Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

staaarinavijac
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pon maj 30, 2016 1:18 am

Ma dobro , niko ne spori da pomenuti potencijalni trener ima dobru trenersku školu ... a i mogao je ( druga je stvar koliko je ) "krasti znanje" tamo u inostranstvu .
Ono što sam smatrao nekom jednostravnom logikom je da kad uprava dovede igrače koji su igrali u Španiji , pa igrača koji je igrao u Holandiji i igrača koji je igrao u Mađarskoj , da onda traži ali i ima dovoljno finansija da angažira i adekvatnog trenerskog stručnjaka ...Hajde , eto , nek' čak i nije osvajao trofeje i bilo kojoj kategoriji ... al' bar da je odradio jedu ili dvije sezone kao glavni trener ...
Ne znam koji su glavni kriteriji uprave kod izbora trenera : je l' to limitiranost finansija , je l' to uspješnost u smislu osvajanja trofeja , je l' iskustvo u jačim ligama , itd. , ali čini mi se da većina navijača želi da se konačno napravi solidan rezultat u internacionalnim okvirima ...

Ko god da bude izabran , moraće da napravi neki USPJEH .

delinjo
Kontakt:

pon maj 30, 2016 1:23 am

staaarinavijac je napisao/la:Ma dobro , niko ne spori da pomenuti potencijalni trener ima dobru trenersku školu ... a i mogao je ( druga je stvar koliko je ) "krasti znanje" tamo u inostranstvu .
Ono što sam smatrao nekom jednostravnom logikom je da kad uprava dovede igrače koji su igrali u Španiji , pa igrača koji je igrao u Holandiji i igrača koji je igrao u Mađarskoj , da onda traži ali i ima dovoljno finansija da angažira i adekvatnog trenerskog stručnjaka ...Hajde , eto , nek' čak i nije osvajao trofeje i bilo kojoj kategoriji ... al' bar da je odradio jedu ili dvije sezone kao glavni trener ...
Ne znam koji su glavni kriteriji uprave kod izbora trenera : je l' to limitiranost finansija , je l' to uspješnost u smislu osvajanja trofeja , je l' iskustvo u jačim ligama , itd. , ali čini mi se da većina navijača želi da se konačno napravi solidan rezultat u internacionalnim okvirima ...

Ko god da bude izabran , moraće da napravi neki USPJEH .
plan i program na duzi period,ambicije i sve sto ide uz to ...jebi ga mozda smo i mogli platiti trenera boljeg da odradi jednu sezonu i sta onda ...nama treba covjek uz kojeg cemo konstantno napredovati i koji ce usavrsavati nasu igru...ima li boljeg osobe od Ivana...lika koji je zeljan dokazivanja i koji je ucio tu gdje je ucio...i koji je standard sasvim fino vodio....
GOO ROGER!!!
peRFect!!

VOLIM ZELJEZNICAR !!!!!!!!

BHDragons
Kontakt:

pon maj 30, 2016 1:26 am

Ako ga je Ivica preporučio onda ne strahujem ni sekunde :zeljeznicar1: :zeljeznicar1:
NAŠA LJUBAV OD ZAKONA JAČA!
1921!
Ni milimetra!

Omar500
Moderator
Kontakt:

pon maj 30, 2016 1:26 am

Meni rekose da je Keku 25 hiljada plata(eura, jel). Nije da se ne isplati dati za takvog strucnjaka, ali je previse to za nas, moramo stepenicu po stepenicu, a ne bi bilo pametno da preskacemo korake. Fudbal je takav sport da ti ni s Kekom niko nista ne bi garantovao. Samo polako ljudi, sve ce da biti uredu :karanje:
Meni se i Vukomanovic i Smajic cine kao pravo dobar izbor. Oko Kostica nisam puno upucen, pa ne mogu reci, ali ako i on bude, ima podrsku od mene. I Ivica Osim je trenersku karijeru poceo od nule sto se kaze, jel. Moras negdje, a ovaj je mlad. Ajde da ima 65 godina, pa bi se i ja bunio. Za Smajica nema sta, imao je peh u zivotu, ali ga postuju maksimalno i radio je na svim haman funkcijama u Sionu. Za respekt :palacgore:
E moj Mehmed-beže Mehmedpašiću – Grbavica, da je samo vidiš kako sada blista!

Ne u banci! Ne u stranci! Ne u zamci! Na distanci! - dAk

Praise the sun \[T]/

What can change the nature of a man?

delinjo
Kontakt:

pon maj 30, 2016 1:36 am

Omar500 je napisao/la:Meni rekose da je Keku 25 hiljada plata(eura, jel). Nije da se ne isplati dati za takvog strucnjaka, ali je previse to za nas, moramo stepenicu po stepenicu, a ne bi bilo pametno da preskacemo korake. Fudbal je takav sport da ti ni s Kekom niko nista ne bi garantovao. Samo polako ljudi, sve ce da biti uredu :karanje:
Meni se i Vukomanovic i Smajic cine kao pravo dobar izbor. Oko Kostica nisam puno upucen, pa ne mogu reci, ali ako i on bude, ima podrsku od mene. I Ivica Osim je trenersku karijeru poceo od nule sto se kaze, jel. Moras negdje, a ovaj je mlad. Ajde da ima 65 godina, pa bi se i ja bunio. Za Smajica nema sta, imao je peh u zivotu, ali ga postuju maksimalno i radio je na svim haman funkcijama u Sionu. Za respekt :palacgore:
ma mozda bi i dali ali ajd garantuj da bi uzeo titulu....ne mozes jebi ga...
GOO ROGER!!!
peRFect!!

VOLIM ZELJEZNICAR !!!!!!!!

MrRiccoli
Kontakt:

pon maj 30, 2016 1:46 am

Ma iskustvo je na strani Vukomanovica. Evo plavo bijeli kaze nesto u smislu da je dobar dobio bi posao u inostranstvu ne bi dolazio ovamo i slicno i ima to logike nema sta ali da je stevanovic dobar ne bi dosao kod nas, a gledaj kako kod nas bi dobar. Nije sve ni u omjeru koliko koji trener ima pobjeda i poraza jer ako vodis losu ekipu ne moze imati skor kao sto bi imao da vodis dobru ekipu. Koliko skor nije presudan pokazuje mulalic koji je imao dobar skor, a veze sa trenerskim poslom nema jer da nam nije dosao Slovenac koji je drzao motivacijski govor, a pricao sam sa jednim igracem ne bitno kojim kakvi su psihicki bili losi upravo jer ih je mulalic psihicki ubio. Bilo kako bilo nadam se da uprava nece nasjesti na ovo jer zapravo sva ova hajka i ovi tekstovi pokazuju da je zapravo Vukomanovic pravi izbor i kad ga budu ako Bog da predstavljali ko god bude postavio pitanje vezano za obilic, a 100% smrad ljigata hoce treba mu tarabu opaliti za ubuduce.

Sent from my C5303 using Tapatalk

Ajzea
Kontakt:

pon maj 30, 2016 2:05 am

Fakt je da je edukacija koju je prosao Ivan, neka druga galaksija za ovu nasu.. Kvalitet edukacije je od izuzetne vaznosti, to je takodjer fakt. Mlade igrace prevashodno mogu klasificirati na dvije grupacije, skolovane i neskolovane. Skolovani mladi igraci, a imali smo ih priliku vidjeti na djelu, daleko bolje prolaze od neskolovanih mladih igraca koje smo takodjer imali priliku vidjeti na djelu. Nazalost, ovi neskolovani su nastupali pod grbom i bojama naseg kluba i deklasirani su u pravom smislu te rijeci. To je samo jedan od primjera, a ima ih mali milion. **** ove Uprave, misljenja sam, bio je na ambicioznom treneru koji je edukovan u nekom klubu gdje je sportski segment zaista organizovan, a ne mrtvo slovo na papiru. Problem lezi u nama, nasem mentalitetu, mentalitetu ovog dijela zemaljske kugle koji ce pri prvom nepovoljnom rezultatu okriviti sve i jednu individu koja ima veze sa klubom. Nismo mentalno zdravi da bi nekoga, za bolje sutra, istrpili. Instant uspjeh nam je najvazniji, to definitivno stoji i to je jos jedna u nizu cinjenica. Zato kazem, ne znam kako ce se Ivan (ili bilo ko drugi) nositi sa takvim pritiskom koji stvaramo sami sebi, onima sto galopiraju po travnatoj podlozi, kao i onom koji negdje, sa strane, rukama sugerise sta da se radi. Postoje indicije da bi moglo biti poslozeno kako treba, ali u fudbalu se nikada ne zna, zato i jeste tako neizvjestan sto, na kraju krajeva, i jeste jedan od kljucnih razloga zasto je ovako pracen. Amar je, mozda, jedini u ovom trenutku za koga mozemo sa sigurnoscu tvrditi da rezultat ne bi izostao. Ostali? Tesko !

Probali smo sa Adzemom, dali smo sansu i Mulalicu. Imaju svojih prednosti, imaju i svojih mana i pri vaganju, ipak ce ove druge preovladati. Korak po korak, mozda uspijemo a mozda i ne. Nadajmo se da hocemo, a sutra, kada bude vise novca i ako to kojim slucajem bude potrebno, napraviti krupan iskorak i vratiti Amara ili pak dovesti na mjesto strucnog staba nekoga sa referencama poput onog Norvezanina.
Okrenimo se drugim stvarima, kljucno u svemu ovome je dovesti pomocnika koji, ako nista, ima dovoljno jaku moc zapazanja da uoci eventualne greske na terenu. Neka ih rijesava onaj ko je za to zaduzen, ali u ovom trenutku, pomocnik je mozda i jednako vazan kao i sef strucnog staba. Zato i to treba biti pomno izanalizirano. Slucaju se nista, prepustiti ne smije..
Hajde, Natasa !
slika

kalechw
Kontakt:

pon maj 30, 2016 2:16 am

ajzea jel natasa ugljesina mala ?

LARSSON
Kontakt:

pon maj 30, 2016 2:18 am

Sta ovo jadna reklamira, da nije g132

Ajzea
Kontakt:

pon maj 30, 2016 2:22 am

Najveca smijurija u svemu ovome bi bila kada bi, nakon ovoliko rasprava, polemisanja, diskusija o Ivanu Vukomanovicu, za sefa strucnog staba bio ozvanicen Smajic ili Kostic. Bilo bi, hajmo Jovo nanovo..
Razocarao bih se ukoliko bi mjesto sefa strucnog staba dosao neko drugi, od vec poznatih kandidata. Nadam se, takodjer, da Uprava nece podleci brojnim pritiscima te da su nakon onog intervjua uklonili sve sumnje. Ako ih je uopste i bilo..

GoodisonPark
Kontakt:

pon maj 30, 2016 2:32 am

Evo pročitah ovih stranica i smiješno pravo, lik trola i to baš loše. Glavni argument mu je da je dobar ne bi došao u BiH već bi radio po evropi, pa bolan čovjeku je tek 39 godina, a ne 67 pa da to možeš koristiti u argumentaciji. Ko zna možda jednog dana bude i svjetski priznat stručnjak, mlad je ima vremena za njega. Čovjek je ambiciozan i ne boji se posla a Bgm zasmetalo mi je što frajer (u nazovi diskusiji) nipodaštava prvo i naš klub jer nije ni Željo pao s marsa pa da nekome ko je vodio Standard bude poniženje sjesti na našu klupu.

Zadovoljan sam sa razmišljanjem ljudi u našoj upravi jer sam i sam cijelo vrijeme lobirao za stranca koji će nas približiti evropskim okvirima. Ivan (čini se kao najozbiljniji kandidat) doduše nije bukvalno stranac ali mnogo vremena je proveo po evropskim klubovima kao igrač i od svakog trenera je mogao naučiti nešto novo, tako da se može reći da ipak ima finog iskustva. Djeluje kao iskrena, obrazovana ličnost a sigurno nije ni levat jer je prošao svega u igračkoj karijeri, ne bih imao ništa protiv da on bude novi šef.

Davno sam pisao da imam dobar filing što se tiče novog trenera a Ivan bi mogao biti taj :karanje: Što se mene tiče ako bude izabran ima moju punu podršku a tek nakon što vidim njegov rad na pripremama i u takmičarskim utakmicama mogu dati i neke konkretnije ocjene.
Željo samo Željo!!!

Bekrija majstore goodison je uz tebe!

Europa League - We are coming!

Rodom s mejtaša
Kontakt:

pon maj 30, 2016 3:28 am

Izlija je napisao/la:Opra nas ba na ruke pa vrati na centrifugu. Bio sam legao da spavam pa me razbudi, sutra abd kad saznamo ko je trener pa ćemo tražiti od kluba da nas malo bolje upozna sa detaljima odluke. S obzirom na dosadašnju transparentnost nesumljam da će nas odgovor zadovoljiti sve.
Je ko ovaj delegat. Ovi plavobijeli nick-ovi su mi sumnjivi pravo, većinom se radi o konfekciji. Znamo li ga ili je ovo nekakav padobranac. Bojim se da ovo nema veze sa izborom trenera, ovo je klasična kontra sa zadnjom namjerom. Kad je ovako pametan i perspektivan forumaš ne znam šta će na ovom neafirmisanom forumu, trebao je otići negdje "vani". a ne praviti korak nazad u karijeri.

Leon_Professional
Kontakt:

pon maj 30, 2016 5:36 am

Omar500 je napisao/la:Meni rekose da je Keku 25 hiljada plata(eura, jel). Nije da se ne isplati dati za takvog strucnjaka, ali je previse to za nas, moramo stepenicu po stepenicu, a ne bi bilo pametno da preskacemo korake. Fudbal je takav sport da ti ni s Kekom niko nista ne bi garantovao. Samo polako ljudi, sve ce da biti uredu :karanje:
Ma da si i Murinja doveo, rekli bi, zasto je dosao u slabiju ligu da je neki strucnjak ne bi dolazio ovdje. :kafa:
Hajde zvanicna da konacno saznamo ko je taj "nesretnik" :ganja:

AsharaK
Administrator
Kontakt:

pon maj 30, 2016 6:20 am

Larsic u rano jutro pregleda forum i brise nepotrebno na istom :shisha:
Željezničar ante portas !

LARSSON
Kontakt:

pon maj 30, 2016 6:36 am

AsharaK je napisao/la:Larsic u rano jutro pregleda forum i brise nepotrebno na istom :shisha:

[video]https://www.youtube.com/watch?v=abtcYIaUuHw[/video]

ž'21
Kontakt:

pon maj 30, 2016 7:55 am

Kakav je ovo cirkus sa konkursom za trenera golmana, kondicionog trenera i fizioterapeuta? Zar ne treba Ivan ili neko treci sam odabrati strucni stab?

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

LARSSON
Kontakt:

pon maj 30, 2016 7:56 am

ž'21 je napisao/la:Kakav je ovo cirkus sa konkursom za trenera golmana, kondicionog trenera i fizioterapeuta? Zar ne treba Ivan ili neko treci sam odabrati strucni stab?

Što bi on birao?

ž'21
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

pon maj 30, 2016 7:59 am

LARS1921 je napisao/la:
ž'21 je napisao/la:Kakav je ovo cirkus sa konkursom za trenera golmana, kondicionog trenera i fizioterapeuta? Zar ne treba Ivan ili neko treci sam odabrati strucni stab?

Što bi on birao?
Ko je on? Ivan ili neko treci ko bude izabran?

LARSSON
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

pon maj 30, 2016 8:00 am

ž'21 je napisao/la:
LARS1921 je napisao/la:

Što bi on birao?
Ko je on? Ivan ili neko treci ko bude izabran?

Vidiš da sam puko

Omar500
Moderator
Kontakt:

pon maj 30, 2016 8:07 am

Mislio sam da je ova rasprava napokon zavrsila, ali ne :klanjase2: :pljesak: :pljesak:
E moj Mehmed-beže Mehmedpašiću – Grbavica, da je samo vidiš kako sada blista!

Ne u banci! Ne u stranci! Ne u zamci! Na distanci! - dAk

Praise the sun \[T]/

What can change the nature of a man?

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 14 gostiju.

Prijava