Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

nookey
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

uto maj 31, 2016 6:25 am

LARS1921 je napisao/la:Je.bem ti nba i majku
Sta je reci?

LARSSON
Kontakt:

uto maj 31, 2016 6:38 am

pinki je napisao/la:
Sta je reci?
Počeli mi ovi gsw ici na *****, kad ih ne ide odjednom saspu 15 trojki

Dzezvar
Kontakt:

uto maj 31, 2016 7:04 am

Odmah da razjasnim u startu. Vukomanović nije otpao zbog ovih priča posljednjih dana. Zapelo je oko novca. Nekoliko dana se intenzivno pregovaralo s njim, sve do danas popodne je postojala šansa da se dogovorimo, možda bismo i uspjeli da je bio samo on uključen jer se mogao smuntati zbog toga što je i on u Želji vidio izazov, no tu je bio i menadžer koji je teško popuštao oko nekih stvari. Jednostavno je bilo previše novca u pitanju, pogotovo ako se želi poslovati zakonito pa da se plaćaju sve prateće obaveze za poreze i doprinose.

On je imao želju da dođe, klub je imao želju da ga angažuje i bio je prvi izbor. Meni lično je veoma žao što se nismo dogovorili jer mislim da je baš dobar lik u nastajanju. Ali jbg, dobar je i Hiddink pa ga ne bismo mogli priuštiti.

Prema tome... Dobro došao, Kostiću. Slovenačka varijanta slične priče. Mislim da će i on biti dobar (ne bi bio izabran da se ne misli tako, je l'?). Nikad se naravno ne zna, ali ima nešto u njemu, ima i neke energije više od Vukomanovića koji je onako totalno cool. Malo ovom Kostiću nekad zapne s jezikom pa poneku riječ kaže na slovenačkom ili engleskom, a zna i lanut' ako treba.
Eh ovako da se neke stvari malo i razjasne.Ovo post sa drugog foruma lika koji je dorektno ucestvovao u kompletnom procesu.Pa razlucite sami.

O Kostiću više ni riječi s moje strane. Na njemu je da sad radi. Od preko 20 imena s kojima se stupilo u kontakt, na kraju je izabran on. Bilo je tu nekih super poznatih imena, ali su oni i neki drugi vremenom pootpadali iz raznih razloga. Neki nisu zainteresovani za dolazak ili povratak u BiH, neki su jednostavno preskupi, neki imaju važeće ugovore sa klubovima ili reprezentacijama... Jbg, nismo ni mi baš klub u koji treneri hrle. Najbolje se to vidi kroz te kontakte. Ostanu nekakvi jagodići i sl.

Moj generalni utisak nakon svega je razočaranje u ove trenere što se vrte po Premijer ligi. Totalno sam razočaran u njih i bez dileme bih svjesno rizikovao sa nekim sa strane ko bar djeluje ozbiljno. Jednostavno ne mogu vjerovati da će neko sa ekipom uraditi nešto što ne zna ni nekim prostim riječima objasniti ili neko ko me bombarduje floskulama koje se našim terenima provlače decenijama. Jebô sebe onaj ko izmisli "davanje 120% od sebe" i slične gluposti.

PS: Kodro (kad me već pitate)... Moj dojam je da se njemu nešto pretjerano ne radi. Ako će dolaziti u Sarajevo, to je radi potpisa ugovora oko kojeg bismo se dogovorili na daljinu, a i to nekako i bi i ne bi. Ne znam da li je opržen nakon Sarajeva i reprezentacije, ali nije nešto poletan da radi. A mostarska flegmanska posla.

Hajde, sada već mogu reći da su na početku tu bili Matjaž Kek, Bojan Prašnikar, Krunoslav Jurčić, Ante Šimundža... Ljudi se nasmiju, kurtoazno se zahvale ne interesovanju i upakovano ti kažu upravo to - nije im na kraj pameti da dolaze ovdje. Međutim, čak i da je neki pristao, pare bi bile problem. Zoran Filipović se nudio sam, ali mu je startna plata 10.000 eura. I tako tih varijacija na temu
Čaršijom hodaj vješto jer bi te moglo spotaći nešto....

Ex : Faca sa ulica

teteac8684
Kontakt:

uto maj 31, 2016 7:15 am

Puna podrška Milošu i Marku...Da nas obradujete pobjedama i, naravno, pokojom titulom... :ganja: VOLIM TE ŽELJO!!! :zeljeznicar1: :zeljeznicar1: :zeljeznicar1: :zeljeznicar1: :zeljeznicar1: :zeljeznicar1: :zeljeznicar1: :zeljeznicar1: :zeljeznicar1:

LARSSON
Kontakt:

uto maj 31, 2016 7:21 am

Biće ovo dobro, samo lagano :D

nookey
Kontakt:

uto maj 31, 2016 7:25 am

LARS1921 je napisao/la:
pinki je napisao/la:
Sta je reci?
hahahaha, jbg kladionica?

LARSSON
Kontakt:

uto maj 31, 2016 7:28 am

pinki je napisao/la:
LARS1921 je napisao/la:
pinki je napisao/la: Sta je reci?
hahahaha, jbg kladionica?
A ne kladim se ima haman mjesec :D

rodrigo87
Kontakt:

uto maj 31, 2016 8:19 am

E gledam ovaj video prilog iz Butmira ovih pionira. Ko dade ovoj curi ovdje da bude majka mu stara samo se dere nesto, morao sam ton iskljucit da pogledam video do kraja

Velahalve
Kontakt:

uto maj 31, 2016 8:34 am

Milišu Kostiću i njegovom pomoćniku Marku želim puno sreće u najtrofejnijem klubu u BiH, i nadam se da će ga pratiti dobri rezultati i da će se zadržati malo duže na klupi, pa da i na tom polju pokažemo malo više ozbiljnosti, jer vrijeme je, i nadam se da je prošlost promjena trenera kao na traci, kad nam se to prestane dešavati možemo očekivati neko ozbiljnije ime za šsš. :zeljeznicar1:

vrbanjusa
Kontakt:

uto maj 31, 2016 8:35 am

Miloš Kostić je rođen 23. novembra 1971. godine u Ljubljani. Tu je i započeo svoju fudbalsku karijeru. Prvi klub mu je bio lokalna Svoboda, a u nastavku karijere je još nastupao za Goricu, Primorje i Olimpiju. Sa Goricom je 1996. godine osvojio tiulu šampiona Slovenije. Bio je odbrambeni igrač. Nažalost, zbog teže povrede koljena je morao okončati igračku karijeru u 28. godini te se odmah nakon toga posvetio trenerskom zvanju. Kroz edukaciju i stalno usavršavanje se posebno specijalizirao za rad sa mladim igračima, što je i jedan od osnovnih razloga za interesovanje našeg Kluba. Osim toga, njegove i želje našeg Kluba se poklapaju u drugim aspektima s obzirom na to da je naš cilj da se selekcije grade po uzoru na uspješne evropske primjere, a Kostić je osoba koja je u Fudbalskom savezu Slovenije (NZS) bila zadužena upravo za takve aktivnosti. Stoga on sada želi da svoje višegodišnje iskustvo u radu sa mladim igračima iskoristi kao samostalni trener prvog tima. Kostić je završio Fakultet za sport i posjeduje UEFA Pro trenersku licencu. Sarađivao je sa poznatim trenerskim imenima kao što su Matjaž Kek i Srečko Katanec, ali i sa brojnim drugim stručnjacima tokom svojih posjeta evropskim klubovima.

Trenerski posao je započeo u kadetskoj reprezentaciji svoje zemlje koju je 1999. godine odveo na Evropsko prvenstvo. Na “euru” je učestvovao i 2002. godine sa juniorskom reprezentacijom Slovenije, kao i 2012. godine, ponovo sa kadetskom selekcijom. U međuvremenu je radio kao trener u školama fudbala u svojoj zemlji i Japanu, usavršavao se u klubovima kao što su Ajax, PSV, Olympiakos i Werder, ali je zadržao i ulogu saradnika nacionalnog saveza radeći kao skaut. Također je autor priručnika koji se u Sloveniji koristi u procesu edukacije trenera. Kada je u pitanju seniorski fudbal, ovo će mu biti tek drugi samostalni angažman, što i nije iznenađujuće jer se tek 2012. godine odlučio na taj korak. Prvo je radio kao pomoćni trener u Crvenoj zvezdi kada je beogradski tim vodio Slaviša Stojanović, poslije čega je sa istim trenerom otišao u belgijski Lierse. Pred početak prošle sezone mu je ponuđeno da vodi Olimpiju, što je on odbio zbog nepostojanja slobode u radu. Jedini dosadašnji angažman kao šef stručnog štaba u nekom klubu je imao ovog proljeća kada je osam kola prije kraja sezone preuzeo Krku koja je u tom trenutku već bila “otpisana” iz najvišeg ranga. Cilj uprave bio da se sa Kostićem pokuša stvoriti mladi tim za narednu sezonu, a on im je uzvratio sa neočekivanih devet bodova. Ipak, njegove ambicije su veće i u Željezničar dolazi svjestan da se ovdje od njega očekuju trofeji. Kako i sam ističe, osnovni motiv za dolazak u našu zemlju i Željezničar je upravo želja da svoj uspješan rad sa mlađim kategorijama nastavi pobjedama u seniorskom fudbalu.

Kostić sa sobom dovodi i prvog pomoćnika. To je Marko Lešnik. Rođen je 15.10.1978. u Mariboru. U svom rodnom gradu je počeo karijeru igrajući za NK Maribor. Kasnije je igrao za Železničar iz Maribora, Elan iz Novog Mesta i Pohorje, no i on je veoma rano sa 25 godina prestao sa aktivnim igranjem. Okrenuo se trenerskoj edukaciji. Kao trener je radio kao šef omladinske škole NK Maribor, zatim kao član stručnog štaba u raznim mladim selekcijama Slovenije, vodio je B tim Maribora, a jedno vrijeme je bio i asistent prvom treneru ovog uspješnog kluba. Također, Lešnik je jedan od predavača NZS u procesu educiranja trenera.
21 10 4

Petrović Slavko

dell21
Kontakt:

uto maj 31, 2016 8:44 am

Sretno novom treneru po duplu ako Bog da :zeljeznicar1:

Lampard
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

uto maj 31, 2016 8:44 am

ž'21 je napisao/la:
kalechw je napisao/la:kad ste kod tih mracnih godina, ima li negdje snimak gola sto nam je borac zabio mozda 2004-5, 40-ak metara sa strane na gol prema jugu... po meni najbolji go na grbavici poslije rata :rofl: :rofl:
Koliko se sjecam, jedini takav go smo primili protiv Celika. Sabic nam ga dao upravo tako kako si ti opisao. slika

Sent from my LG-D802 using Tapatalk
Stanic, sutira, kakav spogodak Srdjana Stanica :rofl1:

mirzza
Kontakt:

uto maj 31, 2016 8:47 am

ž'21 je napisao/la:
kalechw je napisao/la:kad ste kod tih mracnih godina, ima li negdje snimak gola sto nam je borac zabio mozda 2004-5, 40-ak metara sa strane na gol prema jugu... po meni najbolji go na grbavici poslije rata :rofl: :rofl:
Koliko se sjecam, jedini takav go smo primili protiv Celika. Sabic nam ga dao upravo tako kako si ti opisao. slika

Ovo je zabio Olja Jandric kapiten Borca kada smo pod Plisekom jedini put porazeni. Dobi nas Borac na Grbavici, a nama branio onaj mali Hasanspahic ili kako se vec zvao.

cikazubo
Kontakt:

uto maj 31, 2016 9:07 am

rodrigo87 je napisao/la:E gledam ovaj video prilog iz Butmira ovih pionira. Ko dade ovoj curi ovdje da bude majka mu stara samo se dere nesto, morao sam ton iskljucit da pogledam video do kraja
Sta sve odbrani golman, svaka mu cast, zamalo da ispuste 2-0 vodstvo.. A ta zena ko vuk ybt koji je ono fazon, mogu mislit uzivo koliko iritira :r

ponosannavas
Kontakt:

uto maj 31, 2016 9:12 am

Neandertalac je napisao/la:
ponosannavas je napisao/la:Baš sam neki dan htio napisati (jer ste počeli zbog poraza od 8:0 pričati o Doganu, te kako ništa nevalja i sl) kako su ovi pioniri i predpioniri razbili pitare. Najveći uticaj je nečiji odlazak nakon pola godine mogao imati na ovu malu djecu jer oni najviše uče. I evo vidim da se nije ništa izgubilo odlaskom DOgana, mada ja i dalje mislim da je čovjek stručnjak i žao mi je što je otišao, ali kao što i danas napisah ne može jedan sistem zavisiti od jenog čovjeka. Nadam se da će i novi šef struke uvezati naše omladisnke trenre i uvesti nove procese rada. Najviše je do edukacije trenera koji direktno rade na terenu. Ostalo je administracija.

Ma nije istina da nismo izgubili njegovim odlaskom.
Ako pet njih koji su radili tamo, ili i sada rade skoro placu za njim, plus Amar za cijih je mandata najvise mladih iznjedreno prica o tom covjeku u superlativima za mene je to gubitak.
Pa polazu ispite pred njim hbte, sta ti se dalje ima pricat.
Mislio sam na ovu malu djecu. Čim razvaljuju pitare koji ganjaju akademiju i slložili smo se dobro rade. Nisam rekao da nismo nikako izgubili sa njim. MOžda sam krivo napisao.POenta mog posta je da kad imaš sistem i desetak ljudi koji rade kako treba, koji imaju potencijal i vrh su u poslu u toj nekoj genreraaciji s akojom rade onda nema problema ako jedan čovjek ode, pa bio on i Dogan. Očigledno za ove dvije generacije nije imalo uticaja. Možda je imalo uticaja na onu kadetksu jer je loš trener onaj Mekić npr. (ne krivim Mekića). Hoću da kažem da treba analiza svih struktura da bi se moglo reći gdje je falio neko a gdje nije. Glavni su oni što direktno rade na terenu. Nadam se da smo se razumjeli. Ja sam za Amara i mislim da su svi ali ne možemo i nesmijemo zavisiti od jednog čovjek apa makar oni bio i Amar. Ja bih Amara potpisao do kraja života, ali nije ni on besmrtan ako me razumiješ.

Tryg
Kontakt:

uto maj 31, 2016 9:14 am

Sto se tice golmana koji dolaze iz omladinskih pogona, mislim da sa tim nemamo problema deceniju u nazad ako ne i vise. Kakve mali ima reflekse to je cudo.
Tvoje NE ucinilo te legendom! R.I.P Josko Domorocki!

kb80
Kontakt:

uto maj 31, 2016 9:31 am

Lampard je napisao/la:
ž'21 je napisao/la:

Najbolji gol koji sam vidio na grbavici, Stanic protiv Rudara ...

ž'21
Kontakt:

Re: RE: Re: RE: Re: FK Željezničar

uto maj 31, 2016 9:33 am

kb80 je napisao/la:
Lampard je napisao/la:
ž'21 je napisao/la: Koliko se sjecam, jedini takav go smo primili protiv Celika. Sabic nam ga dao upravo tako kako si ti opisao. slika

Najbolji gol koji sam vidio na grbavici, Stanic protiv Rudara ...
Dobar je i od Beslije protiv Slavije

mirzza
Kontakt:

uto maj 31, 2016 9:39 am

Fadil Zeric protiv Celika, i u istoj tekmi Memisevic za Celik.

LARSSON
Kontakt:

uto maj 31, 2016 9:42 am

Ocel neko ici do premiera, da baci na račun, vratim mu čim mogne :ganja:

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 17 gostiju.

Prijava