Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

Plavi orkestar
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

ned maj 28, 2017 3:26 am

Leon_Professional je napisao/la:
ned maj 28, 2017 3:21 am
Jesu skupi. :ganja:
Ali ti novi su san.
Da je docekat adidas garnituru na nasim manekenima.
Adidas je vrh
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja".

Plavi orkestar
Kontakt:

ned maj 28, 2017 3:34 am

Evo šta kaze Ivan Golac,starija raja znaju ko je bio on,odnosi se se na Srbijansku ligu ali sve vazi i za našu.

Odavno smo u rangu poluozbiljnih liga, 25 godina je ista priča i narod se umorio od ovog i ovakvog fudbala. Naš fudbal je, nažalost, odavno na periferiji i više se priča o nefudbalskim stvarima. Da bismo pričali o fudbalu, na vodećim funkcijama bi morali da budu fudbalski ljudi. Nekada smo imali u ekipama po tri-četiri 18-godišnjaka kao preozbiljna igrača, danas ne dobijaju šansu u moru stranaca sumnjivog kvaliteta. Mi nemamo klubove koji se domaćinski odnose prema poslu. Imamo gedže koje drže buđelar u zadnjem džepu pantalona i rasipaju se novcem naviknuti na kupovinu uspeha. Taj uspeh je nakaradan, prividan, zato čim dođemo do Evrope nama su pretkvalifikacije visoke kao Himalaji.

Sa svim našim reprezentativnim selekcijama moraju da rade najkvalitetniji treneri, oni koji će moći i znati da vaspitavaju našu decu. Doći će vreme intelekta i kod nas, a mi nećemo imati ni klubove ni reprezentaciju za takvu konkurenciju. Fudbal je igra kojoj treba dostojanstvo. Trebalo bi biti radikalan, nema šta. Francuzi su pravi primer dugoročnog rada, koji im se na kraju isplatio. Deset godina su svesno zanemarivali uspehe reprezentacije i klubova, a onda su kroz sistematski rad došli do titula evropskog i svetskog šampiona. Dakle, baza treba da bude vrlo jasna. Da pametni ljudi sednu, da diskutuju i traže rešenje, a ne kao ovi naši, da selektore biraju u kafani i podrumima.

Nisu samo funkcioneri krivi za loše stanje u srpskom fudbalu, Ivan Golac upire prstom i na igrače. Igrače folirante.

- Teško varim utakmice na kojima gledam toliko nepoštenja i foliranja samih fudbalera. Neprihvatljivo mi je da neki igrač prilazi kod sudije i traži karton za svog rivala. To je nekada bilo nezamislivo, nefer, prljavo... Pre nekoliko godina sam predlagao da se uvede crveni karton za prevarante koji se bez razloga bacaju u kaznenom prostoru, traže penal ili faul na sredini terena, nebitno. Neko mora da zaštiti čist fudbal.
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja".

Minjore
Prijatelj i Forumas Godine, 2018.
Kontakt:

ned maj 28, 2017 5:56 am

***** vam majke picke na terenu gledaj kako je svanuo lijep dan...

hardwell
Kontakt:

ned maj 28, 2017 7:18 am

Kako je lijep dan, svi na Grbavicu!

Nadam se da danas pun stadion gleda kako Zeba diže pehar i nadam se da pun stadion gleda zadnju utakmicu u Želji Kerle, Bogičevića, Blagojevića i ostalih da ne nabrajam, Slavka Petrovica i da dobijemo neke naznake da Veca i Miro ostaju.
Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja

TheTacTica
Kontakt:

ned maj 28, 2017 7:29 am

Grbavica je napisao/la:
ned maj 28, 2017 12:50 am
Plava Porodica je napisao/la:Za Miru je vec druga prica. Ono sto Ivanu zamjeram je to sto 5.utakmica zabija pa ga 5.nema bukvalno. A Miro je konstanta, pa i kad je losiji trudi se nudi se, trci ko navijen, dok Ivan kad nije u toj nekoj njegovoj ludackoj formi, jednostavno nije na terenu.. U redu ne ide ga gol, ali covjeka nema da suradjuje sa ekipom,da im spusta lopte, da ih proigrava, da se razigrava, da prodje nekog igraca i napravi visak. On je nevjerovatan golgeter ali nista vise ali apsolutno nista vise nema fudbalski. Ponajmanje mozga. I zato nije uspio, niti ce uspjeti. Nazalost zaskripao je opet kad je najpotrebniji,iako nas je sam doveo u ovu situaciju.
Pogresno gledas Ivana i cijelu situaciju oko njega. Pogledaj malo sire, a to sire je nasa igra, kretanje nasih veznjaka, bekova, odnosno cijele ekipe. Kako neko ocekuje da ce se Ivan vidjeti ja terenu ako se kontantno salju visoke lopte na njega dok je on okruzen za 10-20 centimetara vecim stoperima? Kako ce se vidjeti ako ne dobija lopte u prostor izmedju stopera gdje bi njegova brzina i "brze noge" dosle do izrazaja? Pada mi na pamet gol protiv Olimpika u drugom kolu a i na Grbavici. Svaki pas i centarsut koji je njemu iole odgovaro je bio sansa ili gol. To su brzo pasovi u prostor ili poluvisoki centarsutevi negdje u "medjuprostor" gdje se on ubaci. Primjer Sloboda prvi gol ja otvaranju istoka, gol protiv Sirokog nakon Sinisine asistencije prosle sezone. To su neke situacije iz glave. Na nasu i njegovu zalost, takvih lopti nema ili su pravo rijetke.

Gesendet von iPhone mit Tapatalk
Jesi vidio da je ijedan stoper nadskocio Miru koji je iste visine kao Lendric ?

avlami97
Kontakt:

ned maj 28, 2017 9:31 am

U dva navrata sam postavio statisticki ucinak SP i po tom ucinku bi sada slavili titulu, odnosno to bi zvanicno ucinili prije par kola. Rekao sam da to ne amnestira igrace i SP od prokockane sanse za titulu i da cu igru analizirati nakon zadnjeg kola. Citajuci postove, odlucio sam ipak to uraditi sada, a jedini razlog lezi u cinjenici, sto se broj onih koji sada pisu drasticno povecao. Forumasi su se aktivirali nakon Krupe, a kulminacija je dosegla vrhunac nakon derbija. Ovo se ne odnosi na forumase i njihove stavove koji su kontinuirano pisali na ovom forumu.

Da vas ne drzim u neizvjesnosti o nasoj igri u ovoj sezone - reci cu samo da je igra uglavnom bila goli *****. Kazem uglavnom, jer je bilo dobrih utakmica - Olimpic, SBX2, Zrinjski X2, Vitez, Sarajevo treca i Radnik..., bilo je jos par tekmi nako, nako. Prvenstvo se gleda od prve do posljednje tekme i tek se tada moze, uz pravilan metodoloski pristup, dati donekle realna slika o ucinjenom.

Vidim da neki traze da se svih 13, 14 igraca koji su odigrali sezonu otjera skupa sa SP i Upravom. ??? Ne razumijem.

Sezonu smo poceli bez 3 najbitnija igraca iz prethodne (Kjosevski i Blagojevic - zbog Zenice i M. Stevanovic tri zuta), a pred samu utkmicu nas je napustio i Hervas, oko kojeg se gradila igra. U takvoj situaciji nam dolazi SA i nakon pola sata ostajemo sa igracem manje i jedva uzimamo bod iako smo poveli nakon sjajne akcije Pozder-Nikolic-Lendric. Fejzic krece pa staje i Ahmetovic nam daje gol i svi okrivljuju Kosorica. Idemo na Otoku i tamo u sudijske greske na nasu stetu glat uzimamo, a Faik Kolar nas ismijava, dok pomocni sudija dobija suspenziju od 18 utakmica-tada rekord. Fejzic brani odli no, a dobru formu krunise jos boljom partijom protiv Sirokog na Grbavici u kojoj razvalimo protivnika. Naredno kolo igramo u TZ, a na gol se vraca Kjosevski. Najlosija tekma sezone za Zelju. Vitez kuci qurac od igre, a onda Zrinjski u kojoj Kjosevski poklanja pobjedu Mostarcima. Tjeramo Kostica, a on optuzuje da su ga neki igraci izdali. Kostic je tada pijan, a stara narodna kaze sto trijezan misli to pijan govori.

Uprava dovodi SP i redefinise ciljeve, te umjesto titule kao primarni cilj postavlja Evropu. Idemo u Zenicu, a sa klupe nas vodi Alihodzic. Primamo gol iz penala i osvajamo bod. U bodovnom smo zaostatku i nastojimo se ugurati medju 6 ekipa u LzP. Ispred nas je 8-9 ekipa koje moramo sustici i prestici. Glavnu rijec na tabeli vode Zrinjski, MDK, Sloboda i SA. Pod bodovnim smo pritiskom i svaki bod je zlata vrijedan. Ljepota nam nije bitna, jer su bodovi imperativ. Osvajamo nekako bodove i nakon 6-7 kola se uvaljujemo medju prvih 6. Pobjedjujemo, donosimo bodove i stagniramo na tabeli, jer bodove skupljaju i konkurenti.

Kljucna utakmica se odigrava protiv Zrinjskog u MO. Situacija u i oko Kluba je na rubu linca. Opstruiraju nam dozvole za Istok, Jahic nas proziva u medijima, Predsjednik Skupstine E. Pesto cini isto, izlazi najdebilniji novinarski clanak Propast Dinastije MisimovicA i mi se na kraju popisamo na sve neprijatelje, koji po automatizmu odlaze u ilegalu. Napokon smo prodisali. Osvajamo bodove i vise nas niko ne vidi u LzO, naprotiv uvrstili su nas u ozbiljnog konkurenta za Evropu. Borba se nastavlja i nakon 18 kola jesenjeg dijela postajemo ekipa koja moze svakome pomrsiti racune. Dolazi plavo proljece, odnosno 4 utakmice regularnog dijela i biljezimo 4 pobjede. Liga se dijeli na dva, a mi smo u onoj za prvaka i to na drugoj poziciji. Igramo sa najboljih 5 po dva puta i do sada imamo u tom dijelu isti ucinak kao ZR i SA. Demoliramo Zr i ljudi i pojedini igraci slave titulu pred Vjecnom. Dommacin u Krupi nam u pisanoj formi cestita titulu pred utakmicu. Ostatak je svima poznat.

O igrcima. Miro je bio jedina pozitivna konstanta. Svi ostali su varirali. Na polusezoni sam napisao da ce nam Krizman biti najbolji igrac na proljece. Krizmana nema. Za Musu sam napisao da je fudbalski inteligentniji od nasih igraca i da ga ostali ne mogu pratiti. Kjosevski je nakon loseg starta postao jedan od 3 nasa najbolja igraca. Sinisa je pokazao da je nas najbolji bek i to na obje strane. Odgovoran u primarnoj zadaci. Stana dobar naprijed, nazad cesto ostavljao brisan prostor, pr Olimpik na Gr, a ima ih podosta. Stoperi losi, a kad se sve sabere Bogi i Kosoric su trebali biti tandem. Boka na prvu dobar, ali samo na prvu-analiza kaze puno pgresnov i naivnog postavljanja. Cijeli vezni red oscilirao kroz prvenstvo. Lijeva strana nedorecena, osim Krizmana. (Husic bi nam bio najbolji lijevi bek da je normalan). Lendric i Nikolic odlicni. Miro prekucao.

Da sam na mjestu SP, sta bih uradio. Vjerovatno isto. Rezultate i bodove bih stavio ispred ljepote. Za zadnje dvije utakmice ni SP ni igraci nemaju opravdanja, cak ni izgovor.

Sta dalje? Ja sam za kontiunitet i nadam se da su SVI naucili lekciju, SP, igraci, Uprava i navijaci.

Danas igra Zeljo, svi na Grbavicu.

Sent from my HUAWEI G6-U10 using Tapatalk

Dok istina obuje cipele laž je već obišla cijeli svijet.

Dolina
Kontakt:

ned maj 28, 2017 9:42 am

Danas igra Željo!!!
Crknite dušmani!!!
Ivica Osim: "Ko ne može da trči, taj ne može da igra".

rodrigo87
Kontakt:

ned maj 28, 2017 9:58 am

Ma samo prepisati od Alavesa. Prelijepi dresovi!
slika

TheBlue
Prijatelj foruma
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

ned maj 28, 2017 10:03 am

rodrigo87 je napisao/la:Ma samo prepisati od Alavesa. Prelijepi dresovi!
slika
Vala kragna je uzas..

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

Prvenstvo Jugoslavije (1): 1971/1972.
Prvenstvo BiH (6): 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012, 2012/2013.
Kup BiH (6): 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012, 2017/2018.
Super kup BiH (3): 1998, 2000. i 2001.

dres_na_pruge
Kontakt:

ned maj 28, 2017 10:05 am

Spoiler:
rodrigo87 je napisao/la:
ned maj 28, 2017 9:58 am
Ma samo prepisati od Alavesa. Prelijepi dresovi!
slika
Sa tvoje tastature u Misimoviće uši :roll:

rodrigo87
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

ned maj 28, 2017 10:30 am

Durgo je napisao/la:
ned maj 28, 2017 10:03 am
rodrigo87 je napisao/la:Ma samo prepisati od Alavesa. Prelijepi dresovi!
slika
Vala kragna je uzas..

Sent from my LG-D855 using Tapatalk
Yebes kragnu, pogledaj kombinaciju boja :cigara:

Ch.Willa1986
Kontakt:

ned maj 28, 2017 10:38 am

Svi na grbavicu!!
Sto se dresova tice, ja imam info da su isti kao na Zubandan :) Bar ono sto sam vidio najvise lici na tu garnituru dresova.

kontranogama
Kontakt:

ned maj 28, 2017 10:39 am

@avlami svaka cast , vec nekoliko dana pocnem pisati slicno pa mi se ucini dugacko.
Remont je potreban, a i da necemo moramo jer zna se ko odlazi svakako, a treba odluciti i za neke kojima ne istice ugovor.
Kakav god SP bio ja ne bih talasao sa novim trenerom.
nekakav kontinuitet je prijeko poteban a ja sam dosadan sam sebi koliko sam puta ovo ponovio od odlaska Odovica.
A svi dusmani koji se sad nesto uhvatili kritika nek duvaju. Gdje su do sad bili. Promjena ce biti al' ne u korist lopova koji ova desavanja hoce da iskoriste protiv uprave.
.... A ONDA SU BAGERI ODNIJELI STARI ISTOK A VRAG ODNIO SALU...

ChWilla
Kontakt:

ned maj 28, 2017 10:44 am

manje-više, plus-minus pet-deset posto - sve što treba sad trebalo bi i da jesmo uzeli titulu. treba remont, treba napadač ubica, treba moderan vezni...pa još bi više trebalo da nas čeka neka legia, APOEL, celtic.
gradi željo boli te *****

exbabilon
Kontakt:

ned maj 28, 2017 10:47 am

Dva stopera, lijevi bek..svasta nesto treba.

Sent from my LG-K430 using Tapatalk

Hurmasica
Kontakt:

ned maj 28, 2017 10:49 am

Danas ćemo život dati, Željo mora zaigrati!

:zeljeznicar1: :zeljeznicar1: :zeljeznicar1:
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

kontranogama
Kontakt:

ned maj 28, 2017 10:52 am

Ja sam se nasikiro rezultatom u Krupi a onda mi ono sa pitarima nekako proslo u bunilu. jebbaji ga sad sta bude danas bude. Igramo u evropi pa sad u kojoj vidjet cemo. Kod nas nikad nije islo ko po loju. Mi stariji smo na to naucili a vi mladji nazalost morate poceti da se navikavate. To je nas Zeljo pa ti sad uzmi il' ostavi. Al' ko jednom uzme tesko da ikada ostavi, sto kaze Sula "nije to bolest rijetka...."
.... A ONDA SU BAGERI ODNIJELI STARI ISTOK A VRAG ODNIO SALU...

ChWilla
Kontakt:

ned maj 28, 2017 10:55 am

isto za to bunilo, majke mi, bar pet utakmica u zadnjih par godina sam se više nasekirao. ne mogu ni sam sebi da objasnim. možda polako prelazim u kategoriju stariji.
gradi željo boli te *****

Okolele
Kontakt:

ned maj 28, 2017 10:58 am

HAJCAJ RAJU SVI NA GRBAVICU DA SLAVIMO TITULU..
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

Hurmasica
Kontakt:

ned maj 28, 2017 10:59 am

i posle 15 godina bude ti bolje... :D
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.

Prijava