Satrah se...
I jesmo!avlami97 je napisao/la: ↑pet jun 02, 2017 12:22 pmHebiga svako ima svoje mišljenje, a meni je Siniša kroz cijelu szonu bio naš najbolji bek i na desnoj i na lijevoj strani. Gledam sve tekme i njegovu primarnu zadaću tj. defanzivu. Stana je ofanzivno daleko bolji, ali zato kasni nazad. Po meni bek mora prvo da odradi primarne zadatke, a kao bonus su zadatci naprijed.
Ja u našoj ligi, izuzimajući Subića, ne vidim igrača koji podjednako dobro obavlja posao u oba pravca. Da u ligi ima takvih igrača sigurno ne bi igrali u njoj nego u nekoj ozbiljnijoj.
@Model, valjda bi ti trebao znati da smo mi sa foruma najveći stručnjaci, te mani se šuplje. Ako ne vjeruješ, pročitaj pta pišemo i sve će ti biti jasno.![]()
Pa u cijeloj ligi imaš samo jednog beka, gdje su te neke osnovne stvari iznad 0, a to je Subić. Svima nešto fali - jedan nema brzinu, drugi ne zna nazad a zna naprijed, treći je sa prijemom lopte na Vi, četvrti ne zna uklizati, petom jedna noga služi samo za hodanje itd. Da ima takvih kojima je ocjena u svim segmentima igre jednog modernog beka barem 3, oni bi barem igrali u Holandiji, Turskoj Portugalu, a ne na ovim našim livadama. Eto i taj Subić, koji je po meni najbolji bek u ligi, ne može da igra u Srbiji.Model1964 je napisao/la: ↑pet jun 02, 2017 12:45 pmI jesmo!avlami97 je napisao/la: ↑pet jun 02, 2017 12:22 pmHebiga svako ima svoje mišljenje, a meni je Siniša kroz cijelu szonu bio naš najbolji bek i na desnoj i na lijevoj strani. Gledam sve tekme i njegovu primarnu zadaću tj. defanzivu. Stana je ofanzivno daleko bolji, ali zato kasni nazad. Po meni bek mora prvo da odradi primarne zadatke, a kao bonus su zadatci naprijed.
Ja u našoj ligi, izuzimajući Subića, ne vidim igrača koji podjednako dobro obavlja posao u oba pravca. Da u ligi ima takvih igrača sigurno ne bi igrali u njoj nego u nekoj ozbiljnijoj.
@Model, valjda bi ti trebao znati da smo mi sa foruma najveći stručnjaci, te mani se šuplje. Ako ne vjeruješ, pročitaj pta pišemo i sve će ti biti jasno.![]()
Samo malo da je Slavko citao forum, kada vec nema strucnog štaba, mnoge stvari bi mu bile jasnije.
Što se tice Siniše.... Kada gOnja svog igraca ok. Primanje predaja lopte u fazi građenja napada 0. Sam napad i pracenje krila pred sobom 0. Centaršut je kod njega centaršit
Vjeruj mi da sam razmišljao i da to napišem, ali sam odustao. Zašto? Siguran sam da bi Subić izabrao neki klib u Srbiji prije Slobode da je imao odgovarajuću ponudu. Zašto je nije imao? Zaista ne znam, ali Vojvodina, Niš, Čukarički, Pazar...i nisu baš klubovi koji zaostaju za našim, pa i finansijski. Eto, nisam spomenuo Zvezdu.storm_raider je napisao/la: ↑pet jun 02, 2017 1:01 pmMoze on da igra u Srbiji, ali ne moze u Partizanu. I Sinisa je igrao u Srbiji. Nije bas tolika razlika izmedju Srbije i nas.
E to, mozda i ne bi izabrao. Ne znamo sve parametre, iako logika nalaze da bi. Opet se vracam na primjer Sinise, nije da nije igrao u Srbiji.avlami97 je napisao/la: ↑pet jun 02, 2017 1:07 pmVjeruj mi da sam razmišljao i da to napišem, ali sam odustao. Zašto? Siguran sam da bi Subić izabrao neki klib u Srbiji prije Slobode da je imao odgovarajuću ponudu. Zašto je nije imao? Zaista ne znam, ali Vojvodina, Niš, Čukarički, Pazar...i nisu baš klubovi koji zaostaju za našim, pa i finansijski. Eto, nisam spomenuo Zvezdu.storm_raider je napisao/la: ↑pet jun 02, 2017 1:01 pmMoze on da igra u Srbiji, ali ne moze u Partizanu. I Sinisa je igrao u Srbiji. Nije bas tolika razlika izmedju Srbije i nas.
Pa zar nije igrao on i u Partizanu, i trebao ici u Spaniju ali se povrijedio i onda otisao u Novi Pazar?storm_raider je napisao/la:E to, mozda i ne bi izabrao. Ne znamo sve parametre, iako logika nalaze da bi. Opet se vracam na primjer Sinise, nije da nije igrao u Srbiji.avlami97 je napisao/la: ↑pet jun 02, 2017 1:07 pmVjeruj mi da sam razmišljao i da to napišem, ali sam odustao. Zašto? Siguran sam da bi Subić izabrao neki klib u Srbiji prije Slobode da je imao odgovarajuću ponudu. Zašto je nije imao? Zaista ne znam, ali Vojvodina, Niš, Čukarički, Pazar...i nisu baš klubovi koji zaostaju za našim, pa i finansijski. Eto, nisam spomenuo Zvezdu.storm_raider je napisao/la: ↑pet jun 02, 2017 1:01 pmMoze on da igra u Srbiji, ali ne moze u Partizanu. I Sinisa je igrao u Srbiji. Nije bas tolika razlika izmedju Srbije i nas.
Srbija se razlikuje od Hrvatske što se odnosa prema igracima iz BiH tice. Hrvati uzimaju sve, vuku svakog Hrvata koji poželi da igra u Hrvatskoj.. U Srbiji forsiraju domace. Uzimaju jedino extra kvalitetu. Svi ostali su * precani* ili Bosanci. Veliki broj BH igraca koji su otišli tamo igrati ovo govori. Između Subica ili nekog domaceg igraca slicnih kvaliteta ce izabrati ovog drugog. Broj *stranaca* iz exYU u *Jelenu* i u PLBIH je kao nebo i zemlja kada uzmeš u obzir sve parametre,storm_raider je napisao/la: ↑pet jun 02, 2017 1:16 pmE to, mozda i ne bi izabrao. Ne znamo sve parametre, iako logika nalaze da bi. Opet se vracam na primjer Sinise, nije da nije igrao u Srbiji.avlami97 je napisao/la: ↑pet jun 02, 2017 1:07 pmVjeruj mi da sam razmišljao i da to napišem, ali sam odustao. Zašto? Siguran sam da bi Subić izabrao neki klib u Srbiji prije Slobode da je imao odgovarajuću ponudu. Zašto je nije imao? Zaista ne znam, ali Vojvodina, Niš, Čukarički, Pazar...i nisu baš klubovi koji zaostaju za našim, pa i finansijski. Eto, nisam spomenuo Zvezdu.storm_raider je napisao/la: ↑pet jun 02, 2017 1:01 pmMoze on da igra u Srbiji, ali ne moze u Partizanu. I Sinisa je igrao u Srbiji. Nije bas tolika razlika izmedju Srbije i nas.