Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

Plavo - Bijeli
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pon maj 30, 2016 12:41 am

deto1921 je napisao/la:Mislim da pogresno shvatate covjeka / momka , pristup mu je los ali jednim dijelom svojih postova je upravu. Sve sto valja je i puno skupo tako da je vjerujem skolovan trener + neka pristupacna cijena bolje nego vec isprobana kombinacija sa nasim trenerima. Adzem kao i Ivan je dosao na klupu nakon otkaza / odlaska s tim da je Ivan bio tu vec kao pomocno trener i pratio i gledao ucio i nesto sigurno i naucio . Mislim da @plavo - bijeli gleda to sa neke strane da placa se skup trener ( skuplji nego domaci neko valjda) a nema neke rezultate ili iskustvo , al da ih ima ne bi nam ni bio dostupan ?!? On jos nije imenovan al svakako da godi neka nova promjena , a rezultati i igra ce pokazati sve. Laku noc plavi drugovi!

Sent from my iPhone using Tapatalk
Imam nade u ovaj forum... Vec sam ga bio stavio u rang sport sporta
BOG BOSNA I BOSNJACI

storm_raider
Kontakt:

pon maj 30, 2016 12:41 am

Samo strpljenja...
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

SarajlijaTM
Kontakt:

pon maj 30, 2016 12:45 am

Za Želju se ne navija,Željo se voli!
To je ono,sto neko ko ne pripada nama,nece nikad moci shvatiti i to je ono za sta ce biti osakacen citav zivot
Onaj osjecaj kad udjes na stadion,pa znas da je to gdje si se nasao "tvoje",da si doprinjeo tome da stolica na kojoj sjedis bude tu gdje jeste.
Krenes prema tribini,a oko tebe su ista raja godinama,prosli svo dobro i zlo zajedno,sreces ljude kojima ne znas ni ime,ali se srdacno pozdravljas s njima jer su i oni dio plave familije.Pa jos kad vidis da se desava sve ono sto si cekao godinama,da Željo jaca u svim segmentima,da se konacno nesto "vidi",da se nazire neka svjetlija buducnost od od dugogodisnjeg kretanja u krug i praznih obecanja.Konacno vidis da je neko tu da stane i iza igraca i navijaca i naravno iza kluba i neda na svog Želju. Eh da je Brko prije par godina imao ovo sve,malen bi bio maribor,pa red bul i ko zna dalje,ali kad zagrmimo,pa iduce godine prozovemo istok na evropskoj utakmici i paklenoj atmosferi doline cupova :zeljeznicar1:
Kad mi brat sa tribine kaze,mislio sam da necu docekati novu tribinu i da cu biti donji,a stadion onakav kakav ga iz djetinjstva pamtim,ali me je Željo opet demantovao :palacgore:
Porodicni ljudi se vracaju na tribine,pa cak i na jugu na predzadnjoj tekmi,na samoj ogradi sjede dvije,tri familije i 10tak mladih manijaka okolo,srce ko katedrala! Pa kad ti covjek koji je ne vezan za bih i grad sarajevo,na pitanje za koga navijas ovdje,kaze "Željo mi je nekako,pismeniji",sve ti se samo kaze...
I onda pored sve ove pozitive,vidis da dusmani,krvopije,razni uhljebi,paraziti i ostala gamad koja je otjerana,bas zbog toga i razni drugi kojima je svo nase zajednistvo i sav nas uspjeh trn u oku,pokusavaju to da pokvare,pokusavaju to da osujete,ugroze i sruse snove svih nas o klubu,kakav zasluzuje da bude :titula: :zeljeznicar1:
Sve smo stvorili sami,nasi starci su gradili ovaj stadion,neka malo starija generacija,kojoj i sam pripadam je podrzala renoviranje prije 20 godina,danas smo opet tu,opet u situaciji da stanemo jedan uz drugoga i da nedamo ŽELJU SVOGA!!!
Svi ovi udari na klub mozda djeluju bezazleno,nekome smjesno,ali su smisljeni i isplanirani i zato moramo biti jedinstveni,moramo stati iza ljudi koje smo mi izabrali glasanjem,ako ste zaboravili,tu je 10tak momaka sa tribine,koji vec daju svoj doprinos svemu. Mi smo tu radi Želje,a nabrojani su tu radi para koje su potencijalno namirisali,jer nista drugo i ne znaju u zivotu.
Stadion se trebao praviti vise puta poslje rata,nekad su to stopirale pruzene ruke u skupstini,nekad vlast,razni prizemni faktori i sad su konacno svi satjerani na smetljiste historije,a na nama je da podrzimo one koji nam omogucavaju sve sto je do prije 2 godine bila misaona imenica,predmet snova i zelja,a sada je stvarnost.
NE DOZVOLITE NAPADE NA SVOJ KLUB,NE DOZVOLITE BLACENJE ONOGA STO JE VASE,STANITE JEDAN UZ DRUGOGA KAO I SVAKI PUT DO SADA I DA SVIM DUSMANIMA UGLEDAMO LEDJA CIM PRVI NAVIJAC SJEDNE NA ISTOCNU TRIBINU!!!
STANITE JEDAN UZ DRUGOGA I UZ SVOG ŽELJU,JER SAMO TAKO SMO UVJEK MOGLI NESTO NAPRAVITI,NIKAKO DRUGACIJE,SVI SMO OVDJE SAMO RADI JEDNOGA,I TAKO CE BITI I OVAJ PUT!!!
:zeljeznicar1: :zeljeznicar1: :zeljeznicar1: :zeljeznicar1: :zeljeznicar1:
Za Želju se ne navija,Željo se VOLI !!!

za_zivot_cijeli
Kontakt:

pon maj 30, 2016 12:47 am

Plavo - Bijeli je napisao/la:
za_zivot_cijeli je napisao/la:
Plavo - Bijeli je napisao/la:.
hajde da ovako postavimo stvari.
zamisli da si odlucio pokrenuti vlastiti biznis. do pocetnog kapitala si dosao kreditnom linijom zbog koje su ti roditeljska kuca i tvoj stan pod hipotekom. nemas pravo na kiks.
potreban ti radnik koji ce zajedno sa tobom povuci posao.
na raspisani konkurs ti se jave dva lika bez ikakvog radnog iskustva. morao si traziti takve jer na trzistu rada svi drugi vrijede vise nego sto mozes platiti.
jedan od njih je zavrsio ekonomiju u npr. Pragu a drugi u npr. Travniku. oba su podjednako elokventna, dopadljiva, draga i sl...
kome ces dati posao?
U Travniku, zasto?

Zato sto

- poznaje domacu scenu
- zato sto onaj iz praga ako je nedovoljno sposoban da sebi nadje posao u pragu sta on ima raditi na ilidzi
prije svega moras prihvatiti jednu cinjenicu. neko ce izazovom smatrati rad u svjetskoj banci a neko pokusaj da od male firme stvori veliku. nismo svi isti.
Bill Gates je kao student mogao dobiti posao u vrhunskoj kompaniji IBM i imati vrhunsku platu, polozaj....a na kraju se ipak odlucio za vlastiti posao vodjen iz garaze i upravo ta odluka mu je obezbjedila da ga danas smatraju jednim od najbogatijih, najuspjesnih i najutjecajnih ljudi na svijetu.

nemoj nikada krenuti u avanturu zvanu "privatni bizniz".
Jedan život, jedna ljubav, jedan klub.
Željezničar za život cijeli!

Grbavica
Kontakt:

pon maj 30, 2016 12:48 am

Pozder pola čovjek pola lob
Ko nas je kleo, nije dangubio.

Roberto Baggio
Kontakt:

pon maj 30, 2016 12:49 am

Nije ni loša ova rasprava zadnjih par stranica, mada je Plavo-Bijeli očigledno ters čovjek, i ne bi se baš proveo u vlastitom biznisu zapošljavajući ekonomiste iz Travnika. :mrgreen:
FK Željezničar 1921

Plavo - Bijeli

pon maj 30, 2016 12:50 am

Roberto Baggio je napisao/la:Nije ni loša ova rasprava zadnjih par stranica, mada je Plavo-Bijeli očigledno ters čovjek, i ne bi se baš proveo u vlastitom biznisu zapošljavajući ekonomiste iz Travnika. :mrgreen:
Ako poznajes dobre ljude, nisu ni losi ovi iz Travnika :DD:

laku vam noc
BOG BOSNA I BOSNJACI

storm_raider
Kontakt:

pon maj 30, 2016 12:50 am

SarajlijaTM je napisao/la:Za Želju se ne navija,Željo se voli!
To je ono,sto neko ko ne pripada nama,nece nikad moci shvatiti i to je ono za sta ce biti osakacen citav zivot
Onaj osjecaj kad udjes na stadion,pa znas da je to gdje si se nasao "tvoje",da si doprinjeo tome da stolica na kojoj sjedis bude tu gdje jeste.
Krenes prema tribini,a oko tebe su ista raja godinama,prosli svo dobro i zlo zajedno,sreces ljude kojima ne znas ni ime,ali se srdacno pozdravljas s njima jer su i oni dio plave familije.Pa jos kad vidis da se desava sve ono sto si cekao godinama,da Željo jaca u svim segmentima,da se konacno nesto "vidi",da se nazire neka svjetlija buducnost od od dugogodisnjeg kretanja u krug i praznih obecanja.Konacno vidis da je neko tu da stane i iza igraca i navijaca i naravno iza kluba i neda na svog Želju. Eh da je Brko prije par godina imao ovo sve,malen bi bio maribor,pa red bul i ko zna dalje,ali kad zagrmimo,pa iduce godine prozovemo istok na evropskoj utakmici i paklenoj atmosferi doline cupova :zeljeznicar1:
Kad mi brat sa tribine kaze,mislio sam da necu docekati novu tribinu i da cu biti donji,a stadion onakav kakav ga iz djetinjstva pamtim,ali me je Željo opet demantovao :palacgore:
Porodicni ljudi se vracaju na tribine,pa cak i na jugu na predzadnjoj tekmi,na samoj ogradi sjede dvije,tri familije i 10tak mladih manijaka okolo,srce ko katedrala! Pa kad ti covjek koji je ne vezan za bih i grad sarajevo,na pitanje za koga navijas ovdje,kaze "Željo mi je nekako,pismeniji",sve ti se samo kaze...
I onda pored sve ove pozitive,vidis da dusmani,krvopije,razni uhljebi,paraziti i ostala gamad koja je otjerana,bas zbog toga i razni drugi kojima je svo nase zajednistvo i sav nas uspjeh trn u oku,pokusavaju to da pokvare,pokusavaju to da osujete,ugroze i sruse snove svih nas o klubu,kakav zasluzuje da bude :titula: :zeljeznicar1:
Sve smo stvorili sami,nasi starci su gradili ovaj stadion,neka malo starija generacija,kojoj i sam pripadam je podrzala renoviranje prije 20 godina,danas smo opet tu,opet u situaciji da stanemo jedan uz drugoga i da nedamo ŽELJU SVOGA!!!
Svi ovi udari na klub mozda djeluju bezazleno,nekome smjesno,ali su smisljeni i isplanirani i zato moramo biti jedinstveni,moramo stati iza ljudi koje smo mi izabrali glasanjem,ako ste zaboravili,tu je 10tak momaka sa tribine,koji vec daju svoj doprinos svemu. Mi smo tu radi Želje,a nabrojani su tu radi para koje su potencijalno namirisali,jer nista drugo i ne znaju u zivotu.
Stadion se trebao praviti vise puta poslje rata,nekad su to stopirale pruzene ruke u skupstini,nekad vlast,razni prizemni faktori i sad su konacno svi satjerani na smetljiste historije,a na nama je da podrzimo one koji nam omogucavaju sve sto je do prije 2 godine bila misaona imenica,predmet snova i zelja,a sada je stvarnost.
NE DOZVOLITE NAPADE NA SVOJ KLUB,NE DOZVOLITE BLACENJE ONOGA STO JE VASE,STANITE JEDAN UZ DRUGOGA KAO I SVAKI PUT DO SADA I DA SVIM DUSMANIMA UGLEDAMO LEDJA CIM PRVI NAVIJAC SJEDNE NA ISTOCNU TRIBINU!!!
STANITE JEDAN UZ DRUGOGA I UZ SVOG ŽELJU,JER SAMO TAKO SMO UVJEK MOGLI NESTO NAPRAVITI,NIKAKO DRUGACIJE,SVI SMO OVDJE SAMO RADI JEDNOGA,I TAKO CE BITI I OVAJ PUT!!!
:palacgore: :zeljeznicar1: :zeljeznicar1: :zeljeznicar1: :zeljeznicar1:
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

delinjo
Kontakt:

pon maj 30, 2016 12:51 am

SarajlijaTM je napisao/la:Za Želju se ne navija,Željo se voli!

ma ides buraz :palacgore:
GOO ROGER!!!
peRFect!!

VOLIM ZELJEZNICAR !!!!!!!!

rios
Kontakt:

pon maj 30, 2016 12:51 am

rios je napisao/la: Evo ja cu ti odgovoriti.
Da,taj dio druze.Sto,ti mislis da to nije tako? Ili da nije bitno?
Jeste bitno. Isto tako ocekujem da neko sa Kembridz fakulteta ode raditi u svjetsku banku ili firmu, a ne u lokalnu piljaru sto Zeljo jeste na svjetskoj fudbalskoj sceni
I na to sam ti dao odgovor maloprije.
Ako neko izabere piljaru umjesto svjetskog giganta ekonomskog ne znaci da je bio los student ili da nema znanja,zar ne? Razlozi mogu biti drugacije prirode,nekog povuce nostalgija za rodnim krajem,nego manjak ambicioznosti,nekog zelja da dalje uci,nekog da ide stepenicu po stepenicu,itd..
Elem,niko ovdje ne govoti druze da je Ivan neko veliko trenersko ime.Bar ja nisam vidio.Svi govorimo samo to da je imao priliku da stekne kvalitetno fudbalsko obrazovanje,eh na njemu je sad da pokaze je li ili nije uspio.Uprava je odlucila da preduzme taj korak,da pokusa,nakon neuspjelih epizoda sa domacim kadrom.Garancija u zivotu nema nikad ni na jednom polju zivota,u sportu posebno.Npr. Uscuplic ima fantastice reference,dva trofeja sa Sarajevom,da li bi volio njega na klupi? Ili bi prije njega uzeo Odu koji nema nijedan? Na kraju,pogeldaj Petrovica iz Radnika,takodjer dosao iz Njemacke u PL,i to u mali klub pa napravi senzaciju.O takvom studentu sa Kembrizda koji dosao u piljaru ja govorim. Zivio! :palacgore:
P.S. Ali da mi ipak sacekamo i zvanicno da se predstavi trener pa cemo onda pricati,upravu su ljudi koji na to pozivaju. :palacgore:
Zadnja izmjena: rios, dana/u pon maj 30, 2016 12:58 am, ukupno mijenjano 1 put.
Zeljeznicar za zivot cijeli !!!

Miralem Pjanic !!

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

za_zivot_cijeli
Kontakt:

pon maj 30, 2016 12:52 am

Roberto Baggio je napisao/la:Nije ni loša ova rasprava zadnjih par stranica, mada je Plavo-Bijeli očigledno ters čovjek, i ne bi se baš proveo u vlastitom biznisu zapošljavajući ekonomiste iz Travnika. :mrgreen:
Ako poznajes dobre ljude, nisu ni losi ovi iz Travnika :DD:

laku vam noc
pozdrav za sve travnicane, vjecite sarajevske studente :rofl:

laku noc plavo-bijeli :palacgore:
Jedan život, jedna ljubav, jedan klub.
Željezničar za život cijeli!

pile87
Kontakt:

pon maj 30, 2016 12:52 am

Raspravljate o treneru koji nije proglasen nasim trenerom. Procitajte jos jednom.tekst od fkz1921
Mi ćemo opet doći!
Doći ćemo opet u sjaju sunca.
Što se već sada rađa.
Zbijeni k'o mrka teška prijetnja
i s razvitim jedrima nove snage.

chile
Kontakt:

pon maj 30, 2016 12:53 am

Kada ljudi shvate da mi ne mozemo dovesti trenera sa pedigreom ni na selektorslu poziciju da ne govorim klubsku onda ce im valjda biti lakse.
Ivan je iz ugla navijaca macak u vreci jer nemamo pojma ko je, ali onako objektivno gledajuci prije ce on biti pun pogodak od 99,99% domacih.
Ako nista radio je u tom Standardu sa trenerskim imenima za nas pojam i nakratko ga preuzeo, dok nasi zreneri u klubove nivoa Standarda odu na 10-15 dana u sklopu skolovanja.
Ostaje nam da vidimo ko ce biti izabran na mjesto sefa, moje misljenje da bi Ivan bio ogroman korak naprijed jer pretpostavljam da ce unijeti novine/napredak u treningu, taktici postavci igre i svemu na terenu. Te da cemo docekati da vidimo pasove i bru protok lopte i po meni mozda najvaznije kretanje igraca bez lopte, utrcavanja, ulaske krila u sredinu, trazenje lopte a ne sakrivanje od iste... da ne pametujem previse svi znate sta mislim ukratko da napokon docekamo europskog Zelju.

Sent from my Plavo Sokocalo
Zadnja izmjena: chile, dana/u pon maj 30, 2016 12:53 am, ukupno mijenjano 2 puta.
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije !

BHDragons
Kontakt:

pon maj 30, 2016 12:54 am

Oj rasprave... :oops1:
NAŠA LJUBAV OD ZAKONA JAČA!
1921!
Ni milimetra!

SarajlijaTM
Kontakt:

pon maj 30, 2016 12:57 am

Samo jedna replika plavo bijeli,pogledaj malo na posao.ba,odavno izlaze oglasi gdje traze npr ekonomistu bez iskustva,ali pod uslovom da nije zavrsio u travniku kiseljaku,kobiljaci ili kakvoj drugoj ledini. Tako da trener koji je dobio licencu dok je pojeo cevape i popio kafu,ne treba Želji!

Ako je jedan IVICA OSIM,ustani kad procitas njegovo ime,aminovao dovodjenje Vukomanovica,nakon sto je detaljno upoznat sa svim kandidatima,tacno mi nije jasno kako neko nema straha kad protivrijeci mislnjenju najveceg od najvecih??? :klanjase2:
Za Želju se ne navija,Željo se VOLI !!!

delinjo
Kontakt:

pon maj 30, 2016 12:58 am

ma sta zna Ivica Osim....on bolje zna jbg ....a i rasprava nam je glupa jer jos nije zvanicno da je sef....sutra cemo oplesti kad bude sluzbeno :ganja:
GOO ROGER!!!
peRFect!!

VOLIM ZELJEZNICAR !!!!!!!!

Omar500
Moderator
Kontakt:

pon maj 30, 2016 1:00 am

Najveca provala bi bilo da nakon svih ovih rasprava novi sef strucnog staba bude...
slika

Dzaba potrosena sva energija :D
Salu na stranu, ko god da bude novi trener, ima podrsku od mene. Vukomanovic me je kupio s ovim ozbiljnim pristupom, svaka cast. Neka se odrade pripreme kako treba, dovede mozda koji igrac, a ja jedva cekam pocetak nove sezone, jer utakmice su najbitnije i radujem im se unaprijed. Ne znam samo kako docekati :karanje:
E moj Mehmed-beže Mehmedpašiću – Grbavica, da je samo vidiš kako sada blista!

Ne u banci! Ne u stranci! Ne u zamci! Na distanci! - dAk

Praise the sun \[T]/

What can change the nature of a man?

Okolele
Kontakt:

pon maj 30, 2016 1:04 am

Omar500 je napisao/la:Najveca provala bi bilo da nakon svih ovih rasprava novi sef strucnog staba bude...
slika

Dzaba potrosena sva energija :D
Salu na stranu, ko god da bude novi trener, ima podrsku od mene. Vukomanovic me je kupio s ovim ozbiljnim pristupom, svaka cast. Neka se odrade pripreme kako treba, dovede mozda koji igrac, a ja jedva cekam pocetak nove sezone, jer utakmice su najbitnije i radujem im se unaprijed. Ne znam samo kako docekati :karanje:
Promili mu iz oka vire..
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

sajo10
Kontakt:

pon maj 30, 2016 1:04 am

Meni su ipak najjaci komentari tipa "zasto se dovodi ovaj a ima toliku platu, "kako da on sjedi na klupi a toliko zaradjuje", "kako ce se platiti trener tolikom parama"... bla bla bla. Pa yebote jeli vi vodite klub ili uprava? Pa nebi valjda doveli trenera i igraca i potpisali ugovor da klub nije u stanju da ispostuje dogovor. Zasto tolike rasprave oko toga. Doveli smo eto Bekrica pa ga nije Edis smio da stavi na klupu do zadnje utakmice. Ako zelia kvalitet bogami ces morati i da iskesiras. Ponekad ces ubosti i sa djaboli igracima ali vecinom ce to biti polovnjavi kojima i prva fbih bi bila plafon.

I zaj taj Obilic... pa i Miroslav je nastupao tu prije nekolika godina na posudbi iz Vojvodine pa sta.

AsharaK
Administrator
Kontakt:

pon maj 30, 2016 1:11 am

Dobr rasprava svakako i podrzavam je, razumijem te PlavoBijeli, ima svoje misljenje i to je to, al ne mozes forum uporedjivati sa nekim drugim. Ako ti vise ljudi kaze nesto sto je suprotno od tebe, ne moze biti jednoumlje, ne mora da znaci da su placnici itd ... Opusteno braco
Željezničar ante portas !

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.

Prijava