čet maj 25, 2017 1:50 pm
S obzirom na to da vremena stvarno nedostaje i da se mnoge stvari moraju u najkracem roku zavrsiti da bi imali onakvu ekipu kakvu trener zeli, logicno i jeste da se trener ne mijenja. On je vec jedno vrijeme tu i polako je sklopio kockice kako to ide u nasem Zelji. Svaki drugi trener a da nije Amar, je velika nepoznanica, novo prilagodjavanje, plus panika u nedostatku vremena gdje se kockice ovaj put trebaju bas posloziti u citavoj organizaciji po pitanju ekipe koja bi se sklopila za sljedecu sezonu. A sezona pocinje prebrzo. Za mjesec dana mi vec igramo evropsku utakmicu, ekipa do tada treba da je spremna i da je u optimumu. Bas nema vremena. Svaka bi promjena u tom smislu kod trenera dovela do dodatnih komplikacija. Ovako, Slavko bi vec trebao da ima sliku sa cim jeste a sa cim nije zadovoljan u igrackom kadru. Tu je jedan period, pocinje da shvata kako to u nasem klubu ide, sta se trazi, sta se moze dobiti a sta se moze izgubiti.
Sa druge strane, ako se vec desi da uprava da podrsku Slavki da nastavi dalje, morali bi maksimalno stati iza njega. Ne kazem da to nisu radili i ranije, ali ovaj put moraju istrajati i po pitanju igrackog kadra obezbijediti maksimalna moguca finansijska sredstva da bi Slavko dobio ono sto zeli da ima na terenu. Mi smo svjesni da bi svakako trebao da se desi novi igracki remont nazalost, jer ja licno nisam fan brojnih promjena u igrackom kadru. No kad si primoran na to, onda se to zaista i mora. U zavisnosti od toga ko ce biti prodan od igraca i love koju bi mogli dobiti, treba sastaviti plan obnove igrackog kadra i sa tim sredstvima pojacati ekipu. Slavko bi do sada morao imati takav plan i na tom se planu vec trebalo i raditi.
Ukoliko bi bio drugi neki trener umjesto Slavke, sve bi islo ponovo u nekom novom ruhu, jer bi taj trener imao neke svoje zahtjeve, trebalo bi mu vrijeme da nauci kako Zeljo funkcionise, da se prilagode jedni drugima, da ovaj svoju filozofiju pocne da koristi na terenu, za to bi mu trebali odredjeni igraci, mozda bi on imao neke svoje potpuno nove zelje, a za sve to nema nimalo vremena.
Da smo uzeli titulu, bilo bi lakse po svim pitanjima i odmor bi bio duzi i imalo bi se vremena sve to lijepo ukomponovati. Ovako je to vremenski dodatno zakomplikovalo situaciju.
Ne moze covjek biti tu nesto posebno pametan. Ovo su zeznute odluke koje se moraju donijeti ekspresno ,a ne smije se vise grijesiti. Ni kod igraca ni kod odabira trenera. Tako da smatram da svaka verzija pisanja forumasa oko ovih misljenja ima neku podlogu, i niko nije u krivu. Svakako, mislim da je dobra i kvalitetna rasprava i ona afirmativna i ona negacijska oko ovih pitanja. Svi imaju solidne argumente. Ali ce biti izabrano jedno rjesenje. Kada se to rjesenje izabere, onda opet trebamo navijati za Zelju. Svi zajedno.