Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

arctg
Forumaš godine 2017
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sub mar 26, 2016 6:02 pm

storm_raider je napisao/la:
arctg je napisao/la:
storm_raider je napisao/la: Mi jesmo kiksali par utakmica i sami smo sebi krivi, ali i pored svega toga, bili smo drugi i borili se do kraja za titulu i to ne zakulisnim radnjama. Po tome smo zasluzili titulu, jer onaj prvi je zavrsio tu iskljucivo zahvaljujuci zakulisnim radnjama. Do ne bi bilo ni dodijeljeno niti placeno, bi bilo zasluzeno. Naravno u slucaju da se sve dokaze.
Ja uzimam u obzir kako smo mi igrali cijele te sezone, pogotovo sa Adžemom, kako smo započeli sezonu u Europi, i kako nismo dobili utakmice koje smo realno trebali, te da smo te utakmice pobjedili, bili bi prvi, sa ili bez zakulisnih radnji drugih timova. Ali nismo i to je prošlost. Okrenuti se budućnosti i maksimalno se pokušati ograditi da nam se to ne dešava u budućnosti. Poštujem mišljenja drugih, stvarno i razumijem sve koji misle da bi nam se titula trebala dodijeliti ali ja ne mislim tako i mislim da me se zbog toga ne bi trebalo prozivati pitarom, jer to sigurno nisam, ne daj Bože. Različita mišljenja su nam, dešava se. Ali ja se nadam i čvrsto vjerujem da ćemo se u budućnosti ograditi od takvih stvari te da će nam se dodijeliti titule koje smo regularno osvojili (slučaj titule iz 1946), i da ćemo skupa nastaviti sa ovom najljepšom fudbalskom pričom u državi od rata na ovamo :zeljeznicar1:
Naravno, ja sam i napisao da smo kiksali, ali od svih tu cinjenica je da smo bili drugi i to bez ikakvih mutnih radnji. Takodjer, postujem i ja tvoje misljenje i znam da si manijak od glave do pete. Svako dobro. :palacgore:
E upravo ta činjenica da smo sa lošim igrama, oskudnim igračkim kadrom i unutrašnjim problemima uspjeli da se borimo za titulu do dvadeset minuta pred kraj prvenstva, ta činjenica jede udbaše i zaobilaze tu činjenicu u širokom luku a to im je najveći strah u životu bio, odgovorno tvrdim i toga se stide danas jer su eto, oni kao prvaci svemira, morali to rutinski riješiti, a Željo sa djecom i svime što nam se izdešavalo držimo ih u šaci do kraja. Ja sam više ponosan na tu činjenicu nego što bih bio ponosan na dodijeljenu titulu. Da se nije završilo kako se završilo, ne bi doživjeli ni Ferencvaroš ni Standard niti sl.

Savez je za mene završio u augustu prošle godine kada su ispali i više nego smiješni sa onim saopštenjima o utakmici u Širokom Brijegu. Od tada nema smisla razgovarati sa i o njima i uzdati se u to da će uraditi nešto za nas

Ajzea
Kontakt:

sub mar 26, 2016 6:04 pm

Čuj nismo zasluzili jer nismo sve dobili, pa nismo Barcelona. Uostalom, kakva je ovo konstatacija: "Oni da su dobili Širokog, Zrinjskog i ..... uzeli bi titulu 2-3 kola prije kraja". :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:

Ne brukajte se izjavama, jeste li normalni?

Nadam se da neću biti primoran pisati opširniji post na ovu temu...
Zadnja izmjena: Ajzea, dana/u sub mar 26, 2016 6:05 pm, ukupno mijenjano 1 put.

Veteran1965
Kontakt:

sub mar 26, 2016 6:04 pm

Ne radi se ovdje o onome šta je bilo. Radi se onome šta će biti. Bar što se Želje tiče.Ja se kao papagaj ponavljam da je naš primarni zadatak zaštititi se u savezu, jer trenutno izuzetno loše stojimo tamo. Da ne bi bio pogrešno shvaćen, kada kažem zaštititi, onda to znači da nemamo suđenja kao protiv Slobode ,Zvijezde ii koga već iz prošle sezone. Takođe i kao protiv Širokog ili Radnika jesenas. Znači samo nam treba pošteno suđenje. Svi znamo kako smo nekada stajali u savezu, ko je izuzetno štitio naše interese, i kako je otjeran iz saveza. Od tada su maleni preuzeli savez, na hinjaka. Dino Begić mrtvi pitar, Jasmin Baković generalni sekretar takođe, sudijska organizacija, Salem krme, Ibro Hasanbegović i ono smeće Pilav. To je ekipa koja nam zadnjih godina o glavi radi, i ko zna ko još uz njihove direktive. Sve po nalogu hinjaka sa Kobilje Glave. Koliko su gurali malene, toliko su i gledali da povale nas gdje god je to moguće. Na žalost mi nemamo kapaciteta trenutno da se zaštitimo, bar ne javno i zakonski. Ostaje lobiranje da povalimo ovo leglo pitarluka i da svi budu sudski procesuirani i rastjerani u savezu. Sve dok ih sve ne rastjeramo imaćemo ovakve situacije, i nisam siguran da išta možemo osvojiti. Pogotovu jer znam kakav je pristup naše uprave sudijama i njihovoj organizaciji.

:zeljeznicar1: :zeljeznicar1: :zeljeznicar1:
Samo 5% i ni stolice više!!!!

storm_raider
Kontakt:

sub mar 26, 2016 6:05 pm

Inace, sta god da bude budite dostojanstveni. Svi mi imamo prijatelje, rodbinu ili poznanike koji navijaju i za Sarajevo i za Zelju i druzimo se sa njima, zenimo i kumujemo. Eto i ovaj forum je nama svima postao drag (a i mi njemu), a znate da su govorili da "idemo kod pitara". Protivnik se moze omalovazavati, zezati, ali se na kraju dana postuje, jer je ovo samo sport. Strasti jesu vruce, pogotovo u zadnjih par godina gdje je vise nekih stvari koje nemaju veze sa sportom, ali nikada se ne udara protivnik na podu. Mi smo Zeljo, a Zeljo mora biti simbol za dostojanstvo. Budimo Zeljo!

Pored stadiona, uprava mora na neki nacin raditi na tome da imamo nekoga u Savezu.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

logme
Kontakt:

sub mar 26, 2016 6:09 pm

Ovo više nije sport, ovo je krupni kriminal.
Ako bude i trunke države i poštenog suda neko će letiti u treću ligu, a Bosna Visoko im može posuditi igrače.

delinjo
Kontakt:

sub mar 26, 2016 6:09 pm

storm_raider je napisao/la:Inace, sta god da bude budite dostojanstveni. Svi mi imamo prijatelje, rodbinu ili poznanike koji navijaju i za Sarajevo i za Zelju i druzimo se sa njima, zenimo i kumujemo. Eto i ovaj forum je nama svima postao drag (a i mi njemu), a znate da su govorili da "idemo kod pitara". Protivnik se moze omalovazavati, zezati, ali se na kraju dana postuje, jer je ovo samo sport. Strasti jesu vruce, pogotovo u zadnjih par godina gdje je vise nekih stvari koje nemaju veze sa sportom, ali nikada ne udara dok je protivnik na podu. Mi smo Zeljo, a Zeljo mora biti simbol za dostojanstvo. Budimo Zeljo!

Pored stadiona, uprava mora na neki nacin raditi na tome da imamo nekoga u Savezu.
nemoj se naljutiti ali se ne slazem sa tobom...ne tako davno oni su nama slali kojekakve inspekcije i zeljeli nas gurnuti u provaliju...tako da ovo ne stoji mi ako mozemo uciniti sve da ih gurnemo dodatno u provaliju to trebamo uraditi...kroz historiju su svasta zeljeli da nam urade i mi trebamo na to ostati ravnodusni...ma ko ih jebe ugasili se dabogda...izvini jos jednom :D :D
GOO ROGER!!!
peRFect!!

VOLIM ZELJEZNICAR !!!!!!!!

exbabilon
Kontakt:

sub mar 26, 2016 6:10 pm

Ma ako na vidjelo ne izadje neki bas bas cvrst dokaz, ova Husiceva prica ce ostat na mahalanju. Siguran sam da su svi koji su poslije njega bili na saslusanju u savezu cvrsto opovrgli sve njegove tvrdnje, niko s tim nema veze, sudije su ciste, klubovi su cisti, Husic je lud...

Ali ako ima mozga u savezu i zelje da se pravda i istina istjeraju na vidjelo nista vise osim premiranja jedne ekipe u mecu protiv druge ekipe, a taj ti mec ne igra nikakvu ulogu u borbi za titulu, nije potrebno. Ali ja sam siguran i da je savez umjesan, tacnije neke njegove strukture, tako da nikom nije u interesu da se istina dokazuje, osim mozda nama. A pitanje je koliko je usred svega nasima ostalo resursa, vremena i snage da se bore oko ovoga.

Elegant
Kontakt:

sub mar 26, 2016 6:12 pm

Samo da se SIPA i istrazni organi zainteresuju pa onda se nece pitati Savez da pokrene istragu nego ce i oni odgovarati na pitanja !
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Brkoo
Kontakt:

sub mar 26, 2016 6:12 pm

"Sudije će biti oni koji će vam pomoci" -Dino Selimovic (Odlomak iz knjige "Moja borba protiv korupcije u BiH nogometu")
Neka je svetinja koja na srcu stoji važnija od prezimena koje na leđima nosiš!
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

Ivicahuljev
Kontakt:

sub mar 26, 2016 6:13 pm

Ja se samo mogu zahvaliti ovom 'pitarskom' portalu bez njih nebi bilo ove price,koliko se sjecam snimak je njihov,ako nastave sa objektivnim radom brzo ce postati portal br.1.

Elegant
Kontakt:

sub mar 26, 2016 6:16 pm

Brkoo je napisao/la:"Sudije će biti oni koji će vam pomoci" -Dino Selimovic (Odlomak iz knjige "Moja borba protiv korupcije u BiH nogometu")
U fus noti, "Moderni fudbal" Ibrakovic.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Izlija
Moderator
Kontakt:

sub mar 26, 2016 6:18 pm

Čitajući pravilnike NS maksimalna kazna koju mogu dobiti su oduzimanje po 6 bodova. U tom slučaju će Sloboda najviše izgubiti jer je mogu kazniti samo u ovom prvenstvu, što znači da su popu*ili titulu a pitari dobili alibi za lošu sezonu i neplasman na evropsku scenu ove sezone. I to je maksimum što se može očekivati od kazni a poznavajući hobotnice koje upravljaju ovakvim odlukama nebi me iznenadilo i pokušavanje razvodnjavanja optužbi radi prikrivanja stvarnog stanja i povlačenje linija u krivo samo da bi izbjegli kažnjavanje svojih donatora.
イビチャ・オシム

chile
Kontakt:

sub mar 26, 2016 6:20 pm

Citam ove izjave i na osnovu toga ove uhljupe treba u kantonalnu istjerat a i jatake im u federalnu uz oduzimanje titule. To je jedina realna presuda , mi smo zavrsili kao drugi prema tome titula je nasa sto i nije po meni najvaznije u svemu tome.
Bitno je da se raskrsti sa lopovlukom i stimaljkama. U slucaju da zataskaju u savezu nasi iz kluba trebaju u uefu zalbu poslati a u slucaju da se to ne desi onda vjerovatno i kod nas ima "ibrakovica" iako se duboko nadam da ih nema.
Sve u svemu nadam se kao navijac i ljubitelj fudbala da ce sve neciste radnje izaci na vidjelo i biti kaznjene.

Sent from my Plavo Sokocalo
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije !

storm_raider
Kontakt:

sub mar 26, 2016 6:20 pm

delinjo je napisao/la:
storm_raider je napisao/la:Inace, sta god da bude budite dostojanstveni. Svi mi imamo prijatelje, rodbinu ili poznanike koji navijaju i za Sarajevo i za Zelju i druzimo se sa njima, zenimo i kumujemo. Eto i ovaj forum je nama svima postao drag (a i mi njemu), a znate da su govorili da "idemo kod pitara". Protivnik se moze omalovazavati, zezati, ali se na kraju dana postuje, jer je ovo samo sport. Strasti jesu vruce, pogotovo u zadnjih par godina gdje je vise nekih stvari koje nemaju veze sa sportom, ali nikada ne udara dok je protivnik na podu. Mi smo Zeljo, a Zeljo mora biti simbol za dostojanstvo. Budimo Zeljo!

nemoj se naljutiti ali se ne slazem sa tobom...ne tako davno oni su nama slali kojekakve inspekcije i zeljeli nas gurnuti u provaliju...tako da ovo ne stoji mi ako mozemo uciniti sve da ih gurnemo dodatno u provaliju to trebamo uraditi...kroz historiju su svasta zeljeli da nam urade i mi trebamo na to ostati ravnodusni...ma ko ih jebe ugasili se dabogda...izvini jos jednom :D :D
Ma sta cu se ljutiti druze, svi mi imamo svoje misljenje i iskustva, a ovo je slobodna zemlja. Svako treba svoje misljenje slobodno napisati. :D
Svakom svoje, ali meni Selimovic i slicni papci ne mogu ogaditi Haseta nikako. Mozda sam ja malo stariji, pa zato. Pa evo ovaj snimak koji je sve pokrenuo je snimio i objavio ovaj "pitarski" portal. Zbog te fine raje sam napisao ono iznad.

U normalnoj drzavi, Husic za ovo mora imati neki dokaz, inace moze dobiti tuzbu za klevetu. U normalnoj drzavi taj dokaz vec treba da je zaprimljen i pregledan. Pametan je, pretpostavljam da ima dokaz kojim moze ovo sve poduprijeti.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

dell21
Kontakt:

sub mar 26, 2016 6:24 pm

Pa ima dokaz imaju poruke a i razgovor se lahko moze dobiti iz telekoma po naredbi suda, ako se sud ukljuci ovo se moze provjeriti za jedan dan svi se razg snimaju a i poruke.

ChWilla
Kontakt:

sub mar 26, 2016 6:25 pm

savez sam od sebe neće. ali ima i drugih.
gradi željo boli te *****

Rodom s mejtaša
Kontakt:

sub mar 26, 2016 6:25 pm

salle86 je napisao/la:Sve dok imas 1 bod vise od drugoplasiranog (tecen na legalan nacin) ti si itekako zasluzio titulu...taman da si od mogucih 90 bodova osvojio 30...da si gubio od slobode,mladosti,veleza,travnika,rudara i sl.jer to je prvenstvo,titula se ne osvaja za jednu utakmicu, dvije,pet...vec za svih 30
To je to, ne znam kako frajer ne konta. Mi čišću sezonu nismo odavno odigrali i sve jedan bod je osvojen na terenu. Što to nismo onda zaslužili titulu. E sad što ja ne vjerujem da će je neko njima oduzeti i nama dati, to je druga priča.

Rodom s mejtaša
Kontakt:

sub mar 26, 2016 6:27 pm

Veteran je napisao/la:Ne radi se ovdje o onome šta je bilo. Radi se onome šta će biti. Bar što se Želje tiče.Ja se kao papagaj ponavljam da je naš primarni zadatak zaštititi se u savezu, jer trenutno izuzetno loše stojimo tamo. Da ne bi bio pogrešno shvaćen, kada kažem zaštititi, onda to znači da nemamo suđenja kao protiv Slobode ,Zvijezde ii koga već iz prošle sezone. Takođe i kao protiv Širokog ili Radnika jesenas. Znači samo nam treba pošteno suđenje. Svi znamo kako smo nekada stajali u savezu, ko je izuzetno štitio naše interese, i kako je otjeran iz saveza. Od tada su maleni preuzeli savez, na hinjaka. Dino Begić mrtvi pitar, Jasmin Baković generalni sekretar takođe, sudijska organizacija, Salem krme, Ibro Hasanbegović i ono smeće Pilav. To je ekipa koja nam zadnjih godina o glavi radi, i ko zna ko još uz njihove direktive. Sve po nalogu hinjaka sa Kobilje Glave. Koliko su gurali malene, toliko su i gledali da povale nas gdje god je to moguće. Na žalost mi nemamo kapaciteta trenutno da se zaštitimo, bar ne javno i zakonski. Ostaje lobiranje da povalimo ovo leglo pitarluka i da svi budu sudski procesuirani i rastjerani u savezu. Sve dok ih sve ne rastjeramo imaćemo ovakve situacije, i nisam siguran da išta možemo osvojiti. Pogotovu jer znam kakav je pristup naše uprave sudijama i njihovoj organizaciji.

:zeljeznicar1: :zeljeznicar1: :zeljeznicar1:
Ovo je suština za sadašnjost, a i blisku budućnost.

Hurmasica
Kontakt:

sub mar 26, 2016 6:29 pm

Vidim Midžić i Hiroš od prve minute danas zaigrali za Goražde :palacgore:
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

ChWilla
Kontakt:

sub mar 26, 2016 6:30 pm

a poslije utakmice kod redže u fabriku u treću smjenu. posebno osmišljeni režim za čeličenje tijela i duha :ganja:
gradi željo boli te *****

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.

Prijava