Djulaga_ je napisao/la:Zanima me jedna stvar.
Pisalo se na pocetku da Ivica Osim ce pomoci oko izbora trenera.
Pa me zanima koga je od predlozio i sta je bilo od toga?
Kako se doslo da toga da ovi budu kandidati, posebno ovaj sto je bio kod arkana?
Koliko ja znam to je bila mahalska da je Ivica Osim pomogao oko izbora trenera, jer niko nije siguran oko toga. Znao sam da ce se ljudi vaditi na ovo i slucajem da trener ne bude ispunio ocekivanja, svi ce pljuvati po Osimu.

A opet, nije iskljuceno i da ga jeste nas Svabo preporucio i sigurno zna mnogo vise od nas koji se ne razumijemo sekunde u takve stvari. Pa nismo ni znali za Smajica i Vukomanovica i meni se cine kao super kandidati. Izvuce ih Svabo iz naftalina
Kao drugo, kakve veze ima sto je igrao u Obilicu? Bas to nikakve veze nema, znamo kakve su tada okolnosti bile, pa nema da odbijes klub. Igrao je dok je bio mlad, otisao je veoma mlad. Frajer nema nista sa zavrzlamama koje su se desavale u klubu. Proveo je komplet zivot u inozemstvu. A i da nije, ja ne znam zasto se ljudi fataju za takve stvari. Isto kao sto su napadali Slavka Petrovica za izjavu koja nije njegova, nego njegovog prezimenjaka Ljupka Petrovica, a ne znam da su nesto i u srodstvu. Ma da su i rodjena braca, kakve to veze ima. Pa da je i izjavio, mene zaboli neka stvar ako ce dobro voditi Zeljeznicar. Isto zamjerali Slavku sto simpatise Sarajevo. Pa sta, nije to zabranjeno. Pljuvalo se po covjeku odmah.
Nemojmo nasjedati na podvale i medijsku hajku nestrucnih novinara i dusebriznika. I kone se nama zabavile, a gori im pod nogama, eto koliko 'vole' pojedini svoj klub kod komsija. Okrenimo se nama, Vukomanovic je vjerovatno trener, po onome sto sam vidio ima iskustva jer je radio u jednom od najvecih klubova Belgije, gdje je sve cakum-pakum, organizovano, miljama su ispred nas u nekim segmentima. Covjek je gospodin, vidi se, sigurno zna znanje i ambiciozan je, ima zelju i htijenje. Doci ce sa svojim strucnim stabom, znaci polako dizemo ljestvicu i radimo na mnogim stvarima na kojima se prije nije radilo. Stadion se gradi, a 20 godina ga niko nije pipnuo, uprava se drzi obecane rijeci, maksimalno su transparentni i zasluzuju nasu apsolutnu podrsku. I ja sam rekao, ko god da dodje za trenera, ja cu ga podrzati. Volio bih i ja Keka, ali ajde izvali 25 milja mjesecno za njega, jer sam cuo da bi za toliko dosao. Vukomanovic je sigurno bolji od ovih mnogih premijerligaskih ptica selica. Moramo podici stvari na novi nivo i ovo je sigurno jedan od tih koraka. Lijep pozdrav svima