Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Minjore
Prijatelj i Forumas Godine, 2018.
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pon mar 28, 2016 12:28 am

Ajzea je napisao/la:
AsharaK je napisao/la:Čitam vijest sjedim sa djevojkom(posvađan, dogovorili smo se da je to to, zadnja kafa), puštam suzu, ona mene grli, misli zbog nje ... kaže volim i ja tebe, i poljubi me, a ja i dalje plaćem jer dižemo istok. Volim te Željo!
Ne lazi pi.čko, zbog nje si plak'o.
Nek uplati stolicu ona pa nek je onda ostavi :shisha:

AsharaK
Administrator
Kontakt:

pon mar 28, 2016 12:29 am

Minjore je napisao/la:
Ajzea je napisao/la:
AsharaK je napisao/la:Čitam vijest sjedim sa djevojkom(posvađan, dogovorili smo se da je to to, zadnja kafa), puštam suzu, ona mene grli, misli zbog nje ... kaže volim i ja tebe, i poljubi me, a ja i dalje plaćem jer dižemo istok. Volim te Željo!
Ne lazi pi.čko, zbog nje si plak'o.
Nek uplati stolicu ona pa nek je onda ostavi :shisha:
Učlanjena je, čekam 14. april, rođendan mi, obećala mi dres
Željezničar ante portas !

AnelZ
Kontakt:

pon mar 28, 2016 12:31 am

Model1964 je napisao/la: Halooo, što me nasikira. Čuj cjeli sjever tepsijama. Nejma šamsi. Kapacitet kažu nepune 22milje. 5% je 1100. Ni karta više! Ima nas dovoljno da napunimo stadion na derbiju bez njih. Nije pošteno da neko naš ostane bez karte zbog anamo onih.
Koliko si me nasikiro sada neću moći zadugo zaspati, a zube več opro :)
Znam da si pomalo sarkastican. Po tome bi i nama na derbiju na Koševu pripadalo 1750 mjesta (5%), tj. manje od polovine juga :) Ja vise na ovo ustupanje sjevera gledam kao izlazenje u susret tradiciji derbija. Mozemo mi dogovoriti sa klubom da na donji dio juga ne stavljaju sjedalice (osim za evropske utakmice) pa bi se moglo ugurati tu veoma lako 5000 ljudi (skoro 2000 vise nego sa sjedalicama) :) gornji dio ostaviti sa sjedalicama zbog sigurnosti.

ž'21
Kontakt:

pon mar 28, 2016 12:33 am

AnelZ je napisao/la:
Model1964 je napisao/la: Halooo, što me nasikira. Čuj cjeli sjever tepsijama. Nejma šamsi. Kapacitet kažu nepune 22milje. 5% je 1100. Ni karta više! Ima nas dovoljno da napunimo stadion na derbiju bez njih. Nije pošteno da neko naš ostane bez karte zbog anamo onih.
Znam da si pomalo sarkastican. Po tome bi i nama na derbiju na Koševu pripadalo 1750 mjesta (5%), tj. manje od polovine juga :) Ja vise na ovo ustupanje sjevera gledam kao izlazenje u susret tradiciji derbija. Mozemo mi dogovoriti sa klubom da na donji dio juga ne stavljaju sjedalice (osim za evropske utakmice) pa bi se moglo ugurati tu veoma lako 5000 ljudi (skoro 2000 vise nego sa sjedalicama) :) gornji dio ostaviti sa sjedalicama zbog sigurnosti.
Mislim da će istok biti tribina za gostujuće navijače. Koliki će biti kapacitet sa istokom?

Grbavica
Kontakt:

pon mar 28, 2016 12:34 am

AnelZ je napisao/la:
Hajmo mi to izgraditi prvo, pa ćemo se lahko dogovoriti hoće li biti 5 posto ili 10. :mrgreen:
Ko nas je kleo, nije dangubio.

tu i tamo
Kontakt:

pon mar 28, 2016 12:35 am

Konacno da sam dosao na pravo mjesto, nisam bio upucen gdje ste presli svi, godinama sam bio tamo na forumu, nisam imao obicaj prije pisati puno jer sam se slagao uglavnom i sa postovima @storma boccacio bagrcavi itd, a raspravljati se sa ostalima nisam mogao.
Pa u nedostatku ove raje ovdje, sam poceo tamo pisati, dok me nisu prosvijetlili :)
Sve u svemu, zahvalio bih se momku koji me je uputio i mislim da ima jos momaka koji ne znaju jos za ovaj forum, oni koji su takoreci prikriveni pasivni clanovi, tj citaju onaj tamo forum svakodnevno ali nisu registrovani ili jesu a ne ukljucuju se u raspravu..a ima ih hiljade
Svakako treba doprijeti do svih i cim vide postavu forumasa ovdje, nece tamo vise nikad ni uci...jer tamo je fakat cirkus.
Zasad laku noc, pa cu sutra navecer citati sta sam propustio ovih par sedmica od forumasa koje cijenim..

jovanmaksimovic
Moderator
Kontakt:

pon mar 28, 2016 12:39 am

samo da aldin ne dodje ovde i prosipa svoje gluposti... :palacgore: neka se tamo lize sa acom i prica sa svojim klonovima :shisha:
100/94/37/34 - i to je to!

storm_raider
Kontakt:

pon mar 28, 2016 12:39 am

Dobrodosao! :palacgore: :palacgore:
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

AnelZ
Kontakt:

pon mar 28, 2016 12:45 am

ž'21 je napisao/la:
Mislim da će istok biti tribina za gostujuće navijače. Koliki će biti kapacitet sa istokom?
To bi za mene bio promasaj jer to treba da bude porodicna tribina za ljude. Pa to ce biti tribina sa najboljim pogledom i nju onda nuditi gostima je za mene pogresno. Ponavljam da je to moje misljenje.

Licno bi odmah kupio godisnju za istok ali me samo brine jedna stvar, a to su vremenske prilike jer kada bi padala kisa zelio bi otici na sjever zbog krova (jer istok nece ga imati prije 2018., vrlo vjerovatno i do 2019.) ali ne bi tek tako zelio da platim dodatnu ulaznicu jer imam godisnju za drugu tribinu. Uprava bi definitivno trebala da razmotri ovu mogucnost da sa godisnjom za istok imas i mogucnost na utakmicama gdje je potraznja manja da se prebacis na sjever ukoliko su vremenske prilike lose.

Mirek11
Kontakt:

pon mar 28, 2016 12:51 am

Leon_Professional je napisao/la:Preko saveza mozemo doci do pomoci iz Uefe, oni ako prepoznaju da je dobro ulozit ce, a zasto ne bi nama pomogli. Radimo sve posteno, poceli smo od svojih sredstava, stadion je nas 1/1 i sta vise treba. Poceti odmah s projektima i slanja tog istog svim ministarstvima, nivoima vlasti ili kako to vec ide. Poceli smo, to je najbitnije.
Slazem se sa ovim, treba uraditi kvalitetne projekte pa pokusati na vise adresa, bilo kakva pomoc je dobrodosla. Kod Uefe ne znam da li bi proslo za izgradnju stadiona ali vjerujem da bi za potpunu rekonstrukciju terena bilo puno lakse.
A sta mislite da nasi probaju sa Dzekom dogovoriti prodaju pomocnog terena pa da on investira dalje i gradi zgradu ili kulu? Ugodno sa korisnim :) Moze zajedno i sa svojim jaranom A.Caticem ili Pjanicem
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

cala
Kontakt:

pon mar 28, 2016 12:59 am

Glupo pitanje, ali zasto se ovaj planirani broj stolica ne poklapa ni s jednim brojem iz idejnih projekata? Planira li se mozda jos neko prosirenje prema jugu ili u visinu kad se pocne pravit druga etaza u buducnosti?

tu i tamo
Kontakt:

pon mar 28, 2016 1:08 am

jovanmaksimovic je napisao/la:samo da aldin ne dodje ovde i prosipa svoje gluposti... :palacgore: neka se tamo lize sa acom i prica sa svojim klonovima :shisha:
Bojim se da su "aldini" neizbjezni kako forum postane masovan, jedina borba protiv takvih je ignore, jer sam kvalitet foruma dovodi do masovnosti.
Mada ovdje vrijede neka druga pravila, zdravija je atmosfera.
Vjerujem da i ovaj forum ide ka tome da bude brojan i citan kao sto je onaj bio, to je u jednu ruku dobro jer uticemo na opce misljenje na nacin koji je zdrav i koji prezentuju prije svega dokazani i provjereni forumasi, da ne ulazim dalje...
A sa druge strane prevelika brojnost donosi "aldine".
Ja sam za to da opce misljenje koje na Stadionima i na ulici itekako dolazi od foruma(necu onaj vise ni uzimati u obzir), bolje da to opce misljenje kroje ovi momci ovdje pa bar se borili sa aldinima, nego da ovo ostane forum za odabranu raju a da 90% ljudi cita drugi forum i ima pogresnu pericepciju stvari, netacne info.
Ne znam, novi sam ovdje ali se osjecam kao da vas sve znam pa sam uzeo za pravo da se izjasnim.
Meni je drago da sam tu , i krivo sto dosad nisam bio pa se vjerovatno zato pitam sta je ispravno.
Jer ne zelim da mi debili kroje opce misljenje o Zelji, ali i o ostalim ekipama i situacijama.

Uglavnom dvije lijepe stvari veceras,
Prvo ona vijest za Grbavicu,
Pa onda nadjoh "staru ekipu"
Odoh spavati ako budem mogao.

Grbavica
Kontakt:

pon mar 28, 2016 1:19 am

tu i tamo je napisao/la:
jovanmaksimovic je napisao/la:samo da aldin ne dodje ovde i prosipa svoje gluposti... :palacgore: neka se tamo lize sa acom i prica sa svojim klonovima :shisha:
Bojim se da su "aldini" neizbjezni kako forum postane masovan, jedina borba protiv takvih je ignore, jer sam kvalitet foruma dovodi do masovnosti.
Mada ovdje vrijede neka druga pravila, zdravija je atmosfera.
Vjerujem da i ovaj forum ide ka tome da bude brojan i citan kao sto je onaj bio, to je u jednu ruku dobro jer uticemo na opce misljenje na nacin koji je zdrav i koji prezentuju prije svega dokazani i provjereni forumasi, da ne ulazim dalje...
A sa druge strane prevelika brojnost donosi "aldine".
Ja sam za to da opce misljenje koje na Stadionima i na ulici itekako dolazi od foruma(necu onaj vise ni uzimati u obzir), bolje da to opce misljenje kroje ovi momci ovdje pa bar se borili sa aldinima, nego da ovo ostane forum za odabranu raju a da 90% ljudi cita drugi forum i ima pogresnu pericepciju stvari, netacne info.
Ne znam, novi sam ovdje ali se osjecam kao da vas sve znam pa sam uzeo za pravo da se izjasnim.
Meni je drago da sam tu , i krivo sto dosad nisam bio pa se vjerovatno zato pitam sta je ispravno.
Jer ne zelim da mi debili kroje opce misljenje o Zelji, ali i o ostalim ekipama i situacijama.

Uglavnom dvije lijepe stvari veceras,
Prvo ona vijest za Grbavicu,
Pa onda nadjoh "staru ekipu"
Odoh spavati ako budem mogao.
Sve se to može riješiti dobrim radom administracije.
Ko nas je kleo, nije dangubio.

Okolele
Kontakt:

pon mar 28, 2016 1:25 am

Polite me ledenom vodom da se probudim...Svaka cast Upravi,navijacima,Manijacima,svim dobrim ljudima ukljucenim u ove divne stvari koje se desavaju unazad nekoliko mjeseci..Zajednistvo ko je vlada medju nama sve je vece iz dana u dan..Mi moramo jos jace podrzati ove pozitivne stvari,animirati sve uzraste da dolaze na utakmice u nustavku sezone i ubuduce..To je nasa obaveza prema Željezničaru,obaveza prema nama samima jer mi smo Željezničar,mi smo ti koji ga odrzavaju i dizu na veci nivo,,To smo pokazali i ovom akcijom i silnim novcima koje smo skupili i koje cemo skupiti ubuduce..Nasa Grbavica je prosla kroz razne grozote u ratnom periodu,u periodu poslije njega.Rusli su je palili nema sta nisu radili od nje ali ona se poput feniksa dize iz pepela i sjaji sve jace i jace zahvaljujuci nama Manijacima,Upravi i svim dobrim ljudima..Mnoge lijepe price su ispricane o njoj i mnoge ce biti ispricane,mnogi ljudi su prosli kroz nju i mnogi ce proci i diviti se njenoj ljepoti,plavoj masini na terenu i najboljim navijacima na svijetu njenim Manijacima koji u ovo vrijeme kad se gleda svaki prebijeni dinar izdvajaju,neki od nas, i posljednje pare iz novcanika samo da bi ostavili u amanet dio sebe,dio duse buducim narastajima,svojoj djeci,svojim unucima koji ce s ponosom pricati kako smo bili dio price koja ujedinjuje ljude i budi emocije jer braco, prijatelji, familijo kao sto neko napisa jedne prilike u jednoj kolumni..
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

Plavi orkestar
Kontakt:

pon mar 28, 2016 1:28 am

FKZ1921 je napisao/la:Vidim da dosta ljudi ima na temi,interesuje ih ova prica oko stadiona. Siguran sam da je vecina ljudi dobronamjerna i da im je drago da se nesta pozitivno desava u nasem nogometu.
Zbog tih ljudi cu pokusati objasniti malo situaciju oko stadiona,projekata,kula...
FK Zeljeznicar u svom vlasnistvu ima cca 46000 metara zemlje(stadion Grbavica,oko stadiona na istocnoj i uapadnoj strani...). Klub izgradnju novog stadiona,koji bi u konacnici trebao biti onakav kao na idejnom projektu i z2013.g.,bazira upravo na toj imovini koju ima. Konacna ideja je da na ovoj lokaciji ostane samo novoizgradjeni stadion a da se na drugoj lokaciji gradi trening kamp. Zemlja oko glavnog stadiona bi trebala donijeti novac za izgradnju novog. Kako? Obzirom na atraktivnost lokacije,klub ce,nakon promjene regulacionog plana,traziti formulu po kojoj ce iz te zemlje izvuci maksimalno para. Jedna opcija je da se zemlja proda a da se novac ulozi u gradnju stadiona. i trening centra. Druga opcija je da se trazi partner koji bi u nekom dogovorenom odnosu sa klubom investirao u izgradnju poslovno stambenih objekata(to su one kule),a klub bi iz prodaje i iznajmljivanja poslovnih i stambenih prostora generisao novac za izgradnju stadiona i trening centra. Postoji opcija da klub formira firmu za investicije i nekretnine koja bi u saradnji sa bankama isla u izgradnju stambeno-poslovnih objekata pri cemu bi opet od prodaje i najma istih klub generisao pare za izgradnju stadiona i trening kampa.
Eh sad,sve ovo sto se sad uradi,prije bilo kakve price oko zemljista i investicija,je plus,odnosno smanjenje konacne cijene izgradnje stadiona.
Evo,nadam se da je ovim gostima na temi malo jasnija prica.
Znaci svo zemljište oko stadiona bi se prodalo sem naravno neophodnog za npr parking i druge namjene.Zao mi pomocnih ali ako se mora...I ako dodje do toga nadati se da sve pošteno ide kao što sad ide jer je atraktivna lokacija i velika suma novca ce nekome ili nekome trebati da udje u kupovinu.Kad krv namirišu puno se ajkula odmah skupi.Ne zelim ništa prejudicirati,vjerujem ovim ljudima ali moraju biti svjesni prilika i okruzenja gdje zive i zbog toga ce morati biti jaki,hrabri,pošteni,razmišljati o armiji navijaca i ne iznevjeriti ih u najvaznijem trenutku.Za svu pomoc oko bilo cega bilo bi lijepo da se obrate navijacima,dali javno ili tajno nebitno je i siguran sam da ce svu pomoc dobiti.Hvala upravi na dosadašnjem radu i puno zdravlja,srece i uspjeha u narednom periodu.
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja".

delinjo
Kontakt:

pon mar 28, 2016 1:34 am

sto si pred njom plakao ...trebao si joj samar hahaha...salim se naravno brate ...cura ce biti nek je ZELJO dobro :D :D
GOO ROGER!!!
peRFect!!

VOLIM ZELJEZNICAR !!!!!!!!

CARSONIO
Kontakt:

pon mar 28, 2016 1:52 am

Misevi sta ste zaspali. :zeljeznicar1: :zeljeznicar1: sve satro nema spavanja :rofl1: :rofl1:

Okolele
Kontakt:

pon mar 28, 2016 1:59 am

CARSONIO je napisao/la:Misevi sta ste zaspali. :zeljeznicar1: :zeljeznicar1: sve satro nema spavanja :rofl1: :rofl1:
Lezi spavaj dok nisu jos neki BUM izbacili onda bas neces spavati.. :shisha:

ceze
Kontakt:

pon mar 28, 2016 2:01 am

tu i tamo je napisao/la:
Trebao si na naselje donijeti ovaj post sa sobom, sa onog foruma. :palacgore:
tu i tamo je napisao/la:Kada vidim da nasa uprava radi sve odmah i transparentno, bas ne mogu da se otmem dojmu da je ovo prava prica, bez nekih sitnih licnih koristi, osim te koristi da ce i ljudi u Upravi rasti zajedno sa Zeljom
i koliko Zeljo bude napredovao, rasti ce i oni, i mi navijaci svi zajedno.

A OBAVEZA NAVIJACA je:
1. Svako ko voli Zelju bez obzira na mjesto i finansijsku situaciju da se uclani u klub, za to nema izgovora!

2. Da dolazimo na utakmice! i jednostavno da svaku drugu sedmicu, jednu subotu ili nedelju organizujemo tako da je centralni dogadjaj ta utakmica, naravno u dogovoru sa zenama, djecom, djevojkom ili roditeljima, ako treba svi zajedno niko se nece pokajati, i bez obzira da li pobjedili ili ne imacemo jednu lekciju iz bezuvjetne ljubavi, postovanja, odanosti i ponosa.

3. Ko god je u mogucnosti u trenutnoj situaciji treba uplatiti bar jednu stolicu, vazno je iz vise razloga, i da se vidi nas potencijal i kluba i navijaca, i drugo :) da imam tu zahvalnicu "ZA UCESTVOVANJE U IZGRADNJI EUROPSKE GRBAVICE" na svom zidu, te sama cinjenica da tu ima jedna moja stolica.

4. Navijaci koji su standardni trebaju da se pocnu vise navikavati na kupovinu godisnjih ulaznica i da prestanu sa praksom kupovine za svaku utakmicu posebno. Jer samo godisnje ulaznice omogucavaju veci priliv novca koji se mogu organizovati kroz budzet za potrebe kluba. A na pojedinacne ulaznice se ne racuna ozbiljno i sluze za ostale troskove.

Ja sam davno usvojio ove navike prije skoro 20god, doduse naslijedio od nekoga ko to radi vec 40 godina.
Ali jedini ispravan nacin.

GoodisonPark
Kontakt:

pon mar 28, 2016 2:18 am

BHDragons je napisao/la:Znate li šta je najbolje u cijeloj ovoj priči. Ovo naše fanatično jedinstvo. Imam osjećaj da svi dišemo istim plućima, uprava, igrači I mi navijači. To je nevjerovatna snaga. Moć tog našeg jedinstva pokazali smo prethodnih mjeseci. Sam prelazak na ovaj forum svih nas napravio je pometnju. Pokazali smo da se ne može niko sa nama igrati. Naša se riječ čuje I puno znači. Animirali smo ljude da dolaze na utakmice, pomogli smo akcije našeg kluba I dali im support da iza njih stoji jedna ujedinjena sila. Cijeli grad priča o nama I o tom našem jedinstvu, ali I poštenim namjerama. Pokazali smo da mnogo malih ljudi ujedinjenih, predvođenih poštenim ljudima koji imaju viziju mogu učiniti mnogo toga. To smo mi oduvijek I bili, armija malih normalnih ljudi zaljubljenih u plavu boju.
:palacgore:

U najtežim ratnim trenucima smo vjerovali da ćemo doći do našeg Hrama fudbala, isto tako i svih ovih godina nikad nismo klonuli duhom i u nama je uvijek tinjala nada da ćemo jednog dana krenuti sa gradnjom naše nove Grbavice. Čitam ove vaše postove od večeras i pronalazim se u silnim emocijama koje izviru iz svake napisane riječi, šta reći osim da sam jako ponosan što sam dio ove naše plave priče!

Sad napuniti stadion u subotu, ali da bude dubke pun i do vrha napuniti kasu, a našim momcima pjesmom i podrškom svih 90 minuta olakšati put do nove pobjede :zeljeznicar1:
Željo samo Željo!!!

Bekrija majstore goodison je uz tebe!

Europa League - We are coming!

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 11 gostiju.

Prijava