Sta je reci?LARS1921 je napisao/la:Je.bem ti nba i majku
Sta je reci?LARS1921 je napisao/la:Je.bem ti nba i majku
Počeli mi ovi gsw ici na *****, kad ih ne ide odjednom saspu 15 trojkipinki je napisao/la:Sta je reci?LARS1921 je napisao/la:Je.bem ti nba i majku
Eh ovako da se neke stvari malo i razjasne.Ovo post sa drugog foruma lika koji je dorektno ucestvovao u kompletnom procesu.Pa razlucite sami.Odmah da razjasnim u startu. Vukomanović nije otpao zbog ovih priča posljednjih dana. Zapelo je oko novca. Nekoliko dana se intenzivno pregovaralo s njim, sve do danas popodne je postojala šansa da se dogovorimo, možda bismo i uspjeli da je bio samo on uključen jer se mogao smuntati zbog toga što je i on u Želji vidio izazov, no tu je bio i menadžer koji je teško popuštao oko nekih stvari. Jednostavno je bilo previše novca u pitanju, pogotovo ako se želi poslovati zakonito pa da se plaćaju sve prateće obaveze za poreze i doprinose.
On je imao želju da dođe, klub je imao želju da ga angažuje i bio je prvi izbor. Meni lično je veoma žao što se nismo dogovorili jer mislim da je baš dobar lik u nastajanju. Ali jbg, dobar je i Hiddink pa ga ne bismo mogli priuštiti.
Prema tome... Dobro došao, Kostiću. Slovenačka varijanta slične priče. Mislim da će i on biti dobar (ne bi bio izabran da se ne misli tako, je l'?). Nikad se naravno ne zna, ali ima nešto u njemu, ima i neke energije više od Vukomanovića koji je onako totalno cool. Malo ovom Kostiću nekad zapne s jezikom pa poneku riječ kaže na slovenačkom ili engleskom, a zna i lanut' ako treba.
O Kostiću više ni riječi s moje strane. Na njemu je da sad radi. Od preko 20 imena s kojima se stupilo u kontakt, na kraju je izabran on. Bilo je tu nekih super poznatih imena, ali su oni i neki drugi vremenom pootpadali iz raznih razloga. Neki nisu zainteresovani za dolazak ili povratak u BiH, neki su jednostavno preskupi, neki imaju važeće ugovore sa klubovima ili reprezentacijama... Jbg, nismo ni mi baš klub u koji treneri hrle. Najbolje se to vidi kroz te kontakte. Ostanu nekakvi jagodići i sl.
Moj generalni utisak nakon svega je razočaranje u ove trenere što se vrte po Premijer ligi. Totalno sam razočaran u njih i bez dileme bih svjesno rizikovao sa nekim sa strane ko bar djeluje ozbiljno. Jednostavno ne mogu vjerovati da će neko sa ekipom uraditi nešto što ne zna ni nekim prostim riječima objasniti ili neko ko me bombarduje floskulama koje se našim terenima provlače decenijama. Jebô sebe onaj ko izmisli "davanje 120% od sebe" i slične gluposti.
PS: Kodro (kad me već pitate)... Moj dojam je da se njemu nešto pretjerano ne radi. Ako će dolaziti u Sarajevo, to je radi potpisa ugovora oko kojeg bismo se dogovorili na daljinu, a i to nekako i bi i ne bi. Ne znam da li je opržen nakon Sarajeva i reprezentacije, ali nije nešto poletan da radi. A mostarska flegmanska posla.
Hajde, sada već mogu reći da su na početku tu bili Matjaž Kek, Bojan Prašnikar, Krunoslav Jurčić, Ante Šimundža... Ljudi se nasmiju, kurtoazno se zahvale ne interesovanju i upakovano ti kažu upravo to - nije im na kraj pameti da dolaze ovdje. Međutim, čak i da je neki pristao, pare bi bile problem. Zoran Filipović se nudio sam, ali mu je startna plata 10.000 eura. I tako tih varijacija na temu
hahahaha, jbg kladionica?LARS1921 je napisao/la:Počeli mi ovi gsw ici na *****, kad ih ne ide odjednom saspu 15 trojkipinki je napisao/la:Sta je reci?LARS1921 je napisao/la:Je.bem ti nba i majku
A ne kladim se ima haman mjesecpinki je napisao/la:hahahaha, jbg kladionica?LARS1921 je napisao/la:Počeli mi ovi gsw ici na *****, kad ih ne ide odjednom saspu 15 trojkipinki je napisao/la: Sta je reci?
Stanic, sutira, kakav spogodak Srdjana Stanicaž'21 je napisao/la:Koliko se sjecam, jedini takav go smo primili protiv Celika. Sabic nam ga dao upravo tako kako si ti opisao.kalechw je napisao/la:kad ste kod tih mracnih godina, ima li negdje snimak gola sto nam je borac zabio mozda 2004-5, 40-ak metara sa strane na gol prema jugu... po meni najbolji go na grbavici poslije rata![]()
![]()
Sent from my LG-D802 using Tapatalk
Ovo je zabio Olja Jandric kapiten Borca kada smo pod Plisekom jedini put porazeni. Dobi nas Borac na Grbavici, a nama branio onaj mali Hasanspahic ili kako se vec zvao.ž'21 je napisao/la:Koliko se sjecam, jedini takav go smo primili protiv Celika. Sabic nam ga dao upravo tako kako si ti opisao.kalechw je napisao/la:kad ste kod tih mracnih godina, ima li negdje snimak gola sto nam je borac zabio mozda 2004-5, 40-ak metara sa strane na gol prema jugu... po meni najbolji go na grbavici poslije rata![]()
![]()
Sta sve odbrani golman, svaka mu cast, zamalo da ispuste 2-0 vodstvo.. A ta zena ko vuk ybt koji je ono fazon, mogu mislit uzivo koliko iritirarodrigo87 je napisao/la:E gledam ovaj video prilog iz Butmira ovih pionira. Ko dade ovoj curi ovdje da bude majka mu stara samo se dere nesto, morao sam ton iskljucit da pogledam video do kraja
Mislio sam na ovu malu djecu. Čim razvaljuju pitare koji ganjaju akademiju i slložili smo se dobro rade. Nisam rekao da nismo nikako izgubili sa njim. MOžda sam krivo napisao.POenta mog posta je da kad imaš sistem i desetak ljudi koji rade kako treba, koji imaju potencijal i vrh su u poslu u toj nekoj genreraaciji s akojom rade onda nema problema ako jedan čovjek ode, pa bio on i Dogan. Očigledno za ove dvije generacije nije imalo uticaja. Možda je imalo uticaja na onu kadetksu jer je loš trener onaj Mekić npr. (ne krivim Mekića). Hoću da kažem da treba analiza svih struktura da bi se moglo reći gdje je falio neko a gdje nije. Glavni su oni što direktno rade na terenu. Nadam se da smo se razumjeli. Ja sam za Amara i mislim da su svi ali ne možemo i nesmijemo zavisiti od jednog čovjek apa makar oni bio i Amar. Ja bih Amara potpisao do kraja života, ali nije ni on besmrtan ako me razumiješ.Neandertalac je napisao/la:ponosannavas je napisao/la:Baš sam neki dan htio napisati (jer ste počeli zbog poraza od 8:0 pričati o Doganu, te kako ništa nevalja i sl) kako su ovi pioniri i predpioniri razbili pitare. Najveći uticaj je nečiji odlazak nakon pola godine mogao imati na ovu malu djecu jer oni najviše uče. I evo vidim da se nije ništa izgubilo odlaskom DOgana, mada ja i dalje mislim da je čovjek stručnjak i žao mi je što je otišao, ali kao što i danas napisah ne može jedan sistem zavisiti od jenog čovjeka. Nadam se da će i novi šef struke uvezati naše omladisnke trenre i uvesti nove procese rada. Najviše je do edukacije trenera koji direktno rade na terenu. Ostalo je administracija.
Ma nije istina da nismo izgubili njegovim odlaskom.
Ako pet njih koji su radili tamo, ili i sada rade skoro placu za njim, plus Amar za cijih je mandata najvise mladih iznjedreno prica o tom covjeku u superlativima za mene je to gubitak.
Pa polazu ispite pred njim hbte, sta ti se dalje ima pricat.
Najbolji gol koji sam vidio na grbavici, Stanic protiv Rudara ...Lampard je napisao/la:Stanic, sutira, kakav spogodak Srdjana Stanicaž'21 je napisao/la:Koliko se sjecam, jedini takav go smo primili protiv Celika. Sabic nam ga dao upravo tako kako si ti opisao.kalechw je napisao/la:kad ste kod tih mracnih godina, ima li negdje snimak gola sto nam je borac zabio mozda 2004-5, 40-ak metara sa strane na gol prema jugu... po meni najbolji go na grbavici poslije rata![]()
![]()
Dobar je i od Beslije protiv Slavijekb80 je napisao/la:Najbolji gol koji sam vidio na grbavici, Stanic protiv Rudara ...Lampard je napisao/la:Stanic, sutira, kakav spogodak Srdjana Stanicaž'21 je napisao/la: Koliko se sjecam, jedini takav go smo primili protiv Celika. Sabic nam ga dao upravo tako kako si ti opisao.![]()