pon maj 30, 2016 10:58 am
Inače sam iskreno pravi patriota, ako se to može tako nazvati za te stvari, što se tiče dovođenja stranih trenera. Volio bi da stalno budu naši. Međutim, sada sam malo ipak za ovu varijantu. Treba malo prodrmati i ove naše ovdje i kod nas u klubu i inače. Treba neko da donese neke radne navike, procese rada, treninge iz vana. Neko ko je radio vani i koome je to ušlo pod kožu što se kaže.
Isto tako mi želimo da idemo naprijed. Da budemo konkurentni u Evropi. Ne možemo stoga govoriti kako neko nije za našu ligu jer je ona specifična. Kada imaš kvalitet, možeš ti zbog te specifičnosti napraviti nekad neke greške ali ti ne može doći u pitanje izlazak u Evropu. Također, bit će tu vjerujem i naš neki trener kao pomoćnik koji će te specifičnosti znati prenijeti šefu. Te evropske standarde moramo uvoditi i zbog djece, jer će djeca biti bolja i prilagođenija Evropi pa će im samim tim rasti i cijena. Da li je IVan taj to nikad ne možemo biti sigurni, pa i da MUrinjo dođe. Ovdje govorim o konceptu kojeg naši furaju.
Isto tako i ovaj konkurs je dio tog koncepta. Ljudi imaju mišljenje da je to glupo jer nisu na to navikli. TO nije ništa neobično. Kad pogledamo sa druge strane bolje je na ovaj način stupiti u kontakt i sa nekim ljudima koji nisu bliski ljudima iz kluba. Kako se prije birao kondicioni. Kaže neki tamo joj dobar je onaj znam ga ja itd itd. I onda kasnije kad zasere kažu ma doveo ga taj i taj nije ni čudo što je loš itd itd. Došao preko štele. Ovako ćemo isto tako možda doći u kontakt sa nekim ljudima sa kojima nebi imali priliku da komuiciramo. Zaboravljate da taj kondicioni može biti i za djecu. Da treneri golmana mogu biti i za djecu. MOžda upecamo nekog pravog do koga inače nebi došli. Nisam za to da cijeli stručni štab dovodi trener. Pogotovo nisam za to da on vodi i omladice i sve. Što? ODe on i sve hajd ispočetka. Mora biti kontinuitet.Isto tako kad jedan čovjek dovodi sve svoje onda je to klan. Podržavaju se i kad ne rade kako treba. Ovako on je šef svima i prati procese i unaprjeđuje ali nisu sve njegovi ljudi. Različite metode rada se moraju upoznati. Tako i naši treneri dobijaju širinu. Ne mora značiti da će tener golmana biti izabran ovako na neviđeno, što neki misle, ali je ovo sasvim legalan i ispravan način traženja uposlenika. Možda će na kraju to biti neko treći skroz, ali otvoriti vrata svima je pravi način.
Isto je i za igrače. Čuj sad ne valja Hervas jer ne zna ligu. Zato imamo Bekriju koji je ekspert pa vidjeli smo. ALi poent aje u tome da mi moramo razmišljati evropsli i da nam trebaju igrači navikli na taj sistem rada. kad ih imaš onda bez obzira na seljačku ligu prekucaš. TO Dinamo radi. KRatko i jasno. NE sviđa se to mnogima jer oni sa svojim neradom i ne edukovanjem ne mogu dobiti posao. Oni bi volili da ovdje bude stalno poluprofesionalizam. da oni tračajuu po kafanam i onda dođu malo odrade trening itd itd. Takva je nažalost većina bh trenera. Treba to razdrmati.
Na kraju krajeva, liga je 12. Bliža je evropskoj nego seljačkoj. Bar se nadamo da će biti. PO terenima sigurno. SAd ćeš 10% tekmi igrati na oranici. Prije je to bilo 50%.
Zadnja izmjena:
ponosannavas, dana/u pon maj 30, 2016 11:03 am, ukupno mijenjano 1 put.