Ajzea je napisao/la: ↑ned jun 04, 2017 2:13 pm
FKZ1921 je napisao/la: ↑ned jun 04, 2017 1:47 pm
Ovdje na forumu se ništa nije promjenilo u posljednjih godinu dana...
Ovako se reagiralo kad sam tačno u ovo doba prošle godine napisao da je evidentno da nemamo nikakve strategije u skauting i transfer politici,da to kako se radi nije dobro i da ne može na dobro izaći...
Na žalost,bio sam u pravu...
Ali gore od toga je činjenica da je i dalje sve isto ili gore.
Pa i mi kritikujemo, mozda i zustrije nego ti, kako transfer politiku tako i skauting. Ne znam da li je jedan forumas napisao da imamo odlicnu transfer politiku i da nam je strategija koja se odnosi na skauting, zapravo, na zavidnom nivou. Nije, stavise...
Ono sto jeste cinjenica, cinjenica je. Cinjenicu su ovo sto je @Chwhilla napisao, iako mislim da si ti vrlo dobro upoznat sa tom situacijom tako da bas i ne shvatam cilj tvog prethodnog posta. Kao sto Cvila rece, trazili su od 200 do 1200 kvadrata.
Uostalom, kako mislis da su to izmisljeni neprijatelji? Ljudi koji su spremni na placanje emisija, a sve u cilju da nekoga ko radi u interesu kluba, degradiraju na tako degutantan nacin gdje im se sav prilog bazirao na izmisljotinama i Gebels taktici, na kraju krajeva, i jesu neprijatelji. Ne izmisljeni, kao sto ti pokusavas interpretirati.
Ti si jedan od onih forumasa cija je rijec, uz @boccaccia, oduvijek imala najvecu tezinu. Umjereno si kritikovao, umjereno si hvalio. Argumentovano i kada god bi imao razloga za takvo nesto.. Na vakat si nas spustao na zemlju u trenucima kada bi se 95% foruma vinulo u nebesa. Niko ti to nije uzimao za zlo, stavise, ljudi su postovali i pridrzavali se onoga sto bi rekao kao da si Bogom dan.
Ipak, u medjuvremenu se tvoje pisanje naglo promijenilo. Zbog cega, ne znam. Da li je sujeta iz nekog posebnog razloga, takodjer ne znam. Ipak, da se znatno promijenilo, definitivno jeste. Ti si nekada kritikovao najvise, a bio si najvise postovan. Sada su tvoje kritike dosta drugacije od onih kojih se sjecamo.
Da nam je transfer politika nikakva te da je skauting na katastrofalnom nivou, jeste. Ja se slazem sa tim, kao i 99% foruma. O tome svi pisu, cak i smorismo po pitanju te tematike.. To nije nepoznato.. Naravno, svi se nadamo da su oni koji su zaduzeni za to i naucili nesto iz toga.
Ja sam imao jednom raspravu sa FKZ 1921, i nemam zaista nista protiv njega. Ali me nervira sad ova prica ja sam vama govorio. Pa jarane govorio si i da je Memija Tito i da ce biti igracina, i pravio nas budalama na nase oci, kad je najlosiji bio. Isto je pricao i za Dadu. Pa evo sto gospoda ne napravise nesto znacajno. Sto to ne naglasis da si fulio. Najlakse je sad srati po ljudima. Da smo osvojili titulu, 95% ljudi ne bi rijeci reklo. Hitno nam je bio potreban pozitivan sok, i on se samo i moze napraviti na ovakav nacin, a sisteme dugorocne gradis uporedo sa tim. Samo sto smo mi budale ili pehovi to je druga stvar. Sad seremo losa politika, a svi smo prizivali sve ove igrace ili bar vecinu. Dolazimo na utakmice, punimo stadion, pa zahtijevajmo sisteme i igrace. Nije nas stid. Osim otvorenja ni jednom nismo taj istok napunili. Ok najveca posjeta i jest za respekt, ali u onakoj euforiji trebalo je da bude puno ko sipak. Samo nesto daj nam daj,a zapitamo li se sta mi damo. Iza ovih ljudi se bar vidi sta su uradili, nije bilo srece ni znanja, ali sta odmah razapinjanja neka. Dobro dajte nam sistem, dajte nam Dadu i Memiju, pa kad u naredne dvije godine budemo u ligi za opstanak, molim nas da punimo stadion, jer imamo sistem i da ne odustajemo.
Kakav god nam sistem bio, ja sam u ove dvije godine potrosio najvise para na zelju od kad znam za sebe, a ne pricam na klub i sistem. Svi ali bas svi koji su radili na ovom principu nikad ali nikad nisu ubprve 2 godine osvojili nista, a promijenili su sve zivo. Celzi, Man city, Psg, Real Madrid iz ere galaktikosa. Pa evo i Divokoze. Svi su minimum dvije godine lutali i izmjenili po 30 igraca. Znaci govorim za periode kad su ih kupili lovatori. Sad je kod nas raspad ili ne, nemam pojma, ali necu da serem i palamudim i da se pravim pametan, ja sam znao. Znali smo mnogi svasta, ali Zeljo je snaga i Zeljo je vjera, i ja se nadam da cemo jos jaci uci u ovu sezonu.