Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

Hadzijalagic
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

ned maj 29, 2016 4:54 pm

Ako budemo kvalitetno popunjeni na svim pozicijama, ako pripreme odradimo na najbolji nacin i budemo fizicki besprijekorni, ako plate ostanu i dalje redovne onda bilo koji trener ima fine predispozicije da pravi dobre rezultate.. Vukomanovic nije nikakav polovnjak vec neko ko ima islustvo rada u ponajboljem belgijskom klubu.. Nije to mala stvar..
Ko se jednom o mlijeko opeče taj i u jogurt duva..

Plava Porodica
Kontakt:

ned maj 29, 2016 4:55 pm

Ako igra 4-3-3 onda tu ne može biti defanzive.
Znam ja to po menadžeru,je.bo me svak :ganja:
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

delinjo
Kontakt:

ned maj 29, 2016 4:55 pm

Plavo - Bijeli je napisao/la:
delinjo je napisao/la:=

=neko ko je vodio Standard ne moze biti polovnjak...znamo svi o kakvom klubu se radi...ne kazem da je Murinjo...ali ko zna mozda i to postane...
To ama bas nikakvo mjerilo nije

Pa Neil Wood je bio u Manchester Unitedu :ganja:
ma dobro pricam o trenerskom poslu...nije isto uciti neke stvari tamo i ovdje....Belgija je medju 10 liga na svijetu jbg :ganja:

a on ima iskustvo treniranja u jednom od najboljih klubova u Belgiji....nije to bas mala stvar jebi ga
GOO ROGER!!!
peRFect!!

VOLIM ZELJEZNICAR !!!!!!!!

diego1921
Kontakt:

ned maj 29, 2016 4:57 pm

https://www.youtube.com/watch?v=2fTF92NA9LQ" target="_blank
Ovo mu je prva tekma bila,dobio Anderlecht u gostima !! u ligi ima 13 tekmi..9 pobjeda,1 nerijeseno i 3 poraza !!

Hurmasica
Kontakt:

ned maj 29, 2016 4:57 pm

Evo ovdje ih je vodio kao glavni trener.

[video]https://www.youtube.com/watch?v=REwYiJTTv5E[/video]
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

Okolele
Kontakt:

ned maj 29, 2016 4:58 pm

Plavo - Bijeli je napisao/la:
delinjo je napisao/la:=

=neko ko je vodio Standard ne moze biti polovnjak...znamo svi o kakvom klubu se radi...ne kazem da je Murinjo...ali ko zna mozda i to postane...
To ama bas nikakvo mjerilo nije

Pa Neil Wood je bio u Manchester Unitedu :ganja:
I Yaya Toure bio kod nas pa se posle snasao u Barsi i City-u.. :mrgreen:
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

Omar500
Moderator
Kontakt:

ned maj 29, 2016 5:03 pm

Joj ljudi, uzeo je i Mulalic oba derbija, nije nam to mjerilo nikako :lol:
Dzaba ovdje iznosimo statistike. Ja mislim da ce biti pravo dobar trener za nas, dolazi sa svojim strucnim stabom, a mi ga nismo imali s Mulalicem xD
Veliki sam optimista inace za sljedecu sezonu, za sada je zadrzan kostur ekipe, a ona je inace odlicna, moguce je da ce doci jos poneko fino pojacanje. Samo polako ;)
E moj Mehmed-beže Mehmedpašiću – Grbavica, da je samo vidiš kako sada blista!

Ne u banci! Ne u stranci! Ne u zamci! Na distanci! - dAk

Praise the sun \[T]/

What can change the nature of a man?

Hurmasica
Kontakt:

ned maj 29, 2016 5:06 pm

Omar500 je napisao/la:Joj ljudi, uzeo je i Mulalic oba derbija, nije nam to mjerilo nikako :lol:
Dzaba ovdje iznosimo statistike. Ja mislim da ce biti pravo dobar trener za nas, dolazi sa svojim strucnim stabom, a mi ga nismo imali s Mulalicem xD
Veliki sam optimista inace za sljedecu sezonu, za sada je zadrzan kostur ekipe, a ona je inace odlicna, moguce je da ce doci jos poneko fino pojacanje. Samo polako ;)
Ma to svakako, čisto da znaju ljudi u kojem periodu je vodio ekipu. Što se tiče taktike najčešće su 4-4-2 i 4-3-3.

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

Hadzijalagic
Kontakt:

ned maj 29, 2016 5:07 pm

Lakse se vani snaci:mrgreen: Nema mita i korupcije:mrgreen:

Salu na stranu slazem se i sa kolegom koji kaze da je bitno da se zastitimo i od saveza i spletkarenja.. Mozemo mi raditi sta hocemo ali smo donji ako budemo nijemo posmatrali kako konkurenti stimaju kako zele..
Ko se jednom o mlijeko opeče taj i u jogurt duva..

rios
Kontakt:

ned maj 29, 2016 5:08 pm

Rodom s mejtaša je napisao/la:Uh kako ovo dobro izgleda. Ima li još slika?

Gledam ovaj Atletico, možda sam subjektivan, ali kako su ljudi posloženi, uvijek pomislim pa ima li ikakav trener da nas ovako posloži za našu ligu. Kakvo samo kretanje bez lopte i kako se zna gdje ko stoji. Po imenima prosječna ekipa u smislu evropskog vrha, ali fantastično vođena.
Ovaj post sam zapazio sinoc kad sam usao na kratko da vidim sta se pise/prica na temi,preciznije ovaj boldirani dio najvise..
Kretanje bez lopte je u svakom sportu,pa tako i u fudbalu pola rezultata.Mozda cak i vise al da ne cjepidlacimo sad.U ekipi mozes imati Lea Messija koji moze nanizati 2-3 igraca,4 ce ga vec zaustaviti i ako nema kome predati loptu uzalud sve..Upravo to je bio jedan od problema vecih koje smo imali u drugom djelu jer su se slabo kretali bez lopte.
Najvazniji preduslov za to je dobra fizicka pripremljenost,jer valja trcati bez lopte pa onda sa loptom kad je dobijes.Nakog toga je vazan faktor uigranost ekipe i poslozenost ekipe.Primjera radi,ako Jovan dobije loptu da moze bez podizanje glave uputiti neki pas prema lijevom ili desnom krilu jer se pretpostavlja da ce tu biti jedan ili drugi..Itd..Eh to je ta poslozenost o kojoj ti pricas,sinoc kako god lopta da se uputi,bilo kao plan A ili plan B ili se odbije od nekog tu negdje je bio igrac Atletica koji bi,ako nista drugo,onemogucio igraca Reala da lagano dodje do lopte i organizuje napad.Drzanje i stajanje u linijama formacije je takodjer jako bitno,da nema odustupanja i lutanja bezveze..Na kraju krajeva mi smo to imali kod Amara i zato nam je sve izgledalo dobro i poslozeno.
Zadnja izmjena: rios, dana/u ned maj 29, 2016 5:16 pm, ukupno mijenjano 3 puta.
Zeljeznicar za zivot cijeli !!!

Miralem Pjanic !!

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

delinjo
Kontakt:

ned maj 29, 2016 5:09 pm

Hurmasica je napisao/la:Evo ovdje ih je vodio kao glavni trener.

bas su nabijali lopte kao mi kod sablje...samo ovaj imao srece pa svaku koju nabiju ide u prostor i gol sansu :ganja:
GOO ROGER!!!
peRFect!!

Djulaga_
Kontakt:

ned maj 29, 2016 5:10 pm

Zanima me jedna stvar.
Pisalo se na pocetku da Ivica Osim ce pomoci oko izbora trenera.
Pa me zanima koga je od predlozio i sta je bilo od toga?
Kako se doslo da toga da ovi budu kandidati, posebno ovaj sto je bio kod arkana?
"Sa Željom sam se dogovorio u dvije minute.Jedva čekam obući dres najboljeg kluba u Bosni i Hercegovini.Velika čast i obaveza prema upravi, treneru i naravno navijačima.Uvjeren sam da ću im uzvratiti na ukazanom povjerenju" ; Ivan Lendrić

Jaozinho22

ned maj 29, 2016 5:11 pm

Plava Porodica je napisao/la:Ako igra 4-3-3 onda tu ne može biti defanzive.
Znam ja to po menadžeru,je.bo me svak :ganja:
Može buraz,rejal godinama ganja tu 4-3-3 defanzivnu varijantu,drugo je što Barca igra 4-3-3 a i ona je pod Enriqueom prešla na nešto srednje gdje nema više svemirskog fudbala nego se igra i na kontre....
Lijepi menadzer 4-4-2
Šehić,Stevanović,Kosorić,Jahic,Kramaric-Hevas-Jumar(brazilac beton 12k € mjesečno ima :D ) Stevanović,Zakarić i špic Zec(Mešanović),Lendrić(Mujagić)
Stiže i Vranješ u januaru pristao da igra za 5000 KM mjesečno :DD:
KLUB NAJVEĆI,
NAVIJAČI NAJBOLJI,
Gospodine Adžeme, ne dozvolite da ''neko'' pere svoj prljav veš preko Vas !

,,To je naš stadion, mi svaki put dajemo onoliko koliko mi smatramo da trebamo dati ! KRAJ PRIČE''
Amar Osim.

IvanOsim
Kontakt:

ned maj 29, 2016 5:14 pm

Upravo je Ivica Osim preporucio Ivana... a to kako se ti izrazis bio kod arkana je veoma ruzno, nije mu bio kucni prijatelj.. al ne sumnjam da ti imas svoje razloge @Djulaga

Jaozinho22

ned maj 29, 2016 5:17 pm

delinjo je napisao/la:

bas su nabijali lopte kao mi kod sablje...samo ovaj imao srece pa svaku koju nabiju ide u prostor i gol sansu :ganja:
I uvijek je nabiju gdje treba :ganja: :ganja:
KLUB NAJVEĆI,
NAVIJAČI NAJBOLJI,
Gospodine Adžeme, ne dozvolite da ''neko'' pere svoj prljav veš preko Vas !

,,To je naš stadion, mi svaki put dajemo onoliko koliko mi smatramo da trebamo dati ! KRAJ PRIČE''
Amar Osim.

delinjo
Kontakt:

ned maj 29, 2016 5:20 pm

Jaozinho22 je napisao/la:
delinjo je napisao/la:

I uvijek je nabiju gdje treba :ganja: :ganja:
ko da znaju :ganja:
GOO ROGER!!!
peRFect!!

Hurmasica
Kontakt:

Nego zna li neko hoće li igrači krenuti sa pripremama u novoj opremi ili nas Diadora preuzima određenog datuma?

Omar500
Moderator
Kontakt:

Djulaga_ je napisao/la:Zanima me jedna stvar.
Pisalo se na pocetku da Ivica Osim ce pomoci oko izbora trenera.
Pa me zanima koga je od predlozio i sta je bilo od toga?
Kako se doslo da toga da ovi budu kandidati, posebno ovaj sto je bio kod arkana?
Koliko ja znam to je bila mahalska da je Ivica Osim pomogao oko izbora trenera, jer niko nije siguran oko toga. Znao sam da ce se ljudi vaditi na ovo i slucajem da trener ne bude ispunio ocekivanja, svi ce pljuvati po Osimu. :ne: :ne: :ne: A opet, nije iskljuceno i da ga jeste nas Svabo preporucio i sigurno zna mnogo vise od nas koji se ne razumijemo sekunde u takve stvari. Pa nismo ni znali za Smajica i Vukomanovica i meni se cine kao super kandidati. Izvuce ih Svabo iz naftalina :karanje: :karanje: :karanje:
Kao drugo, kakve veze ima sto je igrao u Obilicu? Bas to nikakve veze nema, znamo kakve su tada okolnosti bile, pa nema da odbijes klub. Igrao je dok je bio mlad, otisao je veoma mlad. Frajer nema nista sa zavrzlamama koje su se desavale u klubu. Proveo je komplet zivot u inozemstvu. A i da nije, ja ne znam zasto se ljudi fataju za takve stvari. Isto kao sto su napadali Slavka Petrovica za izjavu koja nije njegova, nego njegovog prezimenjaka Ljupka Petrovica, a ne znam da su nesto i u srodstvu. Ma da su i rodjena braca, kakve to veze ima. Pa da je i izjavio, mene zaboli neka stvar ako ce dobro voditi Zeljeznicar. Isto zamjerali Slavku sto simpatise Sarajevo. Pa sta, nije to zabranjeno. Pljuvalo se po covjeku odmah.
Nemojmo nasjedati na podvale i medijsku hajku nestrucnih novinara i dusebriznika. I kone se nama zabavile, a gori im pod nogama, eto koliko 'vole' pojedini svoj klub kod komsija. Okrenimo se nama, Vukomanovic je vjerovatno trener, po onome sto sam vidio ima iskustva jer je radio u jednom od najvecih klubova Belgije, gdje je sve cakum-pakum, organizovano, miljama su ispred nas u nekim segmentima. Covjek je gospodin, vidi se, sigurno zna znanje i ambiciozan je, ima zelju i htijenje. Doci ce sa svojim strucnim stabom, znaci polako dizemo ljestvicu i radimo na mnogim stvarima na kojima se prije nije radilo. Stadion se gradi, a 20 godina ga niko nije pipnuo, uprava se drzi obecane rijeci, maksimalno su transparentni i zasluzuju nasu apsolutnu podrsku. I ja sam rekao, ko god da dodje za trenera, ja cu ga podrzati. Volio bih i ja Keka, ali ajde izvali 25 milja mjesecno za njega, jer sam cuo da bi za toliko dosao. Vukomanovic je sigurno bolji od ovih mnogih premijerligaskih ptica selica. Moramo podici stvari na novi nivo i ovo je sigurno jedan od tih koraka. Lijep pozdrav svima :)
E moj Mehmed-beže Mehmedpašiću – Grbavica, da je samo vidiš kako sada blista!

Ne u banci! Ne u stranci! Ne u zamci! Na distanci! - dAk

Praise the sun \[T]/

What can change the nature of a man?

Leon_Professional
Kontakt:

ned maj 29, 2016 5:25 pm

Vidim neki pisu da je dobio Anderlehta 2 puta, pa i Edis je kone isto tako. Ne mora znaciti nista to sto je on imao 9 pobjeda, ne mora znaciti sto je neiskusan, sto je u Belgiji bio i tako dalje i tako dalje. Mjerilo nam je teren i tu cemo vidjeti sta se desava. Ali stoji i to da ima potencijal, da je mlad, perspektivan, ono sto smo i trazili, eh da li smo uboli s njim to je tesko znati. Vjerujem da smo svi mi vise ocekivali, tj. nismo htjeli nekog odavde a htjeli smo nekog ko ima dobar CV, ali nazalost izgleda da jos nismo na tom nivou da dovedemo trenere tipa : Prasnikar, Katanec, Kek i onaj Norvezanin.
Iskreno, meni je Vukomanovic bio prvi izbor kad sam saznao uzi krug trenera. Nekako mi je na prvu bio najbolje rjesenje za nas u odnosu na one ostale trenere. Vidjet cemo kad pripreme krenu sta ce donijeti Ivan, ali svaka promjena nesto donosi. Meni ce izrazito drago biti sta on moze donijeti Evropskog u nasu igru, da malo pocnemo igrati Nogomet, a ne izbijati kako to rade SVI u nasoj ligi.
Nek mu je sa srecom, ima podrsku, sad je na njemu da li ce opravdati ocekivanja i ukazano povjerenje.

Hurmasica
Kontakt:

ned maj 29, 2016 5:27 pm

Stvarno sram ga i stid bilo, jednu sezonu biti tu, sa svojih 19 godina. Evo ja se nasekirao ne znam kako ću zaspati.

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 8 gostiju.

Prijava