Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

Ajzea
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

ned jun 04, 2017 4:57 pm

shzna je napisao/la:
ned jun 04, 2017 4:52 pm
ChWilla je napisao/la:
ned jun 04, 2017 4:32 pm
meni se može samo to da ponešto znam, pa mi se ne mogu prodavati muda pod bubrege.

dvije trećine foruma zna ko sam, šta sam, kako se zovem, gdje radim, gdje pijem kafu i gdje stojim na utakmicama. znaš najvjerovatnije i ti. pa bujrum, pošto sam ja internet gazda, dođi i nagovori mi se. a naročito mi pojasni šta ja nisam u pravu, a ti jesi za priču o SD...
A shishu ne pusis? :mrgreen:
Skace sa Lendricem po Argeliniju i Bakusu. :kafa:

sergejevic

ned jun 04, 2017 4:58 pm

ChWilla je napisao/la:
ned jun 04, 2017 4:04 pm
ekipa s jeseni 2015. je završila polusezonu šesta, 12 bodova iza prvog i 8 iza trećeg, u ligi 16 sa četiri slabija tima više. hajmo ipak malo odvaditi. svjesni su svi da je ova preplaćena, i bez takvih gluposti.
Jeste, ali prije toga su otisla dva najbolja igraca iz te ekipe(Bajic i Kvesic), uporedo su igrali s Ferencom i Standardom, a kiksevi su bili Borac i Radnik, onda se neko napravio pametan pa smjenio tog trenera nakon remija sa Slobodom, pa nakon tri kola smijenio i njegovu zamjenu i postavio do kraja Edisa. To je zlatan rezultat kakve su okolnosti bile, a povrh svega nikakvu podrsku skoro nisu imali od navijaca zbog poznate tragedije. Oni su se odlicno i nosili kakve su zamjene dovedene za najbolje igrace. Izgubili smo hrpu talentovanih igraca, unistili one bolje iz te generacije, a na kraju sve uzalud. To su cinjenice i uopste nisu gluposti koliko god se neko trudio svakog trenera napraviti debilom, gotovo svakog igraca truhlom jabukom i opozicijom, a svakog mladog igraca nesposobnim.

Leon_Professional
Kontakt:

ned jun 04, 2017 5:01 pm

Gazda, kad ce lec petoba za Maj?!

Da ne postim, uzeo bi kokise i kospe i posmatrao ovu raspravu, vrlo zanimljiva je...

pile87
Kontakt:

ned jun 04, 2017 5:02 pm

sergejevic je napisao/la:
ChWilla je napisao/la:
ekipa s jeseni 2015. je završila polusezonu šesta, 12 bodova iza prvog i 8 iza trećeg, u ligi 16 sa četiri slabija tima više. hajmo ipak malo odvaditi. svjesni su svi da je ova preplaćena, i bez takvih gluposti.
Jeste, ali prije toga su otisla dva najbolja igraca iz te ekipe(Bajic i Kvesic), uporedo su igrali s Ferencom i Standardom, a kiksevi su bili Borac i Radnik, onda se neko napravio pametan pa smjenio tog trenera nakon remija sa Slobodom, pa nakon tri kola smijenio i njegovu zamjenu i postavio do kraja Edisa. To je zlatan rezultat kakve su okolnosti bile, a povrh svega nikakvu podrsku skoro nisu imali od navijaca zbog poznate tragedije. Oni su se odlicno i nosili kakve su zamjene dovedene za najbolje igrace. Izgubili smo hrpu talentovanih igraca, unistili one bolje iz te generacije, a na kraju sve uzalud. To su cinjenice i uopste nisu gluposti koliko god se neko trudio svakog trenera napraviti debilom, gotovo svakog igraca truhlom jabukom i opozicijom, a svakog mladog igraca nesposobnim.
U istorije ove lige nikad ni jedna ekipa nije kompenzirala odlazak najbolje igraca ili igraca po pravilu ta zamjena je drasticno podbacila.
Mi ćemo opet doći!
Doći ćemo opet u sjaju sunca.
Što se već sada rađa.
Zbijeni k'o mrka teška prijetnja
i s razvitim jedrima nove snage.

avlami97
Kontakt:

ned jun 04, 2017 5:03 pm

Gredic postavio Odovica, pa ga smijenio. Gredic postavio Capljica, pa ga smjenio. Gredic postavio Mulalica, pa podnio ostavku.

Kada kazem Gredic, mislim na UO, dok je on bio Predsjednik istog.

Sent from my HUAWEI G6-U10 using Tapatalk

Zadnja izmjena: avlami97, dana/u ned jun 04, 2017 5:03 pm, ukupno mijenjano 1 put.
Dok istina obuje cipele laž je već obišla cijeli svijet.

zubanovic89
Kontakt:

ned jun 04, 2017 5:04 pm

ChWilla je napisao/la:
Svi su tjerali Odovica, utakmica kupa na Grbavici, Vlado Capljic trener, kakve uvrede su se njemu upucivale to nije humano. Nikod od navijaca tad nije bio protiv ni jedne smjene koja se tad desila. Svi palamudite sad, Oda gospodin ovakav onakav, citav stadion mu psovao poslije drugog poraza. Tipicna bosnjacka politika.

Refa1921
Kontakt:

ned jun 04, 2017 5:06 pm

Malo pretjerujemo zadnjh dana. I mene je gubitak titule pogodio a pogotovo jer smo je na derbiju izgubili pa nisam ništa htio par dana pisati dok se nije sleglo. Činjenica je da smo loše odradili pojedine utakmice i da nije bilo lijepe igra pod vodstvom Slavke, svi smo svesni da su igrači limitirani al smo se previše upalili i dušmani su to vidjeli. Sad svi sve znaju i samo nešto palamude, a pojedini portali jedva čekali da se nešto loše desi jer se u prethodnih par mjeseci nisu imali za šta uhvatiti. Sumnjam i da su ljudi u klubu ćoravi pa da ne vide kakve igrače imamo i da nam trebaju bolji. Prvenstveno tu mislim na Misimovića a onda i na Petrovića kao trenera. Pa mi obični laici vidimo kad neko zna ili ne zna, sigurno je i on uvidio pojedine stvari i sumnjam da se već nisu razradili planovi kako i šta dalje. Trebamo se skoncentrisati na budućnost i pokušati se što bolje spremiti za sljedeću sezonu i evropu bar da se ne obrukamo. Što je bilo bilo je džaba palamudimo ne može se ništa vratiti . :zeljeznicar1:

Plavi orkestar
Kontakt:

ned jun 04, 2017 5:08 pm

Mislim da je nas ovdje 95% onih koji vole Zelju i grizu svoja muda kad nešto ne štima.I mnogo se puta ne slazemo u mišljenju,mnogo je razlicitih pogleda na sva dešavanja u i oko kluba a što je i normalno jer ovdje piše i desetogodišnjak i pedesetogodišnjak ali i to ne slaganje ne prouzrokuje neku antipatiju jer znaš da i taj neko drugi voli Zelju i da je tu zbog te ljubavi prema Zelji.Kad udje neko od onih 5% tacno se osjeti da ne pripada u onih 95% koji su uz Zelju samo iz ljubavi.
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja".

ChWilla
Kontakt:

ned jun 04, 2017 5:09 pm

ChWilla je napisao/la:
a nije to ekipa s jeseni, znamo kad su oni otišli. ta ekipa nije mogla ništa.

slažem se da ako je nekoga trebalo ostaviti da se pokuša vratiti da je to oda.
gradi željo boli te *****

sergejevic

ned jun 04, 2017 5:10 pm

Nama je Tomic bio najbolji igrac u jednom trenutku, iz poznatih razloga zavrsio na tribinama, njegova zamjena je bio Amir. Nije podbacio,
Adilovic, zamjena Hodzic, nije podbacio. Hodzic, zamjena Bajic nije podbacio. Siguran sam da svi primjete obrazac. Sve su zamjene igraci iz naseg pogona, mladi momci kojima se igra lopte i zele da naprave nesto.
Mada to i nije toliko bitno, koliko je bitna glupost koja je napravljena smjenom Odovica i cijeli jedan plan i koncept je pusten niz vodu. Vrijeme je pokazalo da nista dobro nije proizaslo iz toga. Svi se slazu da je Greda bio taj koji je i zapoceo sve ove promjene, nakon Amara, i sam taj Greda je rekao da je otisao zbog smjene Odovica.
Najveca glupost u historiji ove lige je bila smjena tog trenera koji je izgubio od Borca gdje se nikada i nismo mnogo naigrali, izgubio kuci od Radnika koji je polusezonu zavrsio kao najbolji gost lige i odigrao nerijeseno protiv iste Slobode koja nas je u narednih pet utakmica pregazila. Ne znam ko je bio toliko pametan da se upusti u takvu avanturu, da ne pricamo onda o Capljicu i tri kola na klupi, a sve sto je uslijedilo nakon toga su plodovi uzasnih odluka.
Najgore od svega je sto se izgleda nije nista naucilo iz toga pa se i dalje ide glavom kroz zid i na silu pokusava osvojiti titula.

mavi
Kontakt:

ned jun 04, 2017 5:14 pm

Nazalost, izgleda da je i Cica dobio nogu. E, ako i to bude istina....

sergejevic

ned jun 04, 2017 5:16 pm

@zubanovic, ja prvi nisam i na onom forumu sam pisao protiv Gredica zbog te smjene Odovica, mnogo raje je postavljalo slike kako odlazi uz opasku da cemo se sjecati te slike u narednim mjesecima. Ja se, iskreno, ne sjecam da mu se psovalo, mozda poneka psovka da je bila od likova koji psuju uvijek i uvijek ce psovati. Za Capljica se slazem da je dozivio teske uvrede, ali se to nadovezuje na prethodnu pricu i koliko je raja bila protiv smjene Odovica.

@avlami ima negdje intervju Gredica gdje kaze da je obecao Odovicu kada je trebao napustiti Celik da ce biti trener Zelje sve dok je on predsjednik. Greda je i smijenio trenera da bi postavio Odovica i totalno se oslobodio nekih pritisaka koji su pokusavali ostati u klubu iz daljine. Pokusacu naci taj intervju i postaviti.

@ChWilla halali onda ako mislis na neku drugu ekipu. Ja sam mislio na onu koja je igrala Evropu, pa izgubila od Borca i Radnika medju tim utakmicama.

cikazubo
Kontakt:

ned jun 04, 2017 5:17 pm

ned jun 04, 2017 5:10 pm
Nama je Tomic bio najbolji igrac u jednom trenutku, iz poznatih razloga zavrsio na tribinama, njegova zamjena je bio Amir. Nije podbacio,
Adilovic, zamjena Hodzic, nije podbacio. Hodzic, zamjena Bajic nije podbacio
. Siguran sam da svi primjete obrazac. Sve su zamjene igraci iz naseg pogona, mladi momci kojima se igra lopte i zele da naprave nesto.
Mada to i nije toliko bitno, koliko je bitna glupost koja je napravljena smjenom Odovica i cijeli jedan plan i koncept je pusten niz vodu. Vrijeme je pokazalo da nista dobro nije proizaslo iz toga. Svi se slazu da je Greda bio taj koji je i zapoceo sve ove promjene, nakon Amara, i sam taj Greda je rekao da je otisao zbog smjene Odovica.
Najveca glupost u historiji ove lige je bila smjena tog trenera koji je izgubio od Borca gdje se nikada i nismo mnogo naigrali, izgubio kuci od Radnika koji je polusezonu zavrsio kao najbolji gost lige i odigrao nerijeseno protiv iste Slobode koja nas je u narednih pet utakmica pregazila. Ne znam ko je bio toliko pametan da se upusti u takvu avanturu, da ne pricamo onda o Capljicu i tri kola na klupi, a sve sto je uslijedilo nakon toga su plodovi uzasnih odluka.
Najgore od svega je sto se izgleda nije nista naucilo iz toga pa se i dalje ide glavom kroz zid i na silu pokusava osvojiti titula.
Slažem se apsolutno, ali ne bih rekao da je to provjeren modus, evo odlaze Miro i Ivan, dva kapitalca, hajmo dodati i Vecu mada se još ništa ne zna, tri najskuplja igrača, u OP za te pozicije ove godine nemamo rješenje, imamo stopera Kemu i eventualno lijevog beka Beširovića i za nekih godinu dana Šabanadžovića na DMF..

Odakle informacija za Cicu ?

ChWilla
Kontakt:

ned jun 04, 2017 5:18 pm

treba isto biti realan, pa reći da je tom obrascu velikim dijelom pridonio kokuzluk, a manjim dijelom bilo kakav plan.

chile
Kontakt:

ned jun 04, 2017 5:22 pm

Ala smarate iz dana u dan vazda neka rasprava od koje samo glava zaboli a bas nikakve potreba za istom.
Bilo proslo ne ponovilo se, okrenuti stranicu i juris u nove pobjede...meni je fascinantno da je u i oko kluba mrtva tisina. Ne cure imena, niko se ne dovodi, slabo ko i ide mada sam licno ocekivao da ce bar 7-8 igraca dobiti ispisnicu, oko priprema se ne zna nista ranije se u dan znalo koliko cemo gdje biti sad nista.
Meni ovo pase i cini mi se odlican potez ljudi u klubu sto rade u tisini, samo jos da odrade posao kako treba.
A ocito je da nasim vrlim forumskim insajderima i nije po volji, izjedose bijele bubrege pa su i forum skoro u ratno stanje doveli, a to bi tek doslo do izrazaja da drugi igrace dovode narocito utrpani. Potpisali su Micu kod nas na forumu raspad sistema, iako niko pojma nema da li je nas klub ikad iskazao interes za doticnog igraca.
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije !

sergejevic

Pisem zato sto nas ceka veoma slicna situacija. Odlaze ponovo dva ponajbolja igraca, a raja odmah ocekuje da dodje neko ko ce biti i bolji od njih, a to nije moguce odmah. Onda ce trebati malo vremena da se sve uigra, a prvi kiks ce raja docekati na noz i trazice se neke glave. Onda ce otici Petrovic i zacarani krug. Titula je jako daleko naredne sezone, ma ko da nas pojaca i ko da ode sada, i raja treba biti spremna na to. Ne smijemo zaboraviti da nam odlaze pored Lendre i Mire, mozda i Kjosevski, Radinovic, mozda i Sinica, otisao je vec Stojanovic, otisao je i Kerla. Zeba, Bekric, Bogicevic i Nikolic imaju previse godina da bi vukli ekipu. Mi moramo cijelu ekipu totalno promjeniti, a tu je vrijeme krucijalno.

ChWilla
Kontakt:

ned jun 04, 2017 5:25 pm

chile je napisao/la:
Ala smarate iz dana u dan vazda neka rasprava od koje samo glava zaboli a bas nikakve potreba za istom.
Bilo proslo ne ponovilo se, okrenuti stranicu i juris u nove pobjede...meni je fascinantno da je u i oko kluba mrtva tisina. Ne cure imena, niko se ne dovodi, slabo ko i ide mada sam licno ocekivao da ce bar 7-8 igraca dobiti ispisnicu, oko priprema se ne zna nista ranije se u dan znalo koliko cemo gdje biti sad nista.
Meni ovo pase i cini mi se odlican potez ljudi u klubu sto rade u tisini, samo jos da odrade posao kako treba.
A ocito je da nasim vrlim forumskim insajderima i nije po volji, izjedose bijele bubrege pa su i forum skoro u ratno stanje doveli, a to bi tek doslo do izrazaja da drugi igrace dovode narocito utrpani. Potpisali su Micu kod nas na forumu raspad sistema, iako niko pojma nema da li je nas klub ikad iskazao interes za doticnog igraca.
kako rekoh noćas...to što se ne zna, znači samo da se ne zna. ni da je dobro ni da je loše samo po sebi...neće dobar igrač biti manje dobar ako novinari ranije provale da potpisuje. isto tako i loš...

cikazubo
Kontakt:

ned jun 04, 2017 5:26 pm

ChWilla je napisao/la:
ned jun 04, 2017 5:18 pm
treba isto biti realan, pa reći da je tom obrascu velikim dijelom pridonio kokuzluk, a manjim dijelom bilo kakav plan.
Da je npr Oda danas trener istom bi se politikom vodio kao Edis, Kostić, Slavko, tad se nije imalo za druge opcije i kao što si već naveo to nije nikakav plan već jedina solucija koja nam je ostala, zato i jesmo u ekipi imali imena ala Livaja, Diatta, Nedo, Kokot itd.. Ali iz tog perioda je trebalo nešto naučiti i izvući pouke kada su u pitanju naša djeca, al evo godine prolaze, postali smo stabilini al sve stoji samo na priči da će OP biti prioritet i najvažniji segment kluba.

MrkiMedo
Kontakt:

ned jun 04, 2017 5:26 pm

Raspadamo se dan peti

Morzhy
Kontakt:

ned jun 04, 2017 5:27 pm

Meni je žao zbog smjene Odovića jer se na utakmicama baš imalo šta vidjeti. Dobrih akcija bilo na pretek, štoper ni u snu nije smio ispucati loptu prema napadaču...ali ide ona stara dobra "izgubio svlačionicu" i gdje smo sad? Moramo podmladiti ekipu i moraju to biti igrači iz našeg OP, koji znaju šta je Željo

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.

Prijava