po Otoci hoda prodaje cokoladice, slatkise, kako sta ima, navijao za kone, pa za Zelju, sad opet za kone, nije.sav svoj blago receno, kupio dvije stolice, prvo 1, pa sad drugu :klanjase2:, e i to je za pohvaliti, od mene mu svaka cast :pljesak:
Srcu draga, boja PLAVA !

delinjo
Kontakt:

pon mar 28, 2016 9:17 pm

Virtu4L je napisao/la:
delinjo je napisao/la:razumijem brate sta mi pricas,i sve stoji i upravu si ...ali samo taj neki osjecaj da nekada podcjenimo nasu djecu,jednostavno nekako utiask je da polete rano valjda je tu puno i do roditelja iskreno ..
Ne može buraz, ima tu mnogo faktora, cijena je nekad najmanje bitna. Storm ti je iznad neke stvari već nagovijestio, imaš roditelje, imaš menadžere, imaš rizik tipa ako ga sad ne prodam naredne sezone će manje vrijediti (kao npr. Bajić) i ono najbitnije - klub treba novac da bi se ovih dana osjećali kako se osjećamo.

Evo uzećemo za primjer Dženisa i Kerima, imaš li osjećaj da su obojica u blagom padu i da nisu ni sjena onih igrača od prošle sezone? Sad su sigurno manje zanimljivi menadžerima i treba nam neki Zuban da ih i kao takve proda.

Jednostavno u takvoj smo situaciji da kad nam neko ponudi pola miliona za igrača, mi to moramo prihvatiti. Sa ovom upravom, tih pola miliona nam je istočna tribina. Sa ovom upravom će nam Bajić, Kvesić i Hadžiahmetović napraviti Grbavicu koja ispunjava UEFA standarde. Ja to tako gledam i lakše mi je, znam da su otišli sa ciljem.
sve stoji i sve je tacno !! mozda sam i ja tu djecu zavolio previse pa mislim i pravim od njih zvijezde ...takodjer se slazem i za Kerima posebno za Dzenisa....i gore sam napisao da mi je jedino za Amira zao jer ni Kerim ni Dzenis po nekom mom misljenju nisu na Amirovom levelu kad pricam samo o talentu...ali stoji sve sto si napisao ...a kad stanemo dobro na noge nadam se da cemo i ovaj segment popraviti ABD :)
GOO ROGER!!!
peRFect!!

ChWilla
Kontakt:

pon mar 28, 2016 9:18 pm

pod jedan, igrači dinama odu u lige petice i klubove koji igraju lige šampiona i odmah razvaljuju. a s naše strane, bajiću je konyaspor taman, amiru je možda i previše u ovim godinama, zola ode u gent, odigra tri utakmice i vrati se nama na posudbu. i sam dinamo s tim igračima dobaci negdje, a mi sa našim koje cijenimo na milione nigdje.

a pod dva, za to kako dinamo radi transfere će mamić otići na dobru zatvorsku kaznu. eto upamtite pa citirajte za godinu - dvije...
gradi željo boli te *****

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.

Prijava