@Plavo bijeli
Mislim da razumijem sta zelis da kazes,u rezultatskom smislu Vukomanovic nema nista bolje reference od Edisa,Adzema,itd..Nema ni nekog staza posebnog kao prvi trener ili sef strucnog staba,i to ti stoji i nemamo ti sta ponuditi na tom polju,jednostavno taj segment CV-a mu je tanak kao i Edisov i Adzemov.
Medjutim,postoji nesto sto se zove kvalitet obrazovanja,inace u zivotu,pa i u fudbalu.Slozit ces se da nije isto zavrsiti Kembridz i fakultet negdje u regionu ovdje,da ne imenujem sad nijedan fakultet posebno.Tako se moze gledati i skolovanje Ivana za trenera,on je tamo imao priliku da radi u klubu koji u svakom segmentu ispred Zelje,da stice iskustva,znanja,vjestine,nove trendove u fudbalu,itd.Znaci radi se o kvaliteti obrazovanja kao sto rekoh,ili barem prilike da se isto stekne.Da li je Ivan to i uspio saznat cemo ako bude imenovan,posto vidim da pouzdaniji forumasi to jos ne proglasavaju gotovim poslom.
To sto je on dosao u nasu ligu iz Belgije moze ali i ne mora biti neki znacajno.I to cemo vidjeti.Evo npr. Armin Hodzic je potpisao za Liverpool kao klinac,vratio se u seniorski fudbal u Zelju i PL,da bi tu prakticno zapoceo svoj put,dokazao potencijal i otisao u Dinamo i Ligu prvaka.On,Ivan,je jos uvijek trenerski anonimus da bi dobio posao u nekoj jakoj ligi,Belgija je kazu top liga za razvijanje mladih igraca i tu nije lahko sjesti na klupu sigurno.Eh,budimo posteni,na stranu to sto mi naseg Zelju volimo najvise na svijetu i sto je on nama Real i Mancester zajdeno,objektivno je to skroz drugacije.Mi smo klub koji igra u 90 i nekoj ligi svijeta,ciji klubovi takmicenja u Evropi zavrsavaju kad svi ostali pocinju i itd,nazalost trener kao Vukomanovic su nasa realnost kad je u pitanju,uslovno receno,zapadno trziste trenera.
Nadam se da sam ti bar malo odgovorio na tvoja pitanja i sumnje