Mada ovaj njegov rezultat s Krkom ne znaci meni nista,oni su ispali u prvom kolu !!

Iz ove utakmice, kao i iz ostalih mi možemo samo analizirati sistem po kojem igra i to je to. Sada porediti igrače Krke koji su otpisani davnih dana bili i naše bilo bi u krajnju ruku čudnodiego1921 je napisao/la:https://www.youtube.com/watch?v=KVCnrbx_Mh0 Zadnje kolo protiv Olimpije,ko ima vremena nek pogleda !!
Mada ovaj njegov rezultat s Krkom ne znaci meni nista,oni su ispali u prvom kolu !!
E vidis sta je falilo odma da ovako napises, a ne onako pa ja reagovah kako sam reagovaoNeandertalac je napisao/la:Valjat ce nam njegova ambicioznost. Sigurno da je njemu cilj da napravi nesto veliko sa nama i tako zapocne malo ozbiljniju karijeru. Vjerujem da mu je to ispred novca. Dalje, njegov dosadasnji rad sa mladima ce nam itekako koristi.
Dolazi sa pomocnikom, i to je za pohvalu.
Ima tu i dobrih stvari, ali opet...
Neko napisa, sretno nama sa njim, i njemu sa nama. Tacno tako.
Samo polako doći će sve na svoje tek ćemo vidjeti šta i koliko Bekrić može... Tvrdim odgovorno da je on bio najveća žrtva formacije u kojoj nije postojala sredina terena.psihopata je napisao/la:ja ne znam u kojoj utakmici ste vi bekrića vidjeli da se šeta,on daje svoj maksimum što se tiče trčanja i borbe,samo što to ni blizu nije onoga što smo svi očekivali od njega i mnogi od nas su ga precijenili i onda zbog razočarenja njegovim igrama su utripovali da se ne trudi,što apsolutno nije tačno,ali je tačno da on više nije ni blizu kvalitet kakav je nekad bio,pa čak i u ovoj našoj jadnoj ligi on ne može proći nikoga,sporo se oslobadja lopte,ne daje kvalitetne pasove za napadače,jednostavno je ostalo samo ime u odnosu na ono zbog čega je doveden i šta smo svi očekivali da će biti...
Jako jako dobra analiza kao i uvijeksergejevic je napisao/la:Realno svi ovi kandidati su u "pet deka." Naravno mislim na ove koji su bili realne opcije. Ivan je radio kao pomocnik u Standardu, malo dobio sansu, Smajic imao ogromnu pauzu, a i Milos vodio mladje selekcije, bio pomocnik i evo sada ima prvu pravu sansu da se dokaze. Jednostavno covjek mora od necega krenuti. Ja moram reci da sam zadovoljan izborom, nesto pretjerano nisam ni ocekivao. Kako @neandertalac napisa pozitivno je sto covjek ima tu zelju da nesto napravi, a ja sam bas to i ocekivao od trenera. Mi tesko mozemo dovesti dokazanog strucnjaka da vodi ekipu, skupi su takvi ljudi, a pored toga i nemaju sta traziti u ovakvoj ligi i uslovima koji vladaju u istoj. Opet ostaje jedna stvar koja se moze gledati iz hiljadu nekih uglova. Garancije nemas nikako, ni da si doveo nekog skupog i prekaljenog trenera, kao sto nemas ni s ovim mladjim. Ovi prvi su dosta skupi i greska bi, logicno, vise kostala, ovi drugi su dosta jeftiniji, a pogodak s jednim od njih bi donio daleko vise. Imas manji rizik i vecu potencijalnu dobit. Sve drugo je bilo nerealno ocekivati.
Mene raduje sto se uslo u ovaj projekat pametno i sto se znalo otprilike sta nam treba. Kostic je dosta radio s mladim momcima, sigurno je dobar pedagog, radio je u reprezentaciji Slovenije, a znamo da su oni bez mnogo talenta pravili mnogo vise nego npr. nasa reprezentacija. Ono sto imaju Slovenci su iskoristili do maksimuma, sto znaci da znaju raditi s mladim nadama i da ih znaju iskoristiti na pravi nacin. Kod nas ce biti potrebno nesto od tog znanja, mi imamo talenat, ali nedostaje nam neko ko ce na pravi nacin to iskorisiti. Kostic je vidio kako funkcionise ozbiljan rad u svim segmentima fudbalskih ekipa, od Maribora, pa evo i Zvezda radi odlicno u zadnje vrijeme(prodali su igraca u Liverpul za desetak miliona), a on je bio dio toga, da ne govorimo o samoj reprezentaciji.
Nama je zaista bila potrebna promjena i osvjezenje na celu strucnog staba. Sve se godinama drzi na istom mjestu uz neke nuzne promjene, jos od odlaska Amara se fura isti stil u zavisnosti od mogucnosti, nesto se tu nadogradjuje, malo zarotira, ali u biti je to isto. Ovo ce biti velika promjena u samom mentalitetu i vidjenju fudbala i tesko je predvidjeti da li je dobro ili lose. Ja drzim da je to dobra stvar, mozda grijesim, ali moramo probati nesto. Nasa liga je specificna, ako imas nesto novca i ako si stabilan imas zagarantovane rezultate i to se nece jos dugo promjeniti jer niko ne odskace od toga. Dakle i moguca greska sa trenerom nas nece bas zaviti u crno, a mogucnosti za dobitak su ogromne. Uz pravi pristup ekipi, pripremi iste, koristenje talenta koji imamo ova ekipa moze mnogo napraviti. Ako se Kostic pokaze kao pravo rijesenje vrlo je vjerovatan iskorak i u Evropi. Kako sam vec napisao on je vidio kako to funkcionise i kako stvari trebaju biti postavljenje, ima priliku da napravi svoj tim, da se na kraju i dokaze u trenerskom svijetu.
Ovo nam je prava prilika da uz mladog trenera i mladu ekipu napravimo pravu bazu koja ce biti konkurentna i van granica nase drzave. Oduvijek smo imali talentovanih momaka, a evo sada imamo i talentovanog trenera. Strpljenje je kljucna rijec u ovoj situaciji. Treba podrzati Milosa i dati mu vremena da napravi jak kostur ekipe i napadne taj iskorak u Evropi. Sve ostalo je Sizifov posao. Mozemo mi napraviti nesto u ovoj ligi, ali onda se rasipe igracki kadar, strucni stab, uprava i onda sve ispocetka. Nadam se da ce Kosticev kamen ostati na vrhu brda.
bar frajer ima iskustvo u seniorskom ranguPlava Porodica je napisao/la:E moj pile.Kud nam ne sredi Vojvodića.Bar bi znao na čemu smo.
Bas da vidimo ovo, sve po zaslugama na treningu i formi.delinjo je napisao/la:ja mu spomenuo Tuceta i njegovo setanje...kaze ne brini zakucat ce ga za klupu nakon 5 utakmica do kraja sezone hehe
Nije dovoljno vratiti temu ko da ništa nije bilo.pile87 je napisao/la:Sto bojkotujes ti vracena ti tema pisi sadModel1964 je napisao/la:Hurmasica je napisao/la:Ili je možda jednostavno čovjek sam odustao nakon natpisa...
Slovenac bom lahko prihajal. Sretno lošMi još jednom![]()
Mojne ševi
![]()
Evo prekidam bojkot da napišem koju o novom treneru. Momak je veliki radnik i jako ambiciozan. Slobodno mogu reči da je od mladih slo. renera najbolji. Prijatelj mi je doktor u mladim Slo, selekcijama i kaze da se sa nijm neda zajebavat. Dešavalo se da zbog slušalica neko ode kuči prije vremena. Što se igre tiče obično 4-3-3 sa varijacijama, a ponekad 4-5-1 protiv jačih ekipa. Traži da svi striktno izvršavaju zadatke. Ne pati od arogancije a nije ni šmokljo. Mislim da bi nakon dvije tekme Bekriju zabio na štokrlju do kraja prvenstva
![]()
Ako mu je nešto mana odna je tvrdoglavost. Teško odstupa od onoga što je naumio bez obzira što situacija traži nešto drugo.
Pomočnik mu je tip koji je mačak za analize protivnika. Malo se razapitajtekod mariborčana, pa če vam biti jasno da je maher.
Koliko će nam Slovenac pomoči, koliko če se snači u našoj bari....? Ja mislim da če nam valjat a i mi njemu.
Extra izgleda al nekako ce ovi stubovi smetati pa novinari koji budu sa strane nece vidjeti ali posto mislim da su to noseci stubovi onda moraju biti tuDolina je napisao/la:Lokomotiva se seli sutra a evo malo salona da popustimo trenera
Ovo je pravi post, sagledas objektivno pozitivne i negativne strane. Ima i jednih drugih, to bez dileme i to niko osporiti ne moze, koliko god se trudio. I ja sam, vjerovatno razocaran odlukom, previse subjektivno gledao na Kostica. U ovom trenutku, kazem, skeptik jesam ali da se moze isplatiti, takodjer stoji. Ovdje prvenstveno mislim na rad sa mladim igracima.MrRiccoli je napisao/la:E vidis sta je falilo odma da ovako napises, a ne onako pa ja reagovah kako sam reagovaoNeandertalac je napisao/la:Valjat ce nam njegova ambicioznost. Sigurno da je njemu cilj da napravi nesto veliko sa nama i tako zapocne malo ozbiljniju karijeru. Vjerujem da mu je to ispred novca. Dalje, njegov dosadasnji rad sa mladima ce nam itekako koristi.
Dolazi sa pomocnikom, i to je za pohvalu.
Ima tu i dobrih stvari, ali opet...
Neko napisa, sretno nama sa njim, i njemu sa nama. Tacno tako.
Sent from my C5303 using Tapatalk
SWRA_1921 je napisao/la:Naj ti trije ljudje ki vedo, in osem ki moti
najvise me ohrabrilo to sto covjek postavlja ekipu na moderniji nacin ....kako je to sada pravilno 10 igraca u polju koji non stop trce i rade i ne trpi neke majstore u ekipi zbog kojeg ce ostali raditi...svi po zadatku ...Elegant je napisao/la:Bas da vidimo ovo, sve po zaslugama na treningu i formi.delinjo je napisao/la:ja mu spomenuo Tuceta i njegovo setanje...kaze ne brini zakucat ce ga za klupu nakon 5 utakmica do kraja sezone hehe
Mi svakako jesmo, jer da nije bilo euforije oko stadiona i zvučnijih igračkih pojačanja, onakvu igru ne bi gledalo na Grbavici ni 3 milje ljudi. Naravno vodili smo se onom igru briši bodove piši ali je poslije sve to došlo na naplatu. Edis je bio fino krenuo ali kada je trebalo pokazati taj fakinluk trenerski i taktički preveslati svog suparnika on je radio jedno te isto te je vrlo lako bio pročitan. U ovom kontekstu bi se mogla posmatrati i igra usamljenog Bekrića na sredini dok svi ostali stoje i Ivan koji se ubacuje između 2 štopera.ChWilla je napisao/la:nije bekrić bio najveća žrtva, mi i budžet smo bili najveće žrtve...
I ovo ce se skloniti kad i ako zatreba.Model1964 je napisao/la:Nije dovoljno vratiti temu ko da ništa nije bilo.pile87 je napisao/la:Sto bojkotujes ti vracena ti tema pisi sadModel1964 je napisao/la:Mojne ševi
![]()
Evo prekidam bojkot da napišem koju o novom treneru. Momak je veliki radnik i jako ambiciozan. Slobodno mogu reči da je od mladih slo. renera najbolji. Prijatelj mi je doktor u mladim Slo, selekcijama i kaze da se sa nijm neda zajebavat. Dešavalo se da zbog slušalica neko ode kuči prije vremena. Što se igre tiče obično 4-3-3 sa varijacijama, a ponekad 4-5-1 protiv jačih ekipa. Traži da svi striktno izvršavaju zadatke. Ne pati od arogancije a nije ni šmokljo. Mislim da bi nakon dvije tekme Bekriju zabio na štokrlju do kraja prvenstva
![]()
Ako mu je nešto mana odna je tvrdoglavost. Teško odstupa od onoga što je naumio bez obzira što situacija traži nešto drugo.
Pomočnik mu je tip koji je mačak za analize protivnika. Malo se razapitajtekod mariborčana, pa če vam biti jasno da je maher.
Koliko će nam Slovenac pomoči, koliko če se snači u našoj bari....? Ja mislim da če nam valjat a i mi njemu.
Rečeno je da če biti sve objašnjeno a ja nisam ništa takvo što upratio.
Bojkotujem i da lje samo sam malo osvjetlio lik i djelo novog nam trenera
Ovo sam stavio cisto da se pogleda a ne radi neki analiza..Preuzeo ih je 8 kola prije kraja,tad su vec ispali..Nije prosao pripreme,izgubio je od ekipa od koje su izborile evropu..Uglavnom vidjet cemo,jedino Amar nam je bio neka garancija za trofeje !Hurmasica je napisao/la:Iz ove utakmice, kao i iz ostalih mi možemo samo analizirati sistem po kojem igra i to je to. Sada porediti igrače Krke koji su otpisani davnih dana bili i naše bilo bi u krajnju ruku čudnodiego1921 je napisao/la:https://www.youtube.com/watch?v=KVCnrbx_Mh0 Zadnje kolo protiv Olimpije,ko ima vremena nek pogleda !!