Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

Ajzea
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pet maj 19, 2017 11:47 am

Najgore je kada u nekome proradi inat, a vrlo vjerovatno ce se taj inat probuditi u igracima Sarajeva, narocito nakon ovoga sto se desilo Crnkicu i Rustemovicu. Mene je toga, zivota mi, strah. Lakse bi mi bilo da je sve ostalo na izgubljenom finalu kupa..

Ocuvajmo Vjeciti remi ! Necemo suteve na gol, ko zeli da gleda fudbal, neka prati Real i Barcu !

avlami97
Kontakt:

pet maj 19, 2017 11:53 am

Od startera im ffali Crnkic i Mihojevic. Vjerovatno ce im Duljevic preci na krilo, a sa kontra strane Hebibovic. Sredina Ivetic, Saric i Radovac u spicu Ahmetovic. Bekovi Hodzic i Al. Bekic, stoperi Novakovic i Kovacevic, na golu Pavlovic. Sasvim dobra ekipa.
Nasi bi trebali preuzeti sredinu i kontrolisati tekmu. Duljevic i Hebibovic su brzi od nasih bekova. Ko bude prezeo kontrolu na sredini terena, taj ce biti blizi pobjedi.

Sent from my HUAWEI G6-U10 using Tapatalk

Dok istina obuje cipele laž je već obišla cijeli svijet.

gost_manje
Kontakt:

pet maj 19, 2017 11:53 am

Ne znam kakav remi vi priželjkujete kad je fino čovjek postavljao slike gdje se po Teoremi o parnosti jasno vidi da je na redu pobjeda. :D Ja garantujem da bi bar dvije ušle u mrežu ovaj put ako bismo ih uspjeli stisnuti prvih pola sata kao na Grbavici - jer ona realizacija se ne može ponoviti ni u najgorim snovima.

Ovim putem apelujem na sve naše navijače da navijaju polako i s pola glasa - jer ako stvore atmosferu da se Pitari osjecaju kao da igraju u gostima, najebali smo jer su na strani mnogo bolji nego kući. :D

voltron30
Kontakt:

pet maj 19, 2017 11:57 am

Ako ih sutra ne možemo dobiti, jbg onda. Pa samo što nisu skinuli gaće i naguzili nam se. Prvih 11 su im i nekako respektabilna ekipa, ali Radovac ne može više od 45 minuta igrati, što se vidjelo i u Mostaru, jedva diše. Znači fizički ih moramo zgaziti, jer nemaju zamjena za ovih 11, a bit će vidno iscrpljeni nakon KUP utakmice. Znači, sve je na nama. Ćelo, mani kalkulacija i igraj na pobjedu.

igla
Kontakt:

Dulja ide na Sinišu :D

LARSSON
Kontakt:

pet maj 19, 2017 12:00 pm

Vidjet ćeš kad sutra budu svi igrali, i ovi emotivno potrešeni i izbjeglice, i još par pojačanja, ne može nas ništa potrefit :lol:

Ajzea
Kontakt:

pet maj 19, 2017 12:00 pm

voltron30 je napisao/la:
Ako ih sutra ne možemo dobiti, jbg onda. Pa samo što nisu skinuli gaće i naguzili nam se. Prvih 11 su im i nekako respektabilna ekipa, ali Radovac ne može više od 45 minuta igrati, što se vidjelo i u Mostaru, jedva diše. Znači fizički ih moramo zgaziti, jer nemaju zamjena za ovih 11, a bit će vidno iscrpljeni nakon KUP utakmice. Znači, sve je na nama. Ćelo, mani kalkulacija i igraj na pobjedu.
Ma uvijek se, nekako, na derbiju dignu oni sto su prije derbija na dnu i nikad se ne uspije zakucati poslijednji ekser u tabut onome ko je potresen prije derbija.
Neka, hvala. Moze i remi.

Treba da se gamad zainati pa izadje da pogine za protjerane drugove i ko biva dokaze navijacima da nesto vrijede. Jos nam i ti jadi trebaju.

Okolele
Kontakt:
Status: Online

pet maj 19, 2017 12:01 pm

Jao kako bi bilo extra da Baja predju u Koln..To bi mu bio najbolji potez u karijeri..Tamo neka zabije 10 golova u ligi i jos koji u kupu i odah ce se u igru ukljuciti i Schalke,Leverkusen i tako te ekipe sto kotiraju pri vrhu i eto napredka a i nama para..
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

Fanzi
Kontakt:

pet maj 19, 2017 12:02 pm

1.725

Postoje neki brojevi koje znaš u svako doba i noći.
Recimo: 950, 1189, 8372, 11541...
Rivali su nam strašno površni.
Zajahali su ideju da smo pocrkali od muke što će nas biti svega 5%.
Bježim od statusa o navijanju, ali ne mogu se sustegnut ovaj put: učinili ste ono što je plavoj armiji trebalo najviše poslije svih tragedija koje su nas pratile.
1.725 braće, drugarstvo, ljubav i poštovanje, danas jalijaši, potomci teške i čvrste radničke ruke.
Najljepši poklon na 30 godina grupe stigao od naših rivala: dolazi grupa momaka spremnih da pjeva svih 90 minuta, da ih se sa suprotne tribine čuju kao da im se na uho šapće.
Nikom nikad nije uspjelo objediniti ovakvu grupu momaka, ni brojčano daleko inferiorniju od 95. na ovamo.
1.725 će zauvijek ostati poseban broj, siguran sam.

Ja bih vas pozvao da pomognete finansijski nekoga od momaka koji ce ici na utakmicu. Nisu oni to trazili, ali siguran da uvijek ima neko kome treba novac.

jovanmaksimovic
Moderator
Kontakt:

ne svidja mi se ovo sto rade u sarajevu... bice oni max. motivisani protiv nas, zbog svega sto se desava trenutno... treba ih bez obzira sto smo favoriti, najozbiljnije shvatiti i igrati do granica... sjetite se samo mulalicevog debija protiv sarajeva... mi u rasulu i mlatnemo ih bez problema... zato veliki oprez pred utakmice i odigrati maksimalno!!!
100/94/37/34 - i to je to!

pile87
Kontakt:

pet maj 19, 2017 12:04 pm

Derbi je utakmica u kojoj sve ide 200% igraci, navijaci, klubovi u cjelini. Bez obzira na formu, stanje na tabeli, igrace koji ne igraju, trenere i sva ostala cuda. Mi smo jednom uzeli bez trenera i navijca na kosevu, to dovoljno govori o tome. Znaci gledati sebe i samo sebe mi ako budemo na nivou nema problema.
Mi ćemo opet doći!
Doći ćemo opet u sjaju sunca.
Što se već sada rađa.
Zbijeni k'o mrka teška prijetnja
i s razvitim jedrima nove snage.

ChWilla
Kontakt:

pet maj 19, 2017 12:04 pm

ja ne mislim da će oni biti maksimalno motivisani. svako se pita - čemu i kome?

ne mislim ni da će leći da ih pobijedimo, naravno da neće.
gradi željo boli te *****

MATORI
Kontakt:

pet maj 19, 2017 12:11 pm

Amar927 je napisao/la:
pet maj 19, 2017 11:36 am
Sutra kod Ko na ne igra Mihojevic,Husejinovic,Rustemović i Crnkić..svašta se dešavalo kod njih poslije Širokog..imali su još par teških utakmica i vjerujem da su izmoreni baš...ako naši sutra minimalno bod ne uzmu ne zasluzujemo titulu
Ja im NIŠTA ne vjerujem, znamo se doooobro! :D

Ajzea
Kontakt:

pet maj 19, 2017 12:12 pm

jovanmaksimovic je napisao/la:
ne svidja mi se ovo sto rade u sarajevu... bice oni max. motivisani protiv nas, zbog svega sto se desava trenutno... treba ih bez obzira sto smo favoriti, najozbiljnije shvatiti i igrati do granica... sjetite se samo mulalicevog debija protiv sarajeva... mi u rasulu i mlatnemo ih bez problema... zato veliki oprez pred utakmice i odigrati maksimalno!!!
Bravo !

Fanzi
Kontakt:

pet maj 19, 2017 12:14 pm

Ma biće motivisani, ali hoćemo li istrčati kao lider na tabeli, kao bolji?
Dosta više lažnog opreza, straha i nadanja... Pojedinačno po pozicijama imaju nekih kvaliteta ispred nas. Npr. Duljević bi mogao igrati u Želji bez problema.
Šta je s ostalim pozicijama?
Imamo najboljeg napadača lige, najboljeg asistenta lige, odbranu koja je primila najmanje golova u ligi.
Neću da se bavim gatanjima... Šatro hajmo se praviti da ako kažemo idemo po pobjedu ili X, da ako izgubimo, da smo urekli.

Nema takvog nečeg. Ono što želiš postići, treba zaslužiti. A i psihoza oko derbija je pretjerana. Samo dovoljno motiva i požrtvovanosti, hrabrosti u srcu i čvrstine na terenu, i titula je tu... JURIŠ!

LARSSON
Kontakt:

pet maj 19, 2017 12:14 pm

Slavko istuci koga, da i naši imaju motiv :D

Ajzea
Kontakt:

pet maj 19, 2017 12:15 pm

Svi na kucne pragove da motivisemo nase igrace ! Sa sjekirama ! :kafa:

@Fanzi
Apsolutno se slazem, na stranu sva zayebancija. Ono sto zelim reci je da MORAMO maksimalno ozbiljno uci u ovu utakmicu. Ozbiljnije cak i od one protiv Zrinjskog.
Oni nisu gace skinuli, nece se olako predati, nismo ih jos pobijedili a objektivno govoreci dobro cemo se i namuciti za takvo nesto.
Maksimalno skocentrisano i mangupski istrcati na teren ! Nema opustanja, gledati ih kao da nisu u rasulu !

Mene je strah nas, nije me strah njih. Necu da se pozivam na zakucavanje poslijednjeg eksera u kovceg, kao sto je bezbroj forumasa pisalo ovdje, ukljucujuci i mene u nekom od prethodnih derbija.
Zadnja izmjena: Ajzea, dana/u pet maj 19, 2017 12:20 pm, ukupno mijenjano 1 put.

Simply Blue
Kontakt:

pet maj 19, 2017 12:19 pm

Da li su motivisani, to je veliko pitanje, da stave nekih 11 random velikih navijača kluba onda bi sa sigurnošću mogli reći da će ići 200% protiv nas. Većina igrača vjerovatno razmišlja samo da što prije završe sezonu i odu negdje da se kisele jer će zbog EL morati jako brzo opet u pogon, naravno to su oni koji će preživjeti egzodus na kraju sezone.
A i to koliko su oni motivisani nam nije toliko relevanto, važno je da naši budu na optimalnom nivou.

Do kad Crnkić ima ugovor, valjao bi nam u rotaciji :ganja:
Treba poraditi na realizaciji...
NO ODA, NO PARTY

Okolele
Kontakt:
Status: Online

pet maj 19, 2017 12:21 pm

"Sve špekulacije da je Sarajevo umorno, da su psihički pali, sve to pada u vodu", kaže Petrović
Zadnja izmjena: Okolele, dana/u pet maj 19, 2017 12:22 pm, ukupno mijenjano 1 put.
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

Fanzi
Kontakt:

pet maj 19, 2017 12:22 pm

Ajzea je napisao/la:
pet maj 19, 2017 12:15 pm
Svi na kucne pragove da motivisemo nase igrace ! Sa sjekirama ! :kafa:

@Fanzi
Apsolutno se slazem, na stranu sva zayebancija. Ono sto zelim reci je da MORAMO maksimalno ozbiljno uci u ovu utakmicu. Ozbiljnije cak i od one protiv Zrinjskog.
Oni nisu gace skinuli, nece se olako predati, nismo ih jos pobijedili a objektivno govoreci dobro cemo se i namuciti za takvo nesto.
Maksimalno skocentrisano i mangupski istrcati na teren ! Nema opustanja, gledati ih kao da nisu u rasulu !
Kada će Željini navijači (a evo vidim i trener nam kupuje alibi) početi vjerovati u sebe i svoj tim? Pitari su oduvijek i vazda bili drski... I kad smo ih ostavljali 13 bodova iza sebe, mislili su da mogu dobiti baš taj derbi.
Da li ćete vjerovati kada mi budemo prvi, a oni kandidat za ispadanje?
Nemate šta vjerovati, jer se to nikada neće desiti...
I ne znam šta se moglo očekivati da će govoriti na pressici? Istinu? Da su povaljani psihički skroz? Da im je poraz u kupu baš teško pao? Da nemaju kvalitetnu ekipu koja se osipa radi dešavanja koji nemaju veze sa sportom?
Mi se pitamo u ovom derbiju sve... Forza Željo!

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 17 gostiju.

Prijava