Za Želju se ne navija,Željo se voli!
To je ono,sto neko ko ne pripada nama,nece nikad moci shvatiti i to je ono za sta ce biti osakacen citav zivot
Onaj osjecaj kad udjes na stadion,pa znas da je to gdje si se nasao "tvoje",da si doprinjeo tome da stolica na kojoj sjedis bude tu gdje jeste.
Krenes prema tribini,a oko tebe su ista raja godinama,prosli svo dobro i zlo zajedno,sreces ljude kojima ne znas ni ime,ali se srdacno pozdravljas s njima jer su i oni dio plave familije.Pa jos kad vidis da se desava sve ono sto si cekao godinama,da Željo jaca u svim segmentima,da se konacno nesto "vidi",da se nazire neka svjetlija buducnost od od dugogodisnjeg kretanja u krug i praznih obecanja.Konacno vidis da je neko tu da stane i iza igraca i navijaca i naravno iza kluba i neda na svog Želju. Eh da je Brko prije par godina imao ovo sve,malen bi bio maribor,pa red bul i ko zna dalje,ali kad zagrmimo,pa iduce godine prozovemo istok na evropskoj utakmici i paklenoj atmosferi doline cupova
Kad mi brat sa tribine kaze,mislio sam da necu docekati novu tribinu i da cu biti donji,a stadion onakav kakav ga iz djetinjstva pamtim,ali me je Željo opet demantovao
Porodicni ljudi se vracaju na tribine,pa cak i na jugu na predzadnjoj tekmi,na samoj ogradi sjede dvije,tri familije i 10tak mladih manijaka okolo,srce ko katedrala! Pa kad ti covjek koji je ne vezan za bih i grad sarajevo,na pitanje za koga navijas ovdje,kaze "Željo mi je nekako,pismeniji",sve ti se samo kaze...
I onda pored sve ove pozitive,vidis da dusmani,krvopije,razni uhljebi,paraziti i ostala gamad koja je otjerana,bas zbog toga i razni drugi kojima je svo nase zajednistvo i sav nas uspjeh trn u oku,pokusavaju to da pokvare,pokusavaju to da osujete,ugroze i sruse snove svih nas o klubu,kakav zasluzuje da bude
Sve smo stvorili sami,nasi starci su gradili ovaj stadion,neka malo starija generacija,kojoj i sam pripadam je podrzala renoviranje prije 20 godina,danas smo opet tu,opet u situaciji da stanemo jedan uz drugoga i da nedamo ŽELJU SVOGA!!!
Svi ovi udari na klub mozda djeluju bezazleno,nekome smjesno,ali su smisljeni i isplanirani i zato moramo biti jedinstveni,moramo stati iza ljudi koje smo mi izabrali glasanjem,ako ste zaboravili,tu je 10tak momaka sa tribine,koji vec daju svoj doprinos svemu. Mi smo tu radi Želje,a nabrojani su tu radi para koje su potencijalno namirisali,jer nista drugo i ne znaju u zivotu.
Stadion se trebao praviti vise puta poslje rata,nekad su to stopirale pruzene ruke u skupstini,nekad vlast,razni prizemni faktori i sad su konacno svi satjerani na smetljiste historije,a na nama je da podrzimo one koji nam omogucavaju sve sto je do prije 2 godine bila misaona imenica,predmet snova i zelja,a sada je stvarnost.
NE DOZVOLITE NAPADE NA SVOJ KLUB,NE DOZVOLITE BLACENJE ONOGA STO JE VASE,STANITE JEDAN UZ DRUGOGA KAO I SVAKI PUT DO SADA I DA SVIM DUSMANIMA UGLEDAMO LEDJA CIM PRVI NAVIJAC SJEDNE NA ISTOCNU TRIBINU!!!
STANITE JEDAN UZ DRUGOGA I UZ SVOG ŽELJU,JER SAMO TAKO SMO UVJEK MOGLI NESTO NAPRAVITI,NIKAKO DRUGACIJE,SVI SMO OVDJE SAMO RADI JEDNOGA,I TAKO CE BITI I OVAJ PUT!!!