E upravo ta činjenica da smo sa lošim igrama, oskudnim igračkim kadrom i unutrašnjim problemima uspjeli da se borimo za titulu do dvadeset minuta pred kraj prvenstva, ta činjenica jede udbaše i zaobilaze tu činjenicu u širokom luku a to im je najveći strah u životu bio, odgovorno tvrdim i toga se stide danas jer su eto, oni kao prvaci svemira, morali to rutinski riješiti, a Željo sa djecom i svime što nam se izdešavalo držimo ih u šaci do kraja. Ja sam više ponosan na tu činjenicu nego što bih bio ponosan na dodijeljenu titulu. Da se nije završilo kako se završilo, ne bi doživjeli ni Ferencvaroš ni Standard niti sl.storm_raider je napisao/la:Naravno, ja sam i napisao da smo kiksali, ali od svih tu cinjenica je da smo bili drugi i to bez ikakvih mutnih radnji. Takodjer, postujem i ja tvoje misljenje i znam da si manijak od glave do pete. Svako dobro.arctg je napisao/la:Ja uzimam u obzir kako smo mi igrali cijele te sezone, pogotovo sa Adžemom, kako smo započeli sezonu u Europi, i kako nismo dobili utakmice koje smo realno trebali, te da smo te utakmice pobjedili, bili bi prvi, sa ili bez zakulisnih radnji drugih timova. Ali nismo i to je prošlost. Okrenuti se budućnosti i maksimalno se pokušati ograditi da nam se to ne dešava u budućnosti. Poštujem mišljenja drugih, stvarno i razumijem sve koji misle da bi nam se titula trebala dodijeliti ali ja ne mislim tako i mislim da me se zbog toga ne bi trebalo prozivati pitarom, jer to sigurno nisam, ne daj Bože. Različita mišljenja su nam, dešava se. Ali ja se nadam i čvrsto vjerujem da ćemo se u budućnosti ograditi od takvih stvari te da će nam se dodijeliti titule koje smo regularno osvojili (slučaj titule iz 1946), i da ćemo skupa nastaviti sa ovom najljepšom fudbalskom pričom u državi od rata na ovamostorm_raider je napisao/la: Mi jesmo kiksali par utakmica i sami smo sebi krivi, ali i pored svega toga, bili smo drugi i borili se do kraja za titulu i to ne zakulisnim radnjama. Po tome smo zasluzili titulu, jer onaj prvi je zavrsio tu iskljucivo zahvaljujuci zakulisnim radnjama. Do ne bi bilo ni dodijeljeno niti placeno, bi bilo zasluzeno. Naravno u slucaju da se sve dokaze.
Savez je za mene završio u augustu prošle godine kada su ispali i više nego smiješni sa onim saopštenjima o utakmici u Širokom Brijegu. Od tada nema smisla razgovarati sa i o njima i uzdati se u to da će uraditi nešto za nas