Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

Elegant
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

čet maj 25, 2017 1:40 pm

Raja mozemo li se sekunde pozudati u Slobodu i Peljtu ? :ganja:
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

teteac8684
Kontakt:

jovanmaksimovic je napisao/la:
čet maj 25, 2017 1:33 pm
teteac8684 je napisao/la:
čet maj 25, 2017 1:32 pm
Ko je počeo rat? :D
"niko vas ne sme da bije, samo vasa i nasa milicija" :D
Ludilo druže, ludilo :doktor: :D

AsharaK
Administrator
Kontakt:

Ne mozemo
Željezničar ante portas !

teteac8684
Kontakt:

čet maj 25, 2017 1:41 pm

Elegant je napisao/la:
Ne možemo... 8-)

jovanmaksimovic
Moderator
Kontakt:

Elegant je napisao/la:
u slobodu ne, u peljtu ne znam... jel nas ili njihov?
100/94/37/34 - i to je to!

teteac8684
Kontakt:

čet maj 25, 2017 1:43 pm

Baka će to na tečnom engleskom sve završiti

Elegant
Kontakt:

čet maj 25, 2017 1:46 pm

jovanmaksimovic je napisao/la:
Elegant je napisao/la:
u slobodu ne, u peljtu ne znam... jel nas ili njihov?
Ne znam zavisi koliko para.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Omar500
Moderator
Kontakt:

čet maj 25, 2017 1:48 pm

mula je napisao/la:
čet maj 25, 2017 1:37 pm
teatrale36 je napisao/la:
čet maj 25, 2017 12:52 pm
arctg je napisao/la:
čet maj 25, 2017 11:45 am
Mene živo zanima zašto ovi pametnjakovići i stručnjaci za sve i svašta, generali poslije bitke i uber poznavaoci fudbala nisu sve ovo pričali nakon utakmice sa Zrinjskim na Grbavici? Mislim, ako ste znali da je Slavko ubleha, ziheraš, karina i sl. zašto se odmah niste pobunili kada je doveden? Zašto cijelu sezonu niste govorili to što sada govorite? Zašto se uvijek čeka neki kiks pa da se uputi kritika? Zašto niko ne kritikuje nakon pobjede? Zašto ste nestrpljivi? Zašto prišivate stvari čovjeku koje su čista laž, izmišljotina, gluposti i idiotizmi? Zašto, kada u dubini svoje duše odlično znate da nije tako kako pričate, ali pričate da zadovoljite svoj ego i druge interese? Upravo to je ono što me najviše raduje: pojedinci se iz petnih žila napinju da sve popljuju i ocrne a u dubini duše znaju da lažu i da stvarno stanje nije tako.

Ova dvojica što su me citirali, nisam vas nigdje spomenuo i nisam vam ja kriv što ste se pronašli u mom postu. Preskočite me.
Prijatelju samo je igra crna , ostalo nije, ko moze reci za Istok, za Upravu da ne valjaju, ko tu moze traziti greske ja ne znam. Ali teren i igra ne valjaju,rezultati solidni ali uz onakvu igru sve se moralo kad tad obiti o glavu nazalost i da bogdo nije. Ja licno zelim da imamo sto bolje igrace i sto boljeg trenera a kako ce se on zvati i ko je nije me uopste briga.
Kako je igra crna? Pa preko dvadeset utakmica smo odigrali u prvrenstvu i zabijezili 2 poraza. U svim tim utakmicama tvrdim da nas niko nije nadigrao(osim zadnjeg derbija i utakmice u Mostaru), pobjedili smo Zrinskog dva puta i oba puta zasluzeno. Pa ljudi dragi i ostali klubovi imaju trenere, igrače, taktike, ciljeve i zamisli. Ne možemo sa trenutnim igračkim kadrom očekivati apsolutnu dominaciju. Ne možemo od Zebe, Bekrića, Blagojević, Markovica očekivati da igraju kao vezna linija Reala, jer jednostavno nisu takvi igrači.
Doveli smo Stojanovica, Zakarica i Crnova zato što u tom periodu nismo imali bolje. Kada se realno sagleda situacija mi nemamo najbolje igrače u ligi da možemo očekivati lepršavu igru. Imamo igrače koji su takvi kakavi jesu, koji su nas doveli tu gdje jesmo. Treba sačekati prelazni rok i dati Petroviću sansu i sljedeće sezone ili polusezone i tada napraviti analizu šta i kako. Sjetite se izjava uprave i Petrovića kada je tek sjeo na klupu. Da li je ikada spomenuo titulu i da je to primarni cilj. Uvijek je govorio da ćemo praviti temelje za sljedecu sezonu i prijelazne rokove kako bi napadali oba trofeja i nakon toga da probamo izboriti plasman u grupn fazu evropskog takmičenja.
A i to za grupnu fazu EL je rekao uz budzet od par miliona KM (zaboravio sam tacan iznos) i malu dozu srece, a sad ljudi cesto izvrcu te njegove rijeci i ismijavaju izjavu.
E moj Mehmed-beže Mehmedpašiću – Grbavica, da je samo vidiš kako sada blista!

Ne u banci! Ne u stranci! Ne u zamci! Na distanci! - dAk

Praise the sun \[T]/

What can change the nature of a man?

boccaccio
Kontakt:

čet maj 25, 2017 1:50 pm

S obzirom na to da vremena stvarno nedostaje i da se mnoge stvari moraju u najkracem roku zavrsiti da bi imali onakvu ekipu kakvu trener zeli, logicno i jeste da se trener ne mijenja. On je vec jedno vrijeme tu i polako je sklopio kockice kako to ide u nasem Zelji. Svaki drugi trener a da nije Amar, je velika nepoznanica, novo prilagodjavanje, plus panika u nedostatku vremena gdje se kockice ovaj put trebaju bas posloziti u citavoj organizaciji po pitanju ekipe koja bi se sklopila za sljedecu sezonu. A sezona pocinje prebrzo. Za mjesec dana mi vec igramo evropsku utakmicu, ekipa do tada treba da je spremna i da je u optimumu. Bas nema vremena. Svaka bi promjena u tom smislu kod trenera dovela do dodatnih komplikacija. Ovako, Slavko bi vec trebao da ima sliku sa cim jeste a sa cim nije zadovoljan u igrackom kadru. Tu je jedan period, pocinje da shvata kako to u nasem klubu ide, sta se trazi, sta se moze dobiti a sta se moze izgubiti.
Sa druge strane, ako se vec desi da uprava da podrsku Slavki da nastavi dalje, morali bi maksimalno stati iza njega. Ne kazem da to nisu radili i ranije, ali ovaj put moraju istrajati i po pitanju igrackog kadra obezbijediti maksimalna moguca finansijska sredstva da bi Slavko dobio ono sto zeli da ima na terenu. Mi smo svjesni da bi svakako trebao da se desi novi igracki remont nazalost, jer ja licno nisam fan brojnih promjena u igrackom kadru. No kad si primoran na to, onda se to zaista i mora. U zavisnosti od toga ko ce biti prodan od igraca i love koju bi mogli dobiti, treba sastaviti plan obnove igrackog kadra i sa tim sredstvima pojacati ekipu. Slavko bi do sada morao imati takav plan i na tom se planu vec trebalo i raditi.
Ukoliko bi bio drugi neki trener umjesto Slavke, sve bi islo ponovo u nekom novom ruhu, jer bi taj trener imao neke svoje zahtjeve, trebalo bi mu vrijeme da nauci kako Zeljo funkcionise, da se prilagode jedni drugima, da ovaj svoju filozofiju pocne da koristi na terenu, za to bi mu trebali odredjeni igraci, mozda bi on imao neke svoje potpuno nove zelje, a za sve to nema nimalo vremena.
Da smo uzeli titulu, bilo bi lakse po svim pitanjima i odmor bi bio duzi i imalo bi se vremena sve to lijepo ukomponovati. Ovako je to vremenski dodatno zakomplikovalo situaciju.
Ne moze covjek biti tu nesto posebno pametan. Ovo su zeznute odluke koje se moraju donijeti ekspresno ,a ne smije se vise grijesiti. Ni kod igraca ni kod odabira trenera. Tako da smatram da svaka verzija pisanja forumasa oko ovih misljenja ima neku podlogu, i niko nije u krivu. Svakako, mislim da je dobra i kvalitetna rasprava i ona afirmativna i ona negacijska oko ovih pitanja. Svi imaju solidne argumente. Ali ce biti izabrano jedno rjesenje. Kada se to rjesenje izabere, onda opet trebamo navijati za Zelju. Svi zajedno.

avlami97
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

čet maj 25, 2017 1:53 pm

avlami97 je napisao/la:Svasta se pise na osnovu vlastitog dojma. Govori se da smo lose odigrali na proljece i u LzP. Ja bih volio da neko postavi tabelu nakon 6/7 kola, a onda tabelu nakon toga. Volio bih da se postavi tabela i nakon 18 kola (jesenji dio), a onda i tabelu od 18., pa do 31 kola i na kraju tabelu samo LzP ovih 9 odigranih kola. Volio bih vidjeti te tabele, koje bi nam posluzile kao polaziste za iznosenje stavova, kako bi diskusija bar malo imala smisla, odnosno neke argumente. Ovo iskljucivo zelim da vidim, jer smo se samo prije dva kola proglasili prvacima. Znam da tabele ne moraju nista znaciti, ali eto neka ih tu radi onih koji su davno proslavili titulu, a sada su nesto ogorceni. Bili smo ogorceni i stanjem na tabeli, kada se na istoj nismo sedmicama pomjrali i pored niza nepobjedivosti. Uvijek 5. 6.

Ko zna neka postavi tabele. Molim vas. Rasprave radi samo.

Sent from my HUAWEI G6-U10 using Tapatalk
Ponavljam, neka neko postavi tabele, jer nam je rezultat bio imperativ po dolasku SP. Nakon toga cemo o igri. Prvo da apsolviramo ucinak. Ako nam rezultat nije bio imperativ, mozemo o igri.

@Brko, Zrinjski je smjenio Marinovica, nakon sto ga je SP iskaro u MO 0:4.

Sent from my HUAWEI G6-U10 using Tapatalk

Dok istina obuje cipele laž je već obišla cijeli svijet.

Plava Porodica
Kontakt:

Ja neki dan sam pitao ima li kakvih vijesti za pripreme? Koliko odmora imaju, gdje idu, s kim igraju i tako to hehe
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

ChWilla
Kontakt:

čet maj 25, 2017 1:57 pm

tri dana odmora, sedam dana stepenice na sjeveru, sedam na istoku, sedam na jugu. jedna utakmica i tri dana osvježenja za eksplozivnost :kafa:
gradi željo boli te *****

Minjore
Prijatelj i Forumas Godine, 2018.
Kontakt:

čet maj 25, 2017 1:58 pm

Plava Porodica je napisao/la:
Ja neki dan sam pitao ima li kakvih vijesti za pripreme? Koliko odmora imaju, gdje idu, s kim igraju i tako to hehe
nek idu u pičku maternu :)

Reha1921
Kontakt:

čet maj 25, 2017 1:59 pm

Uhapsila SIPA laznog menadzera Husaru istruho keru u zatvoru abd :D

Brkoo
Kontakt:

čet maj 25, 2017 2:04 pm

@Avlami, Marinovic je napravio sistem dok je bio trener Zrinjskog, ekipa je imala i glavu i rep sto se kaze. Ekipu prosjecnih igraca pretvorio u odlican tim..
Neka je svetinja koja na srcu stoji važnija od prezimena koje na leđima nosiš!
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

ChWilla
Kontakt:

čet maj 25, 2017 2:04 pm

kakvo ba menadžerisanje, bolji jedan kamion bez carine nego godina menadžerisanja... :kafa:

bar njegovog...

Rambo_Amadeus
Kontakt:

čet maj 25, 2017 2:05 pm

arctg je napisao/la:
čet maj 25, 2017 1:31 pm
Zaboravih i Čitluk u gostima.

@psihopata, protiv Goražda na Grbavici je igrao Željezničar i vodio nas je Slavko. Zašto to da se ne računa? Ili je igrao neki drugi tim pod vodstvom nekog drugog trenera pa sam pomiješao nešto. Protiv Olimpica nismo strepili. Prvi nisam ja i igra nam je tu utakmicu bila izuzetno dobra. To što tebi pobjeda od jednog gola razlike govori o igri i nekoj imaginarnoj strepnji, to je tvoja stvar.
Ako nam je vrhunac bio protiv Goražda i Olimpica gasi sve motaj kablove.. Treba celavom dat' priliku da dovede nekog i da se proba provuc' u pretkolima, u europi se nikad ne zna. Mada zdrav fudbal na grbavici ni iduce sezone necemo gledat' i ne treba ga ocekivat'.
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja.Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge. Upravo bi to trebao biti cilj svih navijačkih grupa"

alombardo
Kontakt:

čet maj 25, 2017 2:09 pm

Ko zna zašto je ovo dobro. Recimo ako bi uzeli titulu sljedeće godine ona bi bila puno važnija od ove. Ide novi sistem koefcijaneta i ruta za prvake od sezone 2018-19, a nagradni fond bi se udvostručio. Ako bi do tada bio jug i teren onda nek ide i ova titula u PM

Minjore
Prijatelj i Forumas Godine, 2018.
Kontakt:

čet maj 25, 2017 2:09 pm

Nama treba fin remont ovo ljeto. Prije svega izbaciti par luzera iz ekipe. Sto se tice prvih 11 nadam se da ce ostati Sinisa, Stanic, Zeba, Crnov i Zakaric. Bobica na gol jer se iskreno nadam da ce Veca otici. Ostali nek mi bjeze s ociju..
Znaci Bobic- Sinisa ( Stanic) - Kemo - (?)- (?)-
(?) - (?)
Zakaric - Zeba - Crnov
(?)

ChWilla
Kontakt:

čet maj 25, 2017 2:13 pm

po meni je možda i najvažnije da zeba ili bekrić ne počinju utakmice u evropi. kod nas jedan i može, može i u evropi košarkaška minutaža...ali ako budu počinjali iole jače ekipe će nas trkački pojesti.

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.

Prijava