Kako samo majstorski nasiljena utakmica u Bjeljini. Kupljen jedan sudija, Zrinjevcima se daje crveni da se stvori alibi u slucaju da bude potrebe za nekom kontra odlukom, a u isto vrijeme se osluskuje rezultat u Sarajevu i ceka dobar momenat. Zrinjevci po instrukcijama padaju u 16, daje se nadoknade koliko treba (taman dok zavrsi tekma na Kosevu) i onda izmislja penal. Pomocni ne signaliziraju penal, cak proturijece glavnom sudiji, ali ko jebe pomocne, kupljen je glavni. Covjek iz Gruda, koja koincidencija.
Na portalima sutnja. Niko nigdje ni A. Mediji kupljeni, zavrseni. Stela za udzbenika.
Zamislite Zelju u poziciji Zrinjskog i da je ovo nama ovako namjesteno? Pa to bi se Kolinda zvala da rijesi, treci entitet bi se trazio. Da ne govorim koliko bi Sloboda p-o-g-i-n-u-l-a protiv nas. Da se razumijemo, mi smo one utakmice koje smo morali dobiti trebali dobit i APSOLUTNO ne trazim izgovore, al hajmo pogledat malo siru sliku. Ovo je PLBiH. Ko ce normalan pristat da ovdje dodje, da ulozi pare, na kraju krajeva da dodje na stadion? Podijelite pehare na pocetku i odredite ko mora ostat, koji se qrac ljudi muce, trce, ikako?
Ostaje samo pitanje, da li ce Vlado Jagodic izvest kadete ili juniore protiv Zrinjskog? Koju ce vrstu vazelina odabrati da bolje primi treceentitetsku kurcinu? Sudije su, sasvim sigurno, vec zavrsene za Mostar. Nasteljene im kurave, obezbijedjene pare, godisnji odmori mozda. U Federalnoj GOSK pravi ludilo i ulazi u PL. Znaci iduce godine liga Herceg Bosne, prava. Jos ako Vitez opstane, kakvo ce to kusuranje bodova bit. Samo ce odabrat jednog da bude prvak, sve mu lagano podijelit. Ostali opstat, eventualno gurnut jednog da proba nesto preko Kupa ili da skonta Europu preko tabele.
Protiv nas se svi naloze ko da smo Real, naravno. Iz kompleksa i mrznje, al naloze. To treba da nam imponuje, sve dok je sportski motiv. Udaraju nas sa svih strana. Pitari svojim Udbasko-SDAovskim metodama podapinju gdje stignu, kozojebi se osvecuju za neke imaginarne stvari iz proslosti i iz cistog kompleksa, Celik nas prebije tamo svaki put, na Hercegovce ne moram trosit rijeci. Jos ce Borac uc u ligu dogodine. Strasno, oca mi, strasno. Saveze, isuci tu debelu crnacku kurcinu i zabij nam ga do kraja.
Moramo shvatit, da svi imaju kompleks od nas i da nas svi mrze. Zavist. Vide da mozemo, vide da smo bolji, vide da smo pravi. Moramo odabrati put. Hocemo li se "stititi" gdje treba, radit sto i ostali rade, obezbijedit bod ovdje, bod ondje, sredit ovog ili onog sudiju ili napravit zdrav klub, na zdravim temeljima, sa nasim momcima i momcima sa strane koji shvataju sta je Zeljeznicar i onda se izmokriti po svoj ovoj gamadi i pobjeci drugom 10 bodova. Onda igrat na europskim travnjacima, sa Europskim klubovima. Jednog dana. Ja sam za ovu drugu opciju. Ne znam da li mozemo, ali znam da moramo.
"Situacija je bila bremenita, njegova ljubav neupitna, a on na platnom spisku. Imao je podršku svakog normalnog hroničara društvenih zbivanja." - Lav Nikolajevič Tolstoj