Ja opet nisam shvatio kako će istok izgledati.
Ova grafka pokazuje sve ono što je potrebno napraviti, samo je novina da će se mijenjati krov na zapadu, do juga, a ja sam mislio da će prikazati kako će izgledati istok.
Hadzijalagic je napisao/la:
Online uclanjenje je sasvim dovoljno svakome ko ima zelju i mogucnosti da se uclani.. Internet je dostupan u svakom cosku ove drzave i svak se moze uclaniti i sto se toga tice niko nema opravdanje.. Na facebook-u 175000 "fanova" a u praksi 3200 clanova.. Na zalost mi kao navijaci kao i navijaci bilo kog kluba sa ovih prostora se ne mozemo porediti sa navijacima Hajduka.. Hajduk je dole vise od religije i nacije za stotine hiljada ljudi dok je nas mozda nekoliko hiljada takvih slicnih.. Vecina nas se aktivira samo kada je to "in".. Da ljetos nije bilo uspjesne evrope i zimus svih ovih pozitivnih aktivnosti kluba mi bi bili na cifri od 1000-1500 clanova..
A online članstvo i čitav ovaj hajp, pozitivna priča, neka vrsta euforije je dovoljno za još hiljadu članova u najboljem slučaju. Za sve ostalo je potrebna prava akcija, marketing i(li) neki viši cilj. Hajduk je prošle godine imao 13 000-14 000, godinu prije još manje, a ove već nakon nekoliko mjeseci 30 000 radi cijele te priče, akcija i čega sve ne.
Stoji sve što si ti napisao, ali ja mislim da svi imate malo nerealna očekivanja kad je brojka u pitanju.
Ovo je tek druga, eventualno treća godina u nizu od njih 6-7 da se ozbiljno pristupilo članstvu. Imali smo onu godinu kad se Amar vratio i članstvo koje, pravno gledano, nije imalo težinu koju ima sada. Nakon te godine, cijela priča je jenjavala par godina, nekada se pokrene na ljeto prava akcija, nekada nikakva, da bi skoro pa zamrla prije dvije godine. Dolazi novi statut, pozitivna priča, članstvo koji nosi još jednu težinu osim tog prestiža i identifikacije sa Željom i dolazi se do brojke od 3 000 članova samo na euforiju i pozitivnu priču. Kad se sve to uzme u obzir, brojka je jako dobra. Ni ove godine nije ništa značajno urađeno povodom toga, urađeno jeste, tačnije unaprijeđeno, ali bolja akcija je bila onomad sa Željo TV nego li danas.
Poenta, ne dolazi ništa preko noći i teško je očekivati sad da se 10 000 ljudi učlani zato što je uvedeno online članstvo, došao Stevanović i što Željo ima šest pobjeda u nizu, to je proces koji u ovom trenutku ide u pravom smjeru, samo je važno da tako i ostane. Na ljeto pokrenuti pravu akciju i u Sarajevu i u drugim gradovima, ljeto poslije toga opet isto, pa ako se tada cifra bude vrtila oko 3-4-5 hiljada, e onda imamo problem, do tada je ovo sve dobro.