ned mar 27, 2016 10:12 pm
Eh, kakav dan za sve nas. Nevjerovatno, pravo cudo. Tesko je sada reci da li bi me nesto drugo ucinilo ovako sretnim. Sanjao sam i ja, kao svi ostali, novi stadion, neke arene, zamisljao novi istok, pa zapad i na kraju jug. Ipak, kada sam ovo vidio sve je drugo palo u vodu i onaj osjecaj kada nesto ocekujes, ali opet budes iznenadjen i odusevljen. Nisam plakao, vidim da neki i jesu, jednostavno ne zelim. Plakao sam kada sam gledao kako gori Grbavica, kako je vrijeme gazi, bacao pogled i trazio slike da se uvjerim da je ono sto je ostalo nekad bilo omiljeno mjesto. Nije se covjek tada mogao boriti s emocijama, pucalo se, ginulo se, prezivljavalo se nekako, ali sam i tada znao da cemo docekati jedan dan poput ovoga. Bilo se lijepo vratiti na Grbavicu, odgledati onaj derbi, pa stolice, reflektori, pa neke sitnice i sve je vodilo ka nasoj pobjedi. Ovo je ljepse od svake arene na svijetu.
Nadam se da shvatate da je ovo dan kada trebamo biti sretni. Istok je samo jedna tribina na stadionu, rekli bi nista posebno, ali vazna je simbolika. Neki ljudi su dosli i zapalili nas stadion, pucali po njemu, ukopavali tenkove, pravili rovove, htjeli da nas ugase, a sada smo se opet skupili i pokazali da nam nista ne mogu. Drazi mi je jedan red istoka koji smo mi napravili nego cijeli stadion. Hvala svima koji su ucestvovali u ovome, hvala igracima, upravi, strucnom stabu, nasim navijacima, ljudima koji nisu nasi navijaci, ali su prepoznali ovu akciju. Mnogo nase brace sada nije s nama, a djelili su nas san. Mi smo dali novac za stadion, a neki mnogo vise. Hvala i njima.