arctg je napisao/la:
Naravno da je nismo zaslužili. Ne znam otkud vam svima ideja da nam se treba dodijeliti titula ako uzememo u obzir naše predstave te sezone, nemojte da ih ovdje nabrajam, muka će mi doći. Mi smo se u borbi za titulu našli lošim igrama drugih, Širokog, Zrinjskog i Sarajeva. Šta da je Sarajevo pobjedilo u derbiju, Mostaru i Zvorniku? Znači govorim samo za drugi dio sezone. Da su tu pobjedili, osvojili bi uvjerljivo titulu dva-tri kola prije kraja. Mi nismo bili u stanu Radnika i Slaviju pobijediti, o Sarajevu koje nas je preslušalo na sred Grbavice i koje smo imalu šaci na lavoru, a nismo uspjeli gola dati, da ne govorim.
Nije bitno ko je uzeo titulu, kad to nismo bili mi i prestanite sa glupim teorijama zavjere. Ovo je isključivo između Slobode i Sarajeva i pustite ih neka se trve između sebe. Još slađe je što su se do jučer lizali i nama naslađivali ali vratilo im se sve.
Ja prvi ne bih priznavao tu titulu kada bi nam je dodijelili jer to nikada nije bio Željo i njegova filozofija. Zna se ko se diči dodijeljenim i plaćenim titulama i ostavimo to njima.
Što se tiče saveza, odavno je tu jasno ko je i šta radi. Čak savez za vrijeme Muniba je izgledao bolje nego ovaj. Tada smo bar svi znali ko, odakle i kako nas hebe, ovako sve hinjski, ali nema veze. Navikli smo na to. Zbog takvih stvari se u ovoj zemlji fudbal i stavlja u posljedni plan. Žalosno, ali što prije skontamo da nam je to realnost i da nikada neće biti napretka, to bolje za sve nas...
Sami smo sebi krivi. Nemojte da budemo ko kone jer u zadnje vrijeme se stvarno počela provlačiti priča da su nam svi drugi krivi osim nas samih, a što jednostavno nije istina. Trebamo prvo i jedino u svoju avliju gledati i tu rješavati probleme. Ostali su apsolutno nebitni!
Mi jesmo kiksali par utakmica i sami smo sebi krivi, ali i pored svega toga, bili smo drugi i borili se do kraja za titulu i to ne zakulisnim radnjama. Po tome smo zasluzili titulu, jer onaj prvi je zavrsio tu iskljucivo zahvaljujuci zakulisnim radnjama. To ne bi bilo ni dodijeljeno niti placeno, bi bilo zasluzeno. Naravno u slucaju da se sve dokaze.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...
Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/