Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

rios
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pon maj 30, 2016 12:15 am

Vezano za ovu kancelariju,obzirom da sam i ja pokazao odusevljenje tim zahtjevom pa je poslije bilo neke diskusije..Nije bitna kancelarija k'o kancelarija,nego cinjenica da je covjek tim cinom posao trenera u Zelji podigao na veci nivo,kancelarija,vjerovatno i radno vrijeme od nekoliko sati dnevno,mozda cak i puni 8,mimo treninga,itd..

@Plavo bijeli
Mislim da razumijem sta zelis da kazes,u rezultatskom smislu Vukomanovic nema nista bolje reference od Edisa,Adzema,itd..Nema ni nekog staza posebnog kao prvi trener ili sef strucnog staba,i to ti stoji i nemamo ti sta ponuditi na tom polju,jednostavno taj segment CV-a mu je tanak kao i Edisov i Adzemov.
Medjutim,postoji nesto sto se zove kvalitet obrazovanja,inace u zivotu,pa i u fudbalu.Slozit ces se da nije isto zavrsiti Kembridz i fakultet negdje u regionu ovdje,da ne imenujem sad nijedan fakultet posebno.Tako se moze gledati i skolovanje Ivana za trenera,on je tamo imao priliku da radi u klubu koji u svakom segmentu ispred Zelje,da stice iskustva,znanja,vjestine,nove trendove u fudbalu,itd.Znaci radi se o kvaliteti obrazovanja kao sto rekoh,ili barem prilike da se isto stekne.Da li je Ivan to i uspio saznat cemo ako bude imenovan,posto vidim da pouzdaniji forumasi to jos ne proglasavaju gotovim poslom.
To sto je on dosao u nasu ligu iz Belgije moze ali i ne mora biti neki znacajno.I to cemo vidjeti.Evo npr. Armin Hodzic je potpisao za Liverpool kao klinac,vratio se u seniorski fudbal u Zelju i PL,da bi tu prakticno zapoceo svoj put,dokazao potencijal i otisao u Dinamo i Ligu prvaka.On,Ivan,je jos uvijek trenerski anonimus da bi dobio posao u nekoj jakoj ligi,Belgija je kazu top liga za razvijanje mladih igraca i tu nije lahko sjesti na klupu sigurno.Eh,budimo posteni,na stranu to sto mi naseg Zelju volimo najvise na svijetu i sto je on nama Real i Mancester zajdeno,objektivno je to skroz drugacije.Mi smo klub koji igra u 90 i nekoj ligi svijeta,ciji klubovi takmicenja u Evropi zavrsavaju kad svi ostali pocinju i itd,nazalost trener kao Vukomanovic su nasa realnost kad je u pitanju,uslovno receno,zapadno trziste trenera.
Nadam se da sam ti bar malo odgovorio na tvoja pitanja i sumnje :palacgore:
Zeljeznicar za zivot cijeli !!!

Miralem Pjanic !!

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

Izlija
Moderator
Kontakt:

pon maj 30, 2016 12:17 am

Kao prvo FK Željezničar još uvijek nije potpisao novog trenera pa vam sva diskusija i razglabanja padaju u vodu jer se možda ubjeđujete oko pogrešnog čovjeka, Ivan ima šanse da to bude ali nije još.
Kao drugo da bi bilo koji klub mogao da napravi ikakav uspjeh na evropskoj nogometnoj sceni mora da prati trendove i evolviranje fudbala kao sporta, jedan od uslova za takvo nešto je da za kormilom sportskg dijela sjedi neko ko je duže vrijeme uspješno bio angažiran na trenerskim i pomoćničkim poslovima u jačem evropskom klubu.
Ako nekome treba objašnjavati zašto je Standard jači evropski klub od Želje onda se treba odmaći od tog sizifovog posla vječne demagogije i možemo hladno zaključiti da nas sugovornik mučki provocira i trola.
Nije da ja sad branim Ivana, nemam pojma ko je i nikada u životu nisam čuo da postoji dok nije predao aplikaciju, možda je Sablja za njega Ferguson, možda ću imati priliku da ocjenim njegov rad kroz postignuće sa Željom i na polusezoni praviti neki novi plan za uzimanje titule a možda nekome drugome budemo kljucali po glavi.
Treneri sa našeg podneblja su istog mentaliteta kao i igrači, ako su nam se igrači na crijeva ona navukla, nezdravo žive i slabo žive u sportskom duhu šta onda možemo očekivati od trenera, pojedini odskaču samo da bi potvrdili pravilo ili ako ih napravi Ivica lično. Ja sam od odlaska Edisa očekivao trenera tipa Magath-a, trenera koji bi uspio napraviti ekstra dobru ekipu po standardima do sada rijetko ili nikada viđenim. U nedostatku kvaliteta snaga je ključni faktor a kad stekneš kvalitet kroz vježbe i treninge sa već izgrađenom snagom imaš priliku da napraviš čudo. To smo mi u biti i od Edisa očekivali, da digne formu i snagu igračima a vidjeli smo svi u zadnjim kolima kako smo završili. Nije to posao koji se može raditi na ho-ruk, toliko vam proračuna i matemetike treba da bi za trenere sadašnjice velika stvar bila da imaju doktorat iz statistike. Veliki klubovi sebi mogu priuštiti luksuz zapošljavanja više članova osoblja od kojih je jedna zadužena za statistiku i proračune, mi moramo tražiti trenera koji to zna u dovoljnoj mjeri jer boljeg nemožemo sebi priuštiti. Treneri iz našeg kluba imaju strašan plus ispred ostalih jer su naši i u klubu su deset ili trideset godina, niko ih netreba vodati za rukicu da ih upoznaje sa dušmanima kluba ( za prijatelje ćeš lahko jer neće ništa ružno reći ni uraditi ali dušmana se čovjek najviše mora čuvati ), koliki im je plus toliki im je i minus jer nisu pratili i usklađivali svoje vještine prema evropskom standardu već prema ovom našem Bosanskom. Sve ima i za i protiv što govori i vaša diskusija ali smatram da nebi trebali trošiti energiju na zeca u šumi.
イビチャ・オシム

Grbavica
Kontakt:

pon maj 30, 2016 12:17 am

Plavo - Bijeli je napisao/la:
Dosao iz FC Sochaux gdje nije odigrao niti jednu utakmicu i zavrsio u Arisu gdje mu je domet... ako je uspjeh iz Francuske u Grcku onda cestitam
Slažem se, imaš pravo, ja sam pogriješio. I Mirsad Bešlija je isto bara bara bio sa Sejom Bučanom.
Ko nas je kleo, nije dangubio.

Plavo - Bijeli

pon maj 30, 2016 12:18 am

rios je napisao/la: @Plavo bijeli
Mislim da razumijem sta zelis da kazes,u rezultatskom smislu Vukomanovic nema nista bolje reference od Edisa,Adzema,itd..Nema ni nekog staza posebnog kao prvi trener ili sef strucnog staba,i to ti stoji i nemamo ti sta ponuditi na tom polju,jednostavno taj segment CV-a mu je tanak kao i Edisov i Adzemov.
Hvala bogu pa jel ovo moguce da je neko procitao moje postove i razmislio 2 sekunde svojom glavom???
BOG BOSNA I BOSNJACI

SWRA_1921
Kontakt:

pon maj 30, 2016 12:23 am

Covjek ti je u nastavku objasnio zasto to bas i ne pije vode, CITAJ MUHAMEDE, CITAJ!!!

Plavo - Bijeli

pon maj 30, 2016 12:24 am

SWRA_1921 je napisao/la:Covjek ti je u nastavku objasnio zasto to bas i ne pije vode, CITAJ MUHAMEDE, CITAJ!!!
Mislis na ovaj dio?
Medjutim,postoji nesto sto se zove kvalitet obrazovanja,inace u zivotu,pa i u fudbalu.Slozit ces se da nije isto zavrsiti Kembridz i fakultet negdje u regionu ovdje,da ne imenujem sad nijedan fakultet posebno.Tako se moze gledati i skolovanje Ivana za trenera,on je tamo imao priliku da radi u klubu koji u svakom segmentu ispred Zelje,da stice iskustva,znanja,vjestine,nove trendove u fudbalu,itd.Znaci radi se o kvaliteti obrazovanja kao sto rekoh,ili barem prilike da se isto stekne.
BOG BOSNA I BOSNJACI

rios
Kontakt:

pon maj 30, 2016 12:27 am

SWRA_1921 je napisao/la:Covjek ti je u nastavku objasnio zasto to bas i ne pije vode, CITAJ MUHAMEDE, CITAJ!!!
Mislis na ovaj dio?
Medjutim,postoji nesto sto se zove kvalitet obrazovanja,inace u zivotu,pa i u fudbalu.Slozit ces se da nije isto zavrsiti Kembridz i fakultet negdje u regionu ovdje,da ne imenujem sad nijedan fakultet posebno.Tako se moze gledati i skolovanje Ivana za trenera,on je tamo imao priliku da radi u klubu koji u svakom segmentu ispred Zelje,da stice iskustva,znanja,vjestine,nove trendove u fudbalu,itd.Znaci radi se o kvaliteti obrazovanja kao sto rekoh,ili barem prilike da se isto stekne.
Evo ja cu ti odgovoriti.
Da,taj dio druze.Sto,ti mislis da to nije tako? Ili da nije bitno?
Zeljeznicar za zivot cijeli !!!

Miralem Pjanic !!

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

za_zivot_cijeli
Kontakt:

pon maj 30, 2016 12:29 am

Plavo - Bijeli je napisao/la:.
hajde da ovako postavimo stvari.
zamisli da si odlucio pokrenuti vlastiti biznis. do pocetnog kapitala si dosao kreditnom linijom zbog koje su ti roditeljska kuca i tvoj stan pod hipotekom. nemas pravo na kiks.
potreban ti radnik koji ce zajedno sa tobom povuci posao.
na raspisani konkurs ti se jave dva lika bez ikakvog radnog iskustva. morao si traziti takve jer na trzistu rada svi drugi vrijede vise nego sto mozes platiti.
jedan od njih je zavrsio ekonomiju u npr. Pragu a drugi u npr. Travniku. oba su podjednako elokventna, dopadljiva, draga i sl...
kome ces dati posao?
Jedan život, jedna ljubav, jedan klub.
Željezničar za život cijeli!

Virtu4L

pon maj 30, 2016 12:31 am

za_zivot_cijeli je napisao/la:kome ces dati posao?
Rođaku naravno, ili onoj koja dođe sa najvećim dekolteom.
"Joj ofirniji su od Maje koja je udaljena 2km od mene i zeli sex veceras.." by Minjore

za_zivot_cijeli
Kontakt:

pon maj 30, 2016 12:32 am

Virtu4L je napisao/la:
:rofl:
Jedan život, jedna ljubav, jedan klub.
Željezničar za život cijeli!

Plavo - Bijeli

pon maj 30, 2016 12:33 am

rios je napisao/la:
Mislis na ovaj dio?
Evo ja cu ti odgovoriti.
Da,taj dio druze.Sto,ti mislis da to nije tako? Ili da nije bitno?
Jeste bitno. Isto tako ocekujem da neko sa Kembridz fakulteta ode raditi u svjetsku banku ili firmu, a ne u lokalnu piljaru sto Zeljo jeste na svjetskoj fudbalskoj sceni
BOG BOSNA I BOSNJACI

KeepTheBlueFlag
Pobjednik 1. sezone S1 Lige
Kontakt:

pon maj 30, 2016 12:33 am

Pozder je 2 nivoa iznad ove lige, vidjet ce te :zeljeznicar1:

Plavo - Bijeli

pon maj 30, 2016 12:34 am

za_zivot_cijeli je napisao/la:
Plavo - Bijeli je napisao/la:.
hajde da ovako postavimo stvari.
zamisli da si odlucio pokrenuti vlastiti biznis. do pocetnog kapitala si dosao kreditnom linijom zbog koje su ti roditeljska kuca i tvoj stan pod hipotekom. nemas pravo na kiks.
potreban ti radnik koji ce zajedno sa tobom povuci posao.
na raspisani konkurs ti se jave dva lika bez ikakvog radnog iskustva. morao si traziti takve jer na trzistu rada svi drugi vrijede vise nego sto mozes platiti.
jedan od njih je zavrsio ekonomiju u npr. Pragu a drugi u npr. Travniku. oba su podjednako elokventna, dopadljiva, draga i sl...
kome ces dati posao?
U Travniku, zasto?

Zato sto

- poznaje domacu scenu
- zato sto onaj iz praga ako je nedovoljno sposoban da sebi nadje posao u pragu sta on ima raditi na ilidzi
BOG BOSNA I BOSNJACI

LARSSON
Kontakt:

pon maj 30, 2016 12:34 am

KeepTheBlueFlag je napisao/la:Pozder je 2 nivoa iznad ove lige, vidjet ce te :zeljeznicar1:
Moguce, samo sam cuo nesto lose o njemu, nije puno ali ono
Spoiler:
pitari ga odbili.

delinjo
Kontakt:

pon maj 30, 2016 12:35 am

Virtu4L je napisao/la:
a mrsss hahahahaha :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:

ma ja ne znam sto se raspravljate sa njim,lik je dosao tu da trola....cijenim tudje misljenje ali porediti obicnu kolu i sky kolu ne moze normalan insan jbg
GOO ROGER!!!
peRFect!!

VOLIM ZELJEZNICAR !!!!!!!!

Izlija
Moderator
Kontakt:

pon maj 30, 2016 12:36 am

Opra nas ba na ruke pa vrati na centrifugu. Bio sam legao da spavam pa me razbudi, sutra abd kad saznamo ko je trener pa ćemo tražiti od kluba da nas malo bolje upozna sa detaljima odluke. S obzirom na dosadašnju transparentnost nesumljam da će nas odgovor zadovoljiti sve.
イビチャ・オシム

MrRiccoli
Kontakt:

pon maj 30, 2016 12:36 am

Koliko je Ivan Vukomanovic dobro rijesenje za nas pokazuju i ovi ataci dusmana postavljajuci ovakve tekstove i slike na kojim covjeka ni nema. Ako uprava sad popusti i klekne zbog ovih tekstova i ne imenuju ga za trenera to im necu oprostiti. Potpisujte taj ugovor s njim sta cekate vise.

Sent from my C5303 using Tapatalk

Hurmasica
Kontakt:

pon maj 30, 2016 12:37 am

:rofl1:
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

1921.ba
Kontakt:

pon maj 30, 2016 12:37 am

Hervas kreira novi napad Željezničara, trener Vukomanović je na liniji i galami na svoje igrače, Hervas niže još jednog igrača gostiju, sjajan pas na stranu za Lendrića koji pronalazi Pozdera koji rutinski lobuje golmana sa 8 metara za novu pobjedu Plavih. :zeljeznicar1: :palacgore:
Web: www.1921.ba
FB: 1921.ba
Instagram: 1921.ba

deto1921
Kontakt:

pon maj 30, 2016 12:38 am

Mislim da pogresno shvatate covjeka / momka , pristup mu je los ali jednim dijelom svojih postova je upravu. Sve sto valja je i puno skupo tako da je vjerujem skolovan trener + neka pristupacna cijena bolje nego vec isprobana kombinacija sa nasim trenerima. Adzem kao i Ivan je dosao na klupu nakon otkaza / odlaska s tim da je Ivan bio tu vec kao pomocno trener i pratio i gledao ucio i nesto sigurno i naucio . Mislim da @plavo - bijeli gleda to sa neke strane da placa se skup trener ( skuplji nego domaci neko valjda) a nema neke rezultate ili iskustvo , al da ih ima ne bi nam ni bio dostupan ?!? On jos nije imenovan al svakako da godi neka nova promjena , a rezultati i igra ce pokazati sve. Laku noc plavi drugovi!

Sent from my iPhone using Tapatalk

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 11 gostiju.

Prijava